Ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του SPORT24 για τον τελικό του Conference League και μίλησε για τη μεγάλη μάχη του Ολυμπιακού με τη Φιορεντίνα.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο εμβληματικός αρχηγός του Ολυμπιακού, ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, ήταν καλεσμένος στην εκπομπή του SPORT24 με τους Ηλία Καλλονά και Λάμπρο Μπαλάφα για τον τελικό του Conference League και μίλησε για το ιστορικό ματς των ερυθρολεύκων με τη Φιορεντίνα (29/5, 22:00, COSMOTE SPORT 1HDMEGALIVE SPORT24).

Ο Τζόρτζεβιτς αναφέρθηκε στο μεγάλο παιχνίδι, μίλησε για κομβικά σημεία της πορείας, ενώ εξέφρασε και την ευχή το τρόπαιο να μείνει στην Αθήνα, για να... διευκολυνθεί η UEFA και να μην το μετακινεί από εδώ και από εκεί.

Αναλυτικά όσα δήλωσε

"Όσο πλησιάζει η ώρα η αδρεναλίνη ανεβαίνει. Εννοείται οτι κάθε παίκτης ονειρεύεται να βρίσκεται σε αυτή τη φάση. Από εκεί και πέρα η δικιά μου φουρνιά δεν κατάφερε να φτάσει σε αυτό το επίπεδο, σε έναν τελικό. Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι και δίκαια βρίσκεται ο Ολυμπιακός εκεί που βρίσκεται σήμερα. Η αδρεναλίνη ανεβαίνει, άγχος, από εκεί και πέρα πιστεύω να είναι ευχάριστα νέα το βράδυ.

Χρόνια κάποια πράγματα χτίζονται. Μπορεί να βάλαμε εμείς κάποιες βάσεις, από εκεί και πέρα η συνέχεια, ή μάλλον η καινούρια διοίκηση από το 2010 έβαλε ακόμα μεγαλύτερες βάσεις, μεγαλύτερες διακρίσεις, μεγαλύτερες προσπάθειες, με αποτέλεσμα να δικαιώνεται σήμερα".

 

Για το ματς με τη Γιουβέντους: "Είχαμε πραγματικά πάρα πολύ καλή ομάδα. Όσο και να φαίνεται περίεργο, τότε οι μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες είχαν πολύ μεγαλύτερη διαφορά σε σύγκριση με τα τελευταία χρόνια, που έχει μειωθεί αυτή η διαφορά. Εμείς με Γιουβέντους ήμασταν πάρα πολύ κοντά για πέντε λεπτά να περάσουμε στον ημιτελικό, αλλά δυστυχώς είτε η τύχη, είτε η ατυχία, είτε λάθος, είτε ο αέρας, έπαιξαν ένα δικό τους παιχνίδι, με αποτέλεσμα να χάσουμε αυτή τη μεγάλη ευκαιρία. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Εύχομαι σήμερα αυτό που χάσαμε εμείς τότε, να το γυρίσει και να ευνοηθεί σήμερα ο Ολυμπιακός και από την πλευρά της τύχης, αλλά νομίζω θα ευνοηθεί γιατί όλη αυτή την πορεία τη δούλεψε σωστά και με το σπαθί. Όταν κάνεις αυτή τη μεγάλη προσπάθεια, σίγουρα κάποια στιγμή και η τύχη θα σου χαμογελάσει".

Για το πόσα άτομα του έχουν ζητήσει εισιτήριο: "Χαμός, χαμός. Οι περισσότεροι το καταλαβαίνουν ότι τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα. Δυστυχώς δεν μπορούμε να εξυπηρετήσουμε κάποιους δικούς μας ανθρώπους, όσο και να φαίνεται περίεργο. Αλλά εντάξει όλοι θέλουν να βρίσκονται σε αυτό το παιχνίδι, λογικό είναι. Από εκεί και πέρα είτε είμαστε μέσα, είτε είμαστε απέξω να δώσουμε θετική ενέργεια και θετική σκέψη ώστε η ομάδα να φτάσει στον στόχο"

Για το αν θα πάει στο γήπεδο: "Χρειάζεται ερώτηση; Λογικό είναι. Είναι άλλος ένας λόγος παραπάνω ότι και ο γιος μου σήμερα έχει γενέθλια, οπότε ξεκινάει η μέρα με χαρά και εύχομαι το βράδυ να είναι ακόμα μεγαλύτερη".

Για τη φετινή ομάδα του Ολυμπιακού"Η αλήθεια είναι πολύ απλή. Το πρώτο εξάμηνο η ομάδα δεν είχε ούτε ταυτότητα, ούτε πρόσωπο, ούτε ένα σύστημα, ούτε ένα πλάνο, με αποτέλεσμα σχεδόν σε κάθε παιχνίδι να υπάρχουν δυσκολίες. Με τον ερχομό του Μεντιλίμπαρ τα πράγαμτα άλλαξαν πάρα πολύ και φαίνεται καθαρά αυτή η μεγάλη αλλαγή που έγινε στην ομάδα. Είναι καθαρά του προπονητή. Λίγο πολύ οι παίκτες ήταν ίδιοι και στον πρώτο γύρο, αλλά ήταν χωρίς καθοδήγηση, χωρίς καμία βοήθεια, εννοώ από την πλευρά του προπονητή. Από εκεί και πέρα με τον ερχομό του Μεντιλίμπαρ νομίζω είναι πολύ καθαρά είτε ψυχολογία, είτε ένα πλάνο, είτε μία τακτική, ένα στήσιμο, μία οργάνωση και αυτό ήταν το κομβικό σημείο, με αποτέλεσμα να αλλάξει όλο αυτό το αρνητικό εξάμηνο, με αποτέλεσμα να φτάσει εδώ που έφτασε".

Για το 1-6 στην Τόπολα: "Το παιχνίδι αυτό ήταν το πιο κομβικό παιχνίδι, είτε για ψυχολογία, είτε για αυτοπεποίθηση, ελπίδα, φάνηκε ότι μπορεί να γίνει κάτι μεγάλο. Αυτό το παιχνίδι νομίζω ήταν το πιο δύσκολο, το πιο κομβικό. Από 1-4 δεν είναι εύκολο, μόνο ψυχολογικά που σκέφτασαι ότι πρέπει να ξεκινάς με το 0-3 για να φτάσεις στο 50-50 και βλέπεις. Ήταν πάρα πολύ κομβικό για όλη αυτή την πορεία το θεωρώ το πιο κομβικό και κρίσιμο παιχνίδι. Και με τη Φενέρ υπήρχαν δυσκολίες, αλλά για να φτάσεις σε έναν τελικό δε φτάνεις ποτέ εύκολα. Είτε δυσκολίες, είτε τα πέναλτι, από εκεί και πέρα έπαιξε ρόλο και ο Τζολάκης κατάρφερε από τα πέντε πέναλτι να πιάσει τρία. Από εκεί και πέρα νομίζω ότι η Άστον Βίλα φάνηκε πιο εύκολη από όλους. Παρόλο ότι ήταν φαβορί για κατάκτηση. Όλοι ξέραμε πόσο δυνατή ομάδα είναι. Νομίζω στην Τόπολα με τη Μακάμπι ήταν το πιο κομβικό σημείο".

 

Για τις προσωπικότητες: "Πάντα σε μεγάλες ομάδες θα πρέπει να έχεις 2-3 παίκτες που όταν η ομάδα δυσκολεύεται να την ξεκολλάει. Αυτή τη στιγμή ο Τζολάκης πάει εξαιρετικά και νομίζω θα έπρεπε ίσως να έχει πάρει ευκαιρία και νωρίτερα. Το παιδί έχει δείξει από τις πρώτες στιγμές το ταλέντο του και τα προσόντα του. Από εκεί και πέρα ένα νέο παιδί σίγουρα χρειάζεται διαφορετική στήριξη και πάνω από όλα είναι Έλληνας. Από εκεί και πέρα ο Ελ Κααμπί είναι σε πάρα πολύ καλή κατάσταση, φοβερή να μην τον ματιάσουμε. Ο Φορτούνης ξέρουμε ότι με την ποιότητα μπορεί να κάνει κάτι ξεχωριστό, να αλλάξει τη ροή του παιχνιδιού. Από εκεί και πέρα και με τις ενέργειες ο Ποντένσε είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης. Νομίζω σήμερα το κέντρο θα παίξει πολύ μεγάλο ρόλο"

Για τον Φορτούνη: "Είναι δύσκολες στιγμές όταν παθαίνεις κάποιους σοβαρούς τραυματισμούς, δεν είναι εύκολο. Χρειάζεσαι στήριξη, χρειάζεσαι βοήθεια, πολλή δουλειά. Από ότι φαίνεται ο Κώστας δούλεψε σε αυτό το κομμάτι και επανήλθε πιο δυνατά από ότι ήταν. Ότι ταλαιπωρήθηκε δύο χρόνια από δύο χιαστούς είναι πάρα πολύ δύσκολο. Αλλά από εκεί και πέρα φέτος και ειδικά στον δεύτερο γύρο είναι εξαιρετικός και σε αυτό παίζει ρόλο και ο προπονητής που του έδωσε την ψυχολογία. Από εκεί και πέρα ποτέ δεν είχαμε αμφιβολία όσον αφορά το ταλέντο του και την ποιότητα".

Για την ψυχολογία πριν από μεγάλα παιχνίδια: "Δεν υπάρχει ύπνος, υπάρχει ανησυχία, άγχος, πίεση, στρες. Περιμένεις πότε θα αρχίσει το παιχνίδι. Από εκεί και πέρα στο πεντάλεπτο, δεκάλεπτο φέυγει το στρες. Είναι ένα μεγάλο γεγονός, δεν πρέπει να επηρεάζει τους παίκτες. Έχουν δείξει κιόλας ότι έχουν την ηρεμία να διαχειρίζονται πολύ καλά το παιχνίδι και την πίεση, είτε με την Άστον Βίλα, είτε με τη Φενέρμπαχτσε. Πιστεύω και σήμερα θα το διαχειριστούν πολυ καλά. Ηρεμία ό,τι και να συμβεί υπάρχουν 90 λεπτά, +παράταση αν χρειαστεί. Πιστεύω να διευκολύνουμε την UEFA να μη μετακινεί το Κύπελλο από εδώ και από εκεί και να έχει έξοδα. Ας μείνει εδώ στην Αθήνα".

Για το αν καταλαβαίνει ο ποδοσφαιριστής πόσο σημαντικό ρόλο παίζει στην ψυχολογία των φιλάθλων: "Εννοείται. Πάρα πολύς κόσμος αγαπάει την ομάδα, αγχώνεται, στενοχωριέται, χαίρεται. Εννοείται ότι το αντιλαμβάνομαι, είναι ένα μέρος της δουλειάς μας, όσο περισσότερες χαρές να τους προσφέρουμε. Δυστυχώς ή ευτυχώς ο αθλητισμός είναι έτσι, δεν μπορείς πάντα να κερδίζεις και η ήττα είναι μέσα στο πρόγραμμα".

 

Για το αν είχε γούρια: "Όλοι είχαμε από κάτι σαν γούρι. Νομίζω ότι είναι κάτι φυσιολογικό. Οι αθλητές είναι απλοί άνθρωποι. Η δουλειά αυτή φέρνει δημοσιότητα, αλλά από εκεί και πέρα όλοι είναι το ίδιο, φυσιολογικοί. Να πάμε αν ανάψουμε και ένα κεράκι σήμερα".

Για τη Φιορεντίνα: "Έχω μία εικόνα. Είδα σχεδόν όλο το παιχνίδι με Μπριζ. Είναι μία πάρα πολύ καλή ομάδα. Είναι μία ιταλική ομάδα. Είδαμε και πρόσφατα τον τελικό Αταλάντα - Λεβερκούζεν. Έτσι όπως έπαιξε η Αταλάντα την εγκλώβισε φάνηκε ένα από τα πιο άνετα παιχνίδια. Ξέρουμε ότι οι ιταλικές ομάδες είναι σκληρές. Και η ίδια η Φιορεντίνα πρέπει να έχει τον νου της στον Ελ Κααμπί, στον Φορτούνη, στον Ποντένσε. Έχουν κάποιες αδυναμίες αμυντικά. Από εκεί και πέρα ευχόμαστε να πάνε όλα καλά και να μείνει το Κύπελλο στην Αθήνα"

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επίτιμος... Διδάκτωρ στη Ναυτική Ακαδημία της Μασαχουσέτης ο Βαγγέλης Μαρινάκης!-ThemaSports
02/07 @ 21:48

Επίτιμος... Διδάκτωρ στη Ναυτική Ακαδημία της Μασαχουσέτης ο Βαγγέλης Μαρινάκης!

Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, αναγορεύτηκε Επίτιμος Διδάκτωρ του προγράμματος διοίκησης επιχειρήσεων στη Ναυτική Ακαδημία της Μασαχουσέτης.

Ανακοίνωσε την επιστροφή του Ουάρντα -ThemaSports
02/07 @ 19:10

Ανακοίνωσε την επιστροφή του Ουάρντα

Η τρίτη θητεία του Αμρ Ουάρντα στον Ατρόμητο είναι πλέον επίσημη.

Ανακοίνωσε Αναγνωστόπουλο ο Ολυμπιακός!-ThemaSports
02/07 @ 18:13

Ανακοίνωσε Αναγνωστόπουλο ο Ολυμπιακός!

Τη μεταγραφή του Αλέξανδρου Αναγνωστόπουλου, που έμεινε ελεύθερος από την Κηφισιά, ανακοίνωσε ο Ολυμπιακός.

Υπέγραψε ο Μπρινιόλι έως το 2027-ThemaSports
02/07 @ 17:54

Υπέγραψε ο Μπρινιόλι έως το 2027

Στην ΑΕΚ είναι κι επίσημα ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι, που αποκτήθηκε ως ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό. Ο Ιταλός κίπερ υπέγραψε το συμβόλαιό του και μεταβαίνει άμεσα στην Ολλανδία.

Ο Παπέ Σισέ κι επίσημα στους κιτρινόμαυρους 2028-ThemaSports
02/07 @ 17:54

Ο Παπέ Σισέ κι επίσημα στους κιτρινόμαυρους 2028

Παίκτης της ΑΕΚ είναι με κάθε επισημότητα ο Παπέ Σισέ, καθώς η Ένωση ανακοίνωσε την απόκτησή του για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Στο «κόλπο» για Πέτκοβιτς ο Ολυμπιακός σύμφωνα με κροατική ιστοσελίδα!-ThemaSports
01/07 @ 23:41

Στο «κόλπο» για Πέτκοβιτς ο Ολυμπιακός σύμφωνα με κροατική ιστοσελίδα!

Η περίπτωση του Μπρούνο Πέτκοβιτς φαίνεται να απασχολεί τον Ολυμπιακό σύμφωνα με την κροατική ιστοσελίδα germanijak.hr.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ