Ο Γιώργος Γιακουμάκης τόνισε πως οι παίκτες της Εθνικής θέλουν να γράψουν και αυτοί ιστορία εμπνευσμένοι από τα όσα πέτυχε η ομάδα του Euro 2004, υποστηρίζοντας πως είναι κάτι που χρειάζονται τόσο οι ίδιοι όσο και όλοι οι Έλληνες.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Πεπεισμένος πως οι παίκτες της Εθνικής Ελλάδας είναι σε καλό δρόμο και πως μπορούν σιγά σιγά να ξαναβρούν το δρόμο των επιτυχιών για να γράψουν τη δική τους ιστορία με την γαλανόλευκη, βαδίζοντας στα χνάρια της ομάδας που θριάμβευσε στα γήπεδα της Πορτογαλίας το 2004, εμφανίστηκε ο Γιώργος Γιακουμάκης, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη (1/6) στο πλαίσιο της πρεμιέρας του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στο Nations League στην έδρα της Βορείου Ιρλανδίας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

"Προσπαθώ να κάνω τη δουλειά μου, πληρώνονομαι για ό,τι κάνω. Το να σκοράρω είναι μέρος της δουλειάς μου, δεν νιώθω ότι κάνω κάτι ιδιαίτερο, είναι η δουλειά μου".

Ξέρουμε ότι το αγωνιστικό στιλ του Βόρειας Ιρλανδίας θα είναι παρόμοιο με αυτό της Σκωτίας. θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας, να είμαστε η ομάδα που θα φτιάχνει το παιχνίδι.

Ήταν κάτι το καταπληκτικό το Euro 2004, είναι κάτι που οι παίκτες που πήραν μέρος έγραψαν ιστορία. Κάτι σημαντικό για το έθνος μας. Όταν έχεις αυτή την επιτυχία, θες να προστατεύσεις την νοοτροπία. Λέιπουμε από αυτήν την επιτυχία 20 χρόνια, θέλουμε να γράψουμε την δική μας ιστορία. Δουλεύουμε πολύ, αυτός είναι ο στόχος μας να έχουμε τη δική μας επιτυχία.

Είμαι ακόμη πεινασμένος, είχα κάποιους τραυματισμούς. Για τους άλλους είναι δύσκολο με παιχνίδια στα πόδια τους, για εμένα είναι σαν να ξεκινάω το δεύτερο γύρο της σεζόν.

Θα δούμε κάποια video, σκέφτομαι μόνο την ομάδα μας. Ξαναείπα ότι είμαστε καλά προετοιμασμένοι. Το Nations League είναι ένα ακόμη πρωτάθλημα, θέλουμε να τερματίσουμε πρώτοι, να πάμε στον επόμενο γύρο, αυτός είναι ο στόχος μας.

Δεν γνωρίζουμε τις δυνατότητές μας, πιστεύεις όλο και περισσότεορ στον εαυτό σου. Αν ξεκινήσουμε με το δεξί, θα πιστεύουμε πιο πολύ. Θα αποκτήσουμε μέταλλο, το οποίο χρειαζόμαστε. Είναι σημαντικό να πάμε καλά στο Nations League. Ίσως σε άλλους περνάει αδιάφορο, αλλά για εμάς το κάθε άλλο.

Είναι η χρονιά που οι παίκτες είμαστε στο πικ της καριέρας μας, στο υψηλότερο επίπεδο που έχουμε υπάρξει. Όταν είσαι πρωταθλητής στην ομάδα σου, νιώθεις πρωταθλητής παντού. Πιστεύουμε στην ομάδα, είμαστε αισιόδοξοι μπορούμε να κάνουμε ωραία πράγματα.

Το ότι έχουμε εμπειρείες θα μας βοηθήσει στη διαχέιριση, έχουμε ωριμάσει όλοι μας. Δεν είμαστε απειροι, αλλά διψασμένοι, δεν έχουμε πετύχει με την εθνική μας ομάδα κάτι. Έχουμε αρχίσει να έχουμε επιτυχίες με τις ομάδες μας, θέλουμε να το φέρουμε και στην Εθνική. Το χρειαζόμαστε, όχι μόνο εμείς, αλλά όλοι οι Έλληνες.

Μας ενέπνευσε ο Καραγκούνης. Είναι τιμή μας να έχουμε δίπλα μας τον Κωνταντινίδη και τον Φύσσα. Μας έδωσε συμβουλές, μας μπρίζωσε. Είναι κάτι που χρειαζόμασταν".

Πηγή: sport24.gr

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Νεϊμάρ έζησε τον αποκλεισμό της Βραζιλίας σε κλαμπ και ξέσπασε σε κλάματα... (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
08/07 @ 16:41

Ο Νεϊμάρ έζησε τον αποκλεισμό της Βραζιλίας σε κλαμπ και ξέσπασε σε κλάματα... (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Νεϊμάρ βρισκόταν σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης όταν η Βραζιλία αποκλείστηκε από το Copa America, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει σε κλάματα.

Απίστευτο: Παίκτης της Βραζιλίας έκανε... μία σωστή πάσα σε όλο το ματς και αυτή ήταν της σέντρας!-ThemaSports
07/07 @ 20:57

Απίστευτο: Παίκτης της Βραζιλίας έκανε... μία σωστή πάσα σε όλο το ματς και αυτή ήταν της σέντρας!

Ο Έντρικ ήταν «ανύπαρκτος» για τη Βραζιλία στο ματς με την Ουρουγουάη, και έκανε μόλις μία σωστή πάσα σε 90 λεπτά, αυτή στη σέντρα του αγώνα!

Η εντυπωσιακή Κολομβιανή φίλαθλος που... έριξε τα social media! (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
07/07 @ 19:56

Η εντυπωσιακή Κολομβιανή φίλαθλος που... έριξε τα social media! (ΒΙΝΤΕΟ)

Μία άκρως εντυπωσιακή φίλαθλος της Κολομβίας μαγνήτισε τα βλέμματα πριν την αναμέτρηση με τον Παναμά.

Απίθανη πρόκριση των Καναδών στα ημιτελικά από την άσπρη βούλα, σε τρομερό παιχνίδι-ThemaSports
06/07 @ 08:57

Απίθανη πρόκριση των Καναδών στα ημιτελικά από την άσπρη βούλα, σε τρομερό παιχνίδι

Ο Καναδάς έγραψε ιστορία στην πρώτη συμμετοχή του στο Copa America, αφού επικράτησε με 4-3 στα πέναλτι (1-1 κανονική διάρκεια) της Βενεζουέλας και προκρίθηκε στα ημιτελικά της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει την Αργεντινή. Πήγε στράφι το μυθικό γκολ του Ροντόν για την Βενεζουέλα.

ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ: Ο Εμιλιάνο Μαρτίνες έχει ποσοστό... 50% στα πέναλτι που εκτέλεσαν αντίπαλοι της Αργεντινής!-ThemaSports
05/07 @ 08:22

ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ: Ο Εμιλιάνο Μαρτίνες έχει ποσοστό... 50% στα πέναλτι που εκτέλεσαν αντίπαλοι της Αργεντινής!

Μόνο τα μισά πέναλτι που έχουν εκτελέσει οι αντίπαλοι της Αργεντινής απέναντι στον Εμιλιάνο Μαρτίνες έχουν μπει γκολ.

Τα χρειάστηκε η Αργεντινή, αλλά πέρασε με δραματικό τρόπο στα ημιτελικά του Κόπα Αμέρικα!-ThemaSports
05/07 @ 07:44

Τα χρειάστηκε η Αργεντινή, αλλά πέρασε με δραματικό τρόπο στα ημιτελικά του Κόπα Αμέρικα!

Με ήρωα τον Εμιλιάνο Μαρτίνες, ο οποίος είχε δύο αποκρούσεις στη διαδικασία των πέναλτι, η Αργεντινή κατάφερε να αποκλείσει τον Ισημερινό 1-1 (4-2 πεν.) και να προκριθεί στα ημιτελικά του Κόπα Αμέρικα.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ