Το ανώτατο δικαστήριο της Ιταλίας απήλλαξε, μετά θάνατον, τον αξεπέραστο θρύλο του ποδοσφαίρου Ντιέγκο Μαραντόνα από κατηγορίες περί φοροδιαφυγής, δίνοντας τέλος στη δικαστική διαμάχη που διήρκεσε 30 χρόνια μεταξύ του αείμνηστου επιθετικού της Νάπολι και των φορολογικών αρχών της χώρας.

Ακολουθήστε μας στο Google news

«Τελείωσε και μπορώ ξεκάθαρα να δηλώσω χωρίς φόβο ότι ο Μαραντόνα δεν υπήρξε ποτέ φοροφυγάς», δήλωσε στο Reuters ο δικηγόρος του, Άντζελο Πιζάνι.

Το Δικαστήριο της Ρώμης ανέτρεψε στα μέσα Δεκεμβρίου μια ετυμηγορία του 2018, σύμφωνα με ένα δικαστικό έγγραφο που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη (3/1).

Ο Μαραντόνα «έφυγε» απ’ τη ζωή στις 25 Νοεμβρίου 2020 από καρδιακή προσβολή. Οι έρευνες για τις πληρωμές φόρων του Αργεντινού θρύλου ξεκίνησαν στις αρχές της δεκαετίας του 1990 και κατέληξαν σε κατηγορίες 37 εκατομμυρίων ευρώ και κατάσχεση μερικών από τα υπάρχοντα του παίκτη κατά τις επισκέψεις του στην Ιταλία.

Ο Πιζάνι πρόσθεσε ότι η τελική ετυμηγορία «αδικεί τους οπαδούς, τις αξίες του αθλητισμού, αλλά κυρίως τη μνήμη του Μαραντόνα, αλλά βάζει τέλος σε μια δίωξη που υπέστη για 30 χρόνια. Οι κληρονόμοι έχουν πλέον νόμιμο δικαίωμα να διεκδικήσουν αποζημίωση. Ελπίζω να το κάνουν, στη μνήμη του πατέρα τους».

Sdna.gr
 

 

 

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Κλοπ βοηθά και στη νέα εποχή της Λίβερπουλ: «Μου έδωσε όσες συμβουλές μπορούσε»! (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
08/07 @ 16:06

Ο Κλοπ βοηθά και στη νέα εποχή της Λίβερπουλ: «Μου έδωσε όσες συμβουλές μπορούσε»! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Γιούργκεν Κλοπ το είχε ξεκαθαρίσει πως θα βρισκόταν στο πλευρό του Άρνε Σλοτ και θα βοηθούσε με κάθε τρόπο τη Λίβερπουλ αν του το ζητούσε. Και τώρα, ο νέος προπονητής της ομάδας αποκάλυψε ότι ο προκάτοχός του, έχει προσφέρει κάθε πιθανή κι απίθανη συμβουλή για να τον βοηθήσει.

Σταματάει το ποδόσφαιρο ο Τιάγκο Αλκάνταρα-ThemaSports
07/07 @ 20:19

Σταματάει το ποδόσφαιρο ο Τιάγκο Αλκάνταρα

Άδοξο τέλος στην καριέρα του Τιάγκο Αλκάνταρα, ο οποίος πήρε την απόφαση να «κρεμάσει τα παπούτσια» του σε ηλικία 33 ετών, μετά από τους πολλούς τραυματισμούς που αντιμετώπισε τα τελευταία χρόνια.

Μπαρτσελόνα: Ο Μουρίνιο θέλει τον Φάτι στη Φενέρμπαχτσε-ThemaSports
07/07 @ 13:00

Μπαρτσελόνα: Ο Μουρίνιο θέλει τον Φάτι στη Φενέρμπαχτσε

Ο Ζοζέ Μουρίνιο θέλει να ενισχύσει την επιθετική γραμμή της Φενέρμπαχτσε κι ένα από τα ονόματα που φιγουράρουν στη λίστα του είναι ο Άνσου Φάτι, σύμφωνα με τη MARCA

Τραγικός Λέμαν για το ροζ μαλλί του Άντριχ: «Μπορεί να νιώθει γυναίκα»-ThemaSports
07/07 @ 11:35

Τραγικός Λέμαν για το ροζ μαλλί του Άντριχ: «Μπορεί να νιώθει γυναίκα»

Ο Γενς Λέμαν έκανε ένα τουλάχιστον… οπισθοδρομικό σχόλιο για το ροζ μαλλί του Ρόμπερτ Άντριχ

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ