Ο Εθνικός θριάμβευσε στον Λαιμό, κέρδισε με 13-11 στα πέναλτι το μεγάλο φαβορί του τελικού, Ολυμπιακό, και κατέκτησε το πρώτο Stoximan Κύπελλο πόλο γυναικών στην ιστορία του.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Στιγμές που μόνο ο αθλητισμός σου χαρίζει, ο Δαβίδ, Εθνικός, κέρδισε τον Γολιάθ, Ολυμπιακό, και κατέκτησε το πρώτο Stoximan Κύπελλο πόλο γυναικών της ιστορίας του.

Η ομάδα του Στέφανου Λεάνδρου αποδείχθηκε ατσάλινη καθ' όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και με πρωταγωνίστριες τις Νίνου και Καραμπέτσου στην επίθεση και την τερματοφύλακα Σωτηρέλη "χρυσή" σκόρερ για να οδηγήσει το ματς στα πέναλτι, πιάνοντας τα δύο από τα τέσσερα, υπέταξε το μεγάλο φαβορί, Ολυμπιακό.

Το ματς

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε ιδανικά τον τελικό, με την Ελευθερία Πλευρίτου να βάζει μπροστά τις "ερυθρόλευκες" στην πρώτη επίθεση της ομάδας της με σουτ από την περιφέρεια.

Ο Εθνικός όχι μόνο απάντησε με τη Σοφία Τορνάρου να σκοράρει με δυνατό σουτ στο αριστερό γάμα της Σταματοπούλου, αλλά με την Αριάδνη Καραμπέτσου πήρε προβάδισμα στον αγώνα.

Με ένα περίπου λεπτό να απομένει για τη λήξη του πρώτου οκταλέπτου η Χριστίνα Σιούτη ισοφάρισε με οβίδα σε 2-2, για να ανακτήσει το προβάδισμα ο Εθνικός με την Ειρήνη Νίνου στην αμέσως επόμενη επίθεση (2-3).

Με το ξεκίνημα του δεύτερου οκταλέπτου οι τυπικά φιλοξενούμενες έχασαν τεράστια ευκαιρία με την Ειρήνη Νίνου για να ξεφύγουν με δύο τέρματα διαφορά, καθώς αστόχησε από το σημείο του πέναλτι και τη Χυδηριώτη να τιμωρεί τον Εθνικό στην επόμενη επίθεση σκοράροντας από την περιφέρεια.

Ωστόσο, λίγα λεπτά αργότερα η Νίνου έδωσε για τρίτη φορά στον τελικό προβάδισμα στην ομάδα της για το 3-4.

"Φτωχό" σε θέμα σκοραρίσματος ήταν το δεύτερο οκτάλεπτο , με τις δύο ομάδες να μένουν στο επιμέρους σκορ 1-1, ενώ το πρόβλημα στην παίκτρια παραπάνω συνέχιζε να υφίσταται. Ο Εθνικός είχε 1/5 και ο Ολυμπιακός 0/5 επιθέσεις.

Αναλυτικά η διαδικασία των πέναλτι:

Καραμπέτσου 9-10

Ελευθεριάδου, απέκρουσε η Σωτηρέλη

Μιχαϊλοβιτς 9-11

Τριχά 10-11

Νίνου 10-12

Σιούτη 11-12

Τέρνερ 11-13

Ξενάκη, δοκάρι.

Τα οκτάλεπτα: 2-3, 1-1, 3-3, 3-2, 2-4 ( στα πέναλτι)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Δημήτρης Κραβαρίτης): Σταματοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 3, Χυδηριώτη 2, Ελευθεριάδου 1, Τριχά 1, Ξενάκη 1, Σιούτη 2, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Σάντα, Βασιλική Πλευρίτου, Τζωρτζακάκη, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Νίγκρο, Δρακωτού, Χριστοδούλου.

ΕΘΝΙΚΟΣ GOLDFORCE (Στέφανος Λέανδρος): Σωτηρέλη 1, Καραμπέτσου 4, Οικονόμου, Τέρνερ 2, Μπέτα, Νίνου Ειρ. 4, Χατζηκυριακάκη, Μπενέκου Άλκ., Μιχαϊλοβιτς 1, Κανετίδου, Μπενέκου Ιόλ., Τορνάρου Σ.1, Μαυρωτά Λ., Κατσιμπρή, Κλαψιανού.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Final Four γυναικών

Παρασκευή, 10 Μαΐου - Ημιτελικοί
Άλιμος – Ολυμπιακός 9-19
Εθνικός – Βουλιαγμένη 17-15 πεν. (12-12 κ.δ.)

Σάββατο, 11 Μαΐου - Τελικός
Ολυμπιακός - Εθνικός 11-13 πεν. (9-9 κ.δ.)

Πηγή: sport24.gr

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΧΜ Παγκύπρια Πρωταθλήματα Κ20: Αυλαία με ρεκόρ και... ΓΣΟ (ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ - ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ)-ThemaSports
07/07 @ 17:23

ΧΜ Παγκύπρια Πρωταθλήματα Κ20: Αυλαία με ρεκόρ και... ΓΣΟ (ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ - ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ)

Με θριαμβευτή για άλλη μία χρονιά τον Γυμναστικό Σύλλογο τα Ολύμπια, ολοκληρώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου 6 Ιουλίου 2024, στο «Τσίρειο» Στάδιο Λεμεσού, τα ΧΜ Παγκύπρια Πρωταθλήματα 68ο Εφήβων και 55ο Νεανίδων.

ΟΡΙΣΤΙΚΟ: Με τρεις αθλητές ο Κυπριακός στίβος στους Ολυμπιακούς Αγώνες - Ποιοι έμειναν εκτός-ThemaSports
07/07 @ 17:10

ΟΡΙΣΤΙΚΟ: Με τρεις αθλητές ο Κυπριακός στίβος στους Ολυμπιακούς Αγώνες - Ποιοι έμειναν εκτός

Με δύο αθλήτριες και έναν αθλητή θα εκπροσωπηθεί ο κυπριακός στίβος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, με τα αγωνίσματα του στίβου να διεξάγονται τις πρώτες 11 ημέρες του Αυγούστου.

Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Γιάννης Αντωνίου -ThemaSports
02/07 @ 10:40

Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Γιάννης Αντωνίου

Σπουδαίο επίτευγμα για τον νεαρό αθλητή μας

Αυλαία με ρεκόρ, όριο και… ΓΣΟ-ThemaSports
01/07 @ 16:26

Αυλαία με ρεκόρ, όριο και… ΓΣΟ

Με νικητή τον Γυμναστικό Σύλλογο τα Ολύμπια Λεμεσού και στις δύο κατηγορίες έπεσε το βράδυ της Κυριακής, 30 Ιουνίου 2024, η αυλαία των Medochemie Παγκύπριων Πρωταθλημάτων 105ο Ανδρών και 67ο Γυναικών, στο Εθνικό Στάδιο Στίβου – ΓΣΠ στη Λευκωσία.

 Medochemie Παγκύπρια Πρωταθλήματα Ανδρών / Γυναικών: Ρεκόρ και όρια στην πρώτη μέρα (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)-ThemaSports
30/06 @ 17:20

Medochemie Παγκύπρια Πρωταθλήματα Ανδρών / Γυναικών: Ρεκόρ και όρια στην πρώτη μέρα (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Με εντυπωσιακό τρόπο εκτυλίχθηκε η α΄ ημέρα των Medochemie Παγκύπριων Πρωταθλημάτων 105ο Ανδρών και 67ο Γυναικών, το βράδυ του Σαββάτου 29 Ιουνίου 2024, στο Εθνικό Στάδιο Στίβου-ΓΣΠ.

Στην οβάλ πίστα της Ολλανδίας η συνέχεια για τον Βλαδίμηρο Τζιωρτζή-ThemaSports
28/06 @ 15:00

Στην οβάλ πίστα της Ολλανδίας η συνέχεια για τον Βλαδίμηρο Τζιωρτζή

Στην Ολλανδία, στην οβάλ πίστα Raceway Venray, συνεχίζεται η προσπάθεια του Βλαδίμηρου Τζιωρτζή, στον τέταρτο αγώνα της χρονιάς στο EURO NASCAR PRO, με την κούρσα της κατηγορίας να είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 30 Ιουνίου.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ