Με το δεξί μπήκε στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής το Πράσινο Ακρωτήρι, το οποίο επικράτησε με 2-1 της Γκάνας, με τον Γκάρι Ροντρίγκες να σκοράρει στο 90΄+2΄ το νικητήριο γκολ.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Οι Κένι Ρότσα της ΑΕΖ και Γουίλι Σεμέδο της Ομόνοιας, αγωνίστηκαν ως αλλαγή.

Ο πρώτος πέρασε στο ματς στο 68’, ενώ επτά λεπτά αργότερα, μπήκε στο παιχνίδι και ο Σεμέδο.

Αμφότεροι πανηγύρισαν έξαλλα τη δραματική νίκη του Πράσινου Ακρωτηρίου!

Δείτε όλα όσα έγιναν την Κυριακή (14/01) στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής:

Πρεμιέρα γεμάτη εκπλήξεις στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής! Διότι μετά τη νίκη της διοργανώτριας Ακτής Ελεφαντοστού κόντρα στη Γουινέα-Μπισάου με 2-0 το Σάββατο, σήμερα δεν νίκησε ούτε ένα φαβορί!

Νιγηρία και Αίγυπτος ξεκίνησαν με ισοπαλία κόντρα σε Ισημερινή Γουινέα και Μοζαμβίκη, αντίστοιχα, ενώ το Πράσινο Ακρωτήρι πήρε τεράστια νίκη, επικρατώντας 2-1 της Γκάνας και έβαλε βάσεις πρόκρισης από την πρεμιέρα.

Γκάνα-Πράσινο Ακρωτήρι 1-2
Το Πράσινο Ακρωτήρι υποχρέωσε σε ήττα την Γκάνα στο ξεκίνημα, επικρατώντας 2-1 και έκανε ιδανική πρεμιέρα. Ο Μοντέιρο σκόραρε στο 17ο λεπτό, με το Πράσινο Ακρωτήρι να σοκάρει τους αντιπάλους τους, οι οποίοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και βρήκαν την ισοφάριση με τον Ασιμέρου στο 36’, αλλά τελικά μέσω VAR το τέρμα ακυρώθηκε για οφσάιντ.

Η Γκάνα πήρε μέτρα στο γήπεδο, πίεσε και ισοφάρισε στο 56ο λεπτό, με τον Τζίκου να μετατρέπει σε γκολ την ασίστ του Αγιού για το 1-1. Το παιχνίδι ξεκινούσε και πάλι από την αρχή και έγινε ροντέο.

Ο Πέιντσιλ πήγε για την ανατροπή αλλά δεν το κατάφερε, ενώ ο Μπεμπέ δεν κατάφερε να δώσει το προβάδισμα και πάλι στους τυπικά φιλοξενούμενους.

Με το Πράσινο Ακρωτήρι να έχει δύο μεγάλες φάσεις για να πάρει το τρίποντο, αλλά Τζοβάνε και Γκάρι Ροντρίγκες δεν της μετουσίωσαν σε γκολ.

Παρόλα αυτά, η ομάδα του Πέδρο Λεϊτάο Μπρίτο δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και με χρυσο σκόρερ τον άλλοτε εξτρέμ των ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού, Γκάρι Ροντρίγκες, o οποίος στο 93’… ξέρανε την Γκάνα για το τελικό 2-1.

Αίγυπτος-Μοζαμβίκη 2-2
Το αποτέλεσμα της ημέρας πήγε να πάρει η Μοζαμβίκη, αλλά τελικά έμεινε στο 2-2 με την Αίγυπτο. Ένας βαθμός πολύτιμος που δεν χαλάει ασφαλώς τη Μοζαμβίκη, η οποία θεωρούνταν αουτσάιντερ αλλά έβαλε φρένο στην παρέα του Σαλάχ.

Ο άσος της Λίβερπουλ ήταν αυτός που έφτιαξε το 1-0 της Αιγύπτου στο 2’, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Μοσταφά Μοχάμεντ, με το σκορ να μένει ως έχει ως την ανάπαυλα παρότι είχε άλλες 10 τελικές!

Οι «φαραώ» χαλάρωσαν στην επανάληψη και το πλήρωσαν, δεχόμενοι δύο γκολ σε ένα τρίλεπτο. Πρώτα, στο 55’ ο Βίτι ισοφάρισε το σκορ, ενώ στο 58ο λεπτό ο Κλέσιο Μπαούκε, με τον άλλοτε παίκτη του Παναιτωλικού να γράφει το 2-1.

Η Αίγυπτος βγήκε μαζικά μπροστά στη συνέχεια, πίεσε ασφυκτικά και έσωσε την παρτίδα, ισοφαρίζοντας τελικά στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων με πέναλτι του Σαλάχ για το 2-2.

Νιγηρία-Ισημερινή Γουινέα 1-1
Απώλεια από την πρώτη κιόλας αγωνιστική για τη Νιγηρία, η οποία έδειξε ανέτοιμη και έχασε την ευκαιρία να ξεκινήσει με τρίποντο, μένοντας στο 1-1 με την Ισημερινή Γουινέα. Ο Ζαϊντού απείλησε στο 11’ για τη Νιγηρία, αλλά η Γουινέα ήταν αυτή που βρήκε πρώτη το γκολ με τον Σαλβαδόρ στο 36’.

Παρόλα αυτά, το προβάδισμα κράτησε μόλις δύο λεπτά, με τον Λούκμαν να σερβίρει και τον Οσιμέν να σκοράρει για το 1-1.

Καλύτερη αλλά άστοχη η ομάδα του Ζοσέ Πεσέιρο στο δεύτερο μέρος, έχοντας δύο μεγάλες φάσεις για να ανατρέψει το σκορ και να πάρει τη νίκη, όμως οι Ζαϊντού και Αϊνά δεν τις μετέτρεψαν σε γκολ.

Πηγή: sport-fm.gr

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τα ζευγάρια των «8» στο Κόπα Αμέρικα-ThemaSports
03/07 @ 08:28

Τα ζευγάρια των «8» στο Κόπα Αμέρικα

Δείτε τα ζευγάρια για τα προημιτελικά του Κόπα Αμέρικα.

ΦΡΕΝΑΡΕ τη Βραζιλία και την έστειλε στην Ουρουγουάη η Κολομβία - Νίκη χωρίς αντίκρισμα για Κόστα Ρίκα-ThemaSports
03/07 @ 08:17

ΦΡΕΝΑΡΕ τη Βραζιλία και την έστειλε στην Ουρουγουάη η Κολομβία - Νίκη χωρίς αντίκρισμα για Κόστα Ρίκα

Ισόπαλες 1-1 ήρθαν Βραζιλία και Κολομβία στην αυλαία του 4ου ομίλου του Κόπα Αμέρικα.

Η ιστορία των αγώνων της Εθνικής Κύπρου - Το παιχνίδι κόντρα στην Πολωνία το 1977-ThemaSports
02/07 @ 22:57

Η ιστορία των αγώνων της Εθνικής Κύπρου - Το παιχνίδι κόντρα στην Πολωνία το 1977

Προκριματική Φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου 1978, χρονικά πέμπτος αγώνας για την Εθνική μας.

Έγραψε ιστορία ο Καναδάς, πέρασε με 3Χ3 η Αργεντινή-ThemaSports
30/06 @ 08:20

Έγραψε ιστορία ο Καναδάς, πέρασε με 3Χ3 η Αργεντινή

Ο Καναδάς βρέθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του στο Copa America και μετά το 0-0 με την Χιλή προκρίθηκε στα προημιτελικά. Τρίτη νίκη με Λαουτάρο για την Αργεντινή 2-0 το Περού του Κάλενς.

Copa America: Η Βραζιλία έκανε βήμα πρόκρισης με τεσσάρα, το 2/2 η Κολομβία-ThemaSports
29/06 @ 09:13

Copa America: Η Βραζιλία έκανε βήμα πρόκρισης με τεσσάρα, το 2/2 η Κολομβία

Η Βραζιλία επικράτησε 4-1 της Παραγουάης και βρίσκεται με το ένα πόδι στα προημιτελικά του Copa America. Η Κολομβία επικράτησε 3-0 της Κόστα Ρίκα, έκανε το 2/2 και πανηγύρισε την εξασφάλιση μίας θέση στους οκτώ της διοργάνωσης.

Copa America: Πεντάρα και πρόκριση για την Ουρουγουάη - Έχασαν από τον Παναμά και... έμπλεξαν οι ΗΠΑ-ThemaSports
28/06 @ 09:44

Copa America: Πεντάρα και πρόκριση για την Ουρουγουάη - Έχασαν από τον Παναμά και... έμπλεξαν οι ΗΠΑ

Με τον Πελίστρι (που ακούστηκε πρόσφατα για τον Παναθηναϊκό) να έχει γκολ και ασίστ, η Ουρουγουάη σκόρπισε τη Βολιβία με 5-0, σφραγίζοντας πρόκριση με πρωτιά. Λύγισε τις ΗΠΑ ο Παναμάς.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ