Ο Ολυμπιακός κινείται για να κλείσει παίκτες από το πάνω ράφι και οι Πορτογάλοι βάζουν στο τραπέζι για τη θέση του αμυντικού μέσου τον 27χρονο Αλί Αλ Μουσράτι της Μπράγκα, «παιδί» του Κάρλος Καρβαλιάλ. Όλες οι λεπτομέρειες της υπόθεσης.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο Ολυμπιακός έχει αποφασίσει να κλείσει όλες τις ανάγκες που έχει άμεσα. Με παίκτες πρώτης γραμμής. Και μια από τις μεγάλες κινήσεις που θέλει να κάνει να αφορά τη μεσαία του γραμμή. Εκει όπου ήδη έχει γίνει μια σπουδαία κίνηση με την ουσιαστική απόκτηση του Τσικίνιο στο «8». Και έπεται ακόμη μία, πιο ηχηρή και δύσκολη στο «6». Με το τρελό σενάριο για πιθανή προσθήκη του Αλμοατασενμπελάχ Αλί Μουχάμεντ Αλ Μουσράτι. Κατά κόσμον Αλί Αλ Μουσράτι.

  Πρόκειται για τον βασικό κόφτη της Μπράγκα. Και έναν από τους κορυφαίους αμυντικούς μέσους του πορτογαλικού πρωταθλήματος. Έναν ποδοσφαιριστή με αξία στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο άνω των 15.000.000 €. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο transfermarkt φτάνει τα 16 εκατομμύρια. Ένας παίκτης που το όνομά του έχει παίξει για ορισμένες από τις σημαντικότερες ομάδες της Ευρώπης τα τελευταία χρόνια. Αυτόν τον ποδοσφαιριστή λοιπόν ο Ολυμπιακός, ή  καλύτερα ο Καρβαλιάλ, τον έχει βάλει στο σημάδι, ώστε να τον αποκτήσει τον Ιανουάριο. Και παρότι ένα τέτοιο εγχείρημα φαντάζει απίθανο, πηγές από την Πορτογαλία αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται να έχει τύχη. Εξάλλου μια προσπάθεια για μια τέτοια μεταγραφή, αξίζει τον κόπο.
 

Κατ’αρχάς πρέπει να σημειωθεί ότι ο Αλ Μουσράτι είναι παιδί του Κάρλος Καρβαλιάλ. Ποδοσφαιρικό παιδί του. Ο προπονητής που τον ανέδειξε στη Ρίο Άβε (2019-20) και την επόμενη χρονιά τον πήρε μαζί του στην Μπράγκα. Πού τον έβαλε να παίξει και τον πίστεψε πιο πολύ από κάθε άλλον. Και εκείνος με τον οποίο έχει παίξει τα περισσότερα παιχνίδια της καριέρας του. Συνολικά 102 παιχνίδια (6 γκολ, 6 ασίστ). Οι 90 από τους συνολικά 148 αγώνες, με απολογισμό 15 γκολ, 8 ασίστ που έχει με τη φανέλα της Μπράγκα. Ενώ με τον νυν προπονητή του Ολυμπιακού σήκωσε και το Κύπελλο Πορτογαλίας το 2021.

Ο 27χρονος (06/04/1996) θηριώδης αμυντικός μέσος (1.89μ.), γεννημένος και μεγαλωμένος στη Λιβύη, αλλά κάτοχος πορτογαλικού διαβατηρίου, μετά από 7 χρόνια παρουσίας στη χώρα, απασχόλησε πλήθος ομάδων το καλοκαίρι. Αλλά ο πρόεδρος της Μπράγκα απέρριψε όλες τις προτάσεις που έφτασαν (Λιόν, Μπενφίκα, Φενέρμπαχτσε), αξιώνοντας 20 εκατομμύρια για να δώσει τη συγκατάθεσή του. Προκαλώντας τη μεγάλη απογοήτευση του παίκτη. Ο οποίος είχε επεκτείνει το συμβόλαιό του έως το 2026, με σκοπό να πουληθεί και να πάει σε μια μεγαλύτερη ομάδα από την Μπράγκα. Αυτό φαίνεται ότι είναι και το ώθηση στην πιθανή προσπάθεια του Ολυμπιακού να τον αποκτήσει.

Ο Αλ Μουσράτι δεν αγωνίστηκε στο πρόσφατο εκτός έδρας παιχνίδι της ομάδας του με αντίπαλο την Μπενφίκα. Προερχόταν από έναν τραυματισμό που τον ταλαιπωρούσε από τον Νοέμβριο. Αλλά η απουσία του ακόμη και από την αποστολή προκάλεσε πολλές συζητήσεις και απορίες. Με τα σενάρια να τον θέλουν να αποχωρεί τις επόμενες ημέρες από την πορτογαλική ομάδα. Και τον Ολυμπιακό να είναι ένας από τους ενδιαφερόμενους.

Κάτι τελευταίο, το οποίο έχει μεγάλη σημασία στην υπόθεση. Ο Αλ Μουσράτι έχει ατζέντη τον παλιό διεθνή Πορτογάλο ποδοσφαιριστή Φερνάντο Μέιρα. Πρώην πελάτη του Ζόρζε Μέντες και εξαιρετικά κοντινό πρόσωπο στον κορυφαίο ατζέντη στον πλανήτη. Παράλληλα, ο νυν αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού, Πέδρο Άλβες, διατηρεί άριστες σχέσεις με την Μπράγκα, καθώς διετέλεσε επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ του συλλόγου για τρία χρόνια. Εάν σε όλο αυτό το πακέτο βάλουμε και την πατρική σχέση του Αλ Μουσράτι με τον Καρβαλιάλ, τότε ίσως προκύψει ένα κοκτέιλ που μπορεί να κάνει πράξη μια πολύ μεγάλη μεταγραφή. Που θα ανεβάσει κατακόρυφα επίπεδο τους Πειραιώτες.

Προς το παρόν αυτό που προκύπτει πάντως είναι το ενδιαφέρον και ειδικά από τον Καρβαλιάλ. Εάν θα μετουσιωθεί σε κάτι παραπάνω, θα φανεί σύντομα…

 

to10.gr

 
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το "γράμμα" του Αλεξανδρή στον Ελ Κααμπί: "Μείνε στην ομάδα που σε πίστεψε, ο Ολυμπιακός είναι στο σπίτι σου"-ThemaSports
05/07 @ 15:12

Το "γράμμα" του Αλεξανδρή στον Ελ Κααμπί: "Μείνε στην ομάδα που σε πίστεψε, ο Ολυμπιακός είναι στο σπίτι σου"

Ο Αλέξης Αλεξανδρής έστειλε το δικό του μήνυμα στον Αγιούμπ Ελ Κααμπί, ζητώντας του να παραμείνει στον Ολυμπιακό και τα επόμενα χρόνια.

Ο Αμρ Ουάρντα στο ΣΕΦ με φανέλα Αιγύπτου για το Προολυμπιακό (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)-ThemaSports
04/07 @ 19:58

Ο Αμρ Ουάρντα στο ΣΕΦ με φανέλα Αιγύπτου για το Προολυμπιακό (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)

Ο Αμρ Ουάρντα δεν έχασε την ευκαιρία να δει από κοντά την εθνική ομάδα της Αιγύπτου απέναντι στην Ελλάδα στο Προολυμπιακό Τουρνουά.

Εντοπίστηκε και οδηγείται στη φυλακή ο 27χρονος που καταδικάστηκε για τον θάνατο του Νάσου Κωνσταντίνου-ThemaSports
04/07 @ 11:32

Εντοπίστηκε και οδηγείται στη φυλακή ο 27χρονος που καταδικάστηκε για τον θάνατο του Νάσου Κωνσταντίνου

Στη φυλακή οδηγείται ο 27χρονος που καταδικάστηκε την περασμένη Δευτέρα από το Εφετείο για τον θάνατο του 24χρονου Νάσου Κωνσταντίνου, ύστερα από οπαδικό επεισόδιο, τον Απρίλιο του 2017, στη Θεσσαλονίκη.

«Αμπουμπακάρ αντί Ελ Κααμπί στον Ολυμπιακό»!-ThemaSports
04/07 @ 11:24

«Αμπουμπακάρ αντί Ελ Κααμπί στον Ολυμπιακό»!

Eάν ο Ελ Κααμπί αποχωρήσει, τότε τη θέση του στον Ολυμπιακό θα πάρει ο Αμπουμπακάρ της Μπεσίκτας!

The Incredibles movie: Το ντοκιμαντέρ του πρωταθλητή ΠΑΟΚ (BINTEO)-ThemaSports
04/07 @ 11:00

The Incredibles movie: Το ντοκιμαντέρ του πρωταθλητή ΠΑΟΚ (BINTEO)

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έβγαλε στη δημοσιότητα την ταινία για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Stoiximan Super League 2023-24.

 Προβάρει τα «κιτρινόμαυρα» ο Στρακόσα-ThemaSports
04/07 @ 08:04

Προβάρει τα «κιτρινόμαυρα» ο Στρακόσα

Στην τελική ευθεία είναι η μεταγραφή του Αλβανού τερματοφύλακα στην «Ένωση», την ώρα που φουντώνουν οι φήμες για την περαιτέρω ενίσχυση της ομάδας.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ