Γιάννης Ιωάννου

Γράφει ο Γιάννης Ιωάννου.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Τόρες και Ριέρα. Δύο παίκτες με ποιότητα, οι οποίοι πέρσι έκαναν εξαιρετικές εμφανίσεις στα 2/3 της σεζόν, όμως εκεί που "έσφιξαν τα γάλατα" και κρίνονταν οι τίτλοι, εξελίχθηκαν σε... "βαρίδι" για την ΑΕΛ, πραγματοποιώντας ανεξήγητα απογοητευτικές εμφανίσεις.

Και το οξύμωρο της όλης ιστορίας, είναι ότι αμφότεροι συνεχίζουν φέτος από εκεί που σταμάτησαν πέρσι, χωρίς ουσιαστικά να έχουν προσφέρει το παραμικρό στη Λεμεσιανή ομάδα. Και οι αριθμοί είναι... αμείλικτοι. Ο ένας (Τόρες) 0 (μηδέν) γκολ σε 12 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και ο άλλος (Ριέρα), επίσης 0 (μηδέν) γκολ σε 14 συμμετοχές και από δημιουργία... ένα ακόμη πιο μεγάλο μηδενικό.

Και στο σημερινό (26/01) ματς κυπέλλου με αντίπαλο τον Απόλλωνα, έρχεται ο Τόρες με μία... αψυχολόγητη, αδιανόητη ενέργεια, να βάλει το "κερασάκι στην τούρτα" σε όλο αυτό το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί εναντίον του, αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες για σχεδόν ένα ολόκληρο ημίχρονο, κάνοντας ένα "δολοφονικό" τάκλιν που αν υπήρχε "αστυνομία ποδοσφαίρου", όπως είθισται να λέμε σε τέτοιες περιπτώσεις, θα έπρεπε να τον "συλλάβει" επί τόπου.

ΒΙΝΤΕΟ: ΑΠΟΒΟΛΗ για Τόρες - Πρώτα κίτρινη και μετά ΚΟΚΚΙΝΗ μέσω VAR!

Ειλικρινα και επιτρέψτε μου τον πρώτο ενικό, θα ήθελα να ήξερα τι σκεφτόταν ο Ισπανός ακραίος χαφ στη συγκεκριμένη φάση και έκανε ένα τέτοιο μαρκάρισμα που εκτός του ότι "κρέμασε" την ομάδα του, θα μπορούσε να κάνει τεράστια ζημιά στον αντίπαλο, σε ένα κρίσιμο παιχνίδι όπου η ΑΕΛ έπαιζε ουσιαστικά τη μισή χρονιά, αφού στο πρωτάθλημα μόνο με "θαύμα" θα μπορέσει να μπει στην εξάδα και το κύπελλο είναι η μοναδική της διέξοδος για να κυνηγήσει τη διάκριση.

Και τώρα, με το 1-0 εις βάρος της απέναντι σε μία καλύτερα ομάδα όπως είναι ο Απόλλωνας, θα πρέπει να κυνηγήσει ένα "θαύμα" στη ρεβάνς, αφού ένα γκολ να δεχθεί, θα πρέπει να βάλει τρία και όπως παρουσιάζεται η φετινή ΑΕΛ, δεν σου δίνει το δικαίωμα να θεωρείς ότι μπορεί να διαψεύσει τα προγνωστικά και να κάνει την ανατροπή.

Από εκεί και πέρα, επιστρέφοντας στους Τόρες και Ριέρα, το κλίμα και για τους δύο είναι πολύ βαρύ στις τάξεις του κόσμου της ΑΕΛ. Όσοι έχετε αμφιβολίες, κάντε απλά μία "βόλτα" στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ειδικά ο πρώτος μετά την αποβολή του στο πρώτο ματς του κυπέλλου κόντρα στον Απόλλωνα, τείνει να εξελιχθεί σε... persona non grata για πολύ μεγάλη μερίδα του κίτρινου λαού και δεν ξέρουμε αν μπορεί πλέον το κλίμα να αντιστραφεί. Και για τον Ριέρα υπάρχει μεγάλη γκρίνια, αλλά όχι στον βαθμό που υπάρχει για τον Τόρες και δεν ξέρουμε αν μπορούν πλέον αμφότεροι να "γυρίσουν το χαρτί".

Πάντως, έχουν αποδείξει και οι δύο τις δυνατότητες τους τα προηγούμενα χρόνια και είναι απορίας άξιο γιατί παρουσιάζουν αυτή την απογοητευτική εικόνα εδώ και τόσους μήνες. Το τι φταίει, το ξέρουν μόνο οι ίδιοι. Από εκεί και πέρα όμως, είναι διαφορετικό το να θέλεις και να μην μπορείς ή να θέλεις, να προσπαθείς και να μην σου βγαίνουν κάποια πράγματα ή τίποτα στο γήπεδο, ή ακόμα και το να μη θέλεις είτε γιατι... ξενέρωσες ή για οποιουσδήποτε άλλους λόγους, από το να κάνεις αυτό που έκανε ο Τόρες κόντρα στον Απόλλωνα.

End of story που λένε και οι Άγγλοι...

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Όταν ο Τρισκόφσκι ξύπνησε τους χειρότερους ΑΕΛίστικους «εφιάλτες» με ένα γκολ-«μαχαιριά»...-ThemaSports
04/07 @ 15:11

Όταν ο Τρισκόφσκι ξύπνησε τους χειρότερους ΑΕΛίστικους «εφιάλτες» με ένα γκολ-«μαχαιριά»...

Να λοιπόν που έστω και στα 37 του, ο παικταράς Ιβάν Τρισκόφσκι θα φορέσει τη φανέλα της ΑΕΛ, αφού ανακοινώθηκε η απόκτηση του για ένα χρόνο από τους «γαλαζοκίτρινους» της Λεμεσού.

Να μπει ένα ΤΕΛΟΣ με αυτές τις... γελοιότητες που καθορίζουν αγώνες-ThemaSports
01/07 @ 10:15

Να μπει ένα ΤΕΛΟΣ με αυτές τις... γελοιότητες που καθορίζουν αγώνες

Στο παιχνίδι Γερμανία-Δανία, είδαμε να ακυρώνεται γκολ της Δανίας, επειδή ο σκόρερ ήταν σύμφωνα με το VAR, οφσάιντ για κάτι... χιλιοστά! Ξαναλέμε... χιλιοστά, ούτε καν εκατοστά.

Παίκτης ψυχολογίας ο Μάριος Ηλία - Τρίτη ευκαιρία και... «φαρμακερή»;-ThemaSports
28/06 @ 23:16

Παίκτης ψυχολογίας ο Μάριος Ηλία - Τρίτη ευκαιρία και... «φαρμακερή»;

Μία ακόμα ευκαιρία για το... άλμα στην καριέρα του θα έχει ο Μάριος Ηλία μετά τη μεταγραφή του στην κυπελλούχο Πάφος FC.

Να μειώσει αισθητά το... ποσοστό «αστοχίας» στον μεταγραφικό σχεδιασμό-ThemaSports
26/06 @ 22:05

Να μειώσει αισθητά το... ποσοστό «αστοχίας» στον μεταγραφικό σχεδιασμό

Όλα δείχνουν ότι μόνο... δύο από τους ξένους και κοινοτικούς παίκτες που είχε η ΑΕΛ στον Κατάλογο Α της περσινής σεζόν θα βρίσκονται στο ρόστερ της νέας περιόδου (2024-2025), ο Μεντόγεβιτς και ο Ντε Λούκας, αφού ο Μίντσεφ, ο... τρίτος της παρέας που «επιβίωσε», θα αποχωρήσει με μεταγραφή!

Δύο φιλικά που προσφέρονται για το 2/2 και ψυχολογικό... μπουστάρισμα ενόψει Nations League-ThemaSports
01/06 @ 00:10

Δύο φιλικά που προσφέρονται για το 2/2 και ψυχολογικό... μπουστάρισμα ενόψει Nations League

Σε ρυθμούς... φιλικών αγώνων θα μπει η Εθνική Κύπρου των Ανδρών τις επόμενες ημέρες, αφού θα προετοιμαστεί για τα δύο φιλικά του Ιουνίου.

ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ για τη νέα σεζόν η επιλογή του νέου προπονητή - Όχι άλλα ρίσκα τύπου Κόσκελα-ThemaSports
18/05 @ 14:15

ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ για τη νέα σεζόν η επιλογή του νέου προπονητή - Όχι άλλα ρίσκα τύπου Κόσκελα

Σε προχθεσινές ραδιοφωνικές δηλώσεις που έκανε ο Υπεύθυνος του γραφείου Τύπου της ΑΕΛ, Νικόλας Λεβέντης, είχε πει το εξής για το κεφάλαιο «νέος τεχνικός»: «Υπάρχει ένα short list με τεχνικούς από την ξένη αγορά, να κλείσει το ζήτημα αυτό και να πάμε στο θέμα στελέχωσης του ρόστερ. Οι επαφές είναι σε εξέλιξη και δεν ξέρεις από τη μια στιγμή στην άλλη πότε θα υπάρξει εξέλιξη. Θα πρέπει να είναι φιλόδοξος ο νέος τεχνικός και να ακολουθήσει την όλη φιλοσοφία της διοίκησης».

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ