Ο Τάκης Λεμονής ήταν καλεσμένος στην εκπομπή του SPORT24 για τον τελικό του Ολυμπιακού με τη Φιορεντίνα για το Conference League και μεταξύ άλλων εξέφρασε την ελπίδα του ότι θα γίνει αυτό που θέλει και θα κατακτήσουν οι Πειραιώτες το τρόπαιο

Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται μπροστά στην πρόκληση να κατακτήσει τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο της ιστορίας του, καθώς αντιμετωπίζει τη Φιορεντίνα στον τελικό του Conference League στην OPAP Arena (29/05, 22:00, COSMOTE SPORT 1HDMEGALIVE SPORT24).

Ο Τάκης Λεμονής φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του SPORT24 για τη μεγάλη μέρα των Πειραιωτών και εξέφρασε την πίστη του ότι οι Πειραιώτες θα τα καταφέρουν.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Τάκης Λεμονής στο SPORT24: Για τον τελικό: "Είναι μια σπουδαία μέρα για τον Ολυμπιακό και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Το να βρισκόμαστε σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης είναι κάτι σπάνιο. Είναι μόλις η δεύτερη φορά που το κάνουμε ως Ελλάδα και με μεγάλη διαφορά εποχών. Αυτή τη μέρα θα τη θυμόμαστε για πάντα"

Για το αν το παιχνίδι με τον Άγιαξ ως ποδοσφαιριστής και με τη Βέρντερ ως προπονητής ήταν τα κορυφαία στην ευρωπαϊκή του καριέρα: "Ναι σε επίπεδο ευρωπαϊκών αγώνων αυτά τα δύο παιχνίδια ήταν ξεχωριστά. Το ματς με τον Άγιαξ όταν ξεκίνησε η διαδικασία και κληρωθήκαμε με αυτή την ομάδα ήταν σαν άπιαστο όνειρο να τους περάσαμε. Κάναμε δύο πολύ καλά παιχνίδια και τα καταφέραμε. Το παιχνίδι με τη Βέρντερ είχε μια άλλη ιδιαιτερότητα. Ήταν 32 συνεχόμενα ματς στο Champions League εκτός έδρας και δεν καταφέραμε να κάνουμε ένα διπλό.

Ήταν μεγάλη η πίεση που είχαμε αισθανθεί. Φτάσαμε κοντά στο να κάνουμε διπλό και στη Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, αλλά το φάγαμε στο τέλος. Ωστόσο στη Βρέμη άλλαξε η ευρωπαϊκή ιστορία του Ολυμπιακού γιατί έφυγε ένα αβάσταχτο βάρος από την ομάδα. Είδαμε μετά τα παιχνίδια με μικρότερη πίεση και αυτό βοήθησε και τις άλλες ομάδες".

Για τον Μασούρα και τις δηλώσεις που είχε κάνει μετά τη Φενέρ: "Ο Γιώργος Μασούρας είναι ένας καταπληκτικός παίκτης, έχει αδικηθεί πάρα πολύ τα τελευταία δύο χρόνια από πολύ κόσμο. Είναι ένας από τους πιο χρήσιμους παίκτες του Ολυμπιακού. Με αυτά τα λόγια καταλαβαίνουμε πόσο καλό είναι να υπάρχουν τέτοιοι παίκτες στην ομάδα"

Για την επιρροή του Μεντιλίμπαρ στην ομάδα: "Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Είναι σπάνιο αυτό που συνέβη, αλλά είναι και η ομορφιά του. Μπορείς να κάνεις εκπληκτικούς σχεδιασμούς να έχεις ετοιμάσει πολλά πράγματα και να έρθει αυτή η ιστορία να τα αλλάξει όλα. Έγιναν δύο πολύ καθοριστικά πράγματα για να έρθουν τα αποτελέσματα. Το πρώτο είναι ότι ήρθαν παίκτες σε τρεις συγκεκριμένες θέσεις που ο Ολυμπιακός είχε ανάγκη.

Ο προπονητής διάβασε αμέσως τα χαρακτηριστικά των παικτών και έφτιαξε μια βάση 13-14 παικτών που θα μπορούσαν να πάρουν στις πλάτες τους την υπόλοιπη ομάδα. Ήταν σοφή κίνηση του να δώσει ένα στυλ στην ομάδα που ταίριαζε με τα προσόντα που είχε. Βρήκε έναν όμορφο τρόπο παιχνιδιού που μπορούσαν να υπηρετήσουν οι παίκτες. Αυτό είναι το πιο σημαντικό για εμάς τους προπονητές, να μπορούμε να πάρουμε το 100% από τους παίκτες. Ο Μεντιλίμπαρ ήταν το κλειδί αυτής της πορείας".

Για τις αλλαγές που έκανε η ομάδα: "Είπα γι΄αυτούς τους τρεις παίκτες. Τον Τσικίνιο, τον Όρτα και τον Κάρμο. Ξεχωριστά ο καθένας δεν θα έκανε τίποτα. Αυτοί οι τρεις παίκτες κούμπωσαν στην ομάδα και μη ξεχνάτε ότι πίσω από τους τρεις παίκτες έχουμε παίκτες με προσωπικότητα, πολύ καλούς παίκτες. Αυτή τη στιγμή θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός ανεξαρτήτως αποτελέσματος είναι μπροστά σε μια μεγάλη πρόκληση. Αν κρατήσει αυτούς τους παίκτες στο ρόστερ του, θα χρειαστεί λίγες μεταγραφές για να κάνει ακόμα περισσότερα βήματα".

Για την εντυπωσιακή εικόνα του Ολυμπιακού στο Villa Park και αν τον εντυπωσίασε ο τρόπος παιχνιδιού του Ολυμπιακού: "Θεωρώ ότι δεν ήταν τόσο πολύ το physical στοιχείο που επικράτησε σε αυτό το παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός ήταν διαβασμένος στον τρόπο ανάπτυξης της Βίλα και την αποσυντόνισε. Η Βίλα έπαιζε από πίσω και δυσκολευόταν να περάσει την πρώτη γραμμή του Ολυμπιακού, καθώς ήταν συμπαγής.

 

Η Βίλα απλώς άλλαζε την μπάλα στην άμυνα. Σπάνια δέχθηκε κάθετη πάσα ο Ολυμπιακός. Το δεύτερο είναι ότι ανεβαίνοντας ψηλά κατάφερε να κλέψει μπάλες. Η Βίλα έχασε την αυτοπεποίθησή της και ο Ολυμπιακός κατάφερε να κάνει το μεγάλο αποτέλεσμα"

Για το πώς προετοιμάζει ένας προπονητής έναν τελικό: "Ήταν πολύ καλά προετοιμασμένος για να αναδείξει τις αδυναμίες της Βίλα. Πριν από έναν τελικό η ψυχολογική προετοιμασία είναι πιο εύκολη. Έχεις απέναντί σου παίκτες που ίσως δεν έχουν κοιμηθεί, επειδή φαντάζονται το παιχνίδι. Όλη η περιρρέουσα ατμόσφαιρα αναγκάζει τους παίκτες να είναι στο 150% της ψυχολογικής προετοιμασίας και ετοιμότητας. Κλειδί στην αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης είναι το άγχος να είναι δημιουργικό. Πρέπει να βρουν την κατάλληλη ισορροπία ώστε το άγχος να μην είναι τροχοπέδη στον τρόπο θα προσπαθήσουν να παίξουν".

Για το αν του έχουν πάει τα παιχνίδια όπως τα σχεδιάζει: "Άπειρες. Και μένα στην καριέρα μου μου έχουν τύχει σημαντικά ματς. Αν μπορείς να κοιμηθείς λίγο ξεκουράζεσαι. Αν δεν μπορείς, σκέφτεσαι το παιχνίδι. Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα που σχεδιάζεις πολλά πράγματα και στον αγώνα να γίνει μια απρόβλεπτη κατάσταση. Για παράδειγμα μια ομάδα να αποβληθεί παίκτης της στο πέμπτο λεπτόΈχουν πάει παιχνίδια όπως τα έχω φανταστεί. Άλλα δεν έχουν πάει. Εμάς η δουλειά είναι να σκεφτόμαστε πολύ πριν. Μετά σκέφτονται όλοι οι υπόλοιποι για μας".

Για τα στοιχεία της Φιορεντίνα και τα κοινά στοιχεία που έχει με την ομάδα: "Η Φιορεντίνα έχει κάποια κοινά με τον Ολυμπιακό. Είναι η δεύτερη σερί χρονιά που φτάνει σε τελικό και αυτό δείχνει πολλά. Άσχετα αν για μένα μπαίνουν και οι δύο ομάδες με τις ίδιες πιθανότητες. Ο Ολυμπιακός πρέπει να προσέξει τον τρόπο που επιτίθεται γρήγορα. Είναι μια πολύ καλή ομάδα σε μεταβάσεις, με πολλούς καλούς παίκτες στην επίθεση. Είναι η ομάδα με τις περισσότερες τελικές στην επίθεση".

Για το αν βοηθάει τον Ολυμπιακό ότι ο τελικός θα γίνει στην Ελλάδα: "Σίγουρα θα έχει περισσότερο κόσμο ο Ολυμπιακός, όχι πολύ παραπάνω. Οι έδρες δεν παίζουν κανένα ρόλο σε αυτά τα παιχνίδια. Νομίζω ότι ο Ολυμπιακός έχει μια ευκαιρία ζωής μπροστά του. Όπως ήρθε η ανατροπή με τη Μακάμπι, τα παιχνίδια με τη Φενέρ και την Άστον Βίλα. Έχω μια κρυφή ελπίδα ότι κάτι θα γίνει σήμερα. Είναι η 29η Μαΐου. Τελευταία φορά που πήρε ο Ολυμπιακός τελικό στη Φιλαδέλφεια ήταν στις 29 Μαΐου σε τελικό Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ. Είναι αρκετά τα σημάδια"

Για το πώς θα πρέπει να παίξει ο Ολυμπιακός κόντρα στη Φιορεντίνα: "Το αν ακολουθήσει ένα μοτίβο ένας προπονητής δεν εξαρτάται από τους ίδιους αλλά και από τον αντίπαλο. Θεωρώ σημαντικό τον τρόπο που μπαίνει κάθε ομάδα στο γήπεδο. Ακόμα και οι στιγμές στη φισούνα και ο τρόπος που θα δεις τον αντίπαλο παίζει το ρόλο του. Εμένα μου αρέσει αυτό, πρέπει να κοιτάμε πως παίζουμε εμείς. Τι ομάδα είμαστε. Όταν έχεις να αντιμετωπίσεις τη Μάντσεστερ Σίτι δεν θα είναι απλό και εύκολο, αλλά πρέπει να πιστεύεις. Ο Ολυμπιακός έχει μια ταυτότητα και αφού τον έχει οδηγήσει τόσο ψηλά, να συνεχίσει έτσι".

Για το αν θα δικαιωθούν οι Έλληνες παίκτες του Ολυμπιακού: "Βέβαια θα είνα δικαίωση γι' αυτούς. Σε όλες τις μεγάλες ευρωπαϊκές πορείες του Ολυμπιακού υπήρχε μια σοβαρή βάση Ελλήνων παικτών. Είναι πολύ σημαντικό ιδιαίτερα για τα αποδυτήρια. Αρχηγός του Ολυμπιακού είναι ο Φορτούνης. Θα είναι δικαίωση για τον Ρέτσο, τον Τζολάκη, τον Ντόι. Για όλους θα είναι κάτι σπουδαίο".

Για τον Ολυμπιακό και αν έχει τις μονάδες όπως η Φιορεντίνα που θα καθαρίσουν για τον τελικό: "Ο Ολυμπιακός έχει αυτούς τους παίκτες. Εγώ θα σταθώ πολύ στον άξονα, είναι καθοριστικός για το παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός αν πάρει το τρόπαιο θα το πάρει για τον τρόπο παιχνιδιού του.

Οι επιθετικές προσπάθειες πάντα κρίνουν το παιχνίδι, αλλά για να φτάσει η μπάλα στην περιοχή γίνεται μια άλλου είδους δουλειά. Εκτός από τις προσωπικές ενέργειες που χρειάζονται στην περιοχή, ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί τον τρόπο παιχνιδιού του και να αποσυντονίσει τη Φιορεντίνα. Η συνταγή του Ολυμπιακού δεν στηρίζεται σε μεμονωμένες προσπάθειες"

Για την καθοριστική παρουσία του Βιθέντε Ιμπόρα: "Ο Ιμπόρα στα προηγούμενα σχήματα έδειχνε βαρύς. Σίγουρα η εμπιστοσύνη του προπονητή παίζει μεγάλο ρόλο, αλλά κούμπωσε αρκετά με τους άλλους παίκτες. Έχουμε τώρα μια τετράδα στον άξονα που εναλλάσεται με τον Ιμπόρα, αλλά δεν βλέπουμε διαφορές. Η τριάδα Τσικίνιο - Έσε - Ιμπόρα είναι καταπληκτική".

Για τα αποθεωτικά μηνύματα των φίλων του Ολυμπιακού στο πρόσωπό του και αν νιώθει την αγάπη τους: "Βέβαια νιώθω την αγάπη από τον κόσμο του Ολυμπιακού. Είναι και αυτό που μένει από αυτή τη διαδρομή, βλέπω και νέα παιδιά, αλλά και ανθρώπους που ήταν σε σημαντικούς αγώνες. Ήταν πολύ όμορφο όλο αυτό"

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επίτιμος... Διδάκτωρ στη Ναυτική Ακαδημία της Μασαχουσέτης ο Βαγγέλης Μαρινάκης!-ThemaSports
02/07 @ 21:48

Επίτιμος... Διδάκτωρ στη Ναυτική Ακαδημία της Μασαχουσέτης ο Βαγγέλης Μαρινάκης!

Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, αναγορεύτηκε Επίτιμος Διδάκτωρ του προγράμματος διοίκησης επιχειρήσεων στη Ναυτική Ακαδημία της Μασαχουσέτης.

Ανακοίνωσε την επιστροφή του Ουάρντα -ThemaSports
02/07 @ 19:10

Ανακοίνωσε την επιστροφή του Ουάρντα

Η τρίτη θητεία του Αμρ Ουάρντα στον Ατρόμητο είναι πλέον επίσημη.

Ανακοίνωσε Αναγνωστόπουλο ο Ολυμπιακός!-ThemaSports
02/07 @ 18:13

Ανακοίνωσε Αναγνωστόπουλο ο Ολυμπιακός!

Τη μεταγραφή του Αλέξανδρου Αναγνωστόπουλου, που έμεινε ελεύθερος από την Κηφισιά, ανακοίνωσε ο Ολυμπιακός.

Υπέγραψε ο Μπρινιόλι έως το 2027-ThemaSports
02/07 @ 17:54

Υπέγραψε ο Μπρινιόλι έως το 2027

Στην ΑΕΚ είναι κι επίσημα ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι, που αποκτήθηκε ως ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό. Ο Ιταλός κίπερ υπέγραψε το συμβόλαιό του και μεταβαίνει άμεσα στην Ολλανδία.

Ο Παπέ Σισέ κι επίσημα στους κιτρινόμαυρους 2028-ThemaSports
02/07 @ 17:54

Ο Παπέ Σισέ κι επίσημα στους κιτρινόμαυρους 2028

Παίκτης της ΑΕΚ είναι με κάθε επισημότητα ο Παπέ Σισέ, καθώς η Ένωση ανακοίνωσε την απόκτησή του για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Στο «κόλπο» για Πέτκοβιτς ο Ολυμπιακός σύμφωνα με κροατική ιστοσελίδα!-ThemaSports
01/07 @ 23:41

Στο «κόλπο» για Πέτκοβιτς ο Ολυμπιακός σύμφωνα με κροατική ιστοσελίδα!

Η περίπτωση του Μπρούνο Πέτκοβιτς φαίνεται να απασχολεί τον Ολυμπιακό σύμφωνα με την κροατική ιστοσελίδα germanijak.hr.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ