Μέχρι τον 52ο από τους 63 γύρους του GP της Εμίλια Ρομάνια ο Μαξ Φερστάπεν έδειχνε ότι θα κέρδιζε άλλη μία από τις γνωστές του άνετες νίκες - όμως τότε ο Λάντο Νόρις ανέβασε τον ρυθμό της McLaren, απείλησε τον Ολλανδό και τερμάτισε στα μόλις 7 δέκατα του δευτερολέπτου πίσω του στην καρό σημαία! Στο βάθρο και η Ferrari με την 3η θέση του Σαρλ Λεκλέρ.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Κανείς δεν περίμενε 12 γύρους πριν το τέλος του GP της Εμίλια Ρομάνια ότι ο Μαξ Φερστάπεν, που τότε είχε διαφορά 6 δευτερολέπτων στην κορυφή, θα κέρδιζε την 5η του φετινή σε 7 αγώνες του φετινού πρωταθλήματος της Formula 1 με διαφορά μιάς ανάσας από τον Λάντο Νόρις της McLaren.

Όμως, η McLaren του Άγγλου τότε ζωντάνεψε, η σκληρή του γόμα πέρασε την ενδιάμεση φάση φθοράς και ο Νόρις ήταν σε θέση να κλείνει τη διαφορά του από τον Ολλανδό με ρυθμό μισού έως ενός δευτερολέπτου στο γύρο. Στον προτελευταίο έριξε τη διαφορά τους κάτω από το δευτερόλεπτο, και μπήκε στη ζώνη DRS του Φερστάπεν - αλλά ο Ολλανδός έμεινε αλάνθαστος στην πίεση, και κατάφερε να παραμένει στην κορυφή μέχρι την καρό σημαία.

Μέχρι τον 52ο γύρο ο Σαρλ Λεκλέρ με τη βαρέως αναβαθμισμένη Ferrari SF-24 είχε ανεβάσει το ρυθμό του και απειλούσε τον Νόρις για τη 2η θέση, αλλά έπειτα δεν κατάφερε να ανέβει στον ρυθμό που ξαφνικά βρήκε η McLaren κι έτσι περιορίστηκε σε μια σχετικά μοναχική 3η θέση.

Πίσω του, ο Όσκαρ Πιάστρι κέρδισε τη μάχη του undercut απέναντι στον Κάρλος Σάινθ και πήρε την 4η θέση από τον Ισπανό της Scuderia στον τερματισμό, ενώ την εξάδα έκλεισε ο Λιούις Χάμιλτον της Mercedes καθώς ο μέχρι το τέλος 6ος Τζορτζ Ράσελ έκανε δεύτερο πιτ-στοπ για να λάβει φρέσκα ελαστικά και να πάρει το βαθμό του ταχύτερου γύρου.

Το GP της Ίμολα με μια ματιά

 

  • Οι πρώτοι δέκα εκκίνησαν με τη μέση γόμα και ο 11ος Σέρτζιο Πέρεζ με τη σκληρή.
  • Στην εκκίνηση δεν άλλαξε τίποτα στην πρώτη πεντάδα Φερστάπεν-Νόρις-Λεκλέρ-Σάινθ-Πιάστρι.
  • Οι πρωτοπόροι έκαναν ένα πιτ-στοπ, στον 23ο έως 27ο γύρο, βάζοντας τη σκληρή γόμα.
  • Ο Φερστάπεν ήταν επικεφαλής σε όλο τον αγώνα, με την εξαίρεση λίγων γύρων στο πιτ-στοπ του.
  • Στα πιτς ο Πιάστρι έκανε το undercut και πέρασε τον Σάινθ για την 4η θέση.
  • Ο Φερστάπεν έκανε “περίπατο” μέχρι τον 52ο γύρο με διαφορά ασφαλείας.
  • Ο Νόρις στιυς τελευταίους 12 γύρους έκλεισε τη διαφορά από τον Ολλανδό από τα 6,5 δευτερόλεπτα στα 0,7'', αλλά ο πρωταθλητής άντεξε στην πίεση.
Tags
F1
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΘΡΙΑΜΒΟΣ Ράσελ και Mercedes στο επεισοδιακό Grand Prix της Αυστρίας - Συγκρούστηκαν Φερστάπεν και Νόρις (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
30/06 @ 18:32

ΘΡΙΑΜΒΟΣ Ράσελ και Mercedes στο επεισοδιακό Grand Prix της Αυστρίας - Συγκρούστηκαν Φερστάπεν και Νόρις (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε ένα επεισοδιακό Grand Prix στην Αυστρία, ο Τζορτζ Ράσελ εκμεταλλεύτηκε τη σύγκρουση Φερστάπεν, Νόρις και έφερε στη Mercedes την πρώτη της νίκη μετά τον Νοέμβρη του 2022!

Ο Μαξ Φερστάπεν στην πολ ποζίσιον για το Sprint της Αυστρίας-ThemaSports
28/06 @ 21:12

Ο Μαξ Φερστάπεν στην πολ ποζίσιον για το Sprint της Αυστρίας

Ταχύτερος κατά ένα δέκατο του δευτερολέπτου από τον Λάντο Νόρις, ο Μαξ Φερστάπεν επιβεβαίωσε την καλή του φόρμα από τις ελεύθερες δοκιμές με τον πρώτο χρόνο του Sprint Qualifying που του χάρισε την πρώτη θέση της εκκίνησης για τον αυριανό (29/06, 13:00) μικρό αγώνα των 21 γύρων στο Σπίλμπεργκ της Αυστρίας. Στη δεύτερη σειρά οι Όσκαρ Πιάστρι και Τζορτζ Ράσελ

Νέο πολυετές συμβόλαιο του Πιέρ Γκασλί με την Alpine F1-ThemaSports
27/06 @ 19:11

Νέο πολυετές συμβόλαιο του Πιέρ Γκασλί με την Alpine F1

Η γαλλική εταιρεία ανακοίνωσε και επίσημα ότι επέκτεινε τη συμφωνία της με τον Πιέρ Γκασλί, την ώρα που εντείνει τις προσπάθειές της να εξασφαλίσει τις υπηρεσίες του Κάρλος Σάινθ για το έτερό της κόκπιτ από το 2025.

Ο Σάινθ απαντά στον Λεκλέρ: «Παραπονιέται πολλές φορές μετά τους αγώνες»-ThemaSports
24/06 @ 12:33

Ο Σάινθ απαντά στον Λεκλέρ: «Παραπονιέται πολλές φορές μετά τους αγώνες»

Ο Κάρλος Σάινθ απάντησε στις κατηγορίες που του εξαπέλυσε δημόσια ο Σαρλ Λεκλέρ για το συμβάν της επαφής τους στο δεύτερο γύρο του GP Ισπανίας, λέγοντας ότι ο Μονεγάσκος παραπονιέται συχνά και δίνοντας τη δική του εκδοχή για την επιθετική του πρωτοβουλία να τον περάσει.

Ο Φερστάπεν το έκανε να μοιάζει εύκολο στη Βαρκελώνη, έβδομη φετινή νίκη του Ολλανδού!-ThemaSports
23/06 @ 17:42

Ο Φερστάπεν το έκανε να μοιάζει εύκολο στη Βαρκελώνη, έβδομη φετινή νίκη του Ολλανδού!

Ο Μαξ Φερστάπεν είχε τον έλεγχο του GP της Βαρκελώνης από τον 3ο γύρο μέχρι και την καρό σημαία, κερδίζοντας την 7η φετινή του νίκη εμπρός από τους Λάντο Νόρις και Λιούις Χάμιλτον - και αυξάνοντας έτσι στους 69 βαθμούς το προβάδισμά του στην κορυφή της βαθμολογίας. Οι Ράσελ, Λεκλέρ και Σάινθ έκλεισαν την πρώτη εξάδα.

Άλισον για τη φυγή Χάμιλτον: «Ξέραμε ότι το συμβόλαιο που του προτείναμε...»-ThemaSports
20/06 @ 19:19

Άλισον για τη φυγή Χάμιλτον: «Ξέραμε ότι το συμβόλαιο που του προτείναμε...»

Ο τεχνικός διευθυντής της Mercedes F1, Τζέιμς Άλισον, είπε ότι η ομάδα του Μπράκλεϊ γνώριζε πολύ καλά ότι το διετές συμβόλαιο που πρότεινε και υπέγραψε πέρσι το Σεπτέμβριο με τον Λιούις Χάμιλτον έδινε στον Βρετανό την επιλογή να αποχωρήσει στο τέλος του 2024 - κι έτσι, ο Άλισον δεν εξεπλάγη όταν ο Λιούις πήρε την απόφαση να φύγει για τη Ferrari.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ