Μπορεί η Μπάγερ Λεβερκούζεν του Xabi Alonso να συμπλήρωσε 50 παιχνίδια αήττητη τη φετινή σεζόν, ωστόσο το απόλυτο ρεκόρ στην ιστορία του ποδοσφαίρου βρίσκεται αρκετούς αγώνες μακριά.

Ακολουθήστε μας στο Google news

ΗΜπάγερ Λεβερκούζεν, λίγες ημέρες μετά την πρόκρισή της στον τελικό του Europa League, διέλυσε με 0-5 την Μπόχουμ και συμπλήρωσε τα 50 σερί αήττητα παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, χαρίζοντας άλλο ένα ρεκόρ στους φίλους της. Μάλιστα η τελευταία νίκη έφερε και μια ιδιαίτερη σημειολογία καθώς η Μπόχουμ ήταν η τελευταία ομάδα που κέρδισε την αρμάδα του Xabi Alonso, περίπου έναν χρόνο πριν, στις 27 Μαΐου του 2023, για την τελευταία αγωνιστική της Bundesliga.

Ναι, το απόλυτο ρεκόρ της UEFA ανήκει στη Λεβερκούζεν

 

Xabi Alonso© AP Photo/Matthias Schrader

 

Καθώς λοιπόν οι Ασπιρίνες βαδίζουν στην απόλυτη αήττητη σεζόν, όλοι πίστευαν ότι αυτό είναι ένα ιστορικό ρεκόρ που δύσκολα θα σπάσει κανείς στο μέλλον. Εντούτοις, τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά.

 

 

Μπορεί η Μπάγερ Λεβερκούζεν να έσπασε το ρεκόρ της UEFA για τα περισσότερα συνεχόμενα αήττητα παιχνίδια, αλλά το παγκόσμιο ρεκόρ όλων των εποχών παραμένει σε μεγάλο βαθμό ανέπαφο.

Οι για πρώτη φορά στην ιστορία τους πρωταθλητές της Bundesliga έχουν συμπληρώσει 50 αγώνες αήττητοι, συμπεριλαμβανομένων των ευρωπαϊκών διοργανώσεων και μετά την ισοπαλία με 2-2 με τη Ρόμα για τα ημιτελικά του Europa League, ξεπέρασαν το ρεκόρ της Μπενφίκα του Eusebio, η οποία είχε μείνει αήττητη σε 48 παιχνίδια μεταξύ του Δεκεμβρίου 1963 και του Ιανουαρίου του 1965.

Γιβραλτάρ, Ρουμανία και Ακτή Ελεφαντοστού έχουν διαφορετική άποψη

 

Οι φανατικοί οπαδοί των Λίνκολν Ρεντ Ιμπς© AP Photo/Javier Fergo

 

Στην πραγματικότητα όμως, αν ξεφύγουμε από τα στενά όρια της UEFA, το αήττητο ρεκόρ στην ιστορία του ποδοσφαίρου, βρίσκεται πολύ μακριά και τη Λεβερκούζεν έχουν ξεπεράσει ουκ ολίγες ομάδες. Για παράδειγμα, η ομάδα που έχει το καλύτερο ρεκόρ στον 21ο αιώνα είναι οι Λίνκολν Ρεντ Ιμπς από το Γιβραλτάρ.

Οι Ρεντ Ιμπς, που δίνουν όλους τους αγώνες τους στο Victoria Stadium το μοναδικό στάδιο πολλαπλών χρήσεων της επικράτειας της χώρας έτρεξαν ένα αήττητο σερί που διήρκεσε 88 αγώνες και 1.959 ημέρες μεταξύ Μαΐου 2009 και Σεπτεμβρίου 2014. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ωστόσο, το Γιβραλτάρ δεν ήταν μέλος της UEFA, οπότε καμία από τις ομάδες του δεν έπαιζε σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Για να βρούμε όμως το μεγαλύτερο αήττητο ρεκόρ όλων των εποχών, θα πρέπει να ταξιδέψουμε αρκετά χρόνια πίσω. Σε αυτήν την περίπτωση το ρεκόρ έχει να κάνει μόνο με εγχώριες διοργανώσεις και αφορά τη Στεάουα Βουκουρεστίου, μια ομάδα άμεσα συνδεδεμένη με την οικογένεια του δικτάτορα, Nicolae Ceaușescu.

Ο γίγαντας του ρουμανικού ποδοσφαίρου έμεινε αήττητος σε 119 παιχνίδια μεταξύ 1986 και 1989, κατακτώντας τρία Κύπελλα Ρουμανίας και τρεις τίτλους πρωταθλήματος κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Σε εκείνο το διάστημα πέτυχε και τη μεγαλύτερη νίκη της ιστορίας της, επικρατώντας με 11-0 της Χουνεντοάρα.

Μάλιστα, στις αρχές εκείνου του εντυπωσιακού εγχώριου ρεκόρ, η Στεάουα Βουκουρεστίου κατέκτησε και το Κύπελλο Πρωταθλητριών, επικρατώντας της Μπαρτσελόνα στον τελικό. Το αήττητο σερί έσπασε από την αιώνια αντίπαλο, Ντιναμό Βουκουρεστίου τον Σεπτέμβριο του 1989, η οποία την κέρδισε με 3-0 εντός έδρας και στη συνέχει κατέκτησε και τον τίτλο.

Πάντως, ακόμα και το δεύτερο μεγαλύτερο ρεκόρ απέχει αρκετά από το επίτευγμα της Λεβερκούζεν. Αυτό ανήκει στην ΑΣΕΚ Μιμόζας από την Ακτή Ελεφαντοστού, η οποία έμεινε για 108 παιχνίδια χωρίς ήττα μεταξύ 1989 και 1994. Το μεγαλύτερο μέρος αυτής της πορείας επιτεύχθηκε υπό τις οδηγίες του Γάλλου προπονητή Philippe Troussier, ο οποίος απέκτησε την ιβηρική υπηκοότητα κατά τη διάρκεια της θητείας του στον σύλλογο και στη συνέχεια διηύθυνε την εθνική ομάδα της χώρας για σύντομο χρονικό διάστημα.

oneman.gr

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μπαρτσελόνα: Ο Μουρίνιο θέλει τον Φάτι στη Φενέρμπαχτσε-ThemaSports
07/07 @ 13:00

Μπαρτσελόνα: Ο Μουρίνιο θέλει τον Φάτι στη Φενέρμπαχτσε

Ο Ζοζέ Μουρίνιο θέλει να ενισχύσει την επιθετική γραμμή της Φενέρμπαχτσε κι ένα από τα ονόματα που φιγουράρουν στη λίστα του είναι ο Άνσου Φάτι, σύμφωνα με τη MARCA

Τραγικός Λέμαν για το ροζ μαλλί του Άντριχ: «Μπορεί να νιώθει γυναίκα»-ThemaSports
07/07 @ 11:35

Τραγικός Λέμαν για το ροζ μαλλί του Άντριχ: «Μπορεί να νιώθει γυναίκα»

Ο Γενς Λέμαν έκανε ένα τουλάχιστον… οπισθοδρομικό σχόλιο για το ροζ μαλλί του Ρόμπερτ Άντριχ

Σουάρες: "Για να μιλήσεις για την Ουρουγουάη πρέπει να έχεις λίγο σεβασμό, αυτός ο Αντρέας ήταν αντικαταστάτης του Ντε Αρασκαέτα στη Βραζιλία-ThemaSports
07/07 @ 10:35

Σουάρες: "Για να μιλήσεις για την Ουρουγουάη πρέπει να έχεις λίγο σεβασμό, αυτός ο Αντρέας ήταν αντικαταστάτης του Ντε Αρασκαέτα στη Βραζιλία

Ο Λουίς Σουάρες ενοχλήθηκε από τις δηλώσεις του Αντρέας Περέιρα για την Ουρουγουάη και μετά την πρόκριση της ομάδας του και τον αποκλεισμό της Βραζιλίας απάντησε, δηλώνοντας πως έδειξε ασέβεια

Οι Σαουδάραβες θέλουν τον Πέπε στα 41 του και ετοιμάζουν συνάντηση μαζί του-ThemaSports
07/07 @ 10:20

Οι Σαουδάραβες θέλουν τον Πέπε στα 41 του και ετοιμάζουν συνάντηση μαζί του

Οι υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων της Σαουδικής Αραβίας πρόκειται να συναντηθούν με τον Πέπε για να του προσφέρουν μια πρόταση που θα τον πείσει να ενταχθεί στο πρωτάθλημα της χώρας τους

Ουρουγουάη - Βραζιλία 4-2 πεν. (0-0): Οι Ουρουγουανοί λύγισαν την Σελεσάο στα πέναλτι και προκρίθηκαν στα ημιτελικά-ThemaSports
07/07 @ 09:22

Ουρουγουάη - Βραζιλία 4-2 πεν. (0-0): Οι Ουρουγουανοί λύγισαν την Σελεσάο στα πέναλτι και προκρίθηκαν στα ημιτελικά

Εφτάψυχη η Ουρουγουάη, άντεξε με 10 παίκτες κόντρα στην Βραζιλία και τελικά πήρε την νίκη στα πέναλτι (4-2) και μαζί την πρόκριση στα ημιτελικά του Copa America, όπου θα βρει απέναντί της την Κολομβία

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ