Ο παλαίμαχος άσος του ΑΠΟΕΛ Τάκης Αντωνίου μίλησε στον Super Sport FM 104.0.

Ακολουθήστε μας στο Google news

 

Για τον αποψινό επαναληπτικό με τη Γάνδη και τι πρέπει να κάνει η ομάδα του για την πρόκριση: «Είναι δύσκολη η αποστολή. Σήμερα, με τις πολλές κουβέντες που κάναμε για τον αποψινό αγώνα, δέχθηκα την εξής ερώτηση. Μα δεν ήταν επικίνδυνο αυτό που έκανε ο Σα Πίντο δηλώνοντας ότι μπορούμε και θα περάσουμε; Η απάντηση μου είναι πως οι πιθανότητες μεγαλώνουν όταν ολόκληρο το περιβάλλον το πιστεύει και στέλνει θετικά μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις. Δεν είναι περισσότερες οι πιθανότητες πρόκρισης. Κάτω από πενήντα τοις εκατό, αλλά πρέπει να τις κυνηγήσουμε και να πιστέψουμε για αυτό αυτός ο άνθρωπος φρόντισε να στείλει αισιόδοξα μηνύματα από την αρχή. Αν δεν επιτευχθεί τι γίνεται; Απογοήτευση θα υπάρξει έτσι κι αλλιώς αν δεν τα καταφέρουμε. Ο στόχος είναι να μεγιστοποιήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τις πιθανότητές μας για την ανατροπή και την πρόκριση μετά από το αποτέλεσμα (0-2) στο Βέλγιο».

«O ΑΠΟΕΛ πρέπει να είναι απόλυτα συγκεντρωμένος οι παίκτες να μην επιτρέψουν στους αντιπάλους να πλησιάζουν στην περιοχή και να μην κάνουν λάθη, να αποφευχθούν φάσεις που θα φέρουν τον αντίπαλο κοντά στο γκολ. Ο ΑΠΟΕΛ πράγματι ήταν πολύ καλός στο γήπεδο, οι παίκτες είχαν συγκέντρωση όταν κρατούσαν την μπάλα. Δεν μπορούμε να τον πνίξουμε τον αντίπαλο, χρειάζεται λογική, σύνεση, μεγάλη πειθαρχία και απόλυτη προσοχή, ώστε όταν δείξει επιθετικότητα ο ΑΠΟΕΛ να προσπαθήσει να βρει το γκολ, αλλά μέχρι να γίνει αυτό θα χρειαστεί να είναι απόλυτα συγκεντρωμένη η ομάδα. Δεν χρειάζεται πίεση, το ξέρουν οι παίκτες μα και ο κόσμος που έχει μεγάλη εμπειρία σε τέτοια ματς. Κατανοούν τι σημαίνει συμπαράσταση και πως δεν παίζουμε μόνοι μας. Την ίδια στάση πιστεύω θα έχουν και απόψε. Όταν δουν πως έχει δυσκολίες οι ομάδα θα προσπαθήσουν να την ανεβάσουν ψυχολογικά. Το μοναδικό βέβαιο είναι αυτό και δεν υπάρχει κανένα ερωτηματικό για τη στάση του κόσμου».

Για Σαρφό, Πέτροβιτς και Φετφατζίδη: «Αν δεν παίξει από την αρχή σε κάποιο σημείο θα φανεί χρήσιμος ο Σαρφό. Ο Πέτροβιτς έδειξε πως είναι και αυτός εγκεφαλικός παίκτης, προσφέρει σιγουριά, ηρεμία, ξέρει να διαβάζει τις φάσεις, τοποθετείται έγκαιρα. Θέλοντας και μη ο ΑΠΟΕΛ κάποια στιγμή θα δείξει επιθετικότητα. Θέλει ανατροπή, θα επιτεθεί, αλλά την ώρα που χάνεται η μπάλα πρέπει να σκέφτονται σωστά οι παίκτες, να είναι συγκεντρωμένοι. Ο Φετφατζίδης δεν ήταν άσχημος προχθές, απλά είχε εκείνη τη φάση που τον στιγμάτισε. Πιστεύω θα προσφέρει πολλά στη συνέχεια και σήμερα πρέπει να του δείξει την αγάπη και τη συμπαράστασή του κόσμος είτε παίξει βασικός, είτε μπει στη συνέχεια».

Για τον Σα Πίντο: «Εγώ στέκομαι σε δύο σημεία. Στους τέσσερις – πέντε πρώτους αγώνες, κατάφερε να τους κερδίσει. Στον έκτο αγώνα, θύμισε τον ΑΠΟΕΛ των καλών ημερών του και μας ικανοποίησε ποιοτικά στο γήπεδο, έστω κι αν έχασε. Άρα βάσει αυτών, το πρόσημο είναι πολύ θετικό και ελπίζουμε να υπάρξει συνέχεια, ό,τι κι αν γίνει απόψε. Δεν έχει σημασία για τον προπονητή και τους παίκτες αν δεν περάσουμε απόψε. Η συνέχεια θα έχει σημασία…».

Για το αν ήταν αποτέλεσμα έλλειψης συγκέντρωσης η ήττα στο πρώτο ματς: «Δεν ήταν θέμα συγκέντρωσης αλλά συγκυριών. Ήταν μια κακή στιγμή στο πρώτο γκολ, έγινε η κόντρα της χρονιάς. Το δεύτερο γκολ ήταν αποτέλεσμα του ότι πήραν αυτοπεποίθηση οι παίκτες της Γάνδης αφότου άνοιξε το σκορ. Δεν ήταν αποτέλεσμα αποσυγκέντρωσης του ΑΠΟΕΛ ή κατάρρευσης. Το 0-2 ήταν υπερβολικό σε σχέση με την εικόνα που είχαμε».

Αν χρειάζεται ενίσχυση ο ΑΠΟΕΛ: «Θα φανείς τη συνέχεια. Δεν είναι σωστό να πώ αυτή τη στιγμή την άποψή μου. Έχω άποψη, αλλά έχουμε κρίσιμο αγώνα απόψε. Υπάρχουν ένα-δυο πράγματα που θα μπορούσαν να γίνουν για ενίσχυση».

Για την πίεση: «Κανονικά δεν θα έπρεπε να έχουν πίεση οι ομάδες, αλλά ο ΑΠΟΕΛ αυτή τη στιγμή την έχει και ελπίζουμε απόψε να τα καταφέρει, αλλά είναι καλό να παθαίνει η ομάδα να αντιμετωπίζει την πίεση επιλύοντας προβλήματα».

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Στην Κύπρο ο Ελ Αραμπί – Συμφώνησε με ΑΠΟΕΛ»-ThemaSports
05/07 @ 15:42

«Στην Κύπρο ο Ελ Αραμπί – Συμφώνησε με ΑΠΟΕΛ»

Δημοσίευμα του SDNA κάνει λόγο για συμωνία του Γιουσέφ Ελ Αραμπί με τον ΑΠΟΕΛ.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ από την... 8η-ThemaSports
05/07 @ 14:12

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ από την... 8η

Όγδοη μέρα στη Σερβία για το ΑΠΟΕΛ που ανάρτησε φωτογραφικό υλικό από την προπόνηση.

Πετεβίνος: «Ο ΑΠΟΕΛ επιμένει στις επιλογές παικτών που μπορούν να κάνουν τη διαφορά» - Τι είπε για Ελ Αραμπί-ThemaSports
05/07 @ 12:50

Πετεβίνος: «Ο ΑΠΟΕΛ επιμένει στις επιλογές παικτών που μπορούν να κάνουν τη διαφορά» - Τι είπε για Ελ Αραμπί

Δηλώσεις στον ΣΠΟΡ FM έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΠΟΕΛ, Νεκτάριος Πετεβίνος, ο οποίος μίλησε για όλα όσα απασχολούν το ρεπορτάζ της ομάδας του.

Τι περιμένουν στον ΑΠΟΕΛ για το θέμα του νέου γηπέδου...-ThemaSports
05/07 @ 11:07

Τι περιμένουν στον ΑΠΟΕΛ για το θέμα του νέου γηπέδου...

Στις σημερινές ραδιοφωνικές δηλώσεις που έκανε ο Νεκτάριος Πετεβίνος ρωτήθηκε και για το γηπεδικό ζήτημα.

Πετεβίνος: «Γι' αυτούς τους λόγους ο Μάγιερ επέλεξε ΑΠΟΕΛ» - Τι είπε για φορ και γηπεδικό-ThemaSports
05/07 @ 10:43

Πετεβίνος: «Γι' αυτούς τους λόγους ο Μάγιερ επέλεξε ΑΠΟΕΛ» - Τι είπε για φορ και γηπεδικό

Δηλώσεις στον Super Sport FM έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΠΟΕΛ, Νεκτάριος Πετεβίνος, ο οποίος ανάμεσα σε άλλα, σχολίασε την σπουδαία κίνηση της ομάδας του με την απόκτηση του Γερμανού, Μαξ Μάγιερ.

Μοράις: «Προσπαθήσαμε να βάλουμε στο παιχνίδι μας κάποια στοιχεία που δεν είχαμε...»-ThemaSports
04/07 @ 21:28

Μοράις: «Προσπαθήσαμε να βάλουμε στο παιχνίδι μας κάποια στοιχεία που δεν είχαμε...»

Δηλώσεις παραχώρησε ο βοηθός προπονητής του ΑΠΟΕΛ, Νούνο Μοράις μετά το ισόπαλο φιλικό με τη Νόβι Παζάρ.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ