Πόλυς Χαραλάμπους

Το αστέρι του πολυτιμότερου παίχτη της βραδιάς, απονεμήθηκε στον Φίλιππο Τίγκα. Για όσους δεν παρακολούθησαν τον ψεσινό τελικό, ο 21χρονος Κύπριος γκάρντ, ήταν καθοριστικός κατά το διάστημα που ο Κεραυνός έκανε την ανατροπή. Έχανε με 11 πόντους στο ξεκίνημα της 3ης περιόδου, στη συνέχεια έκαμε εντυπωσιακό come back, κατακτώντας το κύπελλο, νικώντας την ΑΕΚ με 82-72.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Βλέποντας την χθεσινή αναμέτρηση στο «Ελευθερία» και τα… όργια που έκανε ο Φίλιππος Τίγκας, θυμηθήκαμε τον Σωκράτη Λαμάρη. Τον άνθρωπο που μύησε τον διεθνή Κύπριο παίχτη, από την ηλικία των 8 χρόνων, με τα βασικά μυστικά της πορτοκαλί θεάς! Τον είχε στην ακαδημία του Αστέρα Μέσα Γειτονιάς, για μερικά χρόνια…

Ξεχώριζε από πιτσιρίκκι, σαν τη μύγα μες στο γάλα. Κάποιοι εκτιμούσαν ότι δεν είχε προοπτική, επειδή ήταν υπερβολικά ατομιστής. Ο Φίλιππος Τίγκας, πέρασε για κάποιο διάστημα από τον Απόλλωνα, ενώ για δυο χρόνια ήταν στις ακαδημίες της ΑΕΚ στην Ελλάδα.

Να σημειώσουμε ότι ο Τίγκας, έχει διπλή υπηκοότητα, αφού ο πατέρας του κατάγεται από την Ελλάδα. Όσον αφορά την νοοτροπία και το μπασκετικό του dna, ίσως να παίζει ρόλο η καταγωγή της μητέρας του, η οποία κατάγεται από την Σερβία.

Στον Κεραυνό ανήκει τα τελευταία δυο χρόνια και ο μικρότερος αδελφός του Φίλιππου, ο 18χρονος Στέφανος Τίγκας. 

Σε σχέση με τον Φίλιππο Τίγκα, σε επικοινωνία που είχαμε με τον Σωκράτη Λαμάρη, ρωτώντας τον για την προοπτική  να πάει σε πιο προηγμένο πρωτάθλημα, μας είπε: «Νομίζω ότι έχει τις δυνατότητες να πάει ψηλότερα. Ίσως πρέπει να μείνει στον Κεραυνό για άλλα ένα – δυο χρόνια. Ξέροντας τη νοοτροπία, αλλά και τον χαρακτήρα του, εκτιμώ ότι σε κάποια στιγμή θα κάμει το άλμα στην καριέρα του».

Ο Σωκράτης Λαμάρης, νιώθει περήφανος, όχι μόνο για την εξέλιξη των αδελφών Τίγκα, αλλά και για τον Σάϊμον Μιχαήλ, ο οποίος επίσης προέρχεται από τα εκκολαπτήρια του Αστέρα Μέσα Γειτονιάς.

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σάσα Βεζένκοφ: Αυτό είναι το αστρονομικό συμβόλαιο που του προσφέρει ο Ολυμπιακός και τον κάνει ΜΙΔΑ της Ευρώπης!-ThemaSports
04/07 @ 18:58

Σάσα Βεζένκοφ: Αυτό είναι το αστρονομικό συμβόλαιο που του προσφέρει ο Ολυμπιακός και τον κάνει ΜΙΔΑ της Ευρώπης!

Η μεγάλη επιστροφή του Σάσα Βεζένκοφ (28 χρόνων, 2.03 μέτρα) στον Ολυμπιακό βρίσκεται προ των πυλών, με τους ερυθρόλευκους να προσφέρουν ηγεμονικό συμβόλαιο στον 28χρονο σούπερ σταρ. Δείτε όλα τα δεδομένα για τη νέα αστρονομική συμφωνία.

Σκάει η ΒΟΜΒΑ μεγατόνων: Επιστρέφει στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ο Βεζένκοφ!-ThemaSports
04/07 @ 18:31

Σκάει η ΒΟΜΒΑ μεγατόνων: Επιστρέφει στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ο Βεζένκοφ!

Ο Σάσα Βεζένκοβ (28 χρόνων, 2.03 μέτρα) επιστρέφει στην Ευρώπη για λογαριασμό του Ολυμπιακού, καθώς αποφάσισε να αφήσει πίσω το NBA και τους Ράπτορς και είπε "όχι" στο ενδιαφέρον που είχε εκφράσει ο Παναθηναϊκός.

Ελλάδα-Αίγυπτος: Πετάει για τα ημιτελικά σε μία ακόμα «γαλανόλευκη» παράσταση στο ΣΕΦ!-ThemaSports
04/07 @ 08:02

Ελλάδα-Αίγυπτος: Πετάει για τα ημιτελικά σε μία ακόμα «γαλανόλευκη» παράσταση στο ΣΕΦ!

Ένα 24ωρο μετά την επιβλητική νίκη επί της Δομινικανής Δημοκρατίας, η Εθνική κλειδώνει την πρωτιά στον όμιλο αντιμετωπίζοντας την Αίγυπτο.

Δομινικανή Δημοκρατία-Ελλάδα: Πανέτοιμη για το πρώτο βήμα στον... δρόμο προς το Παρίσι η «γαλανόλευκη»!-ThemaSports
03/07 @ 08:57

Δομινικανή Δημοκρατία-Ελλάδα: Πανέτοιμη για το πρώτο βήμα στον... δρόμο προς το Παρίσι η «γαλανόλευκη»!

Η Εθνική Ελλάδας ρίχνεται απόψε στη μάχη του Προολυμπιακού τουρνουά, αντιμετωπίζοντας τη Δομινικανή Δημοκρατία σε ένα κατάμεστο ΣΕΦ.

Προολυμπιακό: Τα δέκα αστέρια που πρέπει να παρακολουθήσετε στο τουρνουά του ΣΕΦ-ThemaSports
02/07 @ 17:33

Προολυμπιακό: Τα δέκα αστέρια που πρέπει να παρακολουθήσετε στο τουρνουά του ΣΕΦ

Η ώρα για το Προολυμπιακό Τουρνουά έφτασε και το SPORT24 σάς παρουσιάζει τα δέκα αστέρια που πρέπει να παρακολουθήσετε στους αγώνες που θα φιλοξενηθούν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Eurobasket 2025: Κατακυρώνεται η προσφορά για το «Παλέ» - Mε τους «ξεσπιτωμένους» τι θα γίνει-ThemaSports
01/07 @ 08:26

Eurobasket 2025: Κατακυρώνεται η προσφορά για το «Παλέ» - Mε τους «ξεσπιτωμένους» τι θα γίνει

Όπως γράψαμε το περασμένο Σάββατο, μόνο μια εταιρία έχει υποβάλει προσφορά για ανάληψη των έργων αναβάθμισης του Παλε Ντε Σπορ της Λεμεσού ενόψει της διοργάνωσης ομίλου στο πλαίσιο του Eurobasket 2025.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ