Στον θρόνο του «The Best Player of the Season» κάθεται από απόψε το βράδυ ο Willy Semedo! Ο 30χρονος Γάλλος εξτρέμ… ανακηρύχθηκε νέος «βασιλιάς» του κυπριακού ποδοσφαίρου στα βραβεία του Παγκύπριου Συνδέσμου Ποδοσφαιριστών, τα «PASP FOOTBALL AWARDS 2023/24», που πραγματοποιήθηκαν στο Monte Caputo και μεταδόθηκαν απευθείας από την Cablenet.

Ακολουθήστε μας στο Google news

O άσος της Ομόνοιας συγκέντρωσε ποσοστό 53% στη ψηφοφορία που διεξήχθη ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές του πρωταθλήματος, έχοντας απόσταση 11 μονάδων από τον Jairo Da Silva. Για πρώτη φορά στα «PASP FOOTBALL AWARDS» βραβεύτηκε και η «The Best Player of the Season», η οποία είναι η Μαριλένα Γεωργίου.

Η ποδοσφαιρίστρια της Apollon Ladies, έλαβε ποσοστό 55%, έχοντας τέσσερις μονάδες διαφορά από τη δεύτερη Λία Σιακαλλή (Λευκοθέα). Τα συγκεκριμένα βραβεία χορηγεί η Unicars και η Volkswagen.

Η καλύτερη ενδεκάδα
Ο ΑΠΟΕΛ είναι η ομάδα με τη μεγαλύτερη εκπροσώπηση στην καλύτερη ενδεκάδα του πρωταθλήματος αφού τέσσερις ποδοσφαιριστές του βρίσκονται στους τοπ 11. Από κει και πέρα, ΑΕΚ και Ομόνοια έχουν από τρεις ποδοσφαιριστές, ενώ η Πάφος F.C. έναν. Συγκεκριμένα, η κορυφαία ενδεκάδα αποτελείται από τον Kenan Piric (ΑΕΚ) κάτω από τα γκολπόστ, τους αμυντικούς Νικόλα Παναγιώτου (Ομόνοια), Issam Chebake (ΑΠΟΕΛ), Valentin Roberge (ΑΕΚ), και Radosav Petrovic (ΑΠΟΕΛ), τους μέσους Dalcio (ΑΠΟΕΛ), Gus Ledes (ΑΕΚ) και Roman Bezus (Ομόνοια) και τους επιθετικούς Willy Semedo (Ομόνοια), Jairo Da Silva (Πάφος FC) και Giorgi Kvilitaia (ΑΠΟΕΛ).

Η δεύτερη καλύτερη ενδεκάδα
Η βασική ενδεκάδα των «PASP FOOTBALL AWARDS 2023/24»… χρειάζεται και αναπληρωματικούς. Έτσι, ανακοινώθηκε και η δεύτερη καλύτερη ενδεκάδα του πρωταθλήματος, η οποία είναι η ακόλουθη: Vid Belec (ΑΠΟΕΛ), Γιώργος Μαλεκκίδης (Απόλλων), Josef Kvida (Πάφος F.C.), Hrvoje Milicevic (AEK), Lasha Dvali (ΑΠΟΕΛ), Χαράλαμπος Χαραλάμπους (Ομόνοια), Ιωάννης Κούσουλος (Ομόνοια), Mathieu Valbuena (Απόλλων), Dieumerci Ndongala (ΑΠΟΕΛ), Franco Tongya (ΑΕΚ), Fran Sol (ΑΕΚ).

Με διαφορά ο Ben Shimon
Μετά από ψηφοφορία όλων των ποδοσφαιριστών, καλύτερος προπονητής με ποσοστό 46% αναδείχθηκε ο Ran Ben Shimon. Ο προπονητής της ΑΕΚ, ήταν με διαφορά ο πρώτος στη λίστα, αφού ο δεύτερος Ricardo Sa Pinto έλαβε ποσοστό 17%.

Χαραλάμπους… «καρφωτό»
Με συνολικό ποσοστό 33% ο Χαράλαμπος Χαραλάμπους αναδείχθηκε καλύτερος νέος ποδοσφαιριστής! O 22χρονος άσος της Ομόνοιας επικράτησε των εφτά συναδέλφων του, μέσα από τις ψηφοφορίες των υποψήφιων ποδοσφαιριστών, των φιλάθλων και της δημοσιογραφικής ομάδας της Cablenet Sports. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη ψηφοφορία των φιλάθλων έλαβε περισσότερους ψήφους από to άθροισμα όλων των υπολοίπων επτά υποψηφίων!

Golden Gloves of the Season
Ο Kenan Piric με 18 clean sheets έκανε δικά του τα «χρυσά γάντια» στο πρώτο γκρουπ, ενώ όσον αφορά το β’ γκρουπ, νικητής ήταν ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα Peter Leeuwenburgh με 12 clean sheets. Οι προαναφερθείσες βραβεύσεις ήταν μία χορηγία της Stoiximan.

Stoiximan Best Goals
Γκολ και θέαμα απόλαυσε ο κόσμος στη γιορτή κι αυτό χάρη στα καλύτερα γκολ της κανονικής περιόδου. Στην πρώτη θέση βρέθηκε ο «κεραυνός» του Vlad Dragomir στο 66’ στον αγώνα Πάφος FC – Άρης για την 4η αγωνιστική, στη δεύτερη θέση το πανέμορφο φαλτσαριστό σουτ (46’) του ποδοσφαιριστή της ΑΕΛ Ευάγγελου Ανδρέου απέναντι στην ΑΕΖ στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής και στην τρίτη θέση το μαγικό ψηλοκρεμαστό σουτ του Enzo Cabrera (85΄) στην αναμέτρηση Εθνικός – Ομόνοια.

Πάλι Αlves!
Εκτός από γκολ, οι παρευρισκόμενοι και οι τηλεθεατές απόλαυσαν και σπουδαίες αποκρούσεις. Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι στην πρώτη θέση της συγκεκριμένης κατηγορίας βρέθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο Vana Alves! Ο Βραζιλιάνος γκολκίπερ του Άρη κατέλαβε την πρώτη θέση χάρη στη φοβερή εκτίναξη στο αριστερό παραθυράκι του (61’) στον αγώνα με τον Απόλλωνα στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής. Στη δεύτερη θέση, κατετάγη ο Fabiano, με την επίσης φοβερή απόκρουσή του στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων στο παιχνίδι Καρμιώτισσα – Ομόνοια για τη 2η αγωνιστική. Την τριάδα των καλύτερων αποκρούσεων συμπληρώνει ο Kenan Piric, ο οποίος «πέταξε» στο δεξί του παραθυράκι (53’) στον αγώνα ΑΠΟΕΛ – ΑΕΚ, στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής. Για την ανάδειξη των τριών καλύτερων γκολ και των τριών καλύτερων αποκρούσεων λήφθηκαν υπόψη τρεις ψηφοφορίες: των ίδιων των υποψηφίων, της ειδικής επιτροπής και των φιλάθλων. Οι συγκεκριμένες βραβεύσεις ήταν μία χορηγία της Stoiximan.

Οι πρώτοι σκόρερ
Τέσσερις ήταν οι βραβεύσεις που αφορούσαν τους πρώτους σκόρερ: Ο Jairo Da Silva (Πάφος FC), ο οποίος πέτυχε 16 γκολ και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του πρώτου γκρουπ, οι Μάριος Ηλία (Εθνικός) και Ανδρέας Κατσαντώνης (Καρμιώτισσα), που βρέθηκαν στην κορυφή του δεύτερου γκρουπ με 19 γκολ και η Elshaddai Acheampong (Απόλλων Ladies) η οποία πέτυχε 19 γκολ στο Γυναικείο Πρωτάθλημα.

Τιμής Ένεκεν
Σε ένδειξη εκτίμησης για την προσφορά τους στο κυπριακό ποδόσφαιρο το διοικητικό συμβούλιο του ΠΑ.Σ.Π. απένειμε βραβεύσεις τιμής ένεκεν στους πρώην ποδοσφαιριστές Ανδρέα Αβραάμ, Φώτη Παπουλή, Ρενάτο Μαργκάσα, καθώς και στις ποδοσφαιρίστριες Βικτώρια Ζαμπά και Μικαέλλα Χάλιου.
Χρυσός Χορηγός των «PASP FOOTBALL AWARDS 2023/24» ήταν η CABLENET. Χορηγοί της λαμπερής βραδιάς ήταν η UNICARS και τα αυτοκίνητα VOLKSWAGEN, η STOIXIMAN, η CNP CYPRIALIFE, η DUCATI Cyprus, το ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ, τα BLUE PHARMACIES και τα προϊόντα LANDER POLAR ICE και PharmaLEAD.

Η LIVE ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕΩΝ

Best Saves of Regular Season (Κορυφαίες αποκρούσεις στην Α' φάση του πρωταθλήματος)

Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι στην πρώτη θέση της συγκεκριμένης κατηγορίας βρέθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο Βανά Άλβες!

Στη δεύτερη θέση, κατετάγη ο Φαμπιάνο και την τριάδα των καλύτερων αποκρούσεων συμπληρώνει ο Κέναν Πίριτς.

Για την ανάδειξη των τριών καλύτερων γκολ και των τριών καλύτερων αποκρούσεων λήφθηκαν υπόψη τρεις ψηφοφορίες: των ίδιων των υποψηφίων, της ειδικής επιτροπής και των φιλάθλων.

Best Goals of Regular Season (Καλύτερα τέρματα στην Α' φάση του πρωταθλήματος)

Στην πρώτη θέση βρέθηκε ο «κεραυνός» του Βλαντ Ντράγκομιρ, στη δεύτερη θέση το πανέμορφο φαλτσαριστό σουτ του Ευάγγελου Ανδρέου και στην τρίτη θέση το μαγικό ψηλοκρεμαστό σουτ του Έντσο Καμπρέρα.

Για την ανάδειξη των τριών καλύτερων γκολ και των τριών καλύτερων αποκρούσεων λήφθηκαν υπόψη τρεις ψηφοφορίες: των ίδιων των υποψηφίων, της ειδικής επιτροπής και των φιλάθλων.

Golden Gloves (Χρυσά γάντια):

Α' ΓΚΡΟΥΠ: Κέναν Πίριτς (ΑΕΚ - 18 clean sheets)

Β' ΓΚΡΟΥΠ: Πέτερ Λέουβενμπεργκ (12 clean sheets)

Ο Κέναν Πίριτς πάλεψε στήθος με στήθος κερδίζοντας στο νήμα τον Βιντ Μπέλετς. Συγκεκριμένα, αμφότεροι κατέγραψαν από 18 clean sheets, ωστόσο ο Βόσνιος τερματοφύλακας είχε καλύτερα σερί απαραβίαστης εστίας μέσα στη σεζόν.

Όσον αφορά τα «χρυσά γάντια» του β’ γκρουπ, νικητής είναι ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα, Πέτερ Λέουβενμπεργκ με 12 clean sheets, ενώ στη δεύτερη θέση ακολουθεί ο πορτιέρο του Εθνικού Κωνσταντίνος Παναγή με έξι.

Top Scorers

Α' ΓΚΡΟΥΠ

Ζάιρο (Πάφος FC - 16 τέρματα)

Β' ΓΚΡΟΥΠ

Μάριος Ηλία (Εθνικός Άχνας - 19 τέρματα)

Ανδρέας Κατσαντώνης (Καρμιώτισσα - 19 τέρματα)

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Elshaddai Acheampong (Apollon Ladies - 19 τέρματα)

The Best 11:

Η καλύτερη ενδεκάδα:

Οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές της Α’ Κατηγορίας επέλεξαν μεταξύ τους μέσω ψηφοφορίας τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές της σεζόν!

Συγκεκριμένα, η κορυφαία ενδεκάδα αποτελείται από τον Kenan Piric (ΑΕΚ) κάτω από τα γκολπόστ, τους αμυντικούς Νικόλα Παναγιώτου (Ομόνοια), Issam Chebake (ΑΠΟΕΛ), Valentin Roberge (ΑΕΚ), και Radosav Petrovic (ΑΠΟΕΛ), τους μέσους Dalcio (ΑΠΟΕΛ), Gus Ledes (ΑΕΚ) και Roman Bezus (Ομόνοια) και τους επιθετικούς Willy Semedo (Ομόνοια), Jairo Da Silva (Πάφος FC) και Giorgi Kvilitaia (ΑΠΟΕΛ).

Η καλύτερη δεύτερη ενδεκάδα:

Η δεύτερη καλύτερη ενδεκάδα του πρωταθλήματος, η οποία επιλέχθηκε από τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές όλων των ομάδων Α’ Κατηγορίας είναι η ακόλουθη:

Vid Belec (ΑΠΟΕΛ), Γιώργος Μαλεκκίδης (Απόλλων), Josef Kvida (Πάφος F.C.), Hrvoje Milicevic (AEK), Lasha Dvali (ΑΠΟΕΛ), Χαράλαμπος Χαραλάμπους (Ομόνοια), Ιωάννης Κούσουλος (Ομόνοια), Mathieu Valbuena (Απόλλων), Dieumerci Ndongala (ΑΠΟΕΛ), Franco Tongya (ΑΕΚ), Fran Sol (ΑΕΚ).

Best Young Player (Καλύτερος νέος ποδοσφαιριστής): 

Με συνολικό ποσοστό 33% ο Χαράλαμπος Χαραλάμπους αναδείχθηκε καλύτερος νέος ποδοσφαιριστής της σεζόν!

Επικράτησε των εφτά συναδέλφων του, μέσα από τις ψηφοφορίες των ίδιων των υποψήφιων, των φιλάθλων και της δημοσιογραφικής ομάδας της Cablenet Sports.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη ψηφοφορία των φιλάθλων έλαβε περισσότερους ψήφους από τo άθροισμα όλων των υπολοίπων επτά υποψηφίων!

The Best Coach (καλύτερος προπονητής): 

Οι ποδοσφαιριστές των ομάδων της Α’ Κατηγορίας ψήφισαν τον Ραν Μπεν Σιμόν ως τον Κορυφαίο Προπονητή της σεζόν με ποσοστό 46%.

Οι επόμενοι τρεις προπονητές σε ψήφους ήταν οι Ricardo Sa Pinto 17%, Γιάννης Αναστασίου 11% και Μαρίνος Σατσιάς 10%.

The Best Players (Οι MVP σε ποδόσφαιρο ανδρών και γυναικών)

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οι ποδοσφαιριστές και ποδοσφαιρίστριες όλων των ομάδων της Α’ Κατηγορίας ψήφισαν αντίστοιχα:

Τον Γουίλι Σεμέδο ως «The Best Player» της σεζόν με ποσοστό 53%. Δεύτερος σε ψήφους ο Ζάιρο Ντα Σίλβαμε 42%.

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Την Μαριλένα Γεωργίου ως «The Best Player» της σεζόν με ποσοστό 55%. Δεύτερη στις επιλογές των παικτριών η Λία Σιακαλλή με 51%.

Βραβεία Τιμής Ένεκεν
Σε ένδειξη εκτίμησης για την προσφορά τους στο κυπριακό ποδόσφαιρο το διοικητικό συμβούλιο του ΠΑ.Σ.Π. αποφάσισε φέτος να απονείμει βραβεύσεις τιμής ένεκεν σε τρεις πρώην διεθνείς ποδοσφαιριστές και δύο πρώην διεθνείς ποδοσφαιρίστριες. Πρόκειται για τους Ανδρέα Αβραάμ, Φώτη Παπουλή, Ρενάτο Μαργκάσα, Βικτώρια Ζαμπά, Μικαέλλα Χάλιου.

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ταξιδεύω για σένα - Οδοιπορικό στην ευρωπαϊκή πορεία (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
02/07 @ 14:22

Ταξιδεύω για σένα - Οδοιπορικό στην ευρωπαϊκή πορεία (ΒΙΝΤΕΟ)

Την εκπομπή «Ταξιδεύω για σένα» παρουσιάζει η ΟΜΟΝΟΙΑ TV.

AEΛ η ιστορία σε 12 λεπτά! (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
02/07 @ 13:38

AEΛ η ιστορία σε 12 λεπτά! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα γαλαζοκίτρινο τρελό στόρι ετοίμασε η FONBET για την ΑΕΛ...

 Έληξε η συμφωνία για κοινή πλατφόρμα – Πως επηρεάζονται οι συνδρομητές -ThemaSports
02/07 @ 13:31

Έληξε η συμφωνία για κοινή πλατφόρμα – Πως επηρεάζονται οι συνδρομητές

Πριν από τρεις μέρες (30/06/2024) έληξε η συμφωνία μεταξύ Cytavision, Cablenet, PrimeTel, για την λεγόμενη κοινή πλατφόρμα προβολής αθλητικού περιεχομένου.

Τεχέρα: «Ιδανικός για τον ΑΠΟΕΛ ο Γκαγιέγο»-ThemaSports
02/07 @ 00:00

Τεχέρα: «Ιδανικός για τον ΑΠΟΕΛ ο Γκαγιέγο»

Ο Σέρχιο Τεχέρα παραχώρησε δηλώσεις στην Cablenet .

«Έντυσε» τον Dani Escriche στα κιτρινοπράσινα-ThemaSports
02/07 @ 00:47

«Έντυσε» τον Dani Escriche στα κιτρινοπράσινα

Με ανάρτηση του ο δημοσιογράφος, Mirko Delic, στέλνει στην ΑΕΚ τον Dani Escriche.

«Στέλνουν» Κύπρο τον Καρέλη - «Λέει 'ναι' σε πρόταση 200.000 ευρώ»!-ThemaSports
01/07 @ 12:32

«Στέλνουν» Κύπρο τον Καρέλη - «Λέει 'ναι' σε πρόταση 200.000 ευρώ»!

Σύμφωνα με σημερινό (01/07) δημοσίευμα της ελλαδικής ιστοσελίδας sdna.gr, ο Ελλαδίτης επιθετικός, Νίκος Καρέλης, δέχθηκε δελεαστική πρόταση από Κυπριακή ομάδα και αναμένεται να την αποδεχθεί!

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ