Ανδρέας Σταύρου

Η αγαπημένη συνήθεια των ομάδων μας στην Κύπρο να αλλάζουν τεχνικούςσυνεχίζεται. Ο καινούριος που πλήρωσε την νύφη και έφυγε από την ΑΕΖ είναι ο Λιάσος Λουκά, με τον Κύπριο τεχνικό να μπαίνει στο κλαμπ των απολυμένων τεχνικών .

Ακολουθήστε μας στο Google news

Πολλές φορές η αλλαγή ενός προπονητή κρίνεται ως σωστή και επιβεβλημένη όταν παρατηρείς ότι τίποτα δεν δουλεύει, ωστόσο από την άλλη πλευρά υπάρχει και η ακατανόητη απόφαση να αποχωρήσει ένας προπονητής την στιγμή που δεν υπάρχει κάτι αρνητικό στα αγωνιστικά της ομάδας.Είμαστε μήνα Φεβρουάριο και μέχρι στιγμής από τις 14 ομάδες του πρωταθλήματος, οι 9 έχουν προβεί σε αλλαγή του ανθρώπου που ηγείται της τεχνικής ηγεσίας.

 Θα το πάρουμε από τα κάτω διαζώματα εκεί όπου η Δόξα ξεκίνησε με Κώστα Σακκά αλλά η κακή πορεία έφερε την αλλαγή και στον πάγκο κάθισε ο Μάκης Σεργίδης. Σύντομη ωστόσο η θητέια καθώς άντεξε μόλις τρία παιχνίδια. Ακολούθως χρέη υπηρεσιακού προπονητή είχε ο Κύπρος Μούζουρος μέχρι και την έλευση του Γιώργου Πετράκη. Ακολουθεί η ΑΕΖ η οποία στήριξε πολλές φορές φέτος τον Λιάσο Λουκά αλλά η τεσσάρα από τον Εθνικό χθες ήταν καταλυτική για να έρθει η απομάκρυνσή του.

Τρεις προπονητές άλλαξε ο Οθέλλος φέτος. Ξεκίνημα στην χρονιά με τον Αλέξη Γαρπόζη που αν και παρουσίαζε καλή ομάδα στο γήπεδο, πλήρωσε το ότι δεν έπαιρνε την ουσία που είναι το αποτέλεσμα. Ακολούθησε ο κύριος Σκάζνι ο οποίος είχε και καλές και κακές στιγμές στην ομάδα. Αυτός μερίμνησε για τις μεταγραφές Ιανουαρίου αλλά το κύκνειο άσμα ήταν η ήττα χωρίς αντίδραση από την Καρμιώτισσα. Πλέον με Κώστα Σακκά στον πάγκο ο Οθέλλος ψάχνεται γιατί δεν είναι εύκολο να αλλάζεις τρεις προπονητές.

Σαν τα πουκάμισα άλλαξαν προπονητές σε Καρμιώτισσα και ΑΕΛ. Η ομάδα των Πολεμιδιών είχε κατά σειρά Φλόριν Μπράτου, Μαρίνο Σατσιά και τώρα Χρίστο Χαραλάμπους ο οποίος με το σπαθί του παραμένει στην ομάδα κάνοντας καλή δουλειά, ενώ στην ΑΕΛ κάθισαν στον πάγκο ο νυν προπονητής της Καρμιώτισσας, ο Τόνι Κόσκελα που δεν έφερε στην τελική την τρομερή αλλαγή και εδώ και ένα δεκαήμερο νέος κόουτς των γαλαζοκιτρίνων της Λεμεσού είναι ο Αλέξης Γαρπόζης.

Αλλαγή προπονητή είχαμε και στον Εθνικό. Η σεζόν ξεκίνησε με τον Ισπανό Άνχελ Λόπες (πλέον εργάζεται στον Βόλο). Ο Ισπανός προπονητής είχε αστάθεια στο να παρουσιάζει σε κάθε αγώνα την ομάδα με καλό πρόσωπο. Αυτό το πράγμα δεν μπορούσε να δουλέψει, δεν του δόθηκε βέβαια και ο χρόνος και έτσι κούνησε μαντήλι για να τον διαδεχθεί ο Μαρίνος Σατσιάς. Ούτε με τον Κύπριο τεχνικό όμως ήρθαν τα αποτελέσματα για την προσφυγική ομάδα, ωστόσο αυτό που έσωσε τον Σατσιά ήταν η νίκη επί του ΑΠΟΕΛ. Από τότε ο Εθνικός πήρε τα πάνω του και κάθε αγωνιστική που περνά είναι και καλύτερος.

Στον Απόλλωνα τώρα σύνολο 4 προπονητές κάθισαν στον πάγκο σε μία σεζόν που είχε πολύ μουρμούρα αλλά και τοξικότητα. Νωρίς αποδεσμεύτηκε ο Μπογκντάν Αντόνε, ο οποίος μετά την αποδέσμευσή του εξέφρασε βεβαιότητα για την ομάδα και ότι δεν του δόθηκε χρόνος. Ο διάδοχος του, ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς έφερε μεγάλη αλλαγή και αισιοδοξία. Η ομάδα έπαιζε καλό ποδόσφαιρο, σε 6 αγώνες είχε 5 νίκες και μία ισοπαλία, ωστόσο όλα άλλαξαν μετά την ήττα από την Πάφο. Έκτοτε η ομάδα πήρε την κατιούσα, για 4 ματς έχανε χωρίς να σκοράρει και η αποδέσμευση ήρθε μετά το ισόπαλο 2-2 κόντρα στον Εθνικό. Ακολούθησε για τον πάγκο η λύση ανάγκης με Άγγελο Τσολάκη και από αρχές Ιανουαρίου τα κλειδιά της τεχνικής ηγεσίας δόθηκαν στον Ισπανό Πάμπλο Ματσίν.

Πάμε τώρα στην Ομόνοια η οποία έκανε την πιο ακατανόητη αλλαγή προπονητή. Ο Σωφρόνης Αυγουστή με τα λάθη του και τα σωστά του κρατούσε την ομάδα σε πορεία πρωταθλητισμού. Το πάθος και η ενέργειά του ήταν κομβικά για την πορεία της ομάδας ενώ και μεγάλη μερίδα του κόσμου τον αγαπούσε πολύ. Ουσιαστικά ο Κύπριος κόουτς πλήρωσε την ήττα με κατεβασμένα τα χέρια από τον ΑΠΟΕΛ αλλά ήταν άδικο καθώς και η διοίκηση δεν τον στήριξε μεταγραφικά και ακολούθως να τον κρίνει.

Η ΑΕΚ είναι η 9η και τελευταία ομάδα που άλλαξε προπονητή. Η απόφαση να απομακρυνθεί ο Χοσέ Λουίς Όλτρα και να έρθει ο Ραν Μπεν Σιμόν κρίνεται άριστη και πετυχημένη. Ο Ισραηλινός τεχνικό έφερε ψυχολογία και νέο αέρα στην ομάδα και δημιούργησε μία αξιόμαχη ομάδα που παρουσιάζει όμορφο ποδόσφαιρο αλλά και μία σταθερότητα ανασταλτικά η οποία της έλειπε στην αρχή της σεζόν. 14 παιχνίδια χωρίς ήττα για τον Ραν Μπεν Σιμόν μέχρι στιγμής. Τι άλλο να ζητήσει κανείς?

Μόλις πέντε ομάδες δεν άλλαξαν προπονητή φέτος. Ο ΑΠΟΕΛ συνεχίζει με Σα Πίντο, η Σαλαμίνα με Χριστοδούλου, ο Άρης με Σπιλέφσκι, η Πάφος με Καρσέδο και η Ανόρθωση με Γκαγιέχο. Για να δούμε ποιος θα είναι ο επόμενος που θα αποχωρήσει.

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Αντίο Ολλανδία» με φιλική ήττα για την ΑΕΚ-ThemaSports
06/07 @ 16:47

«Αντίο Ολλανδία» με φιλική ήττα για την ΑΕΚ

Η ΑΕΚ Λάρνακας στο τελευταίο της φιλικό παιχνίδι επί ολλανδικού εδάφους ηττήθηκε 3-2 από την Σερκλ Μπριζ

Έντι Ταβάρες: Αυτό είναι το μυθικό νέο 5ετές συμβόλαιο του γίγαντα της Ρεάλ Μαδρίτης-ThemaSports
05/07 @ 15:50

Έντι Ταβάρες: Αυτό είναι το μυθικό νέο 5ετές συμβόλαιο του γίγαντα της Ρεάλ Μαδρίτης

Ο Έντι Ταβάρες (32 χρονών, 2.21 μέτρα) ανανέωσε και επισήμως το συμβόλαιό του για 5 χρόνια με την Ρεάλ, υπογράφοντας ένα από τα μεγαλύτερα συμβόλαια στην Ευρώπη. Διαβάστε τις λεπτομέρειες.

Θα συναντηθούν ξανα;-ThemaSports
04/07 @ 10:43

Θα συναντηθούν ξανα;

Το όνομα του Λούκας Βιγιαφάνιες προστέθηκε στους ποδοσφαιριστές που προτάθηκαν στην Ομόνοια.

Καρλ Λιούις: Χίλια εννιακόσια ογδόντα τέσσερα-ThemaSports
06/07 @ 22:58

Καρλ Λιούις: Χίλια εννιακόσια ογδόντα τέσσερα

Μαύρο γυαλί ηλίου στο πρόσωπο, με πλευρικό κάλυμμα. Να μη φαίνονται από καμία γωνία τα μάτια του. Σοβαρός-σοβαρός, σχεδόν παράταιρος μέσα στο γενικό ξεφάντωμα κόσμου και αθλητών.

Ο αθλητής της στιγμής-ThemaSports
04/07 @ 10:13

Ο αθλητής της στιγμής

Όταν ήμασταν παιδιά, τα παιχνίδια που παίζαμε στις γειτονιές ήταν αθλητικά και μόνο.

Με Σπύρο Ευσταθίου στην τεχνική ηγεσία-ThemaSports
01/07 @ 17:35

Με Σπύρο Ευσταθίου στην τεχνική ηγεσία

Η ανακοίνωση της ΑΕΠΠ.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ