Κατά την ομιλία του στην επετειακή εκδήλωση της Ανόρθωσης, ο ΠτΔ αναφέρθηκε και στην οικονομική βοήθεια που θα δώσει ο ΚΟΑ στην ομάδα της Αμμοχώστου.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Στην εκδήλωση της Ανόρθωσης ο Νίκος Χριστοδουλίδης (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - ΒΙΝΤΕΟ)

Όπως δήλωσε τόσο η Ανόρθωση, όσο και Νέα Σαλαμίνα – Εθνικός Άχνας θα έχουν οικονομική βοήθεια για να γίνουν βελτιωτικά έργα στα γήπεδα τους.

Αναλυτικά η ομίλια του ΠτΔ:

«Πολλοί φιλέλληνες δίνουν τις ζωές τους για τις μάχες των Ελλήνων. Το σύνθημα «Ανόρθωσης» ενέπνευσε του Βαρωσιώτες, τότε η Κύπρος βρισκόταν υπό Αγγλική κυριαρχία ... μέχρι την 1η Απριλίου όλα αυτά που ξεκίνησε ο ιερός αγώνας της ΕΟΚΑ. Το όραμα εμπνευσμένο από το έπος του 1821. Οι Άγγλοι αναγκάζονται να προβούν σε συμβιβασμούς και το 1960 ιδρύεται η ανεξαρτησία μας. Από την ίδρυσή της, η Ανόρθωση αποτελεί κρησφύγετο για τα ιδανικά.

Στους Ανορθωσιάτες ανήκει ένα μεγάλο κάδρο των αγωνιστών της ΕΟΚΑ και δικαιωματικά φέρουν τον τίτλο του πιο ιστορικού σωματείου της πατρίδας μας. Η ΕΟΚΑ αποδεικνύει ότι ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε, η πατρίδα μας παραμένει εδώ και μισό αιώνα τουρκοκρατούμενη και αν θέλουμε πραγματικά να τιμούμε τους αγώνες τότε πρέπει να διαφυλάξουμε την ενότητα και την ομοψυχία για να ελευθερώσουμε τον τόπο μας, εξάλλου αυτό είναι και ιερό μας χρέος. Δεν υπάρχει κάποιος που να μην αναγνωρίζει την ιστορικότητα της Ανόρθωσης, είμαστε περήφανοι για τη δράση της.

Με τον Πρόεδρο του ΚΟΑ θα συνδράμουμε ουσιαστικά για το γήπεδο, επειδή θέλω να είμαι σωστός θα συνδράμουμε για τα προσφυγικά γήπεδα. Η παρουσία μας απόψε εδώ σημαίνει πολλά, τιμούμε τους αγώνες των προγόνων μας. Ως Κυβέρνηση και πολιτεία, τιμώντας το παράδειγμα των αγωνιστών μας, θα καταβάλουμε τις προσπάθειές μας για την απελευθέρωση του τόπου μας, είμαστε υπεύθυνοι και υπόχρεοι. Προχωράμε με σχεδιασμό, σταθερά βήματα και πολιτικό πείσμα για να πετύχουμε τον στόχο μας.

Έχουμε υποχρέωση και καθήκον, να μιλάμε στα παιδιά μας και στη νέα γενιά για τους αγώνες, τις θυσίες της ΕΟΚΑ για να υπάρχει σήμερα η Κύπρος μας. Πρέπει να διδάσκουμε την ιστορία μας, η βιωσιμότητα της όποιας λύσης δεν θα σταματήσει και περνά μέσα από τον σεβασμό της ιστορικής μας ταυτότητας».

 

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ταξιδεύω για σένα - Οδοιπορικό στην ευρωπαϊκή πορεία (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
02/07 @ 14:22

Ταξιδεύω για σένα - Οδοιπορικό στην ευρωπαϊκή πορεία (ΒΙΝΤΕΟ)

Την εκπομπή «Ταξιδεύω για σένα» παρουσιάζει η ΟΜΟΝΟΙΑ TV.

AEΛ η ιστορία σε 12 λεπτά! (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
02/07 @ 13:38

AEΛ η ιστορία σε 12 λεπτά! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα γαλαζοκίτρινο τρελό στόρι ετοίμασε η FONBET για την ΑΕΛ...

 Έληξε η συμφωνία για κοινή πλατφόρμα – Πως επηρεάζονται οι συνδρομητές -ThemaSports
02/07 @ 13:31

Έληξε η συμφωνία για κοινή πλατφόρμα – Πως επηρεάζονται οι συνδρομητές

Πριν από τρεις μέρες (30/06/2024) έληξε η συμφωνία μεταξύ Cytavision, Cablenet, PrimeTel, για την λεγόμενη κοινή πλατφόρμα προβολής αθλητικού περιεχομένου.

Τεχέρα: «Ιδανικός για τον ΑΠΟΕΛ ο Γκαγιέγο»-ThemaSports
02/07 @ 00:00

Τεχέρα: «Ιδανικός για τον ΑΠΟΕΛ ο Γκαγιέγο»

Ο Σέρχιο Τεχέρα παραχώρησε δηλώσεις στην Cablenet .

«Έντυσε» τον Dani Escriche στα κιτρινοπράσινα-ThemaSports
02/07 @ 00:47

«Έντυσε» τον Dani Escriche στα κιτρινοπράσινα

Με ανάρτηση του ο δημοσιογράφος, Mirko Delic, στέλνει στην ΑΕΚ τον Dani Escriche.

«Στέλνουν» Κύπρο τον Καρέλη - «Λέει 'ναι' σε πρόταση 200.000 ευρώ»!-ThemaSports
01/07 @ 12:32

«Στέλνουν» Κύπρο τον Καρέλη - «Λέει 'ναι' σε πρόταση 200.000 ευρώ»!

Σύμφωνα με σημερινό (01/07) δημοσίευμα της ελλαδικής ιστοσελίδας sdna.gr, ο Ελλαδίτης επιθετικός, Νίκος Καρέλης, δέχθηκε δελεαστική πρόταση από Κυπριακή ομάδα και αναμένεται να την αποδεχθεί!

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ