Ο Λουίς Σουάρες ολοκλήρωσε τη σεζόν του στη Βραζιλία, όντας ο κορυφαίος assister του πρωταθλήματος, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά ότι δεν είναι απλά ένας σέντερ φορ περιοχής.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Βαλίτσες για Μαϊάμι και για επανένωση με τον καλύτερο του φίλο, Λιονέλ Μέσι, ετοιμάζει ο Λουίς Σουάρες. Ο «pistolero» ολοκλήρωσε τη θητεία του με την Γκρέμιο, σκοράροντας μάλιστα στο τελευταίο του παιχνίδι με τη βραζιλιάνικη ομάδα και όπως όλα δείχνουν θα γίνει ποδοσφαιριστής της Ίντερ Μαϊάμι μέσα στον Γενάρη, σφραγίζοντας έτσι την επανένωση του με τον Μέσι.

 

Τι και αν βρίσκεται στα 36 του χρόνια, με... διαλυμένα γόνατα; Ο Σουάρες απέδειξε και στη Βραζιλία, ότι η κλάση προηγείται και υπερτερεί, καθώς για μια ακόμη φορά στην καριέρα του, κατάφερε να αναδειχθεί κορυφαίος assister ενός πρωταθλήματος, κατακτώντας έτσι τον συγκεκριμένο τίτλο σε ακόμα ένα πρωτάθλημα.

 
 

Κορυφαίος assister και στη Βραζιλία

Στα 33 παιχνίδια που έδωσε με τη φανέλα της Γκρέμιο φέτος στην πρώτη κατηγορία της Βραζιλίας, ο Σουάρες κατάφερε να συνεισφέρει σε 28 γκολ, όντας πρώτος στη σχετική κατηγορία. Με τα 17 του γκολ, τερμάτισε 2ος στη λίστα των σκόρερ της λίγκας, όντας ωστόσο πρώτος στην κατηγορία των ασίστ με 11 τελικές πάσες.

Ένας τίτλος τον οποίο ο Σουάρες έχει κατακτήσει και άλλες φορές στο παρελθόν, παρότι αγωνίζεται ως σέντερ φορ. Πρόκειται για ένα στατιστικό το οποίο ουσιαστικά αποδεικνύει ότι ο Ουρουγουανός, δεν ήταν ποτέ ένας απλός φορ περιοχής, παρότι σε όλη του την καριέρα, σκόραρε και συνεχίζει να το κάνει, ασταμάτητα.

 

Ο «pistolero» είχε καταφέρει και σε άλλα πρωταθλήματα στα οποία είχε αγωνιστεί, να αναδειχθεί κορυφαίος assister. Τόσο στην Eredivisie, όσο και σε Premier League και La Liga στη συνέχεια. Ο «Λουισίτο» δεν ήταν ποτέ ένας απλός σέντερ φορ που είχε το μυαλό του μονάχα στο γκολ.

Μάλιστα, ο Σουάρες έχει τις περισσότερες ασίστ στην ιστορία της εθνικής ομάδας της Ουρουγουάς, καθώς είναι και πρώτος στη λίστα των σκόρερ με 68 γκολ φορώντας το εθνόσημο στο στήθος.

 
 
gazzetta.gr
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που έκλαψε ήταν το κλάμα της μητέρας του στην εξέδρα - Δείτε βίντεο-ThemaSports
02/07 @ 16:31

Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που έκλαψε ήταν το κλάμα της μητέρας του στην εξέδρα - Δείτε βίντεο

Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ δεν άντεξε όταν είδε το αγαπημένο του πρόσωπο σε κακή κατάσταση

Copa America: Ο διαιτητής αρνήθηκε να δώσει το χέρι του στον Πούλισιτς-ThemaSports
02/07 @ 16:33

Copa America: Ο διαιτητής αρνήθηκε να δώσει το χέρι του στον Πούλισιτς

Ο αρχηγός των ΗΠΑ, Κρίστιαν Πούλισιτς, μετά την ήττα των ΗΠΑ από την Ουρουγουάη πήγε να χαιρετήσει τον διαιτητή, ο οποίος όμως αρνήθηκε να του δώσει το χέρι του.

«Ρώτησε για Ρενάτο Σάντσες ο Ολυμπιακός»-ThemaSports
01/07 @ 22:01

«Ρώτησε για Ρενάτο Σάντσες ο Ολυμπιακός»

Το όνομα του Ρενάτο Σάντσες συνέδεσε και πάλι με τον Ολυμπιακό Γάλλος δημοσιογράφος, ο οποίος ανέφερε πως οι «ερυθρόλευκοι» ζήτησαν πληροφορίες για τον Πορτογάλο μέσο.

Ανακοινώθηκε από την Τσέλσι ο Γκιού: «Δυσκολεύομαι να κοιμηθώ, δεν το πιστεύω!»-ThemaSports
01/07 @ 21:04

Ανακοινώθηκε από την Τσέλσι ο Γκιού: «Δυσκολεύομαι να κοιμηθώ, δεν το πιστεύω!»

Ανακοίνωση με φόντο το μέλλον από την Τσέλσι, έκανε δικό της και επίσημα τον Μαρκ Γκιού από την Μπαρτσελόνα, μέχρι το 2030. Τρομερά ενθουσιασμένος ο «μικρός», όνειρο για αυτόν η Premier League!

Επίσημο: Στην Μπενφίκα έως το 2029 ο Παυλίδης!-ThemaSports
01/07 @ 17:02

Επίσημο: Στην Μπενφίκα έως το 2029 ο Παυλίδης!

Την απόκτηση του Βαγγέλη Παυλίδη ανακοίνωσε η Μπενφίκα, με τον Έλληνα επιθετικό να υπογράφει πενταετές συμβόλαιο έως το 2029.

«Δεν κάνουν ούτε σέντρα»: Η Ελλάδα στον τελικό, οι Τσέχοι… σπίτι τους, με μία προφητική δήλωση Δέλλα! -ThemaSports
01/07 @ 16:32

«Δεν κάνουν ούτε σέντρα»: Η Ελλάδα στον τελικό, οι Τσέχοι… σπίτι τους, με μία προφητική δήλωση Δέλλα!

Τρέλα, όνειρα και φαντασία. Πόσες ακόμα λέξεις χωράνε, για να περιγράψει κάποιος την στιγμή που ο Τραϊανός Δέλλας στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα των Τσέχων, μία ημέρα σαν και σήμερα (01/07) το 2004, για να στείλει την Ελλάδα στον τελικό του EURO!

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ