Ο Σέιν Λάρκιν ήταν για άλλη μια φορά εντυπωσιακός (27 πόντοι, 8 ασίστ) και η Αναντολού Εφές έριξε στο... καναβάτσο την Παρτιζάν (100-94), μία εβδομάδα πριν την «μάχη» των Σέρβων με τον Παναθηναϊκό Aktor (30/11).

Ακολουθήστε μας στο Google news

 

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι καθ' όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, οι δύο ομάδες... αντάλλαξαν ξεσπάσματα και τελικά οι Τούρκοι πήραν μια «χρυσή» νίκη, χάρη στα μεγάλα σουτ τους στο φινάλε. Με αυτό το αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι, που έπαιξαν χωρίς τους Ελάιζα Μπράιαντ και Τίμπορ Πλάις, ανέβηκαν στο 5-5, αφήνοντας τους αντιπάλους τους στο 4-6. Παράλληλα, ο «μαθητής» Ερντέμ Τσαν πήρε ένα σπουδαίο αποτέλεσμα απέναντι στον «δάσκαλο» Ζέλικο Ομπράντοβιτς, που παρέταξε την ομάδα του δίχως τον κορυφαίο παίκτη της (Κέβιν Πάντερ).

Άνθρωπος του αγώνα ήταν ο Σέιν Λάρκιν. Ο Αμερικανός γκαρντ το προηγούμενο διάστημα αντιμετώπισε ένα πρόβλημα τραυματισμού και οι Τούρκοι φοβήθηκαν πως ίσως χρειαστεί να περάσει την πόρτα του χειρουργείου. Τελικά ο Λάρκιν όχι μόνο δεν χρειάστηκε χειρουργείο, αλλά ήταν και... αφηνιασμένος απέναντι στους Σέρβους. Ο ηγέτης της Εφές έβαλε 27 πόντους με εκπληκτικά ποσοστά (4/6 δίποντα, 4/6 τρίποντα και 7/7 βολές), ενώ «μίλησε» και στην τελική ευθεία με δύο μεγάλα σουτ πίσω από τα 6,75μ. Επιπλέον, έδωσε 8 ασίστ ασίστ και έκανε 3 κλεψίματα σε 33' στο παρκέ. Συμπαραστάτες του Λάρκιν ήταν οι Ντάριους Τόμπσον (18π., 2ασ.), Ουίλ Κάιμπερν (12π., 2ασ., 3κλ.), Άντε Ζίζιτς (12π., 3κλ.) και Ντέρεκ Ουίλις (10π.), με τον Ροντρίγκ Μπομπουά να βάζει ένα κρίσιμο σουτ στο φινάλε.

Στην αντίπερα όχθη, ο Πι Τζέι Ντοζίερ προσπάθησε να μπει στα... παπούτσια του Κέβιν Πάντερ και έδειξε πως πλέον έχει βρει τα πατήματά του στην Ευρώπη (21π., 5ρασ., 3κλ.). Μεγάλη εμφάνιση από τον Φρανκ Καμίνσκι (24π., 4ρ., 3ασ.), διψήφιος και ο Τζέιμς Νάναλι (16π., 8ρ.). Όμως, στα τελευταία λεπτά οι Σέρβοι δεν μπόρεσαν να σταματήσουν τις τρίποντες εκτελέσεις των παικτών του Τσαν και έφυγαν από την Πόλη με την ήττα.

Ο Λάρκιν, τα σερβικά τρίποντα και τα... φώτα

 

Ο Σέιν Λάρκιν ξεκίνησε το παιχνίδι στον πάγκο και η Παρτιζάν εκμεταλλεύτηκε την απουσία του και την ευστοχία της πίσω από τα 6,75μ. για να πάρει τον έλεγχο (6-11 στο 5' και 11-16 στο 6' με 4/6 τρίποντα). Όμως, η είσοδος του Αμερικανού γκαρντ και το «ξέσπασμα» του Ντέρεκ Ουίλς (8π.) έδωσαν ώθηση στους γηπεδούχους (21-18 στο 8'). Το μοιρασμένο πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε ισόπαλο (22-22 στο 10') με το... highlight να είναι απρόσμενο. Για την ακρίβεια, λίγο πριν από το φινάλε της 1ης περιόδου τα φώτα του "Sinan Erdem" έπεσαν για λίγο και προκάλεσαν ένα viral στιγμιότυπο, με το παιχνίδι να συνεχίζεται χωρίς μεγάλη διακοπή.

Προσπάθησε να ξεφύγει η Αναντολού Εφές, «απάντησαν» οι φιλοξενούμενοι 

Οι γηπεδούχοι είχαν αφήσει πίσω τους το νωθρό ξεκίνημα, έπαιρναν πράγματα από τον Ουίλ Κλάιμπερν και με διαδοχικά τρίποντα του Λάρκιν πήγαν στο +9 (38-29 στο 15'). Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς κάλεσε τάιμ άουτ, αλλά η Εφές είχε βρει ρυθμό και με... αιχμή του δόρατος τον Ντάριους Τόμπσον έφτασε στο πρώτο διψήφιο προβάδισμα της αναμέτρησης (44-34 στο 17'). Σε εκείνο το σημείο ο «Ζοτς» επανέφερε στο παρκέ τον κομβικό Μπρούνο Καμπόκλο και η ομάδα του Βελιγραδίου «ροκάνισε» την απόσταση (50-45 στο 20'). Στο πρώτο μέρος οι Τούρκοι μετρούσαν 6/10 τρίποντα, έχοντας τρεις διψήφιους παίκτες, με τους φιλοξενούμενους να «απαντούν» με 8/13 τρίποντα και σούπερ εμφάνιση από το δίδυμο της frontline τους (13π. ο Φρανκ Καμίνσκι, 9π. ο Καμπόκλο).

 

Το τρομερό «ξέσπασμα» της Παρτιζάν έφερε αλλαγή σκηνικού

Η αρχή της επανάληψης βάφτηκε ολοκληρωτικά... ασπρόμαυρη. Ο εξαιρετικός Πι Τζέι Ντοζίερ (10π., 4ασ., 3κλ.) μείωσε την απόσταση στην μίνιμουμ τιμή της (56-55 στο 25') και οι Σέρβοι προσπέρασαν με τον διψήφιο Τζέιμς Νάναλι (58-59 στο 27'). Μέσα από την άμυνά της η Παρτιζάν είχε... στραγγαλίσει τους Τούρκους για να φτάσει στο +7 (60-67 στο 28') και εν τέλει να κλείσει την «μαγική» 3η περίοδό της στο +10 (64-74 στο 30' με buzzer beater τρίποντο του Καμίνσκι). Ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ είχε φτάσει τους 20π. και δεν είχε αντίπαλο, με το εκπληκτικό 3ο δεκάλεπτο των φιλοξενούμενων να τελειώνει με επιμέρους σκορ +15 (14-29). Επιπλέον, σημαντικός στο καλό διάστημα της ομάδας του Ομπράντοβιτς ήταν και ο Ματέους Πονίτκα, που είχε... βραχυκυκλώσει τα «όπλα» του Ερντέμ Τσαν.

Τα μεγάλα σουτ και ο ασύλληπτος Λάρκιν «καθάρισαν» την ματσάρα

Οι γηπεδούχοι μπήκαν στην τελευταία περίοδο με τις πλάτες τους κολλημένες στον τοίχο και τα διαδοχικά τρίποντα του Κλάιμπερν έριξαν τη διαφορά (71-74 στο 32' και 76-78 στο 33'), με τις 2/2 βολές του Άντε Ζίζιτς να «σβήνουν» γρήγορα το +10 των Σέρβων και να φέρνουν νέα ισορροπία πριν από την τελική ευθεία (78-78 στο 34'). Με ισοπαλία μπήκαν οι δύο ομάδες και στο τελευταίο τετράλεπτο, αφού ο Τόμπσον «απάντησε» στον Ντοζίερ για το 83-83 στο 36', οδηγώντας την αναμέτρηση σε φινάλε - θρίλερ.

Η Αναντολού Εφές έδειχνε να πατάει καλύτερα στο παρκέ του "Sinan Erdem", έβγαζε τις άμυνες, αλλά αστοχούσε σε ελεύθερα τρίποντα (Τόμπσον - Μπομπουά). Όμως, οι βολές των Λάρκιν - Κλάιμπερν την πήγαν στο +4 (87-83 στο 37'), σε ένα ματς που... κρεμόταν από μια κλωστή. Ό,τι δεν έκαναν οι Τόμπσον - Μπομπουά νωρίτερα πίσω από τα 6,75μ. το κατάφερε ο «καυτός» Λάρκιν, που έστειλε την ομάδα του στο +5 (90-85). Ο Ντοζίερ μείωσε (90-87), αλλά ο Mr. Τρίποντο, Ροντρίγκ Μπομπουά, δεν θα αστοχούσε ξανά αν του δινόταν η ευκαιρία. Ο Γάλλος σούτινγκ γκαρντ έβαλε ένα μεγάλο σουτ για το 93-87 με 105'' για την λήξη και η τουρκική ομάδα «κλείδωσε» με άλλο ένα τρίποντο του Λάρκιν (96-89 στο 39') μια σπουδαία επικράτηση (100-94).

Τα Δεκάλεπτα: 22-22, 50-45, 64-74, 100-94.

Sdna.gr

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Εθνική ετοιμάζεται σήμερα να "ξορκίσει" τους Κροάτες για να βρεθεί στο Παρίσι-ThemaSports
07/07 @ 15:40

Η Εθνική ετοιμάζεται σήμερα να "ξορκίσει" τους Κροάτες για να βρεθεί στο Παρίσι

Η "επίσημη αγαπημένη" δίνει τη σπουδαιότερη μάχη της με φόντο την συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες μετά από 16 χρόνια και ο Βασίλης Σκουντής, παρέα με τον χρυσό χορηγό του Προολυμπιακού τουρνουά, ΔΕΗ, μας μιλάει για τη σημερινή αναμέτρηση που περιμένει όλη η Ελλάδα στο ΣΕΦ.

Η αγκαλιά Σπανούλη - Ντόντσιτς και η θερμή συνομιλία τους στα αποδυτήρια μετά το τέλος του αγώνα της Εθνικής ομάδας με την Σλοβενία-ThemaSports
07/07 @ 15:15

Η αγκαλιά Σπανούλη - Ντόντσιτς και η θερμή συνομιλία τους στα αποδυτήρια μετά το τέλος του αγώνα της Εθνικής ομάδας με την Σλοβενία

Δείτε το VIDEO με την συνάντηση του Βασίλη Σπανούλη με τον Λούκα Ντόντσιτς στα αποδυτήρια μετά το φινάλε του ημιτελικού του Προολυμπιακού τουρνουά, όπου είχαν μία θερμή συνομιλία και στην συνέχεια αγκαλιάστηκαν, δείχνοντας για ακόμα μία φορά αμοιβαίο σεβασμό ο ένας στον άλλο

Ο Βασίλης Τολιόπουλος στο SPORT24: "Δεν ξέρω τι νιώθει ο Ντόντσιτς για τον Σπανούλη, εγώ ξέρω ότι έχω μεγαλώσει μαζί του"-ThemaSports
07/07 @ 11:10

Ο Βασίλης Τολιόπουλος στο SPORT24: "Δεν ξέρω τι νιώθει ο Ντόντσιτς για τον Σπανούλη, εγώ ξέρω ότι έχω μεγαλώσει μαζί του"

Ο Βασίλης Τολιόπουλος μίλησε στο SPORT24 και τους Βασίλη Σκουντή και Βασιλική Καραμούζα, μετά την πρόκριση της Εθνικής στον τελικό του Προολυμπιακού Τουρνουά

Ελλάδα – Σλοβενία 96-68: «Γαλανόλευκη» ραψωδία με… σπασμένα φρένα και το Παρίσι δεν «χάνεται»!  -ThemaSports
06/07 @ 19:22

Ελλάδα – Σλοβενία 96-68: «Γαλανόλευκη» ραψωδία με… σπασμένα φρένα και το Παρίσι δεν «χάνεται»!

Μία Εθνική Ελλάδας«όνειρο», κατατρόπωσε την παρέα του Λούκα Ντόντσιτς και έκλεισε την θέση της στον τελικό του Προολυμπιακού τουρνουά στο ΣΕΦ! Η Ελλάδα κέρδισε με 96-68 τη Σλοβενία (06/07) και πλέον, είναι μόλις ένα βήμα μακριά από τα «φώτα» του Παρισιού και τους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Ο «άγνωστος» Αντετοκούνμπο που δεν παίζει μπάσκετ - Ο λόγος που μεγάλωσε μακριά από τα αδέρφια του-ThemaSports
06/07 @ 23:23

Ο «άγνωστος» Αντετοκούνμπο που δεν παίζει μπάσκετ - Ο λόγος που μεγάλωσε μακριά από τα αδέρφια του

Ο μεγαλύτερος αδερφός των Αντετοκούνμπο που ασχολείται με τη ραπ και χαράσσει τη δική του πορεία. Γιατί δεν έπαιξε μπάσκετ.

Στα ερυθρόλευκα ο Κίναν Έβανς-ThemaSports
06/07 @ 15:17

Στα ερυθρόλευκα ο Κίναν Έβανς

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτηση του Κίναν Έβανς (28 χρόνων, 1.90 μέτρα).

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ