Δηλώσεις στον ΣΠΟΡ FM έκανε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και πρώην προπονητής του ΑΠΟΕΛ, Τάκης Αντωνίου, ο οποίος σχολίασε τον ψεσινό αγώνα της ομάδας του κόντρα στην Τζουργκάρντεν.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Αναλυτικά όσα είπε:

«Όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, ήταν πολύ δύσκολο να ανατραπεί το 3-0. Βασικά είναι εκεί που χάθηκε η πρόκριση. Έγινε υπερπροσπάθεια χθες, αλλά αποδείχτηκε ότι το παραμικρό λάθος μπορούσε να δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα στην ομάδα, όσον αφορά την προσπάθεια της να φέρει το αποτέλεσμα στην παράταση. Αφήνει ανάμεικτα συναισθήματα το χθεσινό παιχνίδι. Η ομάδα μένει έξω από τους ομίλους και δεν είναι η πρώτη φόρα τα τελευταία χρόνια και αυτό δημιουργεί πρόβλημα και σε άλλους τομείς. Φυσικά και στο οικονομικό, αλλά και στην εικόνα της ομάδας. Είναι και οι βαθμοί που είχε το ΑΠΟΕΛ από τα προηγούμενα χρόνια. Αν έμπαινε ομίλους θα ήταν στο Β΄ γκρουπ δυναμικότητας. Γενικότερα η εικόνα της ομάδας πληγώνεται όταν δεν βρίσκεται στους ομίλους».

Για το δυνατό ξεκίνημα: «Ξεκίνησε ιδανικά το ΑΠΟΕΛ και έβαλε μεγάλη πίεση στους Σουηδούς. Συμμετείχε πολύ ο κόσμος, αλλά και οι παίκτες ανταποκρίθηκαν σε μεγάλο βαθμό. Ο Σωφρόνης έκανε ριζοσπαστικές αλλαγές όπως ζητήσαμε όλοι μας. Ρίσκαρε πάρα πολύ με τον τρόπο που έπαιξε, ειδικά με το 4-4-2 και δύο παίκτες μόνο στον άξονα. Και όμως ανταποκρίθηκαν σε πολύ μεγάλο βαθμό, με τα πολλά τρεξίματα τους και με την δημιουργικότητα τους. Τα είχαν χαμένα οι Σουηδοί και δεν ήταν τυχαίο. Η πίεση που άσκησε το ΑΠΟΕΛ ήταν πολύ μεγάλη. Και ο τρόπος που οι Βιγιαφάνιες και Σαρφό έσπαζαν την μπάλα, δημιούργησε πολλά προβλήματα. Δυστυχώς δεν υπήρξε συνέχεια, αφού στο Β’ μέρος ήταν διαφορετικά τα πράγματα».

Για την καθίζηση της ομάδας στο Β’ ημίχρονο: «Εκτός υστέρων πάντοτε, εκεί θα μπορούσε πιθανόν το ΑΠΟΕΛ να έβλεπε διαφορετικά τον αγώνα. Να έπαιζε λίγο πιο συντηρητικά και να κυνηγήσει το γκολ με την υπομονή και όχι με την πίεση. Είδαμε όμως κάποιες προοπτικές στην ομάδα μας και πιστεύω η χθεσινή εμφάνιση, η παρουσία και ο τρόπος που έπαιξε το ΑΠΟΕΛ, θα αποτελέσουν οδηγό για τον προπονητή για τη συνέχεια. Οι μεσοεπιθετικές δυνατότητες που έχει η ομάδα είναι πολλές».

Για την επιθετική λειτουργία της ομάδας: «Λειτουργήσαν καλά. Γενικά ο χθεσινός αγώνας μπορεί να βοηθήσει τον προπονητή να βγάλει περισσότερα συμπεράσματα για το πως μπορεί να γίνει πιο δημιουργικό το ΑΠΟΕΛ. Πέτυχε τρία τέρματα απέναντι σε μία ομάδα όχι τοπ επιπέδου, αλλά καλού επιπέδου. Ήταν πιο έτοιμοι οι Σουηδοί, δεν πρέπει να το ξεχνάμε».

Για το ρόστερ: «Εξετάζοντας τώρα που είδαμε όλους τους παίκτες, τολμώ να πω ότι είμαστε πλήρεις σε όλες τις γραμμές. Τώρα το ποιοι θα ανταποκριθούν θα δείξει. Είναι πλήρης και στην άμυνα και στο κέντρο. Και με την επιστροφή του Κβιλιτάια, θα αποκτήσει ακόμα περισσότερο βάθος στην επίθεση».

Για το ξεκίνημα του πρωταθλήματος: «Ελπίζω να ξεκινήσει με το δεξί η ομάδα το πρωτάθλημα και να εμπεδωθεί αυτή η αυτοπεποίθηση μετά τη χθεσινή εμφάνιση».

Για το αν παίκτες επηρεαστούν από τον αποκλεισμό: «Ο χθεσινός αγώνας ήταν για την Ευρώπη. Προσπάθησαν οι ποδοσφαιριστές. Τώρα υπάρχει ένα νέο κίνητρο. Έχω εμπιστοσύνη και στον κόσμο που δεν τον αμφισβητεί κανένας. Είναι δίπλα στην ομάδα και κατά την άποψη μου θα συνεχίσει να το κάνει, αρκεί να ανταποκριθούν και στη συνέχεια οι ποδοσφαιριστές».

Για αυτούς που μηδενίζουν την προσπάθεια: «Δεν θα ασχοληθώ με τον μηδενισμό. Αυτοί πέτυχαν ένα τέρμα από τα 50 μέτρα και σκοράραν ένα τέρμα οφσάιντ. Επίσης το ΑΠΟΕΛ σκόραρε και δεν μέτρησε στη Σουηδία. Δεν πρέπει να βλέπουμε μόνο τα αρνητικά και να ρίχνουμε το φταίξιμο στον Μπέλετς ή σε οποιονδήποτε άλλο. Και ο τερματοφύλακας των Σουηδών έκανε λάθη. Δεν πρέπει να τα μηδενίζουμε όλα».

Για τον Βιγιαφάνες: «Ο Βιγιαφάνες εμένα μου άρεσε πάρα πολύ. Έπαιζε μόνος του με τον Σαρφό και δεν είναι εύκολο για όσους ξέρουν ποδόσφαιρο. Είναι δύο παίκτες μεσοεπιθετικοί. Ο τρόπος που μοίραζαν παιχνίδι με τον Σαρφό ήταν πολύ μαεστρικός. Είμαι ικανοποιημένος με την παρουσία του Βιγιαφάνες, έχει μεγάλη προοπτική. Όσον φορά τον Ντάλσιο, το έχω ξαναπεί ότι μπορεί να βοηθήσει πολύ. Να μην ξεχνάμε ότι δεν αγωνίστηκε στη φυσική του θέση».

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Στην Κύπρο ο Ελ Αραμπί – Συμφώνησε με ΑΠΟΕΛ»-ThemaSports
05/07 @ 15:42

«Στην Κύπρο ο Ελ Αραμπί – Συμφώνησε με ΑΠΟΕΛ»

Δημοσίευμα του SDNA κάνει λόγο για συμωνία του Γιουσέφ Ελ Αραμπί με τον ΑΠΟΕΛ.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ από την... 8η-ThemaSports
05/07 @ 14:12

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ από την... 8η

Όγδοη μέρα στη Σερβία για το ΑΠΟΕΛ που ανάρτησε φωτογραφικό υλικό από την προπόνηση.

Πετεβίνος: «Ο ΑΠΟΕΛ επιμένει στις επιλογές παικτών που μπορούν να κάνουν τη διαφορά» - Τι είπε για Ελ Αραμπί-ThemaSports
05/07 @ 12:50

Πετεβίνος: «Ο ΑΠΟΕΛ επιμένει στις επιλογές παικτών που μπορούν να κάνουν τη διαφορά» - Τι είπε για Ελ Αραμπί

Δηλώσεις στον ΣΠΟΡ FM έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΠΟΕΛ, Νεκτάριος Πετεβίνος, ο οποίος μίλησε για όλα όσα απασχολούν το ρεπορτάζ της ομάδας του.

Τι περιμένουν στον ΑΠΟΕΛ για το θέμα του νέου γηπέδου...-ThemaSports
05/07 @ 11:07

Τι περιμένουν στον ΑΠΟΕΛ για το θέμα του νέου γηπέδου...

Στις σημερινές ραδιοφωνικές δηλώσεις που έκανε ο Νεκτάριος Πετεβίνος ρωτήθηκε και για το γηπεδικό ζήτημα.

Πετεβίνος: «Γι' αυτούς τους λόγους ο Μάγιερ επέλεξε ΑΠΟΕΛ» - Τι είπε για φορ και γηπεδικό-ThemaSports
05/07 @ 10:43

Πετεβίνος: «Γι' αυτούς τους λόγους ο Μάγιερ επέλεξε ΑΠΟΕΛ» - Τι είπε για φορ και γηπεδικό

Δηλώσεις στον Super Sport FM έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΠΟΕΛ, Νεκτάριος Πετεβίνος, ο οποίος ανάμεσα σε άλλα, σχολίασε την σπουδαία κίνηση της ομάδας του με την απόκτηση του Γερμανού, Μαξ Μάγιερ.

Μοράις: «Προσπαθήσαμε να βάλουμε στο παιχνίδι μας κάποια στοιχεία που δεν είχαμε...»-ThemaSports
04/07 @ 21:28

Μοράις: «Προσπαθήσαμε να βάλουμε στο παιχνίδι μας κάποια στοιχεία που δεν είχαμε...»

Δηλώσεις παραχώρησε ο βοηθός προπονητής του ΑΠΟΕΛ, Νούνο Μοράις μετά το ισόπαλο φιλικό με τη Νόβι Παζάρ.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ