Ακόμη μία θητεία, την τρίτη, στην ηγεσία της FIFA εξασφάλισε ο Τζιάνι Ινφαντίνο, καθώς ήταν ο μοναδικός υποψήφιος στις εκλογές, που έγιναν σήμερα στο Κιγκάλι της Ρουάντα.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Σύμφωνα με ανακοίνωση της διεθνούς ομοσπονδίας ο 52χρονος Ιταλο-Ελβετός παράγοντας εξελέγη ξανά πρόεδρος της FIFA ως το 2027, ενώ κάθισε στην προεδρική καρέκλα για πρώτη φορά στις έκτακτες αρχαιρεσίες του 2016, νικώντας στον τελικό γύρο τον Σαλμάν Μπιν Ιμπραΐμ Αλ-Καλίφα από το Μπαχρέιν, και επανεξελέγη το 2019, χωρίς αντίπαλο. 

Στις υποσχέσεις του για τη νέα του θητεία, ο Ινφαντίνο αναφέρθηκε στο Μουντιάλ γυναικών του 2023 που θα διεξαχθεί με 32 ομάδες και όχι 24 όπως μέχρι πρότινος, αλλά και για το Μουντιάλ 2026, το οποίο για πρώτη φορά θα έχει 48 φιναλίστ αντί για 32.

Τέλος μίλησε και για την απόφαση της FIFA για τη δημιουργία ενός νέου Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων, το οποίο θα διεξάγεται κάθε τέσσερα χρόνια μεταξύ 32 ομάδων.

Πηγή: www.sdna.gr
Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Κλοπ βοηθά και στη νέα εποχή της Λίβερπουλ: «Μου έδωσε όσες συμβουλές μπορούσε»! (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
08/07 @ 16:06

Ο Κλοπ βοηθά και στη νέα εποχή της Λίβερπουλ: «Μου έδωσε όσες συμβουλές μπορούσε»! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Γιούργκεν Κλοπ το είχε ξεκαθαρίσει πως θα βρισκόταν στο πλευρό του Άρνε Σλοτ και θα βοηθούσε με κάθε τρόπο τη Λίβερπουλ αν του το ζητούσε. Και τώρα, ο νέος προπονητής της ομάδας αποκάλυψε ότι ο προκάτοχός του, έχει προσφέρει κάθε πιθανή κι απίθανη συμβουλή για να τον βοηθήσει.

Σταματάει το ποδόσφαιρο ο Τιάγκο Αλκάνταρα-ThemaSports
07/07 @ 20:19

Σταματάει το ποδόσφαιρο ο Τιάγκο Αλκάνταρα

Άδοξο τέλος στην καριέρα του Τιάγκο Αλκάνταρα, ο οποίος πήρε την απόφαση να «κρεμάσει τα παπούτσια» του σε ηλικία 33 ετών, μετά από τους πολλούς τραυματισμούς που αντιμετώπισε τα τελευταία χρόνια.

Μπαρτσελόνα: Ο Μουρίνιο θέλει τον Φάτι στη Φενέρμπαχτσε-ThemaSports
07/07 @ 13:00

Μπαρτσελόνα: Ο Μουρίνιο θέλει τον Φάτι στη Φενέρμπαχτσε

Ο Ζοζέ Μουρίνιο θέλει να ενισχύσει την επιθετική γραμμή της Φενέρμπαχτσε κι ένα από τα ονόματα που φιγουράρουν στη λίστα του είναι ο Άνσου Φάτι, σύμφωνα με τη MARCA

Τραγικός Λέμαν για το ροζ μαλλί του Άντριχ: «Μπορεί να νιώθει γυναίκα»-ThemaSports
07/07 @ 11:35

Τραγικός Λέμαν για το ροζ μαλλί του Άντριχ: «Μπορεί να νιώθει γυναίκα»

Ο Γενς Λέμαν έκανε ένα τουλάχιστον… οπισθοδρομικό σχόλιο για το ροζ μαλλί του Ρόμπερτ Άντριχ

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ