Η προσπάθεια ήταν μεγάλη, όμως δεν αρκούσε για τον Ολυμπιακό που ηττήθηκε το βράδυ της Τρίτης (5/12) από τη Ρεάλ Μαδρίτης (71-77) στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για να πέσει στο 6-6 μετά από τη 12η αγωνιστική της EuroLeague.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Χρειάστηκε να περάσουν 198 ημέρες από τον τελικό του Κάουνας για να συναντηούν ξανά Ολυμπιακός και Ρεάλ Μαδρίτης. Οι δύο ομάδες πάλεψαν το βράδυ της Τρίτης (5/12) στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για τη 12η αγωνιστική της EuroLeague, με τους πρωταθλητές Ευρώπης να παίρνουν την νίκη (71-77) και να στέκονται ξανά στα πόδια τους μετά από την ήττα στη Φενέρμπαχτσε.

Στο 6-6 έπεσε ο Ολυμπιακός (4-3 εντός και 2-3 εκτός έδρας), που είδε τον Τόμας Γουόκαπ να βρίσκει σίδερο στα ανοιχτά σουτ που του έδιναν οι Μαδριλένοι. Ο Μουστάφα Φαλ έκανε ό,τι μπορούσε απέναντι στον Έντι Ταβάρες, Λαρεντζάκης, Πίτερς, Παπανικολάου είχαν καλά διαστήματα, όμως τα φάουλ με τα οποία χρεώθηκε νωρίς ο Κάναν φρέναραν συνολικά τους Πειραιώτες.

Στο 11-1 ανέβηκε η Ρεάλ Μαδρίτης (6-0 εντός και 5-1 εκτός έδρας), που συνεχίζει τη μοναχική της πορεία στην κορυφή της βαθμολογίας. Ο Μάριο Χεζόνια ήταν μαγικός σε εκτέλεση και ριμπάουντ, ο Τζάναν Μούσα σκόραρε κατά ριπάς στο δεύτερο μέρος κι ο Τσους Ματέο πανηγύρισε το αποτέλεσμα απέναντι σε έναν αντίπαλο που σέβεται όσο λίγους στο κορυφαίο επίπεδο της EuroLeague. Ο Έντι Ταβάρες ήταν το γνωστό σκιάχτρο, αλλοίωσε και τρίποντο του Κάναν στο 71-75 και έκρινε τον αγώνα.

Ο αγώνας

Με δυναμισμό μπήκε στο ματς ο Ολυμπιακός και παρά το γεγονός ότι αστόχησε στα πρώτα τέσσερα τρίποντά του, είχε τον έλεγχο σε χαμηλό τέμπο. Ο Κάναν χρεώθηκε με δύο φάουλ νωρίς, ο Μπραζντέικις τον αντικατέστησε, όμως οι συνεργασίες του Καμπάσο με τον Ταβάρες ήταν αυτές που κράτησαν μπροστά τους Μαδριλένους (19-23) μέχρι το τέλος της πρώτης περιόδου.

 

Με τον Γουόκαπ να μένει στο παρκέ και με τους Λούντζη, ΜακΚίσικ, Λαρεντζάκη γύρω του, ο Ολυμπιακός συνέχισε να κυνηγά στο σκορ και συνέχισε και να βρίσκει σίδερο από την περιφέρεια. Η Ρεάλ έδινε το τρίποντο, ο Χεζόνια σκόραρε κατά ριπάς και τελικά ο Λαρεντζάκης ήταν αυτός που κράτησε την ομάδα του όρθια. Έβαλε και δεύτερο μακρινό σουτ για το 34-37 στο 19', με το ημίχρονο να βρίσκει τις δύο ομάδες σε αυτό το σκορ και τους Πειραιώτες να έχουν πληρωθεί από τα 4/17 τρίποντά τους.

Με τον Μούσα να παίρνει τη σκυτάλη από τον Χεζόνια, η Ρεάλ κράτησε το προβάδισμα στις αρχές του β' μέρους, όμως δεν είχε τρόπο να φρενάρει τον Φαλ που κράτησε τους Πειραιώτες κοντά πριν ο Κάναν με 3/3 βολές τους βάλει μπροστά με 46-45. Το τρίτο φάουλ του Γουόκαπ (άλλα τρία είχε κι ο Κάναν) στο 26' ήταν μία αρνητική εξέλιξη, με τον Μιλουτίνοβ να σπαταλάει δύο ευκαιρίες στο φινάλε της τρίτης περιόδου για να ρίξει τη διαφορά στη μία κατοχή.

Ο Ολυμπιακός άνοιξε την τέταρτη με 2/2 τρίποντα από Παπανικολάου και Γουόκαπ, το ΣΕΦ πήρε φωτιά. Ο Χεζόνια με μεγάλο σουτ έγραψε το 65-69 στο 34', ο Ταβάρες έγραψε το 68-71 και οι Λαρεντζάκης - ΜακΚίσικ είχαν από ένα άστοχο σουτ πριν ο Καμπάσο κάνει το +5 για την ομάδα του. Οι ερυθρόλευκοι δεν σταμάτησαν την προσπάθεια, μείωσαν στους τέσσερις, όμως στο 71-75 ο Ταβάρες αλλοίωσε τρίποντο του Κάναν και έκρινε οριστικά τον αγώνα

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μπελόσεβιτς, Χορντόβ, Ρόσι

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19-23, 34-37, 57-61, 71-77

Οι επόμενοι αγώνες των δύο ομάδων: Στη 13η αγωνιστική ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί τη Μπάγερν Μονάχου (8/12 στις 21:15), ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης θα παίξει με τον Παναθηναϊκό AKTOR στο ΟΑΚΑ (7/12 στις 21:15).

 
 
sport24.gr
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έπαιξαν ξύλο με θαμώνες σε νυχτερινό μαγαζί της παραλιακής οι Ζούμπατς και Σάριτς μετά τον αποκλεισμό από την Ελλάδα!-ThemaSports
08/07 @ 22:55

Έπαιξαν ξύλο με θαμώνες σε νυχτερινό μαγαζί της παραλιακής οι Ζούμπατς και Σάριτς μετά τον αποκλεισμό από την Ελλάδα!

Αρνητικοί πρωταγωνιστές σε «θερμό επεισόδιο» με θαμώνες νυχτερινού μαγαζιού της παραλιακής, φέρονται να ήταν οι δύο Κροάτες διεθνείς, Ίβιτσα Ζούμπατς και Ντάριο Σάριτς.

Η Εθνική ετοιμάζεται σήμερα να "ξορκίσει" τους Κροάτες για να βρεθεί στο Παρίσι-ThemaSports
07/07 @ 15:40

Η Εθνική ετοιμάζεται σήμερα να "ξορκίσει" τους Κροάτες για να βρεθεί στο Παρίσι

Η "επίσημη αγαπημένη" δίνει τη σπουδαιότερη μάχη της με φόντο την συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες μετά από 16 χρόνια και ο Βασίλης Σκουντής, παρέα με τον χρυσό χορηγό του Προολυμπιακού τουρνουά, ΔΕΗ, μας μιλάει για τη σημερινή αναμέτρηση που περιμένει όλη η Ελλάδα στο ΣΕΦ.

Η αγκαλιά Σπανούλη - Ντόντσιτς και η θερμή συνομιλία τους στα αποδυτήρια μετά το τέλος του αγώνα της Εθνικής ομάδας με την Σλοβενία-ThemaSports
07/07 @ 15:15

Η αγκαλιά Σπανούλη - Ντόντσιτς και η θερμή συνομιλία τους στα αποδυτήρια μετά το τέλος του αγώνα της Εθνικής ομάδας με την Σλοβενία

Δείτε το VIDEO με την συνάντηση του Βασίλη Σπανούλη με τον Λούκα Ντόντσιτς στα αποδυτήρια μετά το φινάλε του ημιτελικού του Προολυμπιακού τουρνουά, όπου είχαν μία θερμή συνομιλία και στην συνέχεια αγκαλιάστηκαν, δείχνοντας για ακόμα μία φορά αμοιβαίο σεβασμό ο ένας στον άλλο

Ο Βασίλης Τολιόπουλος στο SPORT24: "Δεν ξέρω τι νιώθει ο Ντόντσιτς για τον Σπανούλη, εγώ ξέρω ότι έχω μεγαλώσει μαζί του"-ThemaSports
07/07 @ 11:10

Ο Βασίλης Τολιόπουλος στο SPORT24: "Δεν ξέρω τι νιώθει ο Ντόντσιτς για τον Σπανούλη, εγώ ξέρω ότι έχω μεγαλώσει μαζί του"

Ο Βασίλης Τολιόπουλος μίλησε στο SPORT24 και τους Βασίλη Σκουντή και Βασιλική Καραμούζα, μετά την πρόκριση της Εθνικής στον τελικό του Προολυμπιακού Τουρνουά

Ελλάδα – Σλοβενία 96-68: «Γαλανόλευκη» ραψωδία με… σπασμένα φρένα και το Παρίσι δεν «χάνεται»!  -ThemaSports
06/07 @ 19:22

Ελλάδα – Σλοβενία 96-68: «Γαλανόλευκη» ραψωδία με… σπασμένα φρένα και το Παρίσι δεν «χάνεται»!

Μία Εθνική Ελλάδας«όνειρο», κατατρόπωσε την παρέα του Λούκα Ντόντσιτς και έκλεισε την θέση της στον τελικό του Προολυμπιακού τουρνουά στο ΣΕΦ! Η Ελλάδα κέρδισε με 96-68 τη Σλοβενία (06/07) και πλέον, είναι μόλις ένα βήμα μακριά από τα «φώτα» του Παρισιού και τους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Ο «άγνωστος» Αντετοκούνμπο που δεν παίζει μπάσκετ - Ο λόγος που μεγάλωσε μακριά από τα αδέρφια του-ThemaSports
06/07 @ 23:23

Ο «άγνωστος» Αντετοκούνμπο που δεν παίζει μπάσκετ - Ο λόγος που μεγάλωσε μακριά από τα αδέρφια του

Ο μεγαλύτερος αδερφός των Αντετοκούνμπο που ασχολείται με τη ραπ και χαράσσει τη δική του πορεία. Γιατί δεν έπαιξε μπάσκετ.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ