Ο Νόβακ Τζόκοβιτς γίνεται 37 ετών τον επόμενο χρόνο, όμως ο Σέρβος λέει ότι η όρεξή του για επιτυχία αυξάνεται όταν οι νεαροί που τον «αμφισβητούν» ξυπνούν το «θηρίο» μέσα του

Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο Τζόκοβιτς, Νο 1 στην παγκόσμια κατάταξη απόλαυσε ένα εξαιρετικό 2023 κερδίζοντας τρία από τα τέσσερα Grand Slam για να φτάσει τα 24, δύο περισσότερα από τον μεγάλο του αντίπαλο Ράφα Ναδάλ και τέσσερα περισσότερα από τον Ρότζερ Φέντερερ που έχει αποσυρθεί.

Ωστόσο, ο Τζόκοβιτς είδε τον 20χρονο Κάρλος Αλκαράθ να του...αρνείται την πέμπτη συνεχόμενη κατάκτηση του Wimbledon σε έναν συναρπαστικό τελικό και τον 22χρονο Τζάννικ Σίνερ να διαψεύδει τις ελπίδες του για δόξα στο Davis Cup.

«Τα νεαρά παιδιά που είναι πολύ πεινασμένα και έχουν μεγάλη έμπνευση για να παίξουν το καλύτερο τους τένις εναντίον μου είναι ένα επιπλέον κίνητρο», είπε ο Τζόκοβιτς στην εκπομπή «60 Minutes» του CBS News.

«Νομίζω ότι ξυπνούν ένα θηρίο μέσα μου».

Ο Τζόκοβιτς κέρδισε την Αλκαράθ σε τρεις από τις τέσσερις συναντήσεις τους φέτος, συμπεριλαμβανομένων των ημιτελικών του France Open όπου ο Ισπανός υπέστη κράμπες σε όλο το σώμα, αλλά ο Σέρβος είπε ότι ο νεαρός αντίπαλος του είχε γίνει πραγματική απειλή:

«Είναι ένας πλήρης παίκτης όπως τον έχω δει εδώ και πολλά χρόνια», είπε ο Τζόκοβιτς, προσθέτοντας ότι χρησιμοποίησε την ήττα του στον τελικό του Wimbledon ως κίνητρο για τις ΗΠΑ, όπου κέρδισε στο Cincinnati και στο Flushing Meadows.

«Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για μένα να επανεφεύρω τον εαυτό μου και να πιέσω σκληρότερα από ποτέ».

ΑΠΕ

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Αλκαράθ πήρε την τιτανομαχία 233 λεπτών με τον Τιάφο και προκρίθηκε στους «16»-ThemaSports
05/07 @ 20:16

Ο Αλκαράθ πήρε την τιτανομαχία 233 λεπτών με τον Τιάφο και προκρίθηκε στους «16»

Ο Κάρλος Αλκαράθ ξεπέρασε το εμπόδιο του Φράνσις Τιάφο μετά από τρεις ώρες και 53 λεπτά, καθώς επικράτησε με 3-2 σετ (5-7, 6-2, 4-6, 7-6, 6-2)και προκρίθηκε στους "16".

Πέταξε εκτός τον απογοητευτικό Τσιτσιπά ο Ρουσουβουόρι-ThemaSports
04/07 @ 23:16

Πέταξε εκτός τον απογοητευτικό Τσιτσιπά ο Ρουσουβουόρι

Απογοήτευσε κι έμεινε εκτός συνέχειας του Γουίμπλεντον ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

«Καθάρισε» γρήγορα η Σάκκαρη και τώρα... Ραντουκάνου!-ThemaSports
03/07 @ 22:12

«Καθάρισε» γρήγορα η Σάκκαρη και τώρα... Ραντουκάνου!

Σταθερότατη η Μαρία Σάκκαρη, επικράτησε με σχετική άνεση της Αράντσκα Ρους και τσέκαρε το εισιτήριό της για την επόμενη φάση του Wimbledon, όπου και θα αντιμετωπίσει την Παρασκευή (5/7) την Έμα Ραντουκάνου.

Wimbledon: Πρόκριση μετά από μάχη για τον Μεντβέντεφ, εντυπωσιακός ο Φονίνι-ThemaSports
03/07 @ 20:30

Wimbledon: Πρόκριση μετά από μάχη για τον Μεντβέντεφ, εντυπωσιακός ο Φονίνι

Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ έδωσε μάχη για να φτάσει στη νίκη με 6-7(3), 7-6(4), 6-4, 7-5 επί του Αλεξάντρε Μίλερ (Νο. 102 στον κόσμο) την Τετάρτη για να φτάσει στον τρίτο γύρο του Wimbledon.

Χαλαρή πρόκριση για Τσιτσιπά-ThemaSports
02/07 @ 22:17

Χαλαρή πρόκριση για Τσιτσιπά

Χωρίς να πραγματοποιήσει καμία σπουδαία εμφάνιση, ο Στέφανος Τσιτισπάς νίκησε 3-0 σετ τον Τάρο Ντάνιελ και προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο του Γουίμπλεντον.

Νικηφόρα πρεμιέρα για τον Τσιτσιπά στο Wimbledon-ThemaSports
02/07 @ 21:38

Νικηφόρα πρεμιέρα για τον Τσιτσιπά στο Wimbledon

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο.11) κέρδισε δύσκολα μετά από σχεδόν δυόμιση ώρες αγώνα τον Τάρο Ντάνιελ με 3-0 (7-6, 6-4, 7-5) σετ και ξεκίνησε με το δεξί την πορεία του στο Wimbledon.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ