Ο πρώην πρόεδρος του Άρη, ο εργολάβος του όλου έργου οδικού δικτύου στην περιοχή του «ΆλφαΜέγα Stadium», Κυριάκος Χ¨ Κυριάκος, μίλησε το πρωί της Τρίτης στον ΣΠΟΡ FM.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Για την εξαιρετική πορεία του Άρη: «Δεν περίμενα τέτοια πορεία. Όταν υπηρετήσαμε τον Άρη για μια δεκαετία ήταν πέτρινα χρόνια. Ήρθαν κάποιοι σωστοί άνθρωποι με 20 χρόνια συμβόλαιο. Ήρθαν για να μείνουν. Ούτε στα όνειρα μας δεν περιμέναμε να έχουμε τέτοια πορεία».

Για το οδικό δίκτυο: «Το έργο βρίσκεται σε καλή πορεία. Σε περίπου 15 μέρες θα τελειώσει η πρώτη φάση. Υπάρχει μια καθυστέρηση που δεν οφείλεται στα δικά μας χέρια. Πήραμε την παράταση μέχρι τις 30 Μαρτίου για την παράδοση της 1ης φάσης. Η πρώτη φάση περιλαμβάνει τα έργα γύρω από το γήπεδο, πεζοδρόμια, δρόμοι, οδικός φωτισμός, διαβάσεις πεζών.

Για το τι περιλαμβάνει η 2η φάση των έργων για το οδικό δίκτυο: «Θα υπάρχουν δυο έξοδοι προς τον αυτοκινητόδρομο. Περίπου 200 μέτρα έξω από το γήπεδο, θα βγαίνεις αμέσως στο highway. Θα υπάρχει έξοδος από την Πάφο. Βάσει του συμβολαίου αυτά τα έργα θα ολοκληρωθούν αρχές του 2024»

Για την 3η φάση: «Στην 3η φάση θα υπάρχει ακόμη μια έξοδος απέναντι από το γήπεδο, προς τον Ύψωνα».

Για τα βοηθητικά γήπεδα του Άρη και της ΑΕΛ: «Του Άρη είναι έτοιμο. Η ΑΕΛ έκανε ένα αίτημα για να γίνει το βοηθητικό πάνω από αυτό του Απόλλωνα αλλά υπάρχουν και εκεί προβλήματα. Υπάρχουν μπάζα που πρέπει να απομακρυνθούν για να ξεκινήσουν τα έργα».

Για το πάρκινγκ: «Το πάρκινγκ είναι γύρω στις 1000 θέσεις. Η χωρητικότητα του γηπέδου είναι 11 χιλιάδες. Όταν βάλουμε προστασία στα πεζοδρόμια θα υπάρχει πρόβλημα. Πρέπει να κάνουν ένα τεράστιο χώρο πάνω από το γήπεδο για να φτιάξουν πάρκινγκ».

 

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μέχρι πού θα φτάσει το συνολικό κόστος του «Άλφαμεγα Stadium»...-ThemaSports
12/07 @ 14:10

Μέχρι πού θα φτάσει το συνολικό κόστος του «Άλφαμεγα Stadium»...

Διαβάζουμε ότι ο ΚΟΑ ζητά από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών και Προϋπολογισμού, επιπλέον 2,2 εκατομμύρια για το νέο γήπεδο Λεμεσού, αφού τα τα έξοδα είχαν εκτιμηθεί μέχρι πριν μερικούς μήνες στο ποσό των 41,8 εκατομμυρίων ευρώ, όμως σύμφωνα με τον οργανισμό, ανήλθαν πλέον στα 44 εκατομμύρια.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ από Υπουργείο Οικονομικών για την ονομασία του νέου γηπέδου Λεμεσού-ThemaSports
20/04 @ 11:08

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ από Υπουργείο Οικονομικών για την ονομασία του νέου γηπέδου Λεμεσού

Ένα από τα ρεπορτάζ της καθημερινής εφημερίδας «Φιλελεύθερος» της έκδοσης της Πέμπτης (20/04) αφορά το νέο γήπεδο της Λεμεσού, στην περιοχή Κολοσσίου, το «ΆλφαΜέγα Stadium».

Κονταρίδης για 6η θέση «ΆλφαΜέγα Stadium»: «Σχεδιάσε και μελέτησε...» - Πόσταρε και για το «Opap Arena» (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)-ThemaSports
21/03 @ 12:38

Κονταρίδης για 6η θέση «ΆλφαΜέγα Stadium»: «Σχεδιάσε και μελέτησε...» - Πόσταρε και για το «Opap Arena» (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τον Ελλαδίτη αρχιτέκτονα Πέτρο Κονταρίδη...

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ