Themasports

Η κορυφαία, η πιο απαιτητική και ζόρικη εσωτερική διοργάνωση της χρονιάς είναι εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Το 47ο Παγκύπριο Πρωτάθλημα κολύμβησης ανοίγει τις πύλες του, από αύριο (Παρασκευή) και θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή, στο ολυμπιακό κολυμβητήριο Λεμεσού.

H μάχη για την πρωτιά προβλέπεται άκρως συναρπαστική και αμφίρροπη, ενώ ακόμα πιο αμφίρροπη και χωρίς προγνωστικά προβλέπεται η μάχη για την 3η θέση στην τελική κατάταξη.

Ο Ναυτικός Όμιλος Λεμεσού ως ο περσινός πρωταθλητής, θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί τον τίτλο και να κατακτήσει τον έκτο σερί τίτλο και 14ο στην ιστορία του. Οι πρωταθλητές ασφαλώς και έχουν τα κότσια, τις ικανότητες, αλλά και τα εφόδια για να το καταφέρουν.

Σ’ αυτήν τους την προσπάθεια ωστόσο θα έχουν να αντιμετωπίσουν τη σθεναρή αντίσταση από τον Ναυτικό Όμιλο Λευκωσίας, ο οποίος θα προσπαθήσει να γκρεμίσει από την πρωτοκαθεδρία τον ΝΟΛ.

Ο όμιλος της πρωτεύουσας παρουσιάζεται αρκετά ισχυρός και ενισχυμένος για να μπορεί να αισθάνεται αισιόδοξος και αποφασισμένος ότι θα πετύχει τον στόχο του. Μεγάλη μάχη όπως θα δοθεί και για την 3η θέση, την οποία διεκδικούν με τις ίδιες περίπου πιθανότητες τρεις όμιλοι.

Ο ΑΠΟΕΛ, ο Ναυτικός Όμιλος Κερύνειας και ο Ναυτικός Όμιλος Πάφου. Γίνεται λοιπόν αντιληπτό πως το φετινό πρωτάθλημα, θα είναι ένα από τα πιο αμφίρροπα που έγιναν τα τελευταία χρόνια, με μπόλικο σασπένς και αγωνία και το οποίο αναμένεται να κρατήσει όσους το παρακολουθήσουν με κομμένη την ανάσα, ενδεχομένως μέχρι και το τελευταίο αγώνισμα.

Πέρα όμως από την μάχη για τον τίτλο και την προσπάθεια για τις υπόλοιπες θέσεις στην ομαδική κατάταξη θα γίνει σκληρός αγώνας για την ατομική διάκριση. Οι 149 αθλητές (από τους έντεκα ομίλους) που θα πάρουν μέρος στη διοργάνωση θα κυνηγήσουν αφενός τις ατομικές τους επιδόσεις, για μια θέση στο βάθρο και φυσικά θα κυνηγήσουν την επίτευξη κάποιας νέας παγκύπριας επίδοσης.

Θα είναι ακόμα και η μάχη για την ανάδειξη του καλύτερου κολυμβητή και της καλύτερης κολυμβήτριας των αγώνων (ένα τίτλο που στην περσινή διοργάνωση κέρδισαν ο Νικόλας Αντωνίου και η Άννα Χατζηλοίζου) και θα έχει και αυτή η προσπάθεια το δικό της ενδιαφέρον.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά όλοι οι εμπλεκόμενοι προσδοκούν στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, προς όφελος φυσικά του αθλήματος, που τα τελευταία χρόνια κρατά σταθερά ανοδική πορεία, κάτι που αποδεικνύεται και μέσα από τις διεθνείς διοργανώσεις και συμμετοχές μας. Μεγάλος χορηγός της διοργάνωση η ΟΠΑΠ Κύπρου και χορηγός μετάδοσης η Cablenet.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Παρασκευή: 100μ. πρόσθιο, 200μ. ελεύθερο, 400μ. μικτή, 50μ. πεταλούδα, 200μ. ύπτιο, 800μ. ελεύθερο, 4Χ100μ. ελεύθερο.

Σάββατο: 400μ. ελεύθερο, 50μ. ελεύθερο, 200μ. πρόσθιο, 100μ. ύπτιο, 100μ. πεταλούδα, 4Χ200μ. ελεύθερο.

Κυριακή: 50μ. πρόσθιο, 100μ. ελεύθερο, 200μ. πεταλούδα, 50μ. ύπτιο, 200μ. μικτή ατομική, 1500μ. ελεύθερο, 4Χ100μ. μικτή ομαδική

Προκριµατικοί: 10.00πµ, Τελικοί: 6.00µµ

Από ιστοσελίδα ΚΟΕΚ

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Γιάννης Αντωνίου -ThemaSports
02/07 @ 10:40

Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Γιάννης Αντωνίου

Σπουδαίο επίτευγμα για τον νεαρό αθλητή μας

Αυλαία με ρεκόρ, όριο και… ΓΣΟ-ThemaSports
01/07 @ 16:26

Αυλαία με ρεκόρ, όριο και… ΓΣΟ

Με νικητή τον Γυμναστικό Σύλλογο τα Ολύμπια Λεμεσού και στις δύο κατηγορίες έπεσε το βράδυ της Κυριακής, 30 Ιουνίου 2024, η αυλαία των Medochemie Παγκύπριων Πρωταθλημάτων 105ο Ανδρών και 67ο Γυναικών, στο Εθνικό Στάδιο Στίβου – ΓΣΠ στη Λευκωσία.

 Medochemie Παγκύπρια Πρωταθλήματα Ανδρών / Γυναικών: Ρεκόρ και όρια στην πρώτη μέρα (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)-ThemaSports
30/06 @ 17:20

Medochemie Παγκύπρια Πρωταθλήματα Ανδρών / Γυναικών: Ρεκόρ και όρια στην πρώτη μέρα (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Με εντυπωσιακό τρόπο εκτυλίχθηκε η α΄ ημέρα των Medochemie Παγκύπριων Πρωταθλημάτων 105ο Ανδρών και 67ο Γυναικών, το βράδυ του Σαββάτου 29 Ιουνίου 2024, στο Εθνικό Στάδιο Στίβου-ΓΣΠ.

Στην οβάλ πίστα της Ολλανδίας η συνέχεια για τον Βλαδίμηρο Τζιωρτζή-ThemaSports
28/06 @ 15:00

Στην οβάλ πίστα της Ολλανδίας η συνέχεια για τον Βλαδίμηρο Τζιωρτζή

Στην Ολλανδία, στην οβάλ πίστα Raceway Venray, συνεχίζεται η προσπάθεια του Βλαδίμηρου Τζιωρτζή, στον τέταρτο αγώνα της χρονιάς στο EURO NASCAR PRO, με την κούρσα της κατηγορίας να είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 30 Ιουνίου.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού προκρίθηκε η Πρεβολαράκη!-ThemaSports
27/06 @ 17:03

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού προκρίθηκε η Πρεβολαράκη!

Η Μαρία Πρεβολαράκη ως πρώτη επιλαχούσα, μιας και είχε την υψηλότερη βαθμολογία, έχει το δικαίωμα να συμμετέχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

«Ο μόνος τρόπος για να λυθεί το ζήτημα με το 'Στέλιος Κυριακίδης' είναι μέσω δημόσιου διαγωνισμού»-ThemaSports
27/06 @ 13:23

«Ο μόνος τρόπος για να λυθεί το ζήτημα με το 'Στέλιος Κυριακίδης' είναι μέσω δημόσιου διαγωνισμού»

Δηλώσεις στον ΣΠΟΡ FM έκανε η Γενική Διευθύντρια του ΚΟΑ, Μαίρη Παπαμιλτιάδους.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ