Η Παγκόσμια Ομοσπονδία στίβου ακύρωσε την επίδοση που έκανε την περασμένη εβδομάδα ο χρυσός Ολυμπιονίκης του μήκους, Μίλτος Τεντόγλου, στο μίτινγκ στο Τόρουν (8.40 μ.) η οποία τον έφερε στο Νο1 του κόσμου για το 2023.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Αφορμή για την ετεροχρονισμένη απόφαση ήταν γιατί θεωρήθηκε ότι τα παπούτσια που φορούσε, Adidas, έκδοση Black Panther ήταν αντικανονικά.

Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι ο Έλληνας αθλητής είχε ξαναγωνιστεί με τα ίδια παπούτσια χωρίς να υπάρξουν παράπονα, γεγονός που τον έκανε έξαλλο, όπως προκύπτει από ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram.

Οι τεχνικοί της Παγκόσμιας ομοσπονδίας ζήτησαν από τον Τεντόγλου φωτογραφίες από εκείνο το παπούτσι και λίγες μέρες αργότερα ακύρωσαν την επίδοσή του, η οποία πλέον δεν υπάρχει ούτε στις λίστες των κορυφαίων επιδόσεων της χρονιάς ούτε στις φετινές επιδόσεις του Τεντόγλου.

Ο ίδιος, μετά από αυτή την κίνηση της World Athletics, έκανε ένα post στο Instagram και απευθυνόμενος στην Παγκόσμια Ομοσπονδία έγραψε: «Λοιπόν η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου έχει στην ομάδα της ανθρώπους που δεν έχουν ιδέα από παπούτσια και αθλητισμό και αποφάσισαν ποια σπάικς είναι εντάξει και ποια όχι για τους αθλητές.

Θεωρούν. ότι το πάχος στο πίσω μέρος του παπουτσιού είναι κάτι που είναι καλό. Στην πραγματικότητα όχι μόνο είναι άχρηστο αλλά κάνει τα σπάικς πιο βαριά και και πιο σκληρά στο τρέξιμο.

Μου ακύρωσαν το άλμα στα 8.40 μ. επειδή φορούσα τα σπάις στην πρώτη φωτογραφία, όταν τα άλλα δύο ήταν εντάξειγια άλμα εις μήκος.

Στις πρώτες δύο φωτογραφίες είναι τα ίδια σπάικς σε διαφορετικό χρώμα στο μεταξύ.

Ελέγξατε όλα τα σπάικς με τα οποία έγιναν ρεκόρ; Είχαν λέιζερ στον διάδρομο; Νομίζω ότι πρέπει να έχετε στην ομάδα σας ανθρώπους με εμπειρία στο άθλημα. Εγώ είμαι αυτός που πηδάει. Θέλω να φοράω ότι είναι άνετο και ασφαλές.

Δεν με νοιάζει για το άλμα στα 8.40μ. Μπορώ να το πηδήξω ότι διάολο θέλω. Είναι απλώς άδικο. Είμαι αηδιασμένος. Και το αστείο είναι ότι την προσεχή εβδομάδα θα φορέσω τα ίδια παπούτσια σε διαφορετικό χρώμα οπότε θα «εγκριθούν» 😂.

Προφανώς είναι εντάξει να χάνεις τρία αντιντόπινγκ τεστ αλλά να μην φοράς συγκεκριμένα παπούτσια. Τα Black panther είναι πολύ δυνατά. ✊✊».

Πηγή: sdna.gr

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΧΜ Παγκύπρια Πρωταθλήματα Κ20: Αυλαία με ρεκόρ και... ΓΣΟ (ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ - ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ)-ThemaSports
07/07 @ 17:23

ΧΜ Παγκύπρια Πρωταθλήματα Κ20: Αυλαία με ρεκόρ και... ΓΣΟ (ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ - ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ)

Με θριαμβευτή για άλλη μία χρονιά τον Γυμναστικό Σύλλογο τα Ολύμπια, ολοκληρώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου 6 Ιουλίου 2024, στο «Τσίρειο» Στάδιο Λεμεσού, τα ΧΜ Παγκύπρια Πρωταθλήματα 68ο Εφήβων και 55ο Νεανίδων.

ΟΡΙΣΤΙΚΟ: Με τρεις αθλητές ο Κυπριακός στίβος στους Ολυμπιακούς Αγώνες - Ποιοι έμειναν εκτός-ThemaSports
07/07 @ 17:10

ΟΡΙΣΤΙΚΟ: Με τρεις αθλητές ο Κυπριακός στίβος στους Ολυμπιακούς Αγώνες - Ποιοι έμειναν εκτός

Με δύο αθλήτριες και έναν αθλητή θα εκπροσωπηθεί ο κυπριακός στίβος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, με τα αγωνίσματα του στίβου να διεξάγονται τις πρώτες 11 ημέρες του Αυγούστου.

Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Γιάννης Αντωνίου -ThemaSports
02/07 @ 10:40

Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Γιάννης Αντωνίου

Σπουδαίο επίτευγμα για τον νεαρό αθλητή μας

Αυλαία με ρεκόρ, όριο και… ΓΣΟ-ThemaSports
01/07 @ 16:26

Αυλαία με ρεκόρ, όριο και… ΓΣΟ

Με νικητή τον Γυμναστικό Σύλλογο τα Ολύμπια Λεμεσού και στις δύο κατηγορίες έπεσε το βράδυ της Κυριακής, 30 Ιουνίου 2024, η αυλαία των Medochemie Παγκύπριων Πρωταθλημάτων 105ο Ανδρών και 67ο Γυναικών, στο Εθνικό Στάδιο Στίβου – ΓΣΠ στη Λευκωσία.

 Medochemie Παγκύπρια Πρωταθλήματα Ανδρών / Γυναικών: Ρεκόρ και όρια στην πρώτη μέρα (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)-ThemaSports
30/06 @ 17:20

Medochemie Παγκύπρια Πρωταθλήματα Ανδρών / Γυναικών: Ρεκόρ και όρια στην πρώτη μέρα (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Με εντυπωσιακό τρόπο εκτυλίχθηκε η α΄ ημέρα των Medochemie Παγκύπριων Πρωταθλημάτων 105ο Ανδρών και 67ο Γυναικών, το βράδυ του Σαββάτου 29 Ιουνίου 2024, στο Εθνικό Στάδιο Στίβου-ΓΣΠ.

Στην οβάλ πίστα της Ολλανδίας η συνέχεια για τον Βλαδίμηρο Τζιωρτζή-ThemaSports
28/06 @ 15:00

Στην οβάλ πίστα της Ολλανδίας η συνέχεια για τον Βλαδίμηρο Τζιωρτζή

Στην Ολλανδία, στην οβάλ πίστα Raceway Venray, συνεχίζεται η προσπάθεια του Βλαδίμηρου Τζιωρτζή, στον τέταρτο αγώνα της χρονιάς στο EURO NASCAR PRO, με την κούρσα της κατηγορίας να είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 30 Ιουνίου.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ