Η Εθνική ομάδα έγινε... άνω-κάτω τις τελευταίες ώρες μετά τις χθεσινές δηλώσεις του Γκουστάβο Πογέτ στη media day της Γαλανόλευκης, ενόψει των δύο προσεχών αγώνων της, το φιλικό με τη Ν.Ζηλανδία και την αναμέτρηση με τη δευτεραθλήτρια κόσμου Γαλλία, για την τελευταία αγωνιστική των προκριματικών του Euro.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Άνευ βαθμολογικού αντικρίσματος και τα δύο παιχνίδια, πλην όμως ο χρόνος και ο τρόπος που επέλεξε ο Ουρουγουανός τεχνικός να βγάλει ένα εσωτερικό ζήτημα στο φως της δημοσιότητας, έχει προκαλέσει ποικίλα σχόλια. 

Αρκετοί μιλούν για μία unfair κίνηση του ομοσπονδιακού τεχνικού, που ανέφερε ότι ο ότι ο βοηθός του, Μαουρίσιο Ταρίκο είναι απλήρωτος εδώ και οχτώ μήνες (η ΕΠΟ απάντησε πως ο ίδιος αρνείται να λάβει ελληνικό ΑΦΜ), αφού τέτοια θέματα -πρέπει να- λύνονται ΠΑΝΤΑ εσωτερικά. Ο Πογέτ ωστόσο αποφάσισε να ακολουθήσει έναν διαφορετικό δρόμο, να το αποκαλύψει δημόσια μπροστά στις κάμερες, βάζοντας στην εξίσωση και το ζήτημα του προπονητικού κέντρου, που είναι μεν κι αυτό ένα υπαρκτό πρόβλημα, άπαντες το αναγνωρίζουν, όμως επίσης είναι από εκείνα που έπρεπε να συζητηθούν “εντός των τειχών”. Αλλά δεν έγινε...

H πίεση για νέο συμβόλαιο και το... turning point

Ποιος είναι όμως ο πραγματικός λόγος για το ξέσπασμα του Πογέτ; Είναι πράγματι τα χρήματα που έχει λαμβάνειν ο άμεσος συνεργάτης του, και κατά την ΕΠΟ αυτό έχει γίνει με ευθύνη του ιδίου του Αργεντινού; Οι πληροφορίες του SDNA αναφέρουν πως άλλη είναι
η πραγματική αιτία. 

Συγκεκριμένα η συμπεριφορά του Πογέτ σχετίζεται με το θέμα του νέου συμβολαίου του. Κι εξηγούμαστε: Ο Ουρουγουανός είχε υπογράψει τον Φεβρουάριο του 2022 που ανέλαβε τις τύχες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους. Υπήρχε ωστόσο κι οψιόν μέχρι τον Μάρτιο, για το ενδεχόμενο που περνούσαμε στα μπαράζ του Nations League. Όπως κι έγινε τελικά, αφού ως γνωστόν η Εθνική μας θα έχει μία δεύτερη ευκαιρία για να διεκδικήσει την πρόκρισή της στην τελική φάση του Euro. 

Όσο για το... μετά τον Μάρτιο; Τα πάντα θα εξαρτηθούν από τα αποτελέσματα. Αν η Ελλάδα καταφέρει να πετύχει τον μεγάλο της στόχο, να προκριθεί δηλαδή στο Euro και να επιστρέψει στα τελικά μεγάλης διοργάνωσης μετά από μία δεκαετία, είναι αυτονόητο πως η ΕΠΟ θα προσφέρει νέο συμβόλαιο στον Πογέτ και μάλιστα όχι μόνο για την προσεχή διοργάνωση, αλλά πιθανότατα για παραπάνω. Για ένα ή και δύο χρόνια. Σε διαφορετική περίπτωση όμως, αν αποκλειστούμε από έναν αντίπαλο του βεληνεκούς του Καζακστάν για παράδειγμα ή τη Γεωργία που μπορεί να βρούμε μπροστά μας, τότε θα στραφεί σε άλλες λύσεις η Ομοσπονδία για την επόμενη μέρα στον πάγκο της Εθνικής. Το turning point δηλαδή είναι τα μπαράζ. 

Ο Πογέτ ωστόσο πιέζει τον τελευταίο καιρό για να ανανεώσει από τώρα το συμβόλαιό του, πριν από τα μπαράζ δηλαδή, με την ΕΠΟ ωστόσο να μην είναι διατεθειμένη να ενδώσει. Κι αυτό γιατί τα πάντα εξαρτώνται από τα αποτελέσματα. 

Ο Ουρουγουανός από την πλευρά του έχει ήδη κάνει συζητήσεις και με άλλες ομάδες που τον έχουν βολιδοσκοπήσει, ενδεχομένως μία εξ αυτών να είναι και η εθνική Ιρλανδίας, εξετάζει το ενδεχόμενο να συνεχίσει αλλού σε περίπτωση που δεν του προσφερθεί άμεσα νέο συμβόλαιο. Κι επειδή ακριβώς δεν βρίσκει ανταπόκριση από το Πάρκο Γουδή, έχει βγάλει αυτόν τον εκνευρισμό προς τα έξω. Να πούμε σε αυτό το σημείο πως “θέμα” είχε δημιουργήσει και πριν από το παιχνίδι στη Γαλλία. 

Με Πογέτ στα μπαράζ, εκτός αν...

Σε ό,τι αφορά τώρα το αν θα... αντέξει ως τα μπαράζ η συνεργασία της ΕΠΟ με τον Γκουστάβο Πογέτ, λόγω της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί, η απάντηση είναι απλή: από την πλευρά της Ομοσπονδίας δεν πρόκειται να παρθεί κανένα ρίσκο αλλαγής προπονητή πριν από τόσο κρίσιμους αγώνες για τη Γαλανόλευκη, που ενδέχεται να διαταράξουν το κλίμα στην ομάδα. Αν πάλι ο ίδιος ο Ουρουγουανός πιέσει προς την κατεύθυνση του διαζυγίου, τότε δεν πρόκειται να τον κρατήσουν με το... ζόρι στην ΕΠΟ, παρότι θα υπάρχει σε ισχύ συμφωνία.

Sdna.gr

 

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Αμρ Ουάρντα στο ΣΕΦ με φανέλα Αιγύπτου για το Προολυμπιακό (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)-ThemaSports
04/07 @ 19:58

Ο Αμρ Ουάρντα στο ΣΕΦ με φανέλα Αιγύπτου για το Προολυμπιακό (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)

Ο Αμρ Ουάρντα δεν έχασε την ευκαιρία να δει από κοντά την εθνική ομάδα της Αιγύπτου απέναντι στην Ελλάδα στο Προολυμπιακό Τουρνουά.

Εντοπίστηκε και οδηγείται στη φυλακή ο 27χρονος που καταδικάστηκε για τον θάνατο του Νάσου Κωνσταντίνου-ThemaSports
04/07 @ 11:32

Εντοπίστηκε και οδηγείται στη φυλακή ο 27χρονος που καταδικάστηκε για τον θάνατο του Νάσου Κωνσταντίνου

Στη φυλακή οδηγείται ο 27χρονος που καταδικάστηκε την περασμένη Δευτέρα από το Εφετείο για τον θάνατο του 24χρονου Νάσου Κωνσταντίνου, ύστερα από οπαδικό επεισόδιο, τον Απρίλιο του 2017, στη Θεσσαλονίκη.

«Αμπουμπακάρ αντί Ελ Κααμπί στον Ολυμπιακό»!-ThemaSports
04/07 @ 11:24

«Αμπουμπακάρ αντί Ελ Κααμπί στον Ολυμπιακό»!

Eάν ο Ελ Κααμπί αποχωρήσει, τότε τη θέση του στον Ολυμπιακό θα πάρει ο Αμπουμπακάρ της Μπεσίκτας!

The Incredibles movie: Το ντοκιμαντέρ του πρωταθλητή ΠΑΟΚ (BINTEO)-ThemaSports
04/07 @ 11:00

The Incredibles movie: Το ντοκιμαντέρ του πρωταθλητή ΠΑΟΚ (BINTEO)

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έβγαλε στη δημοσιότητα την ταινία για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Stoiximan Super League 2023-24.

 Προβάρει τα «κιτρινόμαυρα» ο Στρακόσα-ThemaSports
04/07 @ 08:04

Προβάρει τα «κιτρινόμαυρα» ο Στρακόσα

Στην τελική ευθεία είναι η μεταγραφή του Αλβανού τερματοφύλακα στην «Ένωση», την ώρα που φουντώνουν οι φήμες για την περαιτέρω ενίσχυση της ομάδας.

Έρχεται ο Γκαρθία, φουλάρει για επιθετικό ο Ολυμπιακός-ThemaSports
04/07 @ 08:02

Έρχεται ο Γκαρθία, φουλάρει για επιθετικό ο Ολυμπιακός

Το μεσημέρι αναμένεται στην Αθήνα ο Ισπανός αμυντικός χαφ, ο οποίος έρχεται για εξετάσεις και υπογραφές, ενώ οι Πειραιώτες ανεβάζουν στροφές για την ενίσχυση της μεσοεπιθετικής γραμμής τους.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ