Στον ΣΠΟΡ FM 95,0 μίλησε ο Κύπριος προπονητής, Σωφρόνης Αυγουστή. 

Ακολουθήστε μας στο Google news

Αναλυτικά:

Για την κατάκτηση του Κόνφερενς Λιγκ από τον Ολυμπιακό: «Είναι σημαντικό γιατί τα τελευταία τρία χρονιά βλέπουμε ποσό ανέβηκε το επίπεδο στην Ελλάδα. Πριν πέντε χρόνια όταν μια κυπριακή έπαιζε με ελληνική λέγαμε πως οι διαφορές ήταν μικρές. Τώρα είναι τεράστιες οι διαφορές. Άλλαξε το επίπεδο στον προγραμματισμό. Έρχονται πάρα πολλοί καλοί παίκτες στην Ελλάδα. Δεν είναι μόνο τύχη για να πάρεις ένα ευρωπαϊκό τίτλο. Είχε ποιότητα και πλάνο. Σίγουρο και ο προπονητής έπαιξε καθοριστικό ρόλο».

Για το παιχνίδι: «Είδαμε έναν Ολυμπιακό που ήξερε ακριβώς τι ήθελε. Σωστή αμυντική λειτουργία και στο τέλος κατάφερε να πάρει το τρόπαιο. Σίγουρα είναι μεγάλη επιτυχία για το ελληνικό πρωτάθλημα και ειδικά για τον Ολυμπιακό».

Για τον Ελ Καμπί ότι είναι φοβερός γκολτζής: «Θα συμφωνήσουμε, αλλά ποιος άλλος προπονητής θα τον κρατούσε μέχρι εκείνο το σημείο; Αυτή είναι η έμπνευση του προπονητή. Τον κράτησε εκεί και έβαλε ένα δύσκολο γκολ. Εκεί που μπήκε το γκολ δεν είχε τα περιθώρια να αντιδράσει η Φιορεντίνα».

Για το πώς θα ανέβουμε επίπεδο στην Κύπρο: «Πάντα εμείς παίρνουμε τα κακά. Αυτή τη στιγμη υπάρχουν πολλά καλά για να πάρουμε από την Ελλάδα. Έχουν ανεβάσει το επίπεδο εκεί. Παίζει ρόλο σίγουρα και το μπάτζετ. Αρκετοί καλοί παίκτες δεν θα έχουν πρόβλημα να παίξουν στην Ελλάδα. Είναι πολύ σημαντικό να πας να μιλήσεις με κάποιον ποδοσφαιριστή και η ομάδα σου βρίσκεται στην Ευρώπη».

Για τη φετινή σεζόν: «Να το πάρουμε από την αρχή. Όταν αναλάβαμε αρχικά είχαμε ένα στόχο, την κατάκτηση του κυπέλλου. Τα καταφέραμε και αρχίσαμε τη νέα σεζόν. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε πολλά πράγματα, γιατί πολλοί ποδοσφαιριστές είχαν συμβόλαιο. Δουλέψαμε στο σύνολο της ομάδας, με κάποιες μικρές προσθήκες παικτών που μας βοήθησαν πολύ. Αυτό που μας στοίχισε πάρα πολύ, είναι ο αποκλεισμός στην Ευρώπη.

Η κριτική είναι μεγαλύτερη σε έναν Κύπριο προπονητή. Σε αυτές τις ομάδες είναι μεγάλη αποτυχία για έναν Κύπριο προπονητή να μην πάρει το πρωτάθλημα. Όμως είναι ωραίο να υπάρχει αυτή η πίεση. Όταν υπάρχει κόσμος στο ποδόσφαιρο είναι πολύ σημαντικό. Και εμείς κάναμε κάποια λάθη, κάποιες συγκυρίες, αλλά και κάποια πράγματα που μας έφεραν να φύγουμε από την Ομόνοια. Αυτά που είπαμε όμως εμφανίστηκαν στην πορεία».

Για την αναγνώριση του κόσμου: «Η αναγνώριση από τον κόσμο είναι σημαντικό. Ποτέ δεν κτίζεις μια ομάδα μόνος σου. Είναι το συμβούλιο, οι μηχανισμοί που υπάρχουν γύρω απ’ την ομάδα. Χρειάζεται να δώσεις αρκετό χώρο, να δεις πολλούς παίκτες και εννοείται πως δεν μπορείς να πετύχεις σε όλους ποδοσφαιριστές. Οι πλείστοι όμως πρέπει να υλοποιήσουν το πλάνο σου στον αγωνιστικό χώρο».

Για τον Απόλλωνα: «Με τον Απόλλωνα ήμασταν σε μια πρόχειρη επαφή συζητήσεων. Μιλήσαμε πως αν με φωνάξουν να είμαι έτοιμος να τους παρουσιάσω το πλάνο μου για τη νέα σεζόν. Αυτό δεν έγινε και προχωρούμε. Όταν έχεις δουλειά είσαι έτοιμος ανά πάσα στιγμή να χάσεις τη δουλειά σου και όταν δεν έχεις δουλειά ανά πάσα στιγμή μπορεί να βρεις δουλειά».

Για την Καρμιώτισσα: «Είχαμε μια τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο. Μου άρεσε η ιδέα του, όμως πρέπει να το συζητήσουμε από κοντά. Μου είπε ότι είναι μια ομάδα που μπορείς να την κτίσεις από το μηδέν και αυτό είναι σημαντικό. Ο Σταύρος είναι φιλόδοξος. Με γνωρίζει καλά γιατί δουλέψαμε δυόμισι μήνες μαζί. Υπάρχει ένα πλάνο ότι θέλει να αλλάξει κάποια πράγματα. Το σημαντικό είναι να μπορεί η ομάδα να αλλάξει επίπεδο. Με όσα είπαμε είναι μια ομάδα που ξεκινά στο μηδέν. Δεν φοβάμαι να κτίσω μια νέα ομάδα».

Για την προοπτική της Εθνικής Κύπρου: «Δεν νομίζω πως δεν υπάρχει Κύπριος προπονητής που δεν τον ενδιαφέρει η προοπτική της Εθνικής. Είναι η χώρα μας. Ακόμα και αν βρίσκομαι σε ομάδα αν ο ίδιος ο πρόεδρος μου το ζητήσει τότε θα πάω γιατί είναι η πατρίδα μας, το πιο σημαντικό κομμάτι για τον Κύπριο προπονητή».

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρώτη συγκέντρωση για τον Απόλλωνα (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)-ThemaSports
08/07 @ 21:30

Πρώτη συγκέντρωση για τον Απόλλωνα (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Η πρώτη συγκέντρωση της ομάδας μας για τη νέα αγωνιστική περίοδο πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (08/07) στο προπονητικό ΑΠΟΛΛΩΝ COLUMBIA υπό τις οδηγίες του νέου προπονητή της ομάδας, κ. Αντριάν Γκούλα.

Ανακοίνωσε την αποχώρηση τριών μελών του τεχνικού τιμ ο Απόλλωνας-ThemaSports
08/07 @ 16:48

Ανακοίνωσε την αποχώρηση τριών μελών του τεχνικού τιμ ο Απόλλωνας

Την αποχώρηση τριών μελών του τεχνικού τιμ ανακοίνωσε ο Απόλλωνας.

Νέα προσθήκη από Ισπανία για τον άξονα!-ThemaSports
08/07 @ 13:37

Νέα προσθήκη από Ισπανία για τον άξονα!

Έτοιμος για την ολοκλήρωση μίας ακόμη μεταγραφής είναι ο Απόλλωνας!

Νέα μεταγραφή για Απόλλωνα - Ανακοίνωθηκε η συμφωνία με Σεσί-ThemaSports
08/07 @ 10:29

Νέα μεταγραφή για Απόλλωνα - Ανακοίνωθηκε η συμφωνία με Σεσί

Με μήνυμα του ο Απόλλωνας στους κατόχους εισιτηρίων διαρκείας, ανακοίνωσε την απόκτηση του Σέσι Ντ' Αλμέιδα.

Στη FIFA για τους μισθούς του ο Μπακενγκά-ThemaSports
08/07 @ 09:56

Στη FIFA για τους μισθούς του ο Μπακενγκά

Μπελάδες για τον Απόλλωνα...

Υπο άλλες συνθήκες θα έκαναν κίνηση για Λαϊφη… -ThemaSports
08/07 @ 09:41

Υπο άλλες συνθήκες θα έκαναν κίνηση για Λαϊφη…

Πριν τρεις μέρες η ιστοσελίδα μας, είχε αναρτήσει θέμα για τον Κωνσταντίνο Λαϊφη και προσπάθεια Κυπριακής ομάδας να τον επαναπατρίσει…

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ