Ούσα εντυπωσιακή στα τρία από τα τέσσερα συνολικά οκτάλεπτα, η ομάδα πόλο γυναικών του Ολυμπιακού επιβλήθηκε 14-5 της Βουλιαγμένης στο Εθνικό Κολυμβητήριο Πειραιά και έκανε το 1-0 στη σειρά των τελικών για την ανάδειξη του πρωταθλητή.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Οι παίκτριες του Ολυμπιακού έχασαν στον τελικό του LEN Champions Leaue και του Κυπέλλου Ελλάδας, όμως στο πρωτάθλημα της Α1 πόλο γυναικών έχουν το πλεονέκτημα έδρας και δεν είναι διατεθειμένες να το χάσουν.

Αυτό το ηχηρό μήνυμα έστειλαν στον 1ο τελικό απέναντι στην Βουλιαγμένη, που έλαβε χώρα την Τρίτη (21/05) στο Εθνικό Κολυμβητήριο Πειραιά, με τις φιλοξενούμενες να μπαίνουν καλύτερα στην πισίνα και να προηγούνται με 2-0 στο πρώτο οκτάλεπτο αλλά τις ερυθρόλευκες να είναι εντυπωσιακές στα τρία επόμενα και να φτάνουν στο εντυπωσιακό 14-5, κάνοντας το πρώτο από τα τρία βηματα που απαιτούνται για τον τίτλο.

Επόμενο ραντεβού των δύο ομάδων είναι την Παρασκευή (18:00) στο γήπεδο του Λαιμού, με την Βουλιαγμένη να έχει ως στόχο να φέρει τη σειρά των τελικών στα ίσα κάνοντας το 1-1 και τον Ολυμπιακό να κάνει το break, για να κυνηγήσει το 3-0 την Κυριακή που θα την δώσει τον 11ο διαδοχικό τίτλο πρωταθλήτριας και 15ο συνολικά στην ιστορία του συλλόγου.

Το ματς

Ο πρώτος τελικός της Α1 πόλο γυναικών βρήκε την ομάδα του Ολυμπιακού να μπαίνει μουδιασμένη και την Βουλιαγμένη να το εκμεταλλεύεται απόλυτα, με τις φιλοξενούμενες να βρίσκουν γκολ με τις Ελληνιάδη και Γιαννοπούλου και να κλείνουν το πρώτο οκτάλεπτο προηγούμενες με 2-0 έχοντας ως όπλο την άμυνά τους (χωρίς γκολ οι ερυθρόλευκες που είχαν 0/3 με παίκτρια παραπάνω και χαμένο πέναλτι με την Ελευθεριάδου).

Χρειάστηκε να περάσουν συνολικά 12 λεπτά στο ματς για να ξεμπλοκάρουν οι παίκτες του Δημήτρη Κραβαρίτη, με την Σάντα να μειώνει σε 2-1, με την Βουλιαγμένη να επαναφέρει τη διαφορά στο +2 υπέρ της με την Σλίκινγκ αλλά τη συνέχεια να βρίσκει τις φιναλίστ του LEN Champions League να κάνουν αντεπίθεση διαρκείας.

Με τη μπάλα να κυκλοφορεί πιο γρήγορα στην επίθεση, το 1-3 έγινε πολύ γρήγορα 4-3 χάρη στα γκολ των Ξενάκη, Σιούτη και Ελευθεριάδη, με το φινάλε του δεύτερου οκταλέπτου να βρίσκει τις ερυθρόλευκες να έχουν κάνει την ανατροπή και να παίρνουν τεράστια ώθηση.

Απόδειξη η εικόνα του τρίτου οκταλέπτου, με τις γηπεδούχουν να κάνουν ό,τι θέλουν στην πισίνα και να πετυχαίνουν τρία γκολ μέσα σε ισάριθμα λεπτά για να φτάσουν το ματς στο 7-3, με την Σλίκινγκ να κακταφέρνει να δώσει τέλος στο σερί έξι γκολ του Ολυμπιακού μειώνοντας σε 7-4.

Αυτό το τέρμα δεν ήταν πάντως αρκετό για να αλλάξει το μομέντουμ που ήταν πλέον ξεκάθαρα υπέρ του Ολυμπιακού, με τις Σιούτη, Μαργαρίτα Πλευρίτου και Τριχά να φορτώνουν και με άλλα γκολ την γαλανόλευκη εστία για να δώσουν αέρα έξι γκολ στην ομάδα τους λίγο πριν την τελική ευθεία (10-4).

Το τελευταίο οκτάλεπτο ήταν πλέον διαδικαστική υπόθεση λόγω της διαφοράς των έξι γκολ, με τις παίκτριες του Κραβαρίτη να διατηρούν τον απόλυτο έλεγχο και να φτάνουν σε μία τελική επικράτηση με σκορ 14-5 που τους ανεβάζει την ψυχολογία ενόψει του δεύτερου τελικού στην Βουλιαγμένη.

Τα οκτάλεπτα: 0-2, 4-1, 6-1, 4-1.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σταματοπούλου, Ελευθ. Πλευρίτου (1), Χυδηριώτη (2), Ελευθεριάδου (1), Τριχά (1), Ξενάκη (3), Σιούτη (2), Μαργ. Πλευρίτου (1), Σάντα (3), Β. Πλευρίτου, Τζωρτζακάκη, Μυριοκεφαλιτάκη, Νίγκρο, Δρακωτού, Χριστοδούλου-Άουτ

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ: Κοτσιώνη, Καϊάφα, Καλογεροπούλου, Ελληνιάδη (2), Γιαννοπούλου (1), Κρασσά, Σλίκινγκ (2), Πάτρα, Στρατηδάκη, Ανδρεάδη, Γιάουστρα, Λαγού, Λουπάκη, Καπετοπούλου, Βάλβη.

Πηγή: sport24.gr

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το μήνυμα του Παρέλλη μετά τον αποκλεισμό του από τους Ολυμπιακούς: «Δεν έχω λόγια να περιγράψω τη φετινή χρονιά...»-ThemaSports
07/07 @ 18:14

Το μήνυμα του Παρέλλη μετά τον αποκλεισμό του από τους Ολυμπιακούς: «Δεν έχω λόγια να περιγράψω τη φετινή χρονιά...»

Με ανάρτηση του στα social media, ο σπουδαίος αθλητής του στίβου, Απόστολος Παρέλλης, δεν έκρυψε την απογοήτευση του για το ότι δεν κατάφερε να πάρει εισιτήριο συμμετοχής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι τον άλλο μήνα και μεταξύ άλλων, χαρακτηρίζει τη φετινή χρονιά ως την πιο δύσκολη της καριέρας του, εξηγώντας τους λόγους...

ΧΜ Παγκύπρια Πρωταθλήματα Κ20: Αυλαία με ρεκόρ και... ΓΣΟ (ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ - ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ)-ThemaSports
07/07 @ 17:23

ΧΜ Παγκύπρια Πρωταθλήματα Κ20: Αυλαία με ρεκόρ και... ΓΣΟ (ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ - ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ)

Με θριαμβευτή για άλλη μία χρονιά τον Γυμναστικό Σύλλογο τα Ολύμπια, ολοκληρώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου 6 Ιουλίου 2024, στο «Τσίρειο» Στάδιο Λεμεσού, τα ΧΜ Παγκύπρια Πρωταθλήματα 68ο Εφήβων και 55ο Νεανίδων.

ΟΡΙΣΤΙΚΟ: Με τρεις αθλητές ο Κυπριακός στίβος στους Ολυμπιακούς Αγώνες - Ποιοι έμειναν εκτός-ThemaSports
07/07 @ 17:10

ΟΡΙΣΤΙΚΟ: Με τρεις αθλητές ο Κυπριακός στίβος στους Ολυμπιακούς Αγώνες - Ποιοι έμειναν εκτός

Με δύο αθλήτριες και έναν αθλητή θα εκπροσωπηθεί ο κυπριακός στίβος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, με τα αγωνίσματα του στίβου να διεξάγονται τις πρώτες 11 ημέρες του Αυγούστου.

Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Γιάννης Αντωνίου -ThemaSports
02/07 @ 10:40

Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Γιάννης Αντωνίου

Σπουδαίο επίτευγμα για τον νεαρό αθλητή μας

Αυλαία με ρεκόρ, όριο και… ΓΣΟ-ThemaSports
01/07 @ 16:26

Αυλαία με ρεκόρ, όριο και… ΓΣΟ

Με νικητή τον Γυμναστικό Σύλλογο τα Ολύμπια Λεμεσού και στις δύο κατηγορίες έπεσε το βράδυ της Κυριακής, 30 Ιουνίου 2024, η αυλαία των Medochemie Παγκύπριων Πρωταθλημάτων 105ο Ανδρών και 67ο Γυναικών, στο Εθνικό Στάδιο Στίβου – ΓΣΠ στη Λευκωσία.

 Medochemie Παγκύπρια Πρωταθλήματα Ανδρών / Γυναικών: Ρεκόρ και όρια στην πρώτη μέρα (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)-ThemaSports
30/06 @ 17:20

Medochemie Παγκύπρια Πρωταθλήματα Ανδρών / Γυναικών: Ρεκόρ και όρια στην πρώτη μέρα (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Με εντυπωσιακό τρόπο εκτυλίχθηκε η α΄ ημέρα των Medochemie Παγκύπριων Πρωταθλημάτων 105ο Ανδρών και 67ο Γυναικών, το βράδυ του Σαββάτου 29 Ιουνίου 2024, στο Εθνικό Στάδιο Στίβου-ΓΣΠ.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ