Ο Στέφανος Τσιτσιπάς σταμάτησε την προσπάθεια του Ντάνιελ Άλτμαϊερ για τη μεγάλη ανατροπή και πήρε στα τέσσερα σετ το εισιτήριο για τον τρίτο γύρο του Roland Garros!

Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας ήταν φανταστικός στα δύο πρώτα σετ του αγώνα, όμως βγήκε για λίγο... εκτός δρόμου και χρειάστηκε να βάλει το πόδι στο γκάζι στο τέταρτο σετ για να καθαρίσει το ματς με 6-3, 6-2, 6-7(2), 6-4 σε 2 ώρες και 43 λεπτά.

Συνεχίζει, λοιπόν, την πορεία στη σπουδαία χωμάτινη διοργάνωση και θα περιμένει την Παρασκευή (31/5) στη φάση των «32» τον νικητή του αγώνα ανάμεσα στον Λορέντζο Σόνεγκο και τον Ζιζέν Ζανγκ.

Ο Στέφανος μπήκε πάρα πολύ δυνατά στον αγώνα και με το μπρέικ που σημείωσε στο τέταρτο γκέιμ, κατάφερε να πάρει το μεγάλο προβάδισμα (3-1) και να να καθαρίσει χωρίς δυσκολία το πρώτο σετ.

Με το forehand του να πετάει... φωτιές και το σερβίς του να μη δίνει ευκαιρίες στον 25χρονο Γερμανό (Νο.83), ο Τσιτσιπάς ήταν ακόμα καλύτερος στο δεύτερο σετ και με πραγματική επίδειξη δύναμης έφτασε στο 2-0, πριν καν συμπληρωθεί μία ώρα αγώνα!

Όλα έδειχναν ότι θα έφτανε σε μια πανηγυρική πρόκριση, όμως ο Άλτμαϊερ ήταν... άλλος άνθρωπος όταν επέστρεψε από τα αποδυτήρια και άρχισε να βάζει πολύ δύσκολα στον Στέφανο. Παίζοντας χωρίς άγχος, άρχισε να βγάζει winners και να απειλεί, ενώ ο Τσιτσιπάς δεν μπορούσε πλέον να διαβάσει το σερβίς του.

Ο Γερμανός είχε και δύο μπρέικ πόιιντ (στο 0-1 και στο 1-2), αλλά ο Τσιτσιπάς έμεινε όρθιος και το σετ κρίθηκε στο τάι μπρέικ, όπου ο Άλτμαϊερ έκανε ό,τι ήθελε και ξαναμπήκε στο... κόλπο.

Ο Τσιτσιπάς άρχισε σιγά-σιγά να γίνεται ξανά απειλητικός στο σερβίς του αντίπαλου του (0/1 μπρέικ πόιντ) στο τέταρτο σετ, όμως ήταν αυτός που δέχτηκε πρώτος μπρέικ και έμεινε πίσω με 3-4, αρχίζοντας να... φλερτάρει με το πέμπτο σετ.

Σε αυτό το σημείο, ωστόσο, γύρισε ξανά τον διακόπτη και θύμισε τον Στέφανο των δύο πρώτων σετ. Με το forehand του να εκτελεί από... παντού, πήρε αμέσως πίσω το μπρέικ και «τελείωσε» τον Άλτμαϊερ όταν εκείνος σέρβιρε στο 5-4 για να μείνει στο ματς.

Ο Τσιτσιπάς είχε 54 winners (27 με το forehand) και 27 αβίαστα λάθη, ενώ είχε καλά νούμερα και στο σερβίς του (64% επιτυχία στο πρώτο, 73% πίσω από το πρώτο και 69% πίσω από το δεύτερο).

Δεν χρειαζόταν αυτή η σπατάλη ενέργειας σε ένα τόσο απαιτητικό τουρνουά, ωστόσο ο τρόπος αντίδρασής του ήταν εξαιρετικός και αυτό μπορεί να του δώσει μεγάλη αυτοπεποίθηση!

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αγώνας έγινε κάτω από την κλειστή οροφή του Lenglen, καθώς ο καιρός στο Παρίσι είναι βροχερός από το πρωί.

-

Πηγή: sdna.gr

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Αλκαράθ πήρε την τιτανομαχία 233 λεπτών με τον Τιάφο και προκρίθηκε στους «16»-ThemaSports
05/07 @ 20:16

Ο Αλκαράθ πήρε την τιτανομαχία 233 λεπτών με τον Τιάφο και προκρίθηκε στους «16»

Ο Κάρλος Αλκαράθ ξεπέρασε το εμπόδιο του Φράνσις Τιάφο μετά από τρεις ώρες και 53 λεπτά, καθώς επικράτησε με 3-2 σετ (5-7, 6-2, 4-6, 7-6, 6-2)και προκρίθηκε στους "16".

Πέταξε εκτός τον απογοητευτικό Τσιτσιπά ο Ρουσουβουόρι-ThemaSports
04/07 @ 23:16

Πέταξε εκτός τον απογοητευτικό Τσιτσιπά ο Ρουσουβουόρι

Απογοήτευσε κι έμεινε εκτός συνέχειας του Γουίμπλεντον ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

«Καθάρισε» γρήγορα η Σάκκαρη και τώρα... Ραντουκάνου!-ThemaSports
03/07 @ 22:12

«Καθάρισε» γρήγορα η Σάκκαρη και τώρα... Ραντουκάνου!

Σταθερότατη η Μαρία Σάκκαρη, επικράτησε με σχετική άνεση της Αράντσκα Ρους και τσέκαρε το εισιτήριό της για την επόμενη φάση του Wimbledon, όπου και θα αντιμετωπίσει την Παρασκευή (5/7) την Έμα Ραντουκάνου.

Wimbledon: Πρόκριση μετά από μάχη για τον Μεντβέντεφ, εντυπωσιακός ο Φονίνι-ThemaSports
03/07 @ 20:30

Wimbledon: Πρόκριση μετά από μάχη για τον Μεντβέντεφ, εντυπωσιακός ο Φονίνι

Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ έδωσε μάχη για να φτάσει στη νίκη με 6-7(3), 7-6(4), 6-4, 7-5 επί του Αλεξάντρε Μίλερ (Νο. 102 στον κόσμο) την Τετάρτη για να φτάσει στον τρίτο γύρο του Wimbledon.

Χαλαρή πρόκριση για Τσιτσιπά-ThemaSports
02/07 @ 22:17

Χαλαρή πρόκριση για Τσιτσιπά

Χωρίς να πραγματοποιήσει καμία σπουδαία εμφάνιση, ο Στέφανος Τσιτισπάς νίκησε 3-0 σετ τον Τάρο Ντάνιελ και προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο του Γουίμπλεντον.

Νικηφόρα πρεμιέρα για τον Τσιτσιπά στο Wimbledon-ThemaSports
02/07 @ 21:38

Νικηφόρα πρεμιέρα για τον Τσιτσιπά στο Wimbledon

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο.11) κέρδισε δύσκολα μετά από σχεδόν δυόμιση ώρες αγώνα τον Τάρο Ντάνιελ με 3-0 (7-6, 6-4, 7-5) σετ και ξεκίνησε με το δεξί την πορεία του στο Wimbledon.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ