Οι Ισπανοί το είχαν γράψει πριν από τρία χρόνια, πως ο Φλικ τους… ξεγέλασε όλους με την κατάκτηση του Champions League, το καλοκαίρι του Covid-19. Και πως είναι ένας προπονητής ειδικών συνθηκών, και όχι κάτι ιδιαίτερο, που θα δυσκολευτεί να βρει στο μέλλον καλές δουλειές, όπως έλεγε και ένας κορυφαίος ατζέντης. «Τον Φλικ, δύσκολα θα τον εμπιστευτεί μεγάλο κλαμπ» τόνιζε και φαίνεται, πως η «πιάτσα» ήξερε τελικά, αυτό που που οι οπαδοί δεν αντιλαμβάνονται!

Ακολουθήστε μας στο Google news

Το ερώτημα που σχολιάζεται στα κοινωνικά δίκτυα στην Ευρώπη, είναι αυτό: «Πώς γίνεται ελίτ σύλλογοι να μην έχουν ως πρώτες επιλογές, ελίτ προπονητές που κατέκτησαν πρόσφατα το τρόπαιο του Champions League;»

Δεν είναι πολύ ακριβοί, ούτε απρόσιτοι. Και η γερμανική σχολή ειναι διάσημη παντού. Έχουν οι Γερμανοί προπονητές ικανότητες, γνώση, φήμη και παράδοση. Ο Φλικ πήρε τα πάντα με την Μπάγερν το 2020. Με εντυπωσιακές νίκες, πιο μεγάλη εκείνο του φοβερό 8-2 με την Μπαρτσελόνα και μετά, και το Σούπερ Κύπελλο, αλλά και το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.

Ένα χρόνο μετά, το κατάφερε και ο Τόμας Τούχελ. Η δική του επιτυχία με την Τσέλσι, πιθανώς ήταν και μεγαλύτερη. Πιο δύσκολη, και επικράτησε σε έναν τελικό της Μάντσεστερ Σίτι, απόλυτης κυρίαρχου στην Αγγλία τα τελευταία έξι χρόνια. Τώρα, είναι και πάλι στα ημιτελικά με την Μπάγερν, αλλά δεν πρόκειται την επόμενη σεζόν να κάθεται στον πάγκο της, ακόμα και να κατακτήσει το τρόπαιο! Τι συμβαίνει;

Τον Φλικ τον είχαν τον Φλεβάρη για αντικαταστάτη του Τσάβι, και μάλιστα μάθαινε ισπανικά για 1.5 μήνα. Ο Ζάχαβι, ο ατζέντης του που έχει «σκοτωθεί» με την Μπάγερν, αντίθετα εχει καλές σχέσεις με τον Λαπόρτα! Ο Φλικ έμεινε άναυδος και τρομερά απογοητευμένος, από την εξέλιξη που είχε η υπόθεση Τσάβι.

Ο Λαπόρτα τον ξέχασε. Δεν πήρε κανένα τηλέφωνο να τους ενημερώσει, ότι ο Τσάβι άλλαξε γνώμη! Αυτό χτύπησε άσχημα στον Ζάχαβι. Μόλις άκουσε ο Λαπόρτα να λέει, ότι ο Τσάβι άλλαξε γνώμη, θα αισθάνθηκε ένα είδος… προδοσίας απέναντί του. Και σίγουρα, στον Λαπόρτα έλυσε τα χέρια η αλλαγή γνώμης του Καταλανού τεχνικού.

Πέντε μεγάλα ονόματα της Ευρώπης, εδώ και καιρό, αναζητούν προπονητή και κανένα από αυτά, δεν πλησίασε τον Φλικ, γράφουν οι Ισπανοί ! Τρομερό και κάτι που από μόνο του, εξηγεί τι πιστεύει η «πιάτσα» για τον Γερμανό τεχνικό.

Γιατί, για παράδειγμα, η Λίβερπουλ δεν ασχολήθηκε; Ο επικεφαλής του δικηγορικού γραφείου που κάνει όλες τις συμφωνίες και κλείνει τα συμβόλαια για τους ατζέντηδες στην Νίκαια, δίπλα στο Μόντε Κάρλο, που είναι φίλος μου, έχει εξήγηση.

Λέει πως δεν μπόρεσε ο Φλικ να πείσει κάνεναν ότι είναι ένας ξεχωριστός προπονητής και δεν έχει καταφέρει να χειριστεί τις «βεντέτες», ούτε στην εθνική Γερμανίας. Μπορεί να είναι και έτσι. Αλλά δεν ασχολήθηκε μαζί του, ούτε η Μίλαν, η οποία θα πάρει τελικά τον Λοπετέγκι. Ούτε η Νάπολι. Εννοείται πως η Γιουβέντους δεν τον έχει συζητήσει καθόλου και μάλλον, θα πάει στην λύση -που είναι και εξαιρετική- του Τιάγκο Μότα.

Εννοείται, πως ούτε καν μπαίνει στην κουβέντα για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και απομένουν η Τσέλσι, αν αλλάξει τον Ποτσετίνο, η Λειψία και η Ντόρτμουντ. Ούτε καν η Γουέστ Χαμ δεν σκέφτηκε την λύση να αντικαταστήσει το Μόγιες, με έναν άνθρωπο που πήρε όλους τους τίτλους με την Μπάγερν!

Είναι πραγματικά αξιοπερίεργο και ταυτόχρονα, άκρως επιβεβαιωτικό, πως η «πιάτσα» σκέφτεται πολύ διαφορετικά απ' ό,τι ο οπαδός και οι δημοσιογράφοι!

www.bnsports.gr
 
Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Γαλλία ανακοίνωσε τη λίστα για το Euro 2024: Με πλήθος αστέρων και επιστροφή Καντέ-ThemaSports
16/05 @ 22:12

Η Γαλλία ανακοίνωσε τη λίστα για το Euro 2024: Με πλήθος αστέρων και επιστροφή Καντέ

Η εθνική Γαλλίας ανακοίνωσε την λίστα 25 παικτών για το Euro 2024. Πολλοί αστέρες, αλλά και επιστροφή του Καντέ στις κλήσεις του Ντιντιέ Ντεσάμπ.

Η Ολλανδία ανακοίνωσε την προεπιλογή της για το Euro 2024-ThemaSports
16/05 @ 22:08

Η Ολλανδία ανακοίνωσε την προεπιλογή της για το Euro 2024

Η εθνική Ολλανδίας ανακοίνωσε την προεπιλογή της για το Euro 2024. Η λίστα περιλαμβάνει 30 ποδοσφαιριστές, από τους οποίους θα κοπούν μίνιμουμ τέσσερις.

«Ούτε αφαίρεση βαθμών, ούτε υποβιβασμός»: Το τρίτο ενδεχόμενο «τιμωρίας» της Σίτι για τις... 115 παραβιάσεις!-ThemaSports
16/05 @ 20:53

«Ούτε αφαίρεση βαθμών, ούτε υποβιβασμός»: Το τρίτο ενδεχόμενο «τιμωρίας» της Σίτι για τις... 115 παραβιάσεις!

Μπορεί να μην είναι καν… ένοχη η Μάντσεστερ Σίτι, παρά τις κατηγορίες για τις 115 παραβιάσεις κανονισμών, από το 2009 μέχρι και το 2018. Αν όμως είναι, τα ενδεχόμενα τιμωρίας που προκύπτουν, είναι τρία και όχι… δύο. Δεν είναι μόνο η αφαίρεση βαθμών και ο υποβιβασμός. Υπάρχει και κάτι ακόμη, το οποίο οι Άγγλοι φίλοι άλλων ομάδων της Premier League, αντιμετωπίζουν σαν… χάδι!

Μέρα-νύχτα, με ένα ποδήλατο για να δει τη Γιουνάιτεντ: «Και ξαφνικά, εμφανίζεται ο Γουέιν Ρούνεϊ...»! (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
16/05 @ 20:39

Μέρα-νύχτα, με ένα ποδήλατο για να δει τη Γιουνάιτεντ: «Και ξαφνικά, εμφανίζεται ο Γουέιν Ρούνεϊ...»! (ΒΙΝΤΕΟ)

Βράδυ, πρωί, μεσημέρι, απόγευμα, με ένα ποδήλατο, να διασχίζει χώρες, για να καταφέρει να φτάσει στο «Ολντ Τράφορντ». Και εκεί, να εμφανίζεται ο Γουέιν Ρούνεϊ. Και πώς να μην βάλει τα κλάματα, πώς να μην αισθάνεται πως κάποιος τον… κοροϊδεύει; Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Και δεν λαμβάνει χώρα μόνο στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου, για 1,5 ώρα, κάθε… Κυριακή!

Πέντε χρόνια VAR: Ποιες «ευνοήθηκαν», οι τέσσερις που αδικήθηκαν, η Λίβερπουλ και η... Άρσεναλ!-ThemaSports
16/05 @ 18:34

Πέντε χρόνια VAR: Ποιες «ευνοήθηκαν», οι τέσσερις που αδικήθηκαν, η Λίβερπουλ και η... Άρσεναλ!

Ποιες μπορούν να ψηφίσουν «ναι» στην κατάργηση του VAR; Τέσσερις έχουν... αδικηθεί, τι θα κάνει η Λίβερπουλ; Τι θα κάνει η Άρσεναλ; Πόσους βαθμούς έχει κερδίσει η Μάντσεστερ Σίτι, «παραπονιέται» σωστά για τον VAR ο Έρικ Τεν Χαγκ; Έχουμε όλες τις απαντήσεις, με την «έρευνα» να στρέφει την προσοχή της στις αποφάσεις της τεχνολογίας, στα πέντε χρόνια που υφίσταται στην Premier League!

«Πεπ, μία σεζόν ακόμη και τέλος;» Όλη η Αγγλία «γράφει» για το μεγάλο φινάλε του Γκουαρδιόλα στη Σίτι!-ThemaSports
16/05 @ 18:21

«Πεπ, μία σεζόν ακόμη και τέλος;» Όλη η Αγγλία «γράφει» για το μεγάλο φινάλε του Γκουαρδιόλα στη Σίτι!

Μία μεγάλη είδηση μετέδωσε ο David Ornstein πριν από μερικά λεπτά, η οποία αφορά το μέλλον του Πεπ Γκουαρδιόλα στη Μάντσεστερ Σίτι!

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ