Έγραψε ιστορία ο Ολυμπιακός Πειραιώς με την κατάκτηση του Κόνφερενς Λιγκ, αφού έγινε η πρώτη ομάδα από την Ελλάδα που σηκώνει τρόπαιο σε διοργάνωση της UEFA.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Πριν φτάσει στην τεράστια αυτή επιτυχία, με τη συμμετοχή του στον τελικό κατάφερε να μπει στα βιβλία της UEFA ως η 100η ομάδα που αγωνίζεται σε τελικό μιας εκ των τεσσάρων διοργανώσεων της.

Παράλληλα, κερδίζοντας στον τελικό, ο Ολυμπιακός Πειραιώς έγινε ο 61ος που κατακτά τίτλο σε διοργάνωση της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας.

Το Κόνφερενς Λιγκ δημιουργήθηκε με σκοπό να δίνει σε ακόμη περισσότερες ομάδες να αγωνίζονται στην Ευρώπη και να διεκδικούν τίτλο εκτός συνόρων, με το μέχρι στιγμής αποτέλεσμα να είναι θετικό.

Πριν τον Ολυμπιακό, η Ρόμα ήταν αυτή που κατέκτησε το πρώτο της τρόπαιο σε διοργάνωση της UEFA, σηκώνοντας την κούπα του Κόνφερενς Λιγκ. Πέρσι η Γουέστ Χαμ Γιουνάιτεντ γεύτηκε ευρωπαϊκό τίτλο μετά από 58 χρόνια, έχοντας κατακτήσει το Κύπελλο Κυπελλούχων το μακρινό 1965.

Δεν είναι μόνο το Κόνφερενς Λιγκ που δίνει ευκαιρίες, αφού και στο Γιουρόπα Λιγκ τα τελευταία χρόνια είχαμε ομάδες που κατέκτησαν το πρώτο τους ευρωπαϊκό τρόπαιο.

Για την ακρίβεια, για τη Βιγιαρεάλ η κούπα της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης το 2021 ήταν η πρώτη γενικά στην ιστορία της ομάδας, αφού δεν σήκωσε καμιά σε εγχώριο επίπεδο.

Το 2022 η Άιντραχτ Φρανκφούρτης γεύτηκε ξανά ευρωπαϊκό τίτλο μετά από 42 χρόνια, ενώ φέτος η Αταλάντα έγινε η 60η ομάδα που κατακτά τρόπαιο σε διοργάνωση της UEFA, με το σύλλογο από το Μπέργκαμο να είχε πριν στο παλμαρέ του απλώς ένα Κύπελλο Ιταλίας από τις αρχές της δεκαετίας του ’60.

Πιο πετυχημένη ομάδα σε ευρωπαϊκούς τελικούς είναι ασφαλώς η Ρεάλ Μαδρίτης με 16 τρόπαια ή 21 αν υπολογίσουμε και τα Σούπερ Καπ. Διψήφιο αριθμό τροπαίων συνολικά από τις πέντε διοργανώσεις της UEFA έχουν άλλοι τέσσερις σύλλογοι. Από 14 τίτλους έχουν Μίλαν και Μπαρσελόνα, ακολουθεί η Λίβερπουλ με 13 και η Μπάγερν Μονάχου με 10.

Από τις 61 ομάδες με τρόπαιο σε διοργάνωση της UEFA, οι 36 έχουν πάνω από ένα. Για τις εφτά από αυτές τις 36 ομάδες ο μοναδικός άλλος τίτλος τους είναι στο Σούπερ Καπ Ευρώπης. Ο Ολυμπιακός Πειραιώς δεν θα συμμετέχει σε αυτή τη διοργάνωση, με την Αταλάντα να είναι αυτή που θα έχει την ευκαιρία να διπλασιάσει τους ευρωπαϊκούς τίτλους της!

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Όρτα: «Αν με ρωτούσαν για ευρωπαϊκό τίτλο με τον Ολυμπιακό, θα έλεγα ότι έχουν καπνίσει κάτι δυνατό...»!-ThemaSports
12/06 @ 13:44

Όρτα: «Αν με ρωτούσαν για ευρωπαϊκό τίτλο με τον Ολυμπιακό, θα έλεγα ότι έχουν καπνίσει κάτι δυνατό...»!

Διαβάστε τι δήλωσε ο Πορτογάλος χαφ για τον Ολυμπιακό, το Conference League, τον Μεντιλίμπαρ, το μέλλον του στους Πειραιώτες και τι απάντησε για τον Φώτη Ιωαννίδη και τον Κάρλος Καρβαλιάλ.

Κουρεύτηκε ο Τάκης Τσουκαλάς - «Την προηγούμενη φορά ο καφές είχε... μια δραχμή»! (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
07/06 @ 21:00

Κουρεύτηκε ο Τάκης Τσουκαλάς - «Την προηγούμενη φορά ο καφές είχε... μια δραχμή»! (ΒΙΝΤΕΟ)

Εντάξει, γουλί δεν είναι, αλλά ο Τάκης Τσουκαλάς τα έκοψε. Και το κόψιμο είναι «γενναίο». Δεν έγινε Γεωργάτος όπως είχε πει αρχικά, αλλά κουρεύτηκε κανονικά και με το νόμο. Τράβηξαν ζόρια οι άνθρωποι γύρω του, αλλά τελικά έγινε! Τον είχαν πρήξει είναι η αλήθεια. Ο Τάκης Τσουκαλάς ήταν έξαλλος. Σε κάθε ευκαιρία του την... έλεγαν.

Λίνεκερ και Σίρερ ΑΠΟΘΕΩΣΑΝ τον Ολυμπιακό για την κατάκτηση του Conference League!-ThemaSports
05/06 @ 21:00

Λίνεκερ και Σίρερ ΑΠΟΘΕΩΣΑΝ τον Ολυμπιακό για την κατάκτηση του Conference League!

Οι Γκάρι Λίνεκερ και Άλαν Σίρερ αποθέωσαν τον Ολυμπιακό και τους οπαδούς του για την κατάκτηση του Conference League.

Ο Ντιέγκο Σιμεόνε ετοιμάζει πρόταση για τον Σαντιάγκο Έσε που δεν θα μπορεί να πει όχι...-ThemaSports
04/06 @ 22:26

Ο Ντιέγκο Σιμεόνε ετοιμάζει πρόταση για τον Σαντιάγκο Έσε που δεν θα μπορεί να πει όχι...

Ο Ντιέγκο Σιμεόνε έχει ψηλά στη μεταγραφική του λίστα τον Σαντιάγκο Έσε, έχοντας διακρίνει στο παιχνίδι του 22χρονου Αργεντίνου στοιχεία που λατρεύει στους παίκτες του, δηλαδή συνεχές τρέξιμο, άμυνα παντου και γρήγορες αντιδράσεις. Δεν ειναι και λίγο στα 22 σου χρόνια να σε θέλει ο Σιμεόνε για την Ατλέτικο Μαδρίτης η οποία θα συμμετέχει στο Champions League group stage...

Μαρινάκης: «Αξίζαμε το Conference League, παίξαμε με ομάδες επιπέδου Champions League»-ThemaSports
04/06 @ 21:47

Μαρινάκης: «Αξίζαμε το Conference League, παίξαμε με ομάδες επιπέδου Champions League»

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης δέχθηκε τα συγχαρητήρια στα Posidonia 2024 για την κατάκτηση του Conferece League, αλλά και του Youth League από τον Ολυμπιακό.

«Θρυλικά συναισθήματα»: Το βίντεο του Ολυμπιακού με τους πανηγυρισμούς για το ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ έπος-ThemaSports
04/06 @ 17:21

«Θρυλικά συναισθήματα»: Το βίντεο του Ολυμπιακού με τους πανηγυρισμούς για το ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ έπος

Αγκαλιές, πανηγυρισμοί, κλάματα και μια έκρηξη συναισθημάτων από τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού στο φινάλε του ιστορικού αγώνα με τη Φιορεντίνα.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ