Ο Κάρλος Σάινθ, που μοιράστηκε το πόντιουμ του GP του Άμπου Ντάμπι με τον Μαξ Φερστάπεν και τον Λιούις Χάμιλτον, εξέφρασε το θαυμασμό του για τη συγκρότηση του Βρετανού την ώρα που "πάσχιζε" να συνειδητοποιήσει τον τρόπο που απώλεσε τον τίτλο του 2021.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο αγώνας του Εμιράτου είχε μόλις τελειώσει, και με τη νίκη του Μαξ Φερστάπεν στον τελευταίο γύρο της πίστας της Γιάς Μαρίνα στο Άμπου Ντάμπι είχε περάσει στην ιστορία μία από τις πιο επεισοδιακές και αμφιλεγόμενες μάχες στην ιστορία της Formula 1.

Πίσω από τον έξαλλο πανηγυρισμό του Ολλανδού για το πρώτο πρωτάθλημα της καριέρας του στη Formula 1, ο Χάμιλτον προσπαθούσε να συνειδητοποιήσει όλα όσα είχαν συμβεί: την έξοδο του οχήματος ασφαλείας για το ατύχημα του Νίκολας Λαφίτι, τις παράτυπες αποφάσεις του αγωνιστικού διευθυντή Μάικλ Μάσι σχετικά με το όχημα ασφαλείας, την προσπέραση που δέχθηκε από τον Φερστάπεν -που είχε φρέσκα ελαστικά- στον τελευταίο γύρο και ενώ ο Άγγλος ήταν απόλυτος κυρίαρχος μέχρι τότε.

Ο Κάρλος Σάινθ, που τερμάτισε τρίτος, είδε στο βάθρο έναν Χάμιλτον που προσπαθούσε να κρατήσει τον εαυτό του συγκροτημένο μετά από αυτή τη σοκαριστική -και κατά πολλούς άδικη- εξέλιξη, και έμεινε εντυπωσιασμένος από το γεγονός ότι ο Βρετανός τα κατάφερνε.

Μιλώντας στην Corriere Della Sera, ο Ισπανός οδηγός της Ferrari είπε πως «είναι εξαιρετικά δύσκολο να αποδεχθεί ένας οδηγός ότι έχασε το πρωτάθλημα στον τελευταίο γύρο, με αυτό τον τρόπο». Και συμπλήρωσε πως «σέβομαι [τον Χάμιλτον] περισσότερο από πριν, μόνο και μόνο για τον τρόπο που κατάφερε να το κάνει. Αλλάξαμε κάποιες κουβέντες στο βάθρο, και πάσχιζε αληθινά».

Ο Σάινθ τόνισε, μάλιστα, πως τον εξέπληξε το γεγονός ότι ο Λιούις δεν προκάλεσε κάποια ένταση εκείνη τη στιγμή της υψηλής αδρεναλίνης και του έντονου αισθήματος αδικίας.

Και κατέληξε λέγοντας ότι όσα ακολούθησαν μετά το βάθρο στο Άμπου Ντάμπι, κυρίως με τα κατακλυσμιαία σχόλια των υποστηρικτών του Χάμιλτον στο διαδίκτυο και με τις αντιδράσεις εναντίον του Μάικλ Μάσι, δεν πρέπει να παρασύρουν τη Formula 1 σε έναν ποδοσφαιρικού τύπου οπαδισμό: "Κάθε ποδοσφαιρικός αγώνας γεννά αντιδικίες. Πρέπει να αποτρέψουμε τη F1 από τέτοιου είδους εντάσεις. Δεν πρέπει να επαναλάβουμε το ίδιο λάθος".

Πηγή: sport24.gr

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ερωτικό τρίγωνο συνταράσσει τη Formula 1: Δύο οδηγοί «τσιτώνουν τα γκάζια» για την καρδιά 25χρονου μοντέλου-ThemaSports
06/10 @ 10:46

Ερωτικό τρίγωνο συνταράσσει τη Formula 1: Δύο οδηγοί «τσιτώνουν τα γκάζια» για την καρδιά 25χρονου μοντέλου

Δύο ανερχόμενα ταλέντα της Formula 1 «τρέχουν» για την καρδιά ενός μοντέλου.

Μίκαελ Σουμάχερ: Πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά από 11 χρόνια - Πού πήγε ο θρύλος της F1-ThemaSports
01/10 @ 19:28

Μίκαελ Σουμάχερ: Πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά από 11 χρόνια - Πού πήγε ο θρύλος της F1

Για πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια ο σταρ της F1, Μίκαελ Σουμάχερ λέγεται ότι εμφανίστηκε δημόσια, αφού παρευρέθηκε στο γάμο της κόρης του Τζίνας.

Άπιαστος στη Σιγκαπούρη ο Νόρις και 1-3 για τη McLaren!-ThemaSports
22/09 @ 17:18

Άπιαστος στη Σιγκαπούρη ο Νόρις και 1-3 για τη McLaren!

Κυρίαρχος στο Grand Prix της Σιγκαπούρης ο Νόρις, πανηγύρισε επιβλητική νίκη αφήνοντας 21'' πίσω του τον 2ο Φερστάπεν. Τρίτος ο Πιάστρι για το 1-3 της πρωτοπόρου στη βαθμολογία κατασκευαστών, McLaren!

"Νεφελώδες" χρίσμα της McLaren στον Νόρις για τον τίτλο του 2024-ThemaSports
12/09 @ 21:00

"Νεφελώδες" χρίσμα της McLaren στον Νόρις για τον τίτλο του 2024

Η McLaren επιβεβαίωσε ότι ο Όσκαρ Πιάστρι συμφώνησε να βοηθήσει τον Λάντο Νόρις στη μάχη του φετινού πρωταθλήματος της Formula 1, εφ’ όσον ο Βρετανός καταφέρει να απειλήσει τον Μαξ Φερστάπεν - όμως τα πράγματα δεν είναι όσο ξεκάθαρα ακούγονται

Στην Ferrari ο Σέρα!-ThemaSports
05/09 @ 20:00

Στην Ferrari ο Σέρα!

Οι αλλαγές στη Ferrari συνεχίζονται με τον Λοΐκ Σέρα να αναλαμβάνει πόστο και επίσημα στην Scuderia.

Ποιός είναι ο Ρέιβιν Τζαν, ο άνθρωπος που έβαλε τέλος στο χλευασμό για τη στρατηγική της Ferrari-ThemaSports
03/09 @ 16:41

Ποιός είναι ο Ρέιβιν Τζαν, ο άνθρωπος που έβαλε τέλος στο χλευασμό για τη στρατηγική της Ferrari

Μέχρι το 2022 η Scuderia βρισκόταν συχνά στο “μάτι του κυκλώνα” για διαδοχικές λανθασμένες στρατηγικές αποφάσεις, που ήταν εύκολο να κατακρίνονται εν των υστέρων, οι οποίες της στερούσαν ακόμα και νίκες στα GP. Όμως, όπως φάνηκε τα δύο τελευταία GP, της Ολλανδίας και της Ιταλίας, τα πράγματα έχουν αλλάξει.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ