Το 2023 ήταν ιδιαίτερα ξεχωριστό για τον ΠΑΟΚ, με τον Γιάννη Κωνσταντέλια να είναι ο βασικός συντελεστής σε αυτό, ξεχωρίζοντας σαν τη μύγα μες στο γάλα τη φετινή χρονιά στο ελληνικό ποδόσφαιρο...

Ακολουθήστε μας στο Google news

Σε μια εποχή που οι «μεγάλες» ομάδες του ελληνικού ποδοσφαίρου αναζητούν την εφήμερη επιτυχία και ξοδεύουν το μεγαλύτερο μέρος του μπάτζετ τους σε ξένους παίκτες, προκειμένου οι τίτλοι να έρθουν άμεσα και αδιαφορώντας πως αυτή η μέθοδος δεν έχει «αύριο», ο ΠΑΟΚ έχει καταφέρει να ισορροπεί σε μια απαιτητική κατάσταση, βάζοντας τους δικούς του κανόνες.

Αφενός η παρουσία ξένων ποιοτικών ποδοσφαιριστών στο ρόστερ του είναι αναγκαία για να είναι ανταγωνιστικός σε Ελλάδα και Ευρώπη, αφετέρου η ανάδειξη νέων ταλαντούχων παικτών από την ακαδημία του έχει γίνει κάτι παραπάνω από συχνό φαινόμενο, με τα αποτελέσματα να είναι εκπληκτικά.

Μάλιστα, όταν σε κάτι επιμένεις πολύ και με συνέπεια, η μοίρα θα σου φέρει κάτι ξεχωριστό, κάτι που ξεπερνάει τη φαντασία ακόμη και των πιο αισιόδοξων. Στην προκειμένη περίπτωση, αυτό το κάτι ξεχωριστό έχει όνομα και ακούει στο Γιάννης Κωνσταντέλιας.

Ένα παιδί 20 ετών με ποδοσφαιρική ευφυΐα που όμοια της, πιθανότατα, να μην έχουμε δει ποτέ στη χώρα μας, το οποίο έχει καταφέρει να εξελίσσεται παιχνίδι με το παιχνίδι, να συνδυάζει το θέαμα με την ουσία, έχοντας γύρο του έναν οργανισμό με απαιτήσεις, αλλά και ανθρώπους που θέλουν να τον εκτοξεύσουν μέσα από τις επιτυχίες του ΠΑΟΚ.

Το 2023 ήταν μια χρονιά γεμάτη εμπειρίες για τον νεαρό Έλληνα μεσοεπιθετικό, που έγινε βασικό γρανάζι της «ασπρόμαυρης» μηχανής, πρόσφερε στιγμές μαγείας στις εγχώριες αλλά και ευρωπαϊκές διοργανώσεις, έκανε το ντεμπούτο με την Εθνική Ελλάδας, ενώ παράλληλα οι ατομικές διακρίσεις ήταν ξεχωριστές!

Μαέστρος -και απόλυτα επιδραστικός- στην ορχήστρα του Λουτσέσκου

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου άρχισε να ενσωματώνει τον Κωνσταντέλια στο ξεκίνημα της περσινής αγωνιστικής περιόδου, δίνοντας του χρόνο συμμετοχής, αρχικά, μέσω αλλαγών και στη συνέχεια, παίρνοντας φανέλα βασικού… σπίτι του. Με τον περσινό ΠΑΟΚ να έχει έλλειμμα ποιότητας, ο νεαρός ήταν πολύτιμος, όμως, δεν είχε καταφέρει να συνδυάσει την ενέργεια, τις όμορφες συνεργασίες και την ένταση που έβγαζε, με αριθμούς είτε μιλάμε για γκολ, είτε για ασίστ. Απόδειξη τα τρία τέρματα και οι έξι τελικές πάσες σε 37 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις.

Η φετινή σεζόν ξεκίνησε με τον Κωνσταντέλια να έχει ένα προσωπικό «στοίχημα» με τον εαυτό του: Να δείξει πως δεν είναι απλώς ένας ταλαντούχος που ενθουσιάζει την κερκίδα με μια φαντασία του, αλλά μια μονάδα που ο Ραζβάν Λουτσέσκου θα μπορεί να βασιστεί για να κάνει τη διαφορά, πετυχαίνοντας το step up σε όλους τους τομείς. Μέχρι στιγμής, έχοντας αφήσει πίσω μας τον πρώτο γύρο της Stoiximan Super League, τα προκριματικά και τους ομίλους του Europa Conference League, ο 20χρονος τα πηγαίνει εκπληκτικά!

Είναι ο μοναδικός παίκτης του «δικέφαλου του Βορρά» που μετράει το απόλυτο των συμμετοχών (26) από το πρώτο επίσημο ματς με τη Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ, ενώ έχει φτάσει ήδη τα έξι γκολ και έχει μοιράσει τρεις ασίστ σε συνολικά 1.513’ λεπτά συμμετοχής. Όλα αυτά ενώ δεν έχουμε ακόμη ούτε Ιανουάριο, με τον παίκτη του ΠΑΟΚ να έχει μπροστά του μισή και βάλε σεζόν για να εκτοξεύσει τα νούμερά του.

Οι στιγμές μαγείας που προκάλεσαν θαυμασμό

Το ζητούμενο για τον Κωνσταντέλια ήταν να γίνει ουσιαστικός, όπως τόσο πολύ θέλει ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Οι περίτεχνες ενέργειες δεν αποτελούσαν ερωτηματικό για εκείνον, διότι έχει μπόλικες στο ρεπερτόριό του, έχοντας προλάβει ήδη να μας δείξει μερικές από αυτές. Στιγμές ποδοσφαιρικής μαγείας που άφησαν με το στόμα ανοιχτό, όχι μόνο τους φίλους του ΠΑΟΚ, αλλά και όλης της ποδοσφαιρικής Ελλάδας και προφανώς δεν θα μπορούσαμε να τις χωρέσουμε όλες, αλλά μερικές εξ αυτών, όπως οι παρακάτω:

-05/02/2023 ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 0-0: Ο Κωνσταντέλιας με μια επαφή περνάει από πάνω τον Ντόι, ενώ στη συνέχεια αποφεύγει με τον ίδιο τρόπο τον Ροντινέι που τον… χάνει. Στη συνέχεια, κατεβάζει υπέροχα με το στήθος, αποφεύγει ξανά τον Ντόι, ο οποίος τον σταματάει με φάουλ. Μια φάση που ανάγκασε την Τούμπα να σηκωθεί στο… πόδι για να τον αποθεώσει.

-19/02/2023 ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 2-0: Μια από τις πιο πολυσυζητημένες φάσεις της φετινής χρονιάς. Ο 20χρονος σε ένα σόλο που επιχείρησε βρέθηκε στο έδαφος, ωστόσο, η μπάλα ήρθε προς το μέρος του και αυτός όχι μόνο δεν την έχασε, αλλά την έφερε στο στήθος του και την μοίρασε στον Νάρει που με δυνατό σουτ την έστειλε στα δίχτυα. Θυμίζουμε, ξανά, ότι αυτή η ενέργεια έγινε με τον Κωνσταντέλια στο έδαφος…

-26/10/2023 Αμπερντίν-ΠΑΟΚ 2-3: Στη Σκωτία στάθηκε άτυχος, καθώς θα μπορούσαμε να μιλάμε για ένα από τα κορυφαία γκολ της χρονιάς και στις τρεις διοργανώσεις της UEFA. Αναφερόμαστε, φυσικά, στο παιχνίδι με την Αμπερντίν και στην τρομερή του ενέργεια μέσα στην περιοχή, στην οποία πέρασε όποιον έβλεπε μπροστά του με εκπληκτικό τρόπο, όμως, το τελείωμα του βρήκε στο δοκάρι.

-05/11/2023 Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-4: Τι και αν ο Κωνσταντέλιας δεν βρέθηκε στο αρχικό σχήμα της ομάδας του στο ντέρμπι με τους «ερυθρόλευκους», μέσα σε πέντε λεπτά κατάφερε όλοι να μιλάνε για αυτή την απίστευτη ασίστ στον Οζντόεφ. Ο μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ συνεργάστηκε με τον Τόμας μέσα στην περιοχή και βλέποντας πως δεν μπορεί να εκτελέσει τον Πασχαλάκη, πέρασε την μπάλα δίπλα από τον Έλληνα τερματοφύλακα σαν να πασάρει στον… εαυτό του και στη συνέχεια έχοντας επίγνωση του χώρου γύρισε με τακουνάκι στον Ρώσο που έγραψε το 4-0.

Η εκτόξευση στη χρηματιστηριακή αξία και οι μνηστήρες

Για να καταλάβει κανείς πόσο ραγδαίο ήταν το ξεπέταγμα του Κωνσταντέλια, θα πρέπει να δει την εκτόξευση της χρηματιστηριακής του αξίας. Ο νεαρός στις 30 Οκτωβρίου του 2022 όταν είχε πάρει για πρώτη φορά φανέλα βασικού κόντρα στην ΑΕΚ κόστιζε 400.000 ευρώ, αλλά κατάφερε μέχρι τον περασμένο Φεβρουάριο να φτάσει τα 4.000.000 ευρώ, αύξηση 1000%.

Και όχι μόνο δεν έμεινε εκεί, αλλά σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του transfermarkt αυτή τη στιγμή η αξία του μικρού μάγου βρίσκεται στα 8.000.000 ευρώ, αριθμοί απίστευτοι αν σκεφτεί κανείς που ήταν 1,5 χρόνο πριν. Θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο, όμως, ότι οι Θεσσαλονικείς κοστολογούν τον παίκτη τους με ένα πολύ μεγαλύτερο πόσο και μόνο αν ικανοποιηθούν στο 100%, έχοντας και τη σύμφωνη γνώμη και του περιβάλλοντος του Κωνσταντέλια θα ανάψουν το πράσινο φως για την παραχώρησή τους. Εξάλλου, ο 20χρονος δεσμεύεται με συμβόλαιο έως τον Ιούνιο του 2027 και προς το παρόν έχει το μυαλό του μόνο στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας του.

Κάτι τέτοιο, ωστόσο, δεν απαγορεύει στα κορυφαία κλαμπ της Ευρώπης να τον έχουν στη μεταγραφική τους λίστα. Τον περασμένο Γενάρη δημοσιεύματα από την Αγγλία έκαναν λόγο για ενδιαφέρον της Μάντσεστερ Σίτι και της Άρσεναλ, ενώ λίγο αργότερα στην κουβέντα μπήκε και η Μίλαν. Μάλιστα, το καλοκαίρι η Σάλτσμπουργκ φέρεται να ήταν διατεθειμένη να προσφέρει 8,5 με 9 εκατ. ευρώ για να τον κάνει δικό της, όμως, ο ΠΑΟΚ δεν μπήκε ούτε στον… κόπο να το συζητήσει, λέγοντας από την αρχή «όχι»!

Η Εθνική Ελλάδας και οι ατομικές διακρίσεις

Με τις εμφανίσεις που πραγματοποίησε τη φετινή χρονιά δεν γινόταν ο Γιάννης Κωνσταντέλιας να μην βρίσκεται στις κλήσεις της Εθνικής Ελλάδας. Έτσι, στις 24 Μαρτίου πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στη νίκη με 3-0 κόντρα στο Γιβραλτάρ, αγωνιζόμενος ως αλλαγή για 27 λεπτά, ενώ ακολούθησε το φιλικό με τη Λιθουανία, στο οποίο πέρασε ως αλλαγή για 21 λεπτά.

Μετά από ένα διάστημα, που δεν πήρε ευκαιρίες από τον Γκουστάβο Πογέτ, ο 20χρονος αγωνίστηκε για πρώτη φορά ως βασικός στη φιλική νίκη με 2-0 επί της Νέας Ζηλανδίας στις 17 Νοεμβρίου, καταφέρνοντας παράλληλα να πετύχει και το πρώτο του τέρμα, όντας εκ των πολυτιμότερων για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Τελευταία του συμμετοχή στην ισοπαλία με 2-2 κόντρα στη Γαλλία, εκεί όπου πέρασε ως αλλαγή στο τέλος.

Κάπως έτσι, με τα όσα έκανε φέτος ο Κωνσταντέλιας, οι ατομικές διακρίσεις ήταν θέμα χρόνου να έρθουν. Ο μεσοεπιθετικός των «ασπρόμαυρων» αναδείχθηκε κορυφαίος νέος παίκτης του πρωταθλήματος στα βραβεία ΠΣΑΠΠ, ενώ κέρδισε και μία θέση στην καλύτερη 11άδα της περασμένης αγωνιστικής περιόδου. «Ευχαριστώ τον ΠΑΟΚ που με έχει μεγαλώσει και έφτασα εδώ πέρα, ευχαριστώ και την οικογένειά μου που με στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια για να είμαι ήρεμος και να μπορώ να το απολαμβάνω. Θέλω να δώσω μία συμβουλή στα νέα παιδιά, να μην εκβιάζουν το ποδόσφαιρο αλλά να το χαίρονται μέσα από την καρδιά τους, να ενθουσιάζονται κάθε μέρα γι' αυτό που κάνουν», ανέφερε, χαρακτηριστικά, κατά τη διάρκεια της απονομής του βραβείου του.

Ένας ποδοσφαιριστής με ξεχωριστό ταλέντο, που προσπαθεί να διαχειρίζεται τα συναισθήματά του και να βελτιώνεται συνεχώς, σε έναν οργανισμό με τεράστιες απαιτήσεις. Όμως, πάνω από όλα έχει την επιθυμία να απολαμβάνει να παίζει ποδόσφαιρο με τον δικό του τρόπο και αν κρίνουμε από την μέχρι στιγμής πορεία του, βαδίζει στο σωστό δρόμο…

Πηγή: sport-fm.gr

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το "γράμμα" του Αλεξανδρή στον Ελ Κααμπί: "Μείνε στην ομάδα που σε πίστεψε, ο Ολυμπιακός είναι στο σπίτι σου"-ThemaSports
05/07 @ 15:12

Το "γράμμα" του Αλεξανδρή στον Ελ Κααμπί: "Μείνε στην ομάδα που σε πίστεψε, ο Ολυμπιακός είναι στο σπίτι σου"

Ο Αλέξης Αλεξανδρής έστειλε το δικό του μήνυμα στον Αγιούμπ Ελ Κααμπί, ζητώντας του να παραμείνει στον Ολυμπιακό και τα επόμενα χρόνια.

Ο Αμρ Ουάρντα στο ΣΕΦ με φανέλα Αιγύπτου για το Προολυμπιακό (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)-ThemaSports
04/07 @ 19:58

Ο Αμρ Ουάρντα στο ΣΕΦ με φανέλα Αιγύπτου για το Προολυμπιακό (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)

Ο Αμρ Ουάρντα δεν έχασε την ευκαιρία να δει από κοντά την εθνική ομάδα της Αιγύπτου απέναντι στην Ελλάδα στο Προολυμπιακό Τουρνουά.

Εντοπίστηκε και οδηγείται στη φυλακή ο 27χρονος που καταδικάστηκε για τον θάνατο του Νάσου Κωνσταντίνου-ThemaSports
04/07 @ 11:32

Εντοπίστηκε και οδηγείται στη φυλακή ο 27χρονος που καταδικάστηκε για τον θάνατο του Νάσου Κωνσταντίνου

Στη φυλακή οδηγείται ο 27χρονος που καταδικάστηκε την περασμένη Δευτέρα από το Εφετείο για τον θάνατο του 24χρονου Νάσου Κωνσταντίνου, ύστερα από οπαδικό επεισόδιο, τον Απρίλιο του 2017, στη Θεσσαλονίκη.

«Αμπουμπακάρ αντί Ελ Κααμπί στον Ολυμπιακό»!-ThemaSports
04/07 @ 11:24

«Αμπουμπακάρ αντί Ελ Κααμπί στον Ολυμπιακό»!

Eάν ο Ελ Κααμπί αποχωρήσει, τότε τη θέση του στον Ολυμπιακό θα πάρει ο Αμπουμπακάρ της Μπεσίκτας!

The Incredibles movie: Το ντοκιμαντέρ του πρωταθλητή ΠΑΟΚ (BINTEO)-ThemaSports
04/07 @ 11:00

The Incredibles movie: Το ντοκιμαντέρ του πρωταθλητή ΠΑΟΚ (BINTEO)

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έβγαλε στη δημοσιότητα την ταινία για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Stoiximan Super League 2023-24.

 Προβάρει τα «κιτρινόμαυρα» ο Στρακόσα-ThemaSports
04/07 @ 08:04

Προβάρει τα «κιτρινόμαυρα» ο Στρακόσα

Στην τελική ευθεία είναι η μεταγραφή του Αλβανού τερματοφύλακα στην «Ένωση», την ώρα που φουντώνουν οι φήμες για την περαιτέρω ενίσχυση της ομάδας.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ