Στη μεγάλη συνάντηση των δύο «Τιτάνων» στο ποδόσφαιρο Γυναικών, η Μπαρτσελόνα νίκησε τη Λυών στον τελικό του Champions League χάρη στα γκολ των Μπονμάτι και Πουτέγιας (25/05, 2-0) και πανηγύρισε τη back to back κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου!

Ακολουθήστε μας στο Google news

Είναι οι απόλυτες πρωταγωνίστριες από το 2016 και μετά, καθώς εδώ και οκτώ χρόνια μία εκ των δύο σηκώνει στο τέλος της σεζόν το βαρύτιμο τρόπαιο. Μπαρτσελόνα και Λυών συναντήθηκαν στο Σαν Μαμές για τρίτη φορά στην ιστορία τους σε τελικό Champions League Γυναικών, με την Μπαρτσελόνα να… σπάει τελικά το ρόδι στις μεταξύ τους συναντήσεις!


Οι «μπλαουγκράνα» ήταν καλύτερες, είχαν την κατοχή της μπάλας και τις πιο ουσιαστικές ευκαιρίες για γκολ, αλλά το πρώτο ημίχρονο βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες.

Στην επανάληψη, η σπουδαία Μπονμάτι ήταν αυτή που έδωσε τη λύση στην Μπαρτσελόνα, στο 63ο λεπτό. Η Ισπανίδα πήρε την πάσα από την Καλντεντέι, πάτησε περιοχή και σούταρε από πλάγια θέση, με την μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει στα δίχτυα για το 1-0.


«Ντελίριο» στο Σαν Μαμές, με την Μπαρτσελόνα να παίζει στην ουσία… εντός έδρας και με το κοινό να παραληρεί!


Έχοντας την ψυχολογία με το μέρος της, η Μπαρτσελόνα άντεξε και «σφράγισε» τη νίκη στις καθυστερήσεις με την Πουτέγιας να σκοράρει κάνοντας το 2-0 και δίνοντας το έναυσμα για τους πανηγυρισμούς! 


Έτσι, η Μπαρτσελόνα διατήρησε τα...σκήπτρα, φτάνοντας αισίως στη δεύτερη συνεχόμενη κατάκτηση του τροπαίου και συνολικά την τρίτη στην ιστορία της!

www.bnsports.gr

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

DEAL με Hollingsworth-ThemaSports
24/06 @ 13:16

DEAL με Hollingsworth

Η Πετρολίνα ΑΕΚ ανακοίνωσε την ανανέωση της συνεργασίας της, με τον Taveion Hollingsworth.

Κλήση Εθνικής Γυναικών για προπονήσεις ενόψει επίσημων αγώνων-ThemaSports
18/06 @ 14:09

Κλήση Εθνικής Γυναικών για προπονήσεις ενόψει επίσημων αγώνων

Η Εθνική μας ομάδα των γυναικών έχει επίσημες υποχρεώσεις τον Ιούλιο και από τις 20 Ιουνίου, μπαίνει σε ρυθμούς προετοιμασίας.

Οι αντίπαλοι της Εθνικής Νεανίδων στη νέα διοργάνωση-ThemaSports
07/06 @ 13:00

Οι αντίπαλοι της Εθνικής Νεανίδων στη νέα διοργάνωση

Οι αντίπαλοι της Εθνικής Νεανίδων στη νέα διοργάνωση Πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Νιόν της Ελβετίας η κλήρωση της πρώτης φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νεανίδων Κ-19 περιόδου 2024 - 2025.

Στις 5 Ιουλίου η κλήρωση για τις Apollon Ladies ενόψει Women's Champions League-ThemaSports
07/06 @ 09:18

Στις 5 Ιουλίου η κλήρωση για τις Apollon Ladies ενόψει Women's Champions League

Στις 5 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί στην Ελβετία η κλήρωση για τις πρώτες φάσεις της διοργάνωσης UEFA Women's Champions League.

Τον ερχόμενο μήνα η συνέχεια για την Εθνική μας-ThemaSports
06/06 @ 09:34

Τον ερχόμενο μήνα η συνέχεια για την Εθνική μας

Τον ερχόμενο μήνα θα ολοκληρώσει η Εθνική μας ομάδα Γυναικών τις υποχρεώσεις της την προκριματική φάση του UEFA Women's EURO 2025.

Σήμερα ο εκτός έδρας αγώνας της Εθνικής μας με τη Γεωργία-ThemaSports
04/06 @ 09:55

Σήμερα ο εκτός έδρας αγώνας της Εθνικής μας με τη Γεωργία

Ενημέρωση από την ΚΟΠ για τον σημερινό αγώνα της Εθνικής Γυναικών

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ