24 Ιουνίου 2014: Ο Ουρουγουανός κάνει για άλλη μία φορά το αδιανόητο, δαγκώνει τον Κιελίνι και στιγματίζει για πάντα τον εαυτό του. Το κακό τρίτωσε και ο «πέλεκυς» ήτανε βαρύς. Από εδώ και στο εξής η ιστορία θα θυμάται περισσότερο τον «Κανίβαλο» παρά τον παγκόσμιας κλάσης Λουίς Σουάρες.

Ακολουθήστε μας στο Google news


Το ποδόσφαιρο μπορεί να προσφέρει απερίγραπτες συγκινήσεις και συναισθήματα που δημιουργεί μόνο ο αθλητισμός και δε το συγκεκριμένο άθλημα. Το πάθος όμως πολλές φορές παρασύρει μαζί και τους ποδοσφαιριστές μετατρέποντας τον αγωνιστικό χώρο σε «πεδίο μάχης» με σκληρά μαρκαρίσματα, κλωτσιές, αγκωνιές μέχρι και μπουνιές.

Αυτό που δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε όμως είναι οι… δαγκωματιές και κάτι τέτοιο μας το έχει προσφέρει απλόχερα και παραπάνω από μία φορές, ο Λουίς Σουάρες.

Luis Suárez on 'right path' after seeing therapist to cure biting problem |  Luis Suárez | The Guardian

Αφορμή για το κείμενο αυτό είναι η επέτειος εννέα χρόνων από την τελευταία φορά που ο Ουρουγουανός επιχείρησε να «κόψει κομμάτι» από αντίπαλο του, με τον Κιελίνι να αποτελεί το έσχατο του… θύμα.

Η αρχή είχε γίνει το μακρινό 2010 όταν ο Λουίς στο ντέρμπι μεταξύ του Άγιαξ και της Αϊτχόφεν σε μία σύρραξη των ποδοσφαιριστών, «δοκίμασε» τον Ότμαν Μπακάλ. Για καλή τύχη του Ουρουγουανού, ο διαιτιτής δεν είδε τίποτα και ταυτόχρονα δεν πίστεψε τον εξοργισμένο Μπακάλ που του έδειχνε την οδοντσοστιχία του Σουάρες πάνω στο κορμί του.



Οι κάμερες όμως είχαν καταγράψει τα πάντα και ο επιθετικός του «Αίαντα» τιμωρήθηκε για 10 αγωνιστικές, ενώ οι Ολλανδικές εφημερίδες του έδωσαν το προσωνύμιο του «Κανίβαλου». Λίγες εβδομάδες μετά από το συμβάν πήρε την μεταγραφή του για το Νησί και την Λίβερπουλ.


Με την φανέλα των «κόκκινων» έγραψε την δική του ιστορία όμως και πάλι οι ατασθαλίες του εντός γηπέδων έγιναν η αιτία ώστε το όνομα του να έρθει και πάλι στο επίκεντερο για τους λάθος λόγους.

Το 2013 η Λίβερπουλ υποδέχθηκε την Τσέλσι στο Άνφιλντ με τον Σουάρεζ να... επιτεθείτε αυτήν την φορά στον Ιβάνοβιτς και τον διαιτητή να χάνει την φάση με αποτέλεσμα ο Ουρουγουανός να γλιτώσει ξανά την αποβολή.



Ο Σουάρες κατάφερε να ισοφαρίσει σε 2-2 στα τελευταία δευτερόλεπτα του παιχνιδιού χαρίζοντας τον βαθμό της ισοπαλίας στην ομάδα του. Η «καμπάνα» όμως που δέχθηκε ήταν και πάλι βαριά, με αποκλεισμό από τα επόμενα 10 παιχνίδια, μία τιμωρία που κράτησε μέχρι και την αρχή της επόμενης σεζόν.


Η τρίτη και «φαρμακερή» του Λουίς Σουάρες έγινε με την Εθνική του ομάδα στην μεγαλύτερη διοργάνωση που μπορεί να συμμετέχει ένας ποδοσφαιριστής, στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Στο Μουντιάλ της Βραζιλίας το 2014 στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων η Ουρουγουάη αντιμετώπισε την Ιταλία. Ενώ το παιχνίδι κυλούσε ομαλά, ο Σουάρες έκανε άλλη μία αψυχολόγητη ενέργεια και δάγκωσε αυτήν την φορά τον Κιελίνι.



Οι δύο παίκτες έπεσαν στο έδαφος με τον διαιτητή και πάλι να μην αποβάλει τον Λουίς, όμως με την λήξη του παιχνιδιού το «ποτήρι είχε ήδη ξεχειλίσει» και ο Ουρουγουανός δέχθηκε μία σφοδρή ποινή ώστε να καταλάβει πως τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι αποδεκτές στον χώρο του αθλητισμού.

Τετράμηνος αποκλεισμός από οποιαδήποτε επαφή με το ποδόσφαιρο και επιπλέον εννέα παιχνίδια εκτός από την Εθνική του ομάδα. Η τιμωρία αυτή έθεσε σε κίνδυνο και την επερχόμενη μεταγραφή του στην Μπαρτσελόνα η οποία όμως εν τέλει προχώρησε με τον Σουάρες να πραγματοποιεί μερικές από τις σπουδαιότερες σεζόν της καριέρας του στην Βαρκελώνη.

La razón por la cual la Champions League es un lujo para pocos uruguayos -  EL PAÍS Uruguay

Πλέον ο Λουίς Σουάρες έχει αποχαιρετίσει το Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και αγωνίζεται στην Βραζιλία για χάρη της Γκρέμιο. Σε ηλικία 36 ετών το ποδόσφαιρο του χρωστάει πολλά για όσα πρόσφερε, καλός ή κακός όμως στο όνομα Σουάρες θα ακολουθεί πάντα η λέξη «Κανίβαλος» και ας ήταν από τους κορυφαίους επιθετικούς του 21ου αιώνα.


www.bnsports.gr 

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που έκλαψε ήταν το κλάμα της μητέρας του στην εξέδρα - Δείτε βίντεο-ThemaSports
02/07 @ 16:31

Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που έκλαψε ήταν το κλάμα της μητέρας του στην εξέδρα - Δείτε βίντεο

Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ δεν άντεξε όταν είδε το αγαπημένο του πρόσωπο σε κακή κατάσταση

Copa America: Ο διαιτητής αρνήθηκε να δώσει το χέρι του στον Πούλισιτς-ThemaSports
02/07 @ 16:33

Copa America: Ο διαιτητής αρνήθηκε να δώσει το χέρι του στον Πούλισιτς

Ο αρχηγός των ΗΠΑ, Κρίστιαν Πούλισιτς, μετά την ήττα των ΗΠΑ από την Ουρουγουάη πήγε να χαιρετήσει τον διαιτητή, ο οποίος όμως αρνήθηκε να του δώσει το χέρι του.

«Ρώτησε για Ρενάτο Σάντσες ο Ολυμπιακός»-ThemaSports
01/07 @ 22:01

«Ρώτησε για Ρενάτο Σάντσες ο Ολυμπιακός»

Το όνομα του Ρενάτο Σάντσες συνέδεσε και πάλι με τον Ολυμπιακό Γάλλος δημοσιογράφος, ο οποίος ανέφερε πως οι «ερυθρόλευκοι» ζήτησαν πληροφορίες για τον Πορτογάλο μέσο.

Ανακοινώθηκε από την Τσέλσι ο Γκιού: «Δυσκολεύομαι να κοιμηθώ, δεν το πιστεύω!»-ThemaSports
01/07 @ 21:04

Ανακοινώθηκε από την Τσέλσι ο Γκιού: «Δυσκολεύομαι να κοιμηθώ, δεν το πιστεύω!»

Ανακοίνωση με φόντο το μέλλον από την Τσέλσι, έκανε δικό της και επίσημα τον Μαρκ Γκιού από την Μπαρτσελόνα, μέχρι το 2030. Τρομερά ενθουσιασμένος ο «μικρός», όνειρο για αυτόν η Premier League!

Επίσημο: Στην Μπενφίκα έως το 2029 ο Παυλίδης!-ThemaSports
01/07 @ 17:02

Επίσημο: Στην Μπενφίκα έως το 2029 ο Παυλίδης!

Την απόκτηση του Βαγγέλη Παυλίδη ανακοίνωσε η Μπενφίκα, με τον Έλληνα επιθετικό να υπογράφει πενταετές συμβόλαιο έως το 2029.

«Δεν κάνουν ούτε σέντρα»: Η Ελλάδα στον τελικό, οι Τσέχοι… σπίτι τους, με μία προφητική δήλωση Δέλλα! -ThemaSports
01/07 @ 16:32

«Δεν κάνουν ούτε σέντρα»: Η Ελλάδα στον τελικό, οι Τσέχοι… σπίτι τους, με μία προφητική δήλωση Δέλλα!

Τρέλα, όνειρα και φαντασία. Πόσες ακόμα λέξεις χωράνε, για να περιγράψει κάποιος την στιγμή που ο Τραϊανός Δέλλας στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα των Τσέχων, μία ημέρα σαν και σήμερα (01/07) το 2004, για να στείλει την Ελλάδα στον τελικό του EURO!

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ