Ο Ζοζέ Μουρίνιο αποτελεί και επίσημα παρελθόν από τον πάγκο της Ρόμα, με τον Πορτογάλο τεχνικό να πληρώνει την κακή φετινή αγωνιστική εικόνα των Τζιαλορόσι και να μπαίνει στα βιβλία της ιστορίας του ιταλικού συλλόγου για το τραγικό ποσοστό του στους βαθμούς που κατέκτησε στη Serie A.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο Ζοζέ Μουρίνιο δεν αποτελεί προπονητή της Ρόμα από το πρωί της Τρίτης (16/1), με τη διοίκηση των Τζιαλορόσι να αποφασίζει να διακόψει το συμβόλαιο με τον 60χρονο τεχνικό έξι μήνες πριν την ολοκλήρωσή του.

Ο Μουρίνιο οδήγησε τη Ρόμα σε ευρωπαϊκό τίτλο (Conference League 2022) και στον τελικό του Europa League το 2023, στον οποίο ηττήθηκε από τη Σεβίλλη στα πέναλτι με 4-2 (1-1 κ.δ.), ωστόσο τα αποτελέσματά του στη Serie A ήταν αντιστρόφως ανάλογα, με το τραγικό ποσοστό συγκομιδής βαθμών να του δίνει μια αρνητική πρωτιά.

Συγκεκριμένα, ο Πορτογάλος προπονητής σε σύνολο 96 αγώνων που κοούτσαρε τους Τζιαλορόσι είχε απολογισμό 44 νικών, 23 ισοπαλιών και 29 ηττών, με τους βαθμούς που κατάφερε να κερδίσει στο γήπεδο να είναι 1,61 ανά ματς.

Το τραγικό αυτό ποσοστό τον τοποθετεί τελευταίο στη λίστα με τους τεχνικούς που έχουν προπονήσει τη Ρόμα σε παραπάνω από 50 παιχνίδια από τη σεζόν 1994/95. Όλοι μάζεψαν περισσότερους βαθμούς από τον Πορτογάλο, ο Μουρίνιο είχε τη χειρότερη βαθμολογική συγκομιδή.

Παράλληλα, από το καλοκαίρι του 2021, όταν και ανέλαβε τις τύχες της Ρόμα, κατέχει μία διόλου τιμητική πρωτιά, καθώς ο έντονος χαρακτήρας του τού έχει αποφέρει πέντε κόκκινες κάρτες σε 96 ματς στο ιταλικό πρωτάθλημα, περισσότερες από κάθε ποδοσφαιριστή στο διάστημα των τελευταίων 2,5 σεζόν.

Πηγή: sport24.gr

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Κλοπ βοηθά και στη νέα εποχή της Λίβερπουλ: «Μου έδωσε όσες συμβουλές μπορούσε»! (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
08/07 @ 16:06

Ο Κλοπ βοηθά και στη νέα εποχή της Λίβερπουλ: «Μου έδωσε όσες συμβουλές μπορούσε»! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Γιούργκεν Κλοπ το είχε ξεκαθαρίσει πως θα βρισκόταν στο πλευρό του Άρνε Σλοτ και θα βοηθούσε με κάθε τρόπο τη Λίβερπουλ αν του το ζητούσε. Και τώρα, ο νέος προπονητής της ομάδας αποκάλυψε ότι ο προκάτοχός του, έχει προσφέρει κάθε πιθανή κι απίθανη συμβουλή για να τον βοηθήσει.

Σταματάει το ποδόσφαιρο ο Τιάγκο Αλκάνταρα-ThemaSports
07/07 @ 20:19

Σταματάει το ποδόσφαιρο ο Τιάγκο Αλκάνταρα

Άδοξο τέλος στην καριέρα του Τιάγκο Αλκάνταρα, ο οποίος πήρε την απόφαση να «κρεμάσει τα παπούτσια» του σε ηλικία 33 ετών, μετά από τους πολλούς τραυματισμούς που αντιμετώπισε τα τελευταία χρόνια.

Μπαρτσελόνα: Ο Μουρίνιο θέλει τον Φάτι στη Φενέρμπαχτσε-ThemaSports
07/07 @ 13:00

Μπαρτσελόνα: Ο Μουρίνιο θέλει τον Φάτι στη Φενέρμπαχτσε

Ο Ζοζέ Μουρίνιο θέλει να ενισχύσει την επιθετική γραμμή της Φενέρμπαχτσε κι ένα από τα ονόματα που φιγουράρουν στη λίστα του είναι ο Άνσου Φάτι, σύμφωνα με τη MARCA

Τραγικός Λέμαν για το ροζ μαλλί του Άντριχ: «Μπορεί να νιώθει γυναίκα»-ThemaSports
07/07 @ 11:35

Τραγικός Λέμαν για το ροζ μαλλί του Άντριχ: «Μπορεί να νιώθει γυναίκα»

Ο Γενς Λέμαν έκανε ένα τουλάχιστον… οπισθοδρομικό σχόλιο για το ροζ μαλλί του Ρόμπερτ Άντριχ

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ