Tις εγκαταστάσεις που θα στεγάσουν τα τμήματα του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού από το 2026 παρουσίασε ο Δήμος Αθηναίων σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε στο Δημαρχείο της πρωτεύουσας.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Έτοιμο να αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά είναι το όνειρο των εκατομμυρίων φίλων του Παναθηναϊκού.

Το πρωί της Τρίτης σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε στο Δημαρχείο Αθηναίων, παρουσία του Δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη, του προέδρου και του αντιπροέδρου του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού κ.κ. Μαλακατέ και Βρανόπουλου, του εκπροσώπου της ΑΕΠ Ελαιώνα, Γιάννης Γκάνου και του αρχιτέκτονας της εταιρίας Δέκαθλον που ανέλαβε το έργο, Χρήστου Κούτρη όπου παρουσιάστηκαν τα τελικά σχέδια του έργου το οποίο αναμένεται να είναι έτοιμο μαζί με την ποδοσφαιρική Αρένα στο Βοτανικό το 2026 στο πλαίσιο της διπλής Ανάπλασης.

 
 



Ο Αρχιτέκτονας του έργου, Χρήστος Κούτρης παρέθεσε λεπτομέρειες για το έργο:

«Θα προσπαθήσω να δώσω έμφαση σε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Είναι πάρα πολλές οι επιμέρους εγκαταστάσεις σε ένα ενιαίο συγκρότημα. Δεν έχουμε κάτι παρόμοιο στην Ελλάδα, μόνο στην Ευρώπη. Είναι μια ιδιαίτερα σημαντική αστική παρέμβαση που δεν είναι συνηθισμένη στον τόπο μας. Η περιοχή θα έχει θέα προς την Ακρόπολη. Έχουμε μια περιοχή υποβαθμισμένη, όπου τοποθετούμε υποδοχείς για το έργο. Είναι ένα ενιαίο συγκρότημα με 6 αυτόνομες χρήσεις. Είναι η μεγάλη αρένα των 3.000 θέσεων, είναι το κλειστό προπονητήριο με 200 θέσεις και είναι 7 προπονητήρια διαφόρων αθλημάτων. Υπάρχουν τα κολυμβητήρια, το αναψυκτήριο και το παρκινγκ, χώρος για τους αθλητές ΑΜΕΑ αποκλειστικά, χώροι εκγύμνασης και χώροι που στεγάζεται η διοίκηση του Ερασιτέχνη . Στις εγκαταστάσεις θα υπάρχει μια διάκριση αναφορικά με την είσοδο του κοινού. Το έργο έχει πάρει την έγκριση της Γ.Γ. Αθλητισμού και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την δημιουργία του. Θέλω να πιστεύω ότι το έργο θα προχωρήσει ομαλά στην αδειοδοτική διαδικασία».

Nα σημειωθεί ότι το κτιριακό συγκρότημα γίνεται με σύνεκτη κατακσκευή. Τα θεμέλια θα γίνουν με σκυρόδερμα. Οι επιστεγάσεις θα είναι μεταλλικές, ενώ Οι επιφάνειες είναι περίπου 12.000 τ.μ.

Δείτε τις φωτογραφίες και τα σχέδια των εγκαταστάσεων του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού:

















Παναθηναϊκός: Oι εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη










Το βίντεο της παρουσίασης:

 

sport-fm.gr

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τέλος από την ΑΕΚ ο Χιώτης - Το μήνυμα του-ThemaSports
08/07 @ 14:18

Τέλος από την ΑΕΚ ο Χιώτης - Το μήνυμα του

Την αποχώρηση του από τα τμήματα υποδομής της ΑΕΚ (ώστε ν’ ακολουθήσει πιθανότατα τον Χρήστο Κόντη στη Σαουδική Αραβία) ανακοίνωσε ο Διονύσης Χιώτης.

Θεωρούν δεδομένο τον υποβιβασμό της Λαμίας και... θέμα χρόνου την απόλυση Σατσιά! (ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ)-ThemaSports
07/07 @ 16:11

Θεωρούν δεδομένο τον υποβιβασμό της Λαμίας και... θέμα χρόνου την απόλυση Σατσιά! (ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ)

Σημερινό (07/07) δημοσίευμα της ελλαδικής εφημερίδας Sportime, θεωρεί δεδομένο τον... υποβιβασμό της Λαμίας στο πρωτάθλημα της Superleague της νέας περιόδου, αλλά και... θέμα χρόνου την απόλυση του Κύπριου προπονητή της ομάδας, Μαρίνου Σατσιά.

Βαρύς, ασήκωτος και… χωρίς παίκτες ο Παναθηναϊκός έχασε από ομάδα Β´ Εθνικής-ThemaSports
06/07 @ 19:54

Βαρύς, ασήκωτος και… χωρίς παίκτες ο Παναθηναϊκός έχασε από ομάδα Β´ Εθνικής

Χωρίς τα βασικά φορ, εξτρέμ, χαφ και μπακ ο βαρύς Παναθηναϊκός δεν έκανε φάση όπως και στο προηγούμενο φιλικό και η Μπραουνσβάιγκ τον νίκησε με 1-0.

Η απροσεξία και τα… μποφόρ οδήγησαν την ΑΕΚ σε φιλική ήττα (4-1), από την Κλαμπ Μπριζ -ThemaSports
06/07 @ 17:37

Η απροσεξία και τα… μποφόρ οδήγησαν την ΑΕΚ σε φιλική ήττα (4-1), από την Κλαμπ Μπριζ

Σε μία φιλική αναμέτρηση 120 λεπτών, που πρωταγωνιστικό ρόλο είχε ο… αέρας, η ΑΕΚ ηττήθηκε από την Κλαμπ Μπριζ (06/07, 4-1). Το ανεπίσημο ντεμπούτο του πραγματοποίησε κάτω από τα «κιτρινόμαυρα» γκολπόστ, ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι.

Η Ένωση εξετάζει και το ενδεχόμενο δανεισμού του Κορέα, σύμφωνα με το Sky Sport Italia-ThemaSports
06/07 @ 15:49

Η Ένωση εξετάζει και το ενδεχόμενο δανεισμού του Κορέα, σύμφωνα με το Sky Sport Italia

Ο Χοακίν Κορέα φαίνεται πως είναι για την ΑΕΚ ο μεγαλύτερος μεταγραφικός της πόθος για την επίθεση, με τους Ιταλούς και συγκεκριμένα το Sky Sport να αναφέρουν σε σημερινό τους δημοσίευμα ότι μία από τις φόρμουλες απόκτησης του Αργεντινού είναι δανεισμός.

Αυτά ισχύουν με Τσέριν και Σπόραρ: Οι ενδιαφερόμενες, η προεδρική επιθυμία και τα 1.5 εκατ. ευρώ-ThemaSports
06/07 @ 13:26

Αυτά ισχύουν με Τσέριν και Σπόραρ: Οι ενδιαφερόμενες, η προεδρική επιθυμία και τα 1.5 εκατ. ευρώ

Δεδομένα στο στόχαστρο των Μπολόνια και Ουντινέζε βρίσκεται ο Άνταμ Τσέριν, με ποιες προϋποθέσεις θα μπορούσε ο Σλοβένος μέσος του Παναθηναϊκού να αποτελέσει και μεταγραφική προτεραιότητά τους. Κάτι που αποτελεί για την Σλόβαν ο Άντραζ Σπόραρ. Πόσα ακριβώς είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν στους «πράσινους» οι πρωταθλητές Σλοβακίας.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ