Παρακολουθώ με μεγάλο ενδιαφέρον αλλά και αγωνία, τις εξελίξεις γύρω από τα στοιχεία που έχουν αποστείλει στην Κυπριακή κυβέρνηση η ΗΠΑ και η Βρετανία , σχετικά με τις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας.

Ακολουθήστε μας στο Google news

 

 

Θεωρώ ότι το θέμα είναι πολύ  σοβαρό και όλοι πρέπει να συζητήσουν και να αποφασίσουν σωστά,  δίκαια και υποψιασμένα.

Παρακολουθούμε με θλίψη ότι άνθρωποι υπάλληλοι αρκετών εταιρειών μένουν απλήρωτοι και δεν παρουσιάζεται καμιά θετική εξέλιξη προς ρύθμιση των θεμάτων τους. Πολλοί άνθρωποι θα χάσουν τις δουλειές τους και ένας  εξαιρετικός, ποιοτικός τομέας των υπηρεσιών να τραυματισθεί και να καταστραφεί. Πρέπει να ενεργήσει με πολλή προσοχή η Κυβέρνηση και να προσέξει να προστατεύσει πρώτα την πατρίδα μας και τα συμφέροντα της, ασφαλώς ακολουθώντας  τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής μας οικογένειας. Όμως επειδή γνωρίζω την νοοτροπία και την κουλτούρα των Κυπρίων φοβούμαι πολύ , ότι οι αποφάσεις και ενέργειες  μας δεν θα βοηθήσουν τον τόπο μας.

Ηλθε στο μυαλό μου, η περίπτωση του κουρέματος το 2013 , με τους ξένους να είναι πρωταγωνιστές και εμείς με σκυμμένο το κεφάλι να αποδεχόμαστε τις απαράδεκτες αποφάσεις τους, παρά τα  λάθη μας. Κατά την άποψη μου ο αδύνατος πρέπει πάντοτε να έχει ισχυρά εργαλεία, εξυπνάδας, σοφίας αποφασιστικότητας και επιχειρηματολογίας και να γνωρίζει ο συνομιλητής του, αυτά τα χαρακτηριστικά του. 

Νοιώθω διαβάζοντας τα γεγονότα ότι ακόμα μια φορά , ότι και σ’ αυτή την περίπτωση όπως στο κούρεμα του 2013, οι ξένοι θα μας καθυποτάξουν και θα προσπαθήσουν να μας τιμωρήσουν. Τελειώνοντας, θέλω να αναφέρω και τα ακόλουθα: Οφείλουμε να ακολουθήσουμε τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας .

Φαίνεται  όμως ότι οι κυρώσεις  απευθύνονται στην μικρή και αδύνατη Κύπρο, ιδιαίτερα σε μια δύσκολη και απρόβλεπτη περίοδο.

Είναι απαραίτητο να είμαστε  προσεκτικοί , προβλεπτικοί , σοφοί και αποφασιστικοί. Οι πολιτικές σκοπιμότητες πρέπει να απουσιάζουν από ένα τέτοιο μεγάλο οικονομικό και κοινωνικό θέμα. Πάνω απ’ όλους είναι η πατρίδα μας. 

Ανδρέας Μουσκάλλης
Προπονητής Ποδοσφαίρου

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κοσμοσυρροή στην πλατεία Ελευθερίας για τον Φειδία Παναγιώτου – «Κανεί εβαρεθήκαμεν τους… είμαι συγκινημένος σας αγαπώ»-ThemaSports
09/06 @ 23:53

Κοσμοσυρροή στην πλατεία Ελευθερίας για τον Φειδία Παναγιώτου – «Κανεί εβαρεθήκαμεν τους… είμαι συγκινημένος σας αγαπώ»

Κοσμοσυρροή στην πλατεία Ελευθερίας για τον ανεξάρτητο υποψήφιο ευρωβουλευτή Φειδία Παναγιώτου.

Πάρτι στο Μένικο για τον Φειδία: Η πρώτη αντίδραση του και το σχόλιο του αδελφού του-ThemaSports
09/06 @ 21:23

Πάρτι στο Μένικο για τον Φειδία: Η πρώτη αντίδραση του και το σχόλιο του αδελφού του

Στην πρώτη ανάρτηση του, προχώρησε ο γνωστός Youtuber, Φειδίας Παναγιώτου, μετά τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών.

Δημοτικές Εκλογές: Ιδού τα αποτελέσματα των exit polls για τους μεγάλους Δήμους του νησιού-ThemaSports
09/06 @ 18:53

Δημοτικές Εκλογές: Ιδού τα αποτελέσματα των exit polls για τους μεγάλους Δήμους του νησιού

Στην δημοσιότητα δόθηκαν, από τους τηλεοπτικούς σταθμούς, τα αποτελέσματα των exit polls για τους μεγάλους Δήμους του νησιού.

EXIT POLLS: Δείτε τα αποτελέσματα των τηλεοπτικών σταθμών- Τα ποσοστά και οι εκπλήξεις-ThemaSports
09/06 @ 18:04

EXIT POLLS: Δείτε τα αποτελέσματα των τηλεοπτικών σταθμών- Τα ποσοστά και οι εκπλήξεις

Με το κλείσιμο των καλπών στις 18:00 το απόγευμα και την επίσημη ανακοίνωση από τον Έφορο Εκλογών, οι τηλεοπτικοί σταθμοί ανακοίνωσαν τα αποτελέσματα των exit poll τους.

Έφτασε στο τέλος της ακόμη μια εκλογική διαδικασία - Οι «μάχες» που δόθηκαν, οι νικητές και οι χαμένοι-ThemaSports
10/06 @ 00:08

Έφτασε στο τέλος της ακόμη μια εκλογική διαδικασία - Οι «μάχες» που δόθηκαν, οι νικητές και οι χαμένοι

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία της καταμέτρησης για τις Δημοτικές Εκλογές. Οι πολίτες προσήλθαν την Κυριακή (09/06) στις κάλπες για να επιλέξουν τόσο τους ανθρώπους που θα κληθούν να εφαρμόσουν τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όσο και τους ευρωβουλευτές που θα αντιπροσωπεύσουν τη χώρα μας στην Ευρώπη.

Στρατηγική Συνεργασία Primetel-Cyta-ThemaSports
30/05 @ 13:10

Στρατηγική Συνεργασία Primetel-Cyta

H Primetel παίζει δυνατά με εμπλουτισμένο αθλητικό περιεχόμενο...

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ