Σε ένα εξόχως «κλειστό» κλαμπ μπήκε το βράδυ της Τρίτης (3/5) ο Κώστας Τσιμίκας, καθώς θα γίνει ο 5ος Έλληνας του εξωτερικού που θα παίξει σε τελικό Champions League ή Κυπέλλου UEFA ή Europa League.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Την αρχή είχε κάνει το 2004 ο Άκης Ζήκος ως μέλος της Μονακό παίζοντας στον τελικό του Champions League απέναντι στην Πόρτο του Ζοσέ Μουρίνιο με την ομάδα του να ηττάται με 3-0. 

 

Πέντε χρόνια αργότερα ακολούθησε ο Αλέξανδρος Τζιόλης. Ο Έλληνας διεθνής δεν βρισκόταν στα πλάνα του Παναθηναϊκού και έπαιξε δανεικός για έξι μήνες στη Βέρντερ, με την οποία έφθασε στον τελικό του Κυπέλλου UEFA στην Κωνσταντινούπολη. Το ματς ολοκληρώθηκε με 1-1 στην κανονική του διάρκεια, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στην παράταση και τον Ζάντσον να διαμορφώνει το 2-1 για τους Ουκρανούς στο 97' με τον Τζιόλη να περνά στο ματς ως αλλαγή στο 103'.

 

Και το 2018 ήταν η σειρά του Κώστα Μήτρογλου. Ο «πιστολέρο» με τη φανέλα της Μαρσέιγ έφθασε μέχρι τον τελικό του Europa League. Η Μαρσέιγ ηττήθηκε από την Ατλέτικο Μαδρίτης με 3-0. Ο Μήτρογλου πέρασε ως αλλαγή στο 74' και επτά λεπτά αργότερα μια δική του κεφαλιά σταμάτησε στο δοκάρι.

Και το 2019 τη σκυτάλη πήρε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος που έπαιξε στον τελικό του Europa League με την Άρσεναλ, όπου οι «κανονιέρηδες» ηττήθηκαν με 4-1 από τη διαστημική Τσέλσι του Αζάρ στο Μπακού.

 

Καρέ συμμετοχών, αλλά και ηττών για τους Έλληνες «λεγεωνάριους» σε τελικούς ευρωπαϊκών κυπέλλων. Λέτε η κατάρα αυτή να σπάσει με τον Κώστα Τσιμίκα; 

sdna.gr

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Κλοπ βοηθά και στη νέα εποχή της Λίβερπουλ: «Μου έδωσε όσες συμβουλές μπορούσε»! (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
08/07 @ 16:06

Ο Κλοπ βοηθά και στη νέα εποχή της Λίβερπουλ: «Μου έδωσε όσες συμβουλές μπορούσε»! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Γιούργκεν Κλοπ το είχε ξεκαθαρίσει πως θα βρισκόταν στο πλευρό του Άρνε Σλοτ και θα βοηθούσε με κάθε τρόπο τη Λίβερπουλ αν του το ζητούσε. Και τώρα, ο νέος προπονητής της ομάδας αποκάλυψε ότι ο προκάτοχός του, έχει προσφέρει κάθε πιθανή κι απίθανη συμβουλή για να τον βοηθήσει.

Σταματάει το ποδόσφαιρο ο Τιάγκο Αλκάνταρα-ThemaSports
07/07 @ 20:19

Σταματάει το ποδόσφαιρο ο Τιάγκο Αλκάνταρα

Άδοξο τέλος στην καριέρα του Τιάγκο Αλκάνταρα, ο οποίος πήρε την απόφαση να «κρεμάσει τα παπούτσια» του σε ηλικία 33 ετών, μετά από τους πολλούς τραυματισμούς που αντιμετώπισε τα τελευταία χρόνια.

Μπαρτσελόνα: Ο Μουρίνιο θέλει τον Φάτι στη Φενέρμπαχτσε-ThemaSports
07/07 @ 13:00

Μπαρτσελόνα: Ο Μουρίνιο θέλει τον Φάτι στη Φενέρμπαχτσε

Ο Ζοζέ Μουρίνιο θέλει να ενισχύσει την επιθετική γραμμή της Φενέρμπαχτσε κι ένα από τα ονόματα που φιγουράρουν στη λίστα του είναι ο Άνσου Φάτι, σύμφωνα με τη MARCA

Τραγικός Λέμαν για το ροζ μαλλί του Άντριχ: «Μπορεί να νιώθει γυναίκα»-ThemaSports
07/07 @ 11:35

Τραγικός Λέμαν για το ροζ μαλλί του Άντριχ: «Μπορεί να νιώθει γυναίκα»

Ο Γενς Λέμαν έκανε ένα τουλάχιστον… οπισθοδρομικό σχόλιο για το ροζ μαλλί του Ρόμπερτ Άντριχ

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ