Η Παρί Σεν Ζερμέν φιλοξενήθηκε στο Μποζουάρ από τη Ναντ για την 22η αγωνιστική της Ligue 1 στον… απόηχο της ανακοίνωσης αποχώρησης του Κιλιάν Εμπαπέ το ερχόμενο καλοκαίρι. Νίκησαν εύκολα με 2-0 και απολαμβάνουν την μοναξιά της κορυφής στο συν 14 από τη Νις.

Ακολουθήστε μας στο Google news

 

 

Οι Παριζιάνοι έρχονταν με φόρα από το 2-0 απέναντι στη Ρεάλ Σοσιεδάδ μεσοβδόμαδα (14/02) για το Champions League, με τον Κιλιάν Εμπαπέ να μένει στον πάγκο για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική στο πρωτάθλημα. Πήραν από νωρίς τον έλεγχο του παιχνιδιού, χωρίς όμως να μετουσιώσουν την υπεροχή αυτή σε γκολ.

Η Ναντ δυσκολευόταν πολύ να κρατήσει την μπάλα στην κατοχή της, αλλά περιόρισε με επιτυχία την Παρί στο να δημιουργήσει κάποια σοβαρή ευκαιρία για γκολ καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου. Μάλιστα, ήταν αυτή που έχασε διπλή ευκαιρία στις καθυστερήσεις με τους Μοχάμεντ και Κοζά. Στη συνέχεια της φάσης, η Ναντ σκόραρε μετά την εκτέλεση κόρνερ, αλλά το γκολ ακυρώθηκε από τον επόπτη ως οφσάιντ.

Στο δεύτερο μέρος, οι γηπεδούχοι μπήκαν με τον αέρα των τελευταίων λεπτών του πρώτου ημιχρόνου, και απείλησαν πρώτοι με τον Παλουά στο 54’, με τον Ντοναρούμα να αποσοβεί ξανά το γκολ για τους Παριζιάνους. Η φάση αυτή φάνηκε να… ξυπνά την ομάδα του Λουίς Ενρίκε, η οποία έξι λεπτά αργότερα προηγήθηκε με τον Ερναντές. Ο Γάλλος εξαπέλυσε ένα τρομερό σουτ εκτός περιοχής, με τον Ντεσκάμπ να μην έχει κανένα περιθώριο αντίδρασης και την Παρί να βρίσκει δίχτυα στην πρώτη της τελική προσπάθεια στο στόχο.

Η Ναντ δεν πτοήθηκε και πάλεψε για να βρει το γκολ της ισοφάρισης. Ο Μοχάμεντ έφτασε κοντά στο να το πετύχει, με τον Ντοναρούμα να λέει ξανά «όχι» στο σουτ του Αιγύπτιου.

Στο 76’, η Παρί κέρδισε πέναλτι, με το πρόσωπο των ημερών, Κιλιάν Εμπαπέ, να αναλαμβάνει την εκτέλεσή του λίγα λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο. Ευστόχησε, φτάνοντας τα 21 γκολ στο πρωτάθλημα, και έδωσε «αέρα» δύο τερμάτων στην ομάδα του.

Τα τελευταία λεπτά κύλησαν με την Παρί να υπερασπίζεται εύκολα το υπέρ της σκορ και πλέον βρίσκεται πρώτη ανοίγοντας περισσότερο την ψαλίδα από τη δεύτερη Νις, στο συν 14. Η Ναντ, από την άλλη, παρέμεινε στην 13η θέση με 22 βαθμούς, τρεις πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ναντ (Τ. Γκουβερνέκ): Ντεσκάμπ, Κοκό (79’ Αλμπέν), Καστελέτο, Παλουά, Ζεζέ, Κοζά, Σισοκό (79’ Μουτουσάμι), Αουγκούστο, Τσιριβέγια, Καντεγουερέ (62’ Τραορέ), Μοχάμεντ (74’ Σάιμον)

Παρί Σεν Ζερμέν (Λ. Ενρίκε): Ντοναρούμα, Ζαΐρ-Εμερί, Μαρκίνιος (70’ Μπεράλντο), Περέιρα, Ερναντές, Βιτίνια, Ουγκάρτε, Ασένσιο (62’ Εμπαπέ), Λι (61’ Ντεμπελέ), Μπαρκολά (46’ Ράμος), Κολό Μουανί (62’ Χακίμι)

www.bnsports.gr

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Κλοπ βοηθά και στη νέα εποχή της Λίβερπουλ: «Μου έδωσε όσες συμβουλές μπορούσε»! (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
08/07 @ 16:06

Ο Κλοπ βοηθά και στη νέα εποχή της Λίβερπουλ: «Μου έδωσε όσες συμβουλές μπορούσε»! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Γιούργκεν Κλοπ το είχε ξεκαθαρίσει πως θα βρισκόταν στο πλευρό του Άρνε Σλοτ και θα βοηθούσε με κάθε τρόπο τη Λίβερπουλ αν του το ζητούσε. Και τώρα, ο νέος προπονητής της ομάδας αποκάλυψε ότι ο προκάτοχός του, έχει προσφέρει κάθε πιθανή κι απίθανη συμβουλή για να τον βοηθήσει.

Σταματάει το ποδόσφαιρο ο Τιάγκο Αλκάνταρα-ThemaSports
07/07 @ 20:19

Σταματάει το ποδόσφαιρο ο Τιάγκο Αλκάνταρα

Άδοξο τέλος στην καριέρα του Τιάγκο Αλκάνταρα, ο οποίος πήρε την απόφαση να «κρεμάσει τα παπούτσια» του σε ηλικία 33 ετών, μετά από τους πολλούς τραυματισμούς που αντιμετώπισε τα τελευταία χρόνια.

Μπαρτσελόνα: Ο Μουρίνιο θέλει τον Φάτι στη Φενέρμπαχτσε-ThemaSports
07/07 @ 13:00

Μπαρτσελόνα: Ο Μουρίνιο θέλει τον Φάτι στη Φενέρμπαχτσε

Ο Ζοζέ Μουρίνιο θέλει να ενισχύσει την επιθετική γραμμή της Φενέρμπαχτσε κι ένα από τα ονόματα που φιγουράρουν στη λίστα του είναι ο Άνσου Φάτι, σύμφωνα με τη MARCA

Τραγικός Λέμαν για το ροζ μαλλί του Άντριχ: «Μπορεί να νιώθει γυναίκα»-ThemaSports
07/07 @ 11:35

Τραγικός Λέμαν για το ροζ μαλλί του Άντριχ: «Μπορεί να νιώθει γυναίκα»

Ο Γενς Λέμαν έκανε ένα τουλάχιστον… οπισθοδρομικό σχόλιο για το ροζ μαλλί του Ρόμπερτ Άντριχ

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ