Βασιλιάς της Ευρώπης ο Ολυμπιακός, διέλυσε τη Σαμπαντέλ (11-7) στον τελικό της Ευρωλίγκας και στέφθηκε για δεύτερη σερί φορα και τρίτη συνολικά πρωταθλητής Ευρώπης στο πόλο γυναικών!

Ακολουθήστε μας στο Google news

Αλύγιστος ο Ολυμπιακός, έγραψε ξανά ιστορία! Οι γοργόνες του Αλεξάντερ Τσίριτς επιβλήθηκαν 11-7 της Σαμπαντέλ στον τελικό της Ευρωλίγκας και στέφθηκαν για δεύτερη διαδοχική φορά πρωταθλήτριες Ευρώπης.

Με αδιαπέραστη άμυνα και τον κόσμο να δίνει βροντερό «παρών» στο πλευρό τους, οι «ερυθρόλευκες» δεν άφησαν περιθώριο στις Ισπανίδες και παρέμειναν ακλόνητες στον θρόνο τους.

Ολυμπιακός-Σαμπαντέλ 11-7

Τρίτη συνολικά κούπα στην Ευρωλίγκα για το πόλο γυναικών του Ολυμπιακού και έκτος ευρωπαϊκός τίτλος συνολικά, ενώ είναι η πρώτη κούπα που σηκώνουν χωρίς τον Χάρη Παυλίδη στο τιμόνι.

Τρομερή εμφάνιση κάτω από τα δοκάρια για τις Διαμαντοπούλου και Σταματοπούλου, που μοιράστηκαν τον χρόνο στον τελικό, ενώ πρώτη σκόρερ αναδείχτηκε η Μυριοκεφαλιτάκη με τρία τέρματα.

Ολυμπιακός-Σαμπαντέλ 11-7

Αγριεμένος μπήκε στο ματς ο Ολυμπιακός, που άνοιξε το σκορ πριν συμπληρωθεί ένα λεπτό παιχνιδιού με σκόρερ την Βάσω Πλευρίτου. Ελευθεριάδου και Ελευθερία Πλευρίτου έκαναν το 3-0 και έδωσαν ψυχολογία στις «ερυθρόλευκες», που αμυντικά ήταν άψογες.

 


Η Στέφενς μείωσε για τη Σαμπαντέλ ένα λεπτό πριν το τέλος του πρώτου οκταλέπτου, ωστόσο η Κρίστμας απάντησε αμέσως για το 4-1. Οι άμυνες κυριάρχησαν στο δεύτερο οκτάλεπτο, με τη Μυριοκεφαλιτάκη να σταματάει την αφλογιστία για το 5-1. Απάντηση για τις Ισπανίδες έδωσε η Φαν ντερ Σλοτ, που διαμόρφωσε το 5-2 του ημιχρόνου.

 

Ολυμπιακός-Σαμπαντέλ 11-7

Η Σαμπαντέλ ανέβασε ρυθμούς στη συνέχεια, κρατώντας τη διαφορά στα δύο γκολ, όμως ο Ολυμπιακός έβρισκε συνεχώς απαντήσεις. Η Χάμες έκανε το 5-3, με τη Μυριοκεφαλιτάκη να διευρύνει ξανά το προβάδισμα. Η Πέρεθς Βίβας μείωσε σε 6-4, με τη Μαργαρίτα Πλευρίτου να «απαντάει», ενώ στο γκολ της Φόρκα Αρίθα το έκανε η Ελευθεριάδου με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

Η αντεπίθεση της Σαμπαντέλ κράτησε ως το 8-6, με τον Ολυμπιακό να πετυχαίνει σερί τριών τερμάτων (Ελ. Πλευρίτου, Β. Πλευρίτου και Μυριοκεφαλιτάκι), σφραγίζοντας την κούπα. Το τελικό 11-7 διαμόρφωσε η Γκονζάλεθ Λόπεθ στα τελευταία διαδικαστικά λεπτά του ματς.

Τα οκτάλεπτα: 4-1, 1-1, 3-3, 3-2

sport-fm.gr

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΧΜ Παγκύπρια Πρωταθλήματα Κ20: Αυλαία με ρεκόρ και... ΓΣΟ (ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ - ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ)-ThemaSports
07/07 @ 17:23

ΧΜ Παγκύπρια Πρωταθλήματα Κ20: Αυλαία με ρεκόρ και... ΓΣΟ (ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ - ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ)

Με θριαμβευτή για άλλη μία χρονιά τον Γυμναστικό Σύλλογο τα Ολύμπια, ολοκληρώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου 6 Ιουλίου 2024, στο «Τσίρειο» Στάδιο Λεμεσού, τα ΧΜ Παγκύπρια Πρωταθλήματα 68ο Εφήβων και 55ο Νεανίδων.

ΟΡΙΣΤΙΚΟ: Με τρεις αθλητές ο Κυπριακός στίβος στους Ολυμπιακούς Αγώνες - Ποιοι έμειναν εκτός-ThemaSports
07/07 @ 17:10

ΟΡΙΣΤΙΚΟ: Με τρεις αθλητές ο Κυπριακός στίβος στους Ολυμπιακούς Αγώνες - Ποιοι έμειναν εκτός

Με δύο αθλήτριες και έναν αθλητή θα εκπροσωπηθεί ο κυπριακός στίβος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, με τα αγωνίσματα του στίβου να διεξάγονται τις πρώτες 11 ημέρες του Αυγούστου.

Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Γιάννης Αντωνίου -ThemaSports
02/07 @ 10:40

Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Γιάννης Αντωνίου

Σπουδαίο επίτευγμα για τον νεαρό αθλητή μας

Αυλαία με ρεκόρ, όριο και… ΓΣΟ-ThemaSports
01/07 @ 16:26

Αυλαία με ρεκόρ, όριο και… ΓΣΟ

Με νικητή τον Γυμναστικό Σύλλογο τα Ολύμπια Λεμεσού και στις δύο κατηγορίες έπεσε το βράδυ της Κυριακής, 30 Ιουνίου 2024, η αυλαία των Medochemie Παγκύπριων Πρωταθλημάτων 105ο Ανδρών και 67ο Γυναικών, στο Εθνικό Στάδιο Στίβου – ΓΣΠ στη Λευκωσία.

 Medochemie Παγκύπρια Πρωταθλήματα Ανδρών / Γυναικών: Ρεκόρ και όρια στην πρώτη μέρα (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)-ThemaSports
30/06 @ 17:20

Medochemie Παγκύπρια Πρωταθλήματα Ανδρών / Γυναικών: Ρεκόρ και όρια στην πρώτη μέρα (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Με εντυπωσιακό τρόπο εκτυλίχθηκε η α΄ ημέρα των Medochemie Παγκύπριων Πρωταθλημάτων 105ο Ανδρών και 67ο Γυναικών, το βράδυ του Σαββάτου 29 Ιουνίου 2024, στο Εθνικό Στάδιο Στίβου-ΓΣΠ.

Στην οβάλ πίστα της Ολλανδίας η συνέχεια για τον Βλαδίμηρο Τζιωρτζή-ThemaSports
28/06 @ 15:00

Στην οβάλ πίστα της Ολλανδίας η συνέχεια για τον Βλαδίμηρο Τζιωρτζή

Στην Ολλανδία, στην οβάλ πίστα Raceway Venray, συνεχίζεται η προσπάθεια του Βλαδίμηρου Τζιωρτζή, στον τέταρτο αγώνα της χρονιάς στο EURO NASCAR PRO, με την κούρσα της κατηγορίας να είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 30 Ιουνίου.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ