Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ, Γιώργος Κωνσταντίνου, μίλησε στον Super Sport FM 104,0.

Ακολουθήστε μας στο Google news

 

Αναλυτικά:

Για την απογοήτευση μετά το χθεσινό παιχνίδι: «Όταν ξεκίνησε το παιχνίδι, κάθε φάση μύριζε γκολ. Κανείς δεν το υπολόγιζε πριν ξεκινήσει το παιχνίδι. Ήξερα πως ο Εθνικός θα έβαζε δύσκολα. Με την εικόνα του παιχνιδιού, θα μπορούσε να πάει και 7-7 το παιχνίδι. Και να κέρδισε η ΑΕΚ χθες, θα φεύγαμε απογοητευμένοι από το γήπεδο. Δεν είναι εμφάνιση ομάδας που τα προηγούμενα χρόνια και ειδικά πέρσι μέχρι τον Ιανουάριο, ήταν μοντέλο. Δεν εμπνέει η φετινή ΑΕΚ. Με εξαίρεση το παιχνίδι με την Μακάμπι μέσα στο Ισραήλ, σε κανένα άλλο παιχνίδι δεν έπεισε πως μπορεί φέτος να πρωταγωνιστήσει. Δεν μιλάω για τίτλο, αλλά να είναι εκεί».

Για το γεγονός πως δεν έχει αλλάξει κάτι: «Σίγουρα πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα. Ο προπονητής είναι πως αναλαμβάνει την ευθύνη».

Αν μία αλλαγή προπονητή μπορεί να αλλάξει κάτι: «Δεν πιστεύω πως μία αλλαγή προπονητή θα αλλάξει κάτι δραματικά στην ομάδα. Να βρεις έναν προπονητή που θα είναι στα αζήτητα, άρα τι θα καταφέρει να αλλάξει. Δεν είμαι της άποψης της αλλαγής προπονητή σε αυτό το σημείο».

Για τον κόσμο: «Ο κόσμος έχει δίκιο. Ζητά από την ομάδα του να παίξει καλά και ειδικά στην έδρα της. Όταν μία ομάδα δεχόταν γκολ με το σταγονόμετρο, να δέχεται πέντε γκολ από τον Εθνικό, χωρίς να τον υποτιμώ, τότε υπάρχει πρόβλημα».

Για την ετοιμότητα: «Για όνομα του Θεού, μία ομάδα που έπαιξε Ευρώπη και έπαιξε ευρωπαϊκούς αγώνες, πως μπορεί να μην είναι έτοιμη στο πρωτάθλημα; Εκτός αν έγινε λάθος στην προετοιμασία. Κάπου όμως πρέπει να υπάρχει λάθος. Στα πρώτα λεπτά του αγώνα είπα πως ήρθα σε λάθος παιχνίδι. Σε κάθε επίθεση που έκανε ο Εθνικός στην αρχή, μύριζε γκολ. Μετά το ισορρόπησε το παιχνίδι η ΑΕΚ, αλλά και πάλι, κάθε φάση, είτε από την μία, είτε από την άλλη ομάδα, ήταν φάση για γκολ».

Αν έχει ευθύνη ο Τσάβι Ρόκα: «Βεβαίως. Όταν από τον Ιανουάριο πέρσι, ήμουν πρώτος πριν τα πλέι οφ και έχει μεταγραφική περίοδο, δεν έπρεπε να φέρω δύο πρωτοκλασάτους που έπρεπε να ψάχνω από τον καιρό που βγήκα στην πρώτη θέση, να κάνω την υπέρβαση και να φέρω παίκτες μάγκες που θα βοηθήσουν. Αντί αυτού, αποδυναμώθηκε η ομάδα και βρέθηκε με το ζόρι στην τρίτη θέση και βγήκε Ευρώπη. Οι επιλογές που ήρθαν δεν ήταν καλές. Τον περασμένο Ιανουάριο ήρθαν τρεις παίκτες… συνταξιούχοι. Δεν πρόσφεραν τίποτα. Όταν έρχεται ένας παίκτης που άλλαξε εννιά ομάδες σε εφτά χρόνια, πως αλλιώς να τους αποκαλέσω;».

Για την ευθύνη των ποδοσφαιριστών: «Πρέπει να αναλάβουν και οι ποδοσφαιριστές τις ευθύνες τους. Πελαγοδρομούσαν στον αγωνιστικό χώρο. Δέχομαι να βρεθείς σε μία κακή ημέρα, όχι όμως και έτσι. Πρέπει να παλεύεις για την ομάδα με κάθε κόστος».

Για τις αποδοκιμασίες του κόσμου: «Ούτε το γιουχάισμα της κερκίδας βοηθάει τους ποδοσφαιριστές. Σε τι θα βοηθήσει ένα σφύριγμα τον ποδοσφαιριστή που έκανε μία λάθος πάσα; Ο κόσμος έχει απαιτήσεις, πληρώνει και περισσότερα λεφτά για να πάνε γήπεδο. Έχουν απαιτήσεις και οι ποδοσφαιριστές έχουν ευθύνες. Πρέπει να δείξω στον κόσμο, στον προπονητή μου, στον κόσμο που πληρώνει, πως παλεύω στο γήπεδο, ακόμα και στην κακή μου μέρα».

Τι θα άλλαζε: «Εγώ νομίζω πως θα φρόντιζα να πάρω στο φιλότιμο τους ποδοσφαιριστές μου. Να τους ανεβάσω την ψυχολογία. Πιστεύω πως από ποιότητα δεν υστερούμε. Αλλά χρειάζεται και ενίσχυση η ομάδα. Αν μείνουμε έτσι, δεν θα πάμε πουθενά. Χρειάζεται δύο παίκτες στα άκρα, που όταν μπουν μέσα θα αλλάξουν το παιχνίδι. Χρειάζεται και σέντερ φορ, παρόλο που ο Σολ έβαλε χθες τέσσερα γκολ».

Για την κρισιμότητα του παιχνιδιού με την Δόξα: «Αν δεν κερδίσει το ματς με την Δόξα, η ΑΕΚ πιστεύω πως δεν θα μπορέσει να πλησιάσει την έκτη θέση. Τόσο κρίσιμο είναι»

 

 

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΕΚ: Επιστροφή στην Κύπρο-ThemaSports
07/07 @ 12:20

ΑΕΚ: Επιστροφή στην Κύπρο

Η ΑΕΚ τελείωσε το βασικό στάδιο προετοιμασίας, στέλνει ευχαριστίες και επιστρέφει Κύπρο

Διαρκείας ΑΕΚ: «30 χρόνια ζωής, 100 χρόνια ιστορίας» (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
06/07 @ 10:47

Διαρκείας ΑΕΚ: «30 χρόνια ζωής, 100 χρόνια ιστορίας» (ΒΙΝΤΕΟ)

Η AEK ανακοίνωσε την έναρξη πώλησης των εισιτηρίων διαρκείας για την αγωνιστική περίοδο 2024/25, η οποία θα συνδυαστεί με το άνοιγμα του νέου AEK Store στο ΑΕΚ ARENA.

Τελευταίο τεστ πριν την επιστροφή-ThemaSports
06/07 @ 10:32

Τελευταίο τεστ πριν την επιστροφή

Το τελευταίο της φιλικό παιχνίδι επί ολλανδικού εδάφους δίνει σήμερα (6/7,15:00) το απόγευμα η ΑΕΚ απέναντι στη Σερκλ Μπρίζ.

«Δεν γίνεται να είσαι απόλυτος, γιατί γίνονται ανατροπές»-ThemaSports
05/07 @ 14:26

«Δεν γίνεται να είσαι απόλυτος, γιατί γίνονται ανατροπές»

Για τη μέχρι στιγμής πορεία της προετοιμασίας και του μεταγραφικού σχεδιασμού της ΑΕΚ τοποθετήθηκε ο Κυριάκος Δημητρίου εκπρόσωπος Τύπου των Λαρνακέων στον Super Sport.

Το τελευταίο φιλικό στην Ολλανδία και η άφιξη Σουάρες στην Κύπρο-ThemaSports
05/07 @ 10:07

Το τελευταίο φιλικό στην Ολλανδία και η άφιξη Σουάρες στην Κύπρο

Την Κυριακή (07/07) αναμένεται στην Κύπρο ο Ισπανός μέσος, Τζίμι Σουάρες, για να υπογράψει το συμβόλαιο του με την ΑΕΚ και να ενσωματωθεί με την υπόλοιπη αποστολή.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ