Ο διεθνής ποδοσφαιριστής Πιέρος Σωτηρίου, μίλησε στον Super Sport FM 104.0.

Ακολουθήστε μας στο Google news

 

Για την παρουσία του στην Κύπρο και τη σεζόν στην Ιαπωνία: «Πρόσφατα γύρισα στην Κύπρο. Περνάω κάποιες μέρες στο αεροπλάνο αλλά είναι ρουτίνα. Το πρωτάθλημα συνεχίζεται κανονικά έως τον Δεκέμβριο. Καλοκαίρι δεν υπάρχουν διακοπές. Είναι Φεβρουάριος – Δεκέμβριος η σεζόν στην Ιαπωνία και διανύουμε τώρα τον β’ γύρο. Στις 3 Δεκεμβρίου ολοκληρώνεται. Εγώ είχα συνηθίσει από το πρωτάθλημα στην Αστάνα, είναι σχεδόν το ίδιο, υπάρχουν ποδοσφαιριστές που κάνουν 10-12 μέρες διακοπές. Για μένα είναι πιο καλό για λόγους ξεκούρασης και αποφόρτισης. Μου αρέσει περισσότερο να κάνω διακοπές το Χειμώνα».

Και πρόσθεσε για το συμβόλαιό του: «Διανύουμε το μισό του πρώτου χρόνου του συμβολαίου. Έχω ακόμη ενάμισι χρόνο συμβόλαιο. Σίγουρα είναι εντελώς διαφορετικά με την Ευρώπη, μου αρέσει, έχω προσαρμοστεί πλήρως, αλλά εξαρτάται από εμένα ένα προτίθεμαι να μείνω. Χρειάζομαι συνεχόμενα παιχνίδια επειδή δυστυχώς είχα τραυματισμούς και με πήραν πίσω. Ελπίζω στο δεύτερο μισό να επιστρέψω και να τους αποδείξω ότι επέλεξαν σωστά που με απέκτησαν. Είμαι στο τελικό στάδιο, επιστρέφω την άλλην εβδομάδα στην Ιαπωνία. Είναι εντελώς διαφορετικά δεν μπορώ να εξηγήσω τη διαφορετικότητα του γιαπωνέζου πρωταθλήματος με το κυπριακό. Οι εντάσεις και τα τρεξίματα είναι περισσότερα στην Ιαπωνία, οι Ιάπωνες τρέχουν πάρα πολύ. Δεν υπάρχει πολλή ποιότητα όπως στην Ευρώπη, αλλά φέρνουν συνέχεια Βραζιλιάνους, είναι αγορά-προτεραιότητα για αυτούς η Βραζιλία».

«Σίγουρα, δυστυχώς και αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να βοηθήσω την Εθνική μας. Όπως ξέρετε ο κ. Τιμούρ Κετσπάγια τα δίνει όλα, κερδίζει τους παίκτες και σίγουρα οι παίκτες το εκτιμούν αυτό και δίνουν το εκατό τοις εκατό των δυνατοτήτων τους», είπε για το γεγονός πως είναι τραυματίας.

Αν μπορεί η Εθνική μας να κάνει το παραπάνω βήμα: «Σίγουρα, αλλά πρέπει να αλλάξουν πάρα πολλά. Να αλλάξει η νοοτροπία των Κυπρίων, η ΚΟΠ να κάνει κάποιες βελτιωτικές κινήσεις ώστε οι Κύπριοι να παίζουν περισσότερο στην ομάδα τους, βλέπουμε Κύπριους του εξωτερικού με πολλά παιχνίδια στα πόδια τους. Ταλέντο υπάρχει πολύ και δεν πρέπει να υποτιμούμε τους Κύπριους παρά τη μεγάλη ξενομανία. Δεν αρκεί όμως το ταλέντο, χρειάζεται σκληρή δουλειά και εξάσκηση καθημερινή, πρέπει και η Ομοσπονδία να βρει τρόπο να βοηθηθούν οι Κύπριοι, δεν ξέρω πως αλλά υπάρχουν εκεί άνθρωποι έμπειροι ας βρουν αυτοί τους τρόπους. Μπορούν να βρουν κι άλλοι τρόπο να πάνε να παίξουν στο εξωτερικό».

«Ο όμιλός μας είναι πολύ δύσκολος και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε ό,τι μπορούμε. Να μείνουμε συγκεντρωμένοι και να ακολουθήσουμε το πλάνο του προπονητή. Είναι τα φαβορί αυτές οι ομάδες και ελπίζω ο κόσμος το Σάββατο να έρθει στο γήπεδο να στηρίξει την ομάδα διότι κακά τα ψέματα όποτε παίζουμε έχουμε πολύ λίγους φιλάθλους. Δεν αδικώ τον κόσμο, θέλει να δει αποτελέσματα, αλλά έχουμε μεγαθήρια μπροστά μας που είναι φαβορί και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Θέλουμε να κρατάμε μικρό καλάθι…», πρόσθεσε.

Για το επίπεδο στο ποδόσφαιρό μας: «Το κυπριακό ποδόσφαιρο ανέβηκε επίπεδο. Βλέπουμε την Πάφο, τον Άρη που στέφθηκε πρωταθλητής, ομάδες να αναπτύσσονται και να φέρνουν πολύ καλούς ξένους από τους οποίους οι Κύπριοι μπορούν να βοηθηθούν και πιστεύω θα ανέβουμε κι άλλα επίπεδα. Δεν περίμενα ο Άρης να πάρει πρωτάθλημα. Ο χάρτης θα αλλάξει κι άλλο στο ποδόσφαιρο στην Κύπρο και θα έρθουν κι άλλοι σπουδαίοι παίκτες».

 

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έγραψε ιστορία ο Καναδάς, πέρασε με 3Χ3 η Αργεντινή-ThemaSports
30/06 @ 08:20

Έγραψε ιστορία ο Καναδάς, πέρασε με 3Χ3 η Αργεντινή

Ο Καναδάς βρέθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του στο Copa America και μετά το 0-0 με την Χιλή προκρίθηκε στα προημιτελικά. Τρίτη νίκη με Λαουτάρο για την Αργεντινή 2-0 το Περού του Κάλενς.

Copa America: Η Βραζιλία έκανε βήμα πρόκρισης με τεσσάρα, το 2/2 η Κολομβία-ThemaSports
29/06 @ 09:13

Copa America: Η Βραζιλία έκανε βήμα πρόκρισης με τεσσάρα, το 2/2 η Κολομβία

Η Βραζιλία επικράτησε 4-1 της Παραγουάης και βρίσκεται με το ένα πόδι στα προημιτελικά του Copa America. Η Κολομβία επικράτησε 3-0 της Κόστα Ρίκα, έκανε το 2/2 και πανηγύρισε την εξασφάλιση μίας θέση στους οκτώ της διοργάνωσης.

Copa America: Πεντάρα και πρόκριση για την Ουρουγουάη - Έχασαν από τον Παναμά και... έμπλεξαν οι ΗΠΑ-ThemaSports
28/06 @ 09:44

Copa America: Πεντάρα και πρόκριση για την Ουρουγουάη - Έχασαν από τον Παναμά και... έμπλεξαν οι ΗΠΑ

Με τον Πελίστρι (που ακούστηκε πρόσφατα για τον Παναθηναϊκό) να έχει γκολ και ασίστ, η Ουρουγουάη σκόρπισε τη Βολιβία με 5-0, σφραγίζοντας πρόκριση με πρωτιά. Λύγισε τις ΗΠΑ ο Παναμάς.

Ο πρώτος αγώνας της Εθνικής Κύπρου στο Κύπελλο Εθνών Ευρώπης-ThemaSports
27/06 @ 13:37

Ο πρώτος αγώνας της Εθνικής Κύπρου στο Κύπελλο Εθνών Ευρώπης

Στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 1968, η Εθνική μας για τον έκτο όμιλο φιλοξένησε στο Στάδιο ΓΣΠ την αντίστοιχη ομάδα της Ρουμανίας.

Copa America: Νίκη-πρόκριση στους «8» για τη Βενεζουέλα, μοιραίος για το Μεξικό ο Πινέδα-ThemaSports
27/06 @ 08:28

Copa America: Νίκη-πρόκριση στους «8» για τη Βενεζουέλα, μοιραίος για το Μεξικό ο Πινέδα

Η Βενεζουέλα λύγισε το Μεξικό, επικρατώντας 1-0 και σφράγισε εισιτήριο για τους «8» του Copa America. Έχασε πέναλτι ο Πινέδα.

Copa America: «Καθάρισε» την Τζαμάικα και μπήκε στο «κόλπο» το Εκουαδόρ-ThemaSports
27/06 @ 07:49

Copa America: «Καθάρισε» την Τζαμάικα και μπήκε στο «κόλπο» το Εκουαδόρ

Με καταπληκτικό γκολ του Χιτιάνπε και δύο γκολ στο τέλος κάθε ημιχρόνου, το Εκουαδόρ νίκησε 3-1 την Τζαμάικα για τη δεύτερη αγωνιστική του δεύτερου ομίλου του Copa America κι ελπίζει για πρόκριση.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ