Οι Ισπανοί το είχαν γράψει πριν από τρία χρόνια, πως ο Φλικ τους… ξεγέλασε όλους με την κατάκτηση του Champions League, το καλοκαίρι του Covid-19. Και πως είναι ένας προπονητής ειδικών συνθηκών, και όχι κάτι ιδιαίτερο, που θα δυσκολευτεί να βρει στο μέλλον καλές δουλειές, όπως έλεγε και ένας κορυφαίος ατζέντης. «Τον Φλικ, δύσκολα θα τον εμπιστευτεί μεγάλο κλαμπ» τόνιζε και φαίνεται, πως η «πιάτσα» ήξερε τελικά, αυτό που που οι οπαδοί δεν αντιλαμβάνονται!

Ακολουθήστε μας στο Google news

Το ερώτημα που σχολιάζεται στα κοινωνικά δίκτυα στην Ευρώπη, είναι αυτό: «Πώς γίνεται ελίτ σύλλογοι να μην έχουν ως πρώτες επιλογές, ελίτ προπονητές που κατέκτησαν πρόσφατα το τρόπαιο του Champions League;»

Δεν είναι πολύ ακριβοί, ούτε απρόσιτοι. Και η γερμανική σχολή ειναι διάσημη παντού. Έχουν οι Γερμανοί προπονητές ικανότητες, γνώση, φήμη και παράδοση. Ο Φλικ πήρε τα πάντα με την Μπάγερν το 2020. Με εντυπωσιακές νίκες, πιο μεγάλη εκείνο του φοβερό 8-2 με την Μπαρτσελόνα και μετά, και το Σούπερ Κύπελλο, αλλά και το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.

Ένα χρόνο μετά, το κατάφερε και ο Τόμας Τούχελ. Η δική του επιτυχία με την Τσέλσι, πιθανώς ήταν και μεγαλύτερη. Πιο δύσκολη, και επικράτησε σε έναν τελικό της Μάντσεστερ Σίτι, απόλυτης κυρίαρχου στην Αγγλία τα τελευταία έξι χρόνια. Τώρα, είναι και πάλι στα ημιτελικά με την Μπάγερν, αλλά δεν πρόκειται την επόμενη σεζόν να κάθεται στον πάγκο της, ακόμα και να κατακτήσει το τρόπαιο! Τι συμβαίνει;

Τον Φλικ τον είχαν τον Φλεβάρη για αντικαταστάτη του Τσάβι, και μάλιστα μάθαινε ισπανικά για 1.5 μήνα. Ο Ζάχαβι, ο ατζέντης του που έχει «σκοτωθεί» με την Μπάγερν, αντίθετα εχει καλές σχέσεις με τον Λαπόρτα! Ο Φλικ έμεινε άναυδος και τρομερά απογοητευμένος, από την εξέλιξη που είχε η υπόθεση Τσάβι.

Ο Λαπόρτα τον ξέχασε. Δεν πήρε κανένα τηλέφωνο να τους ενημερώσει, ότι ο Τσάβι άλλαξε γνώμη! Αυτό χτύπησε άσχημα στον Ζάχαβι. Μόλις άκουσε ο Λαπόρτα να λέει, ότι ο Τσάβι άλλαξε γνώμη, θα αισθάνθηκε ένα είδος… προδοσίας απέναντί του. Και σίγουρα, στον Λαπόρτα έλυσε τα χέρια η αλλαγή γνώμης του Καταλανού τεχνικού.

Πέντε μεγάλα ονόματα της Ευρώπης, εδώ και καιρό, αναζητούν προπονητή και κανένα από αυτά, δεν πλησίασε τον Φλικ, γράφουν οι Ισπανοί ! Τρομερό και κάτι που από μόνο του, εξηγεί τι πιστεύει η «πιάτσα» για τον Γερμανό τεχνικό.

Γιατί, για παράδειγμα, η Λίβερπουλ δεν ασχολήθηκε; Ο επικεφαλής του δικηγορικού γραφείου που κάνει όλες τις συμφωνίες και κλείνει τα συμβόλαια για τους ατζέντηδες στην Νίκαια, δίπλα στο Μόντε Κάρλο, που είναι φίλος μου, έχει εξήγηση.

Λέει πως δεν μπόρεσε ο Φλικ να πείσει κάνεναν ότι είναι ένας ξεχωριστός προπονητής και δεν έχει καταφέρει να χειριστεί τις «βεντέτες», ούτε στην εθνική Γερμανίας. Μπορεί να είναι και έτσι. Αλλά δεν ασχολήθηκε μαζί του, ούτε η Μίλαν, η οποία θα πάρει τελικά τον Λοπετέγκι. Ούτε η Νάπολι. Εννοείται πως η Γιουβέντους δεν τον έχει συζητήσει καθόλου και μάλλον, θα πάει στην λύση -που είναι και εξαιρετική- του Τιάγκο Μότα.

Εννοείται, πως ούτε καν μπαίνει στην κουβέντα για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και απομένουν η Τσέλσι, αν αλλάξει τον Ποτσετίνο, η Λειψία και η Ντόρτμουντ. Ούτε καν η Γουέστ Χαμ δεν σκέφτηκε την λύση να αντικαταστήσει το Μόγιες, με έναν άνθρωπο που πήρε όλους τους τίτλους με την Μπάγερν!

Είναι πραγματικά αξιοπερίεργο και ταυτόχρονα, άκρως επιβεβαιωτικό, πως η «πιάτσα» σκέφτεται πολύ διαφορετικά απ' ό,τι ο οπαδός και οι δημοσιογράφοι!

www.bnsports.gr
 
Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αδιανόητες καταγγελίες εις βάρος του Αλέγκρι: «Ξέρω πού θα σε βρω!»-ThemaSports
16/05 @ 14:04

Αδιανόητες καταγγελίες εις βάρος του Αλέγκρι: «Ξέρω πού θα σε βρω!»

Κανονικός... πόλεμος ανάμεσα στον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι και τον διευθυντή της Tuttosport! «Θα έρθω να σου κόψω και τα δύο αυτιά!» φέρεται να του φώναξε, ο προπονητής της Γιουβέντους.

«Ο Φρίμπονγκ σε τιμή... ευκαιρίας για έναν μήνα»: Άρσεναλ και Γιουνάιτεντ «τρέχουν» να προλάβουν το EURO!-ThemaSports
16/05 @ 13:45

«Ο Φρίμπονγκ σε τιμή... ευκαιρίας για έναν μήνα»: Άρσεναλ και Γιουνάιτεντ «τρέχουν» να προλάβουν το EURO!

Άρσεναλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κοιτούν «ζεστά» τον Τζέρεμι Φρίμπονγκ, σε μια λίστα ομάδων που δεν αποκλείεται να μεγαλώσει. Θα πρέπει, όμως, να κινηθούν γρήγορα, ώστε να εκμεταλλευτούν την πολύ ευνοϊκή ρήτρα του συμβολαίου του!

Το μήνυμα του Χάαλαντ ενόψει του «τελικού» τίτλου με Γουέστ Χαμ: «Η δουλειά δεν τελείωσε»-ThemaSports
16/05 @ 09:47

Το μήνυμα του Χάαλαντ ενόψει του «τελικού» τίτλου με Γουέστ Χαμ: «Η δουλειά δεν τελείωσε»

Η Μάντσεστερ Σίτι είναι αγκαλιά με το πρωτάθλημα, με τον Χάαλαντ μία αγωνιστική πριν από το φινάλε της Premier League να στέλνει το μήνυμα για την κατάκτησή του.

Κλείδωσε το Champions League με τρομερό Γκριεζμάν η Ατλέτικο Μαδρίτης (ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ)-ThemaSports
16/05 @ 01:30

Κλείδωσε το Champions League με τρομερό Γκριεζμάν η Ατλέτικο Μαδρίτης (ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ)

Με τον Γκριεζμάν να κάνει χατ τρικ, η Ατλέτικο Μαδρίτης νίκησε 3-0 τη Χετάφε και εξασφάλισε την έξοδο στο Champions League.

Δεν μπορεί να ανέβει κατηγορία, αλλά θα παίξει Ευρώπη: Κατέκτησε το Κύπελλο Ρουμανίας η... Κορβινούλ Χουνεντοάρα!-ThemaSports
16/05 @ 00:47

Δεν μπορεί να ανέβει κατηγορία, αλλά θα παίξει Ευρώπη: Κατέκτησε το Κύπελλο Ρουμανίας η... Κορβινούλ Χουνεντοάρα!

Παρότι παίζει στη Β’ κατηγορία, η Κορβινούλ Χουνεντοάρα κατέκτησε το Κύπελλο Ρουμανίας και θα παίξει στα προκριματικά του Europa League.

Η... κατάρα της Αταλάντα καλά κρατεί: Κυπελλούχος Ιταλίας η Γιουβέντους!-ThemaSports
16/05 @ 00:14

Η... κατάρα της Αταλάντα καλά κρατεί: Κυπελλούχος Ιταλίας η Γιουβέντους!

Η Γιουβέντους λύγισε με 1-0 την Αταλάντα και κατέκτησε το Κύπελλο Ιταλίας για 15η φορά στην ιστορία της. Πέμπτος συνεχόμενος χαμένος τελικός για τους Μπεργκαμάσκι...

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ