Σπουδαία νέα για την ανάπτυξη, βελτίωση και γενικότερα για το μέλλον του γυναικείου ποδοσφαίρου στην Ευρώπη! Οι εξελίξεις που σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα και έκανε γνωστές σήμερα η ιστοσελίδα της FIFPRO, περιμένουμε ως ΠΑ.Σ.Π. να έχουν θετικές επιδράσεις και στην Εθνική Κύπρου.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Η FIFPRO Europe, λοιπόν, συνεργάστηκε με την UEFA για την ετοιμασία του πλαισίου των ελάχιστων όρων της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας που αφορούν τις Εθνικές Ομάδες Γυναικών, διασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο ότι οι ποδοσφαιρίστριες θα έχουν καλύτερες συνθήκες σε όλα τα επίπεδα.

Το πλαίσιο περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο οι ομοσπονδίες πρέπει να παρέχουν τα απαραίτητα στις ποδοσφαιρίστριες για τη βελτίωση του αθλήματος. Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι οι προπονητές πρέπει να υπηρετούν τα συμφέροντα των εθνικών ομάδων γυναικών και να προάγουν την αθλητική αριστεία και οι εθνικές ομοσπονδίες να διασφαλίζουν τις βέλτιστες εγκαταστάσεις προπόνησης και τις πιο άμεσες διαθέσιμες διαδρομές ταξιδιών, ενώ ένας από τους στόχους είναι, επίσης, η χρηστή διακυβέρνηση όσον αφορά το γυναικείο ποδόσφαιρο.

Προστίθεται, επίσης, ότι οι ομοσπονδίες πρέπει να εφαρμόζουν πολιτικές κατά των διακρίσεων, να καλύπτουν τα έξοδα και τις αμοιβές των ποδοσφαιριστριών και να υπάρχει κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους όσον αφορά τη μητρότητα.

Η UEFA, λοιπόν, για να προσφέρει κίνητρα ώστε τα πιο πάνω να γίνουν πράξη, αποφάσισε να ενισχύει τις ομοσπονδίες για τα επόμενα τέσσερα χρόνια με 100.000 ευρώ ετησίως.

«Καθοριστική συνεργασία»
Ο πρόεδρος της FIFPRO Europe Νταβίντ Τεριέ, δήλωσε με αφορμή την πιο πάνω απόφαση: «Η στενή συνεργασία μεταξύ της FIFPRO Europe και της UEFA ήταν καθοριστική για τη διαμόρφωση αυτής της πρωτοβουλίας – ορόσημο. Είμαστε δεσμευμένοι στην περαιτέρω ενίσχυση της σχέσης μας με την UEFA προς όφελος των παικτών. Η FIFPRO Europe παραμένει αφοσιωμένη στην προώθηση του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου στο σύνολό της». Από την πλευρά της η διευθύνουσα σύμβουλος του γυναικείου ποδοσφαίρου της UEFA Ναντίν Κέσλερ αφού δήλωσε ότι αυτή η απόφαση παρέχει στις ποδοσφαιρίστριες τις καλύτερες δυνατές συνθήκες, υπογράμμισε: «Η ανακοίνωση του πλαισίου σηματοδοτεί ένα κρίσιμο ορόσημο για τις εθνικές ομάδες γυναικών, που έγινε δυνατό μέσω του θετικού πνεύματος συνεργασίας όλων των εμπλεκομένων». Σε δηλώσεις προχώρησε και η διευθύντρια Παγκόσμιας Πολιτικής και Στρατηγικών Σχέσεων Γυναικείου ποδοσφαίρου της FIFPRO, Σάρα Γκρεγκόριους, τονίζοντας τα ακόλουθα: «Οι ποδοσφαιρίστριες των εθνικών ομάδων γυναικών και το άθλημα ευρύτερα στην Ευρώπη, θα επωφεληθούν σημαντικά από αυτές τις σημαντικές αλλαγές που παρέχουν ασφάλεια και βελτιωμένες συνθήκες με στόχο το γυναικείο ποδόσφαιρο να συνεχίσει την ανάπτυξή του».

Συνάντηση ΠΑ.Σ.Π. με Επιτροπή ΚΟΠ Γυναικείου Ποδοσφαίρου
Όπως προαναφέραμε οι θετικές εξελίξεις όσον αφορά το ευρωπαϊκό γυναικείο ποδόσφαιρο αναμένεται να έχουν θετικές συνέπειες και στο γυναικείο ποδόσφαιρο της Κύπρου. Προς αυτή την κατεύθυνση αποσκοπεί και η συνάντηση του ΠΑ.Σ.Π. με την Επιτροπή Γυναικείου Ποδοσφαίρου της ΚΟΠ, η οποία ορίστηκε για τις 13 Οκτωβρίου.

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Προκήρυξη Πρωταθλήματος - Κυπέλλου Γυναικών και Κοριτσιών Κ-18 αγωνιστικής περιόδου 2024 – 2025-ThemaSports
04/07 @ 12:03

Προκήρυξη Πρωταθλήματος - Κυπέλλου Γυναικών και Κοριτσιών Κ-18 αγωνιστικής περιόδου 2024 – 2025

Με έξι ομάδες που θα αγωνιστούν σε Πρωτάθλημα με τέσσερις γύρους σε 20 συνολικά αγωνιστικές θα διεξαχθεί το Πρωτάθλημα Γυναικών αγωνιστικής περιόδου 2024 - 2025.

DEAL με Hollingsworth-ThemaSports
24/06 @ 13:16

DEAL με Hollingsworth

Η Πετρολίνα ΑΕΚ ανακοίνωσε την ανανέωση της συνεργασίας της, με τον Taveion Hollingsworth.

Κλήση Εθνικής Γυναικών για προπονήσεις ενόψει επίσημων αγώνων-ThemaSports
18/06 @ 14:09

Κλήση Εθνικής Γυναικών για προπονήσεις ενόψει επίσημων αγώνων

Η Εθνική μας ομάδα των γυναικών έχει επίσημες υποχρεώσεις τον Ιούλιο και από τις 20 Ιουνίου, μπαίνει σε ρυθμούς προετοιμασίας.

Οι αντίπαλοι της Εθνικής Νεανίδων στη νέα διοργάνωση-ThemaSports
07/06 @ 13:00

Οι αντίπαλοι της Εθνικής Νεανίδων στη νέα διοργάνωση

Οι αντίπαλοι της Εθνικής Νεανίδων στη νέα διοργάνωση Πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Νιόν της Ελβετίας η κλήρωση της πρώτης φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νεανίδων Κ-19 περιόδου 2024 - 2025.

Στις 5 Ιουλίου η κλήρωση για τις Apollon Ladies ενόψει Women's Champions League-ThemaSports
07/06 @ 09:18

Στις 5 Ιουλίου η κλήρωση για τις Apollon Ladies ενόψει Women's Champions League

Στις 5 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί στην Ελβετία η κλήρωση για τις πρώτες φάσεις της διοργάνωσης UEFA Women's Champions League.

Τον ερχόμενο μήνα η συνέχεια για την Εθνική μας-ThemaSports
06/06 @ 09:34

Τον ερχόμενο μήνα η συνέχεια για την Εθνική μας

Τον ερχόμενο μήνα θα ολοκληρώσει η Εθνική μας ομάδα Γυναικών τις υποχρεώσεις της την προκριματική φάση του UEFA Women's EURO 2025.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ