Στις 29 Απριλίου του 2014 στη Βαυαρία, ο Κριστιάνο Ρονάλντο χτύπησε «δις» απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου και αναγορεύτηκε «κάιζερ» του Champions League. Τα γκολ του Πορτογάλου προσέφεραν στη «Βασίλισσα» τη La Decima, την 10η κούπα, δηλαδή, έπειτα από μανιώδη καταδίωξη 12 ετών!

Ακολουθήστε μας στο Google news

Το βράδυ της 29ης Απριλίου 2014 εξελίχθηκε σε σκοτεινό εφιάλτη για τον Πεπ Γκουαρδιόλα και την ομάδα του, Μπάγερν Μονάχου, καθώς οι «Μαδριλένοι» του Κάρλο Αντσελότι όχι μόνο πήραν την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό του «Ντα Λουζ» στη Λισαβόνα, αλλά το έπραξαν εμφατικά κάνοντας παρέλαση στη Βαυαρία με 4-0!

Εκείνη τη βραδιά επίσης, ο κύριος με το νούμερο «7» στη πλάτη, έγραφε ιστορία στο Champions League, καθώς με το πρώτο του γκολ στο 34ο λεπτό, έφτασε τα 15 στην διοργάνωση, καταρρίπτοντας το ρεκόρ που κατείχε από τη σεζόν 2011/2012 ο Λιονέλ Μέσι (με τα 14 δικά του) και ο Αλταφίνι της Μίλαν 51 χρόνια πριν (1962/1963, με τον ίδιο αριθμό -14-).

Στο ίδιο παιχνίδι ο Ρονάλντο σημείωσε το γκολ υπ’ αριθμόν 50 στο Champions League, έχοντας καταγεγραμμένες μόλις 50 εμφανίσεις στη διοργάνωση.



Ο Κριστιάνο Ρονάλντο σημείωσε ένα ακόμη τέρμα, με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 90’ για να φτάσει στα 16, ενώ ο Πορτογάλος ολοκλήρωσε το Champions League με 17 γκολ συνολικά, κατέχοντας μέχρι σήμερα το απόλυτο ρεκόρ.

Εκείνη η σεζόν ήταν ιστορική για τη Ρεάλ, καθώς στο τέλος την βρήκε να πανηγυρίσει την κατάκτηση της La Decima, δηλαδή της 10ης κούπας Champions League, διάκριση την οποία καταδίωκε μανιωδώς όλα τα προηγούμενα χρόνια και πιο συγκεκριμένα από τη σεζόν 2001/2002, όταν είχε κατακτήσει για στερνή φορά την κούπα με τα «μεγάλα αυτιά».

Ο πρώην σταρ των Μάντσεστερ ΓιουνάιτεντΡεάλ Μαδρίτης και Γιουβέντους, είναι και ο ποδοσφαιριστής που έχει επιτύχει τα περισσότερα τέρματα στην ιστορία της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης με 140 γκολ. Ως προς το ποιος μπορεί να τον απειλήσει και να του πάρει την πρώτη θέση;

Δύο παίκτες που εμφανίζονται στη λίστα μπορούν να το κάνουν. Ο ένας, όπως ψιθυρίζεται έντονα, πρόκειται από το καλοκαίρι να φορά τη φανέλα των «μερένχες» και ο άλλος αποτελεί το βαρύ πυροβολικό της Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα

Μαντέψτε...

www.bnsports.gr

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Ούτε αφαίρεση βαθμών, ούτε υποβιβασμός»: Το τρίτο ενδεχόμενο «τιμωρίας» της Σίτι για τις... 115 παραβιάσεις!-ThemaSports
16/05 @ 20:53

«Ούτε αφαίρεση βαθμών, ούτε υποβιβασμός»: Το τρίτο ενδεχόμενο «τιμωρίας» της Σίτι για τις... 115 παραβιάσεις!

Μπορεί να μην είναι καν… ένοχη η Μάντσεστερ Σίτι, παρά τις κατηγορίες για τις 115 παραβιάσεις κανονισμών, από το 2009 μέχρι και το 2018. Αν όμως είναι, τα ενδεχόμενα τιμωρίας που προκύπτουν, είναι τρία και όχι… δύο. Δεν είναι μόνο η αφαίρεση βαθμών και ο υποβιβασμός. Υπάρχει και κάτι ακόμη, το οποίο οι Άγγλοι φίλοι άλλων ομάδων της Premier League, αντιμετωπίζουν σαν… χάδι!

Μέρα-νύχτα, με ένα ποδήλατο για να δει τη Γιουνάιτεντ: «Και ξαφνικά, εμφανίζεται ο Γουέιν Ρούνεϊ...»! (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
16/05 @ 20:39

Μέρα-νύχτα, με ένα ποδήλατο για να δει τη Γιουνάιτεντ: «Και ξαφνικά, εμφανίζεται ο Γουέιν Ρούνεϊ...»! (ΒΙΝΤΕΟ)

Βράδυ, πρωί, μεσημέρι, απόγευμα, με ένα ποδήλατο, να διασχίζει χώρες, για να καταφέρει να φτάσει στο «Ολντ Τράφορντ». Και εκεί, να εμφανίζεται ο Γουέιν Ρούνεϊ. Και πώς να μην βάλει τα κλάματα, πώς να μην αισθάνεται πως κάποιος τον… κοροϊδεύει; Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Και δεν λαμβάνει χώρα μόνο στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου, για 1,5 ώρα, κάθε… Κυριακή!

Πέντε χρόνια VAR: Ποιες «ευνοήθηκαν», οι τέσσερις που αδικήθηκαν, η Λίβερπουλ και η... Άρσεναλ!-ThemaSports
16/05 @ 18:34

Πέντε χρόνια VAR: Ποιες «ευνοήθηκαν», οι τέσσερις που αδικήθηκαν, η Λίβερπουλ και η... Άρσεναλ!

Ποιες μπορούν να ψηφίσουν «ναι» στην κατάργηση του VAR; Τέσσερις έχουν... αδικηθεί, τι θα κάνει η Λίβερπουλ; Τι θα κάνει η Άρσεναλ; Πόσους βαθμούς έχει κερδίσει η Μάντσεστερ Σίτι, «παραπονιέται» σωστά για τον VAR ο Έρικ Τεν Χαγκ; Έχουμε όλες τις απαντήσεις, με την «έρευνα» να στρέφει την προσοχή της στις αποφάσεις της τεχνολογίας, στα πέντε χρόνια που υφίσταται στην Premier League!

«Πεπ, μία σεζόν ακόμη και τέλος;» Όλη η Αγγλία «γράφει» για το μεγάλο φινάλε του Γκουαρδιόλα στη Σίτι!-ThemaSports
16/05 @ 18:21

«Πεπ, μία σεζόν ακόμη και τέλος;» Όλη η Αγγλία «γράφει» για το μεγάλο φινάλε του Γκουαρδιόλα στη Σίτι!

Μία μεγάλη είδηση μετέδωσε ο David Ornstein πριν από μερικά λεπτά, η οποία αφορά το μέλλον του Πεπ Γκουαρδιόλα στη Μάντσεστερ Σίτι!

Αδιανόητες καταγγελίες εις βάρος του Αλέγκρι: «Ξέρω πού θα σε βρω!»-ThemaSports
16/05 @ 14:04

Αδιανόητες καταγγελίες εις βάρος του Αλέγκρι: «Ξέρω πού θα σε βρω!»

Κανονικός... πόλεμος ανάμεσα στον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι και τον διευθυντή της Tuttosport! «Θα έρθω να σου κόψω και τα δύο αυτιά!» φέρεται να του φώναξε, ο προπονητής της Γιουβέντους.

«Ο Φρίμπονγκ σε τιμή... ευκαιρίας για έναν μήνα»: Άρσεναλ και Γιουνάιτεντ «τρέχουν» να προλάβουν το EURO!-ThemaSports
16/05 @ 13:45

«Ο Φρίμπονγκ σε τιμή... ευκαιρίας για έναν μήνα»: Άρσεναλ και Γιουνάιτεντ «τρέχουν» να προλάβουν το EURO!

Άρσεναλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κοιτούν «ζεστά» τον Τζέρεμι Φρίμπονγκ, σε μια λίστα ομάδων που δεν αποκλείεται να μεγαλώσει. Θα πρέπει, όμως, να κινηθούν γρήγορα, ώστε να εκμεταλλευτούν την πολύ ευνοϊκή ρήτρα του συμβολαίου του!

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ