Ντόρτμουντ και Ρεάλ Μαδρίτης ετοιμάζονται για τη μεγαλύτερη «μάχη» της χρονιάς, στον τελικό του Champions League. Μάρκο Ρόις και Τόνι Κρόος θα φορέσουν για τελευταία φορά τις φανέλες των ομάδων, με τις οποίες μεγαλούργησαν και «ονειρεύονται» να πουν… αντίο αγκαλιά με το τρόπαιο.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Η φετινή χρονιά φτάνει σιγά σιγά στο τέλος της και πλέον μένει το «Grand Finale», του διασυλλογικού ποδοσφαίρου, ο τελικός του UEFA Champions League.

Το Γουέμπλεϊ θα φιλοξενήσει Ντόρτμουντ και Ρεάλ Μαδρίτης, για την πιο φαντασμαγορική γιορτή της σεζόν.

Οι Βεστφαλοί θέλουν να ολοκληρώσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την, ήδη «ονειρεμένη» πορεία που έχουν πραγματοποιήσει στη διοργάνωση. Σκοπός δεν είναι άλλος από το χρυσό μετάλλιο και μόλις την δεύτερη κούπα στην ιστορία τους, μετά το 1997.

Η «Βασίλισσα» από την άλλη μεριά, είναι η πολυνίκης του θεσμού, αλλά η… πείνα της για έναν ακόμη τίτλο είναι «αχόρταγη» και το 15ο Champions League, θα την κάνει να ηρεμήσει, έστω και για λίγο.

Το διακύβευμα είναι τεράστιο, όμως πρόκειται να γιγαντωθεί ακόμη περισσότερο. Δύο ζωντανοί θρύλοι των ομάδων, πρόκειται να δώσουν την τελευταία τους ποδοσφαιρική «παράσταση», μπροστά στη μεγαλύτερη σκηνή που θα μπορούσαν να έχουν φανταστεί. Ο Μάρκο Ρόις θα αποχαιρετήσει την αγαπημένη του Ντόρτμουντ, ενώ ο Τόνι Κρος (μετά και την ολοκλήρωση του EURO 2024), θα βάλει τέλος στη μεγάλη και γεμάτη τρόπαια καριέρα του.

Όμως οι «συναισθηματισμοί» δεν έχουν χώρο, στη διοργάνωση των «αστέρων». Ο Ρόις αποχαιρέτησε ήδη το Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ, με τα δάκρυα των οπαδών να φεύγουν… ποτάμι και ένα τεράστιο κορεό να καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του γηπέδου. Ένα συγκινητικό «αντίο» για έναν παίκτη που αφιέρωσε το είναι του, στην ομάδα και παρά τους αμέτρητους πειρασμούς, δεν την παράτησε ποτέ του.

Ο αρχηγός άλλωστε είναι τόσο τίμιος, που στο τελευταίο του παιχνίδι, κέρασε όλους τους οπαδούς του γηπέδου μία μπύρα, έτσι για το καλό, για να πει με αυτόν τον τρόπο το δικό του «ευχαριστώ», στην διαχρονική στήριξη προς το πρόσωπο του.

Μία παρόμοια και επίπονη στιγμή, έζησε το Σαντιάγκο Μπερναμπέου, όταν ήρθε η ώρα να αποχαιρετήσει την «ψυχή» της μεσαίας του γραμμής. Ο Τόνι Κρόος στην τελευταία στροφή του πρωταθλήματος, μπήκε στον αγωνιστικό χώρο «ραγίζοντας» μέχρι και τα τσιμέντα του ιστορικού αυτού γηπέδου. Παντού στις κερκίδες υπήρχαν οπαδοί κάθε ηλικίας με πανό που έγραφαν «Gracias Leyenda», δηλαδή ευχαριστούμε Θρύλε.  

Αυτά όμως έχουν τελειώσει. Οι οπαδοί έχουν αποχαιρετήσει τα είδωλα τους, έχουν συγκινηθεί, έχουν κλάψει. Τώρα αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Πλέον μένει ο μεγάλος τελικός, το τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς και τα βλέμματα όλων, είναι στραμμένα σε αυτό το επιβλητικό τρόπαιο. Όποιος και να καταφέρει να πάρει τον τίτλο, θα έχει ένα «μαγευτικό» φινάλε στην καριέρα του, για τους φιλάθλους βέβαια, αυτό θα σημαίνει πολλά παραπάνω. 

ipiccy_image_-_2024-05-31T191605.968.jpg

www.bnsports.gr

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επίσημο: Παίκτης της Νιούκαστλ ο Βλαχοδήμος!-ThemaSports
01/07 @ 07:45

Επίσημο: Παίκτης της Νιούκαστλ ο Βλαχοδήμος!

Τα ξημερώματα, στις 3 το πρωί συγκεκριμένα, η αγγλική ομάδα ανακοίνωσε τη μεταγραφή του Έλληνα τερματοφύλακα, ο οποίος έστειλε το πρώτο του μήνυμα.

Αριθμοί που «ΖΑΛΙΖΟΥΝ»: H Αλ Καντισίγια προσφέρει ηγεμονικό συμβόλαιο για δύο χρόνια στον Ικάρντι!-ThemaSports
30/06 @ 19:10

Αριθμοί που «ΖΑΛΙΖΟΥΝ»: H Αλ Καντισίγια προσφέρει ηγεμονικό συμβόλαιο για δύο χρόνια στον Ικάρντι!

Την επιθυμία της να δημιουργήσει μια ομάδα γεμάτη αστέρες είναι η Αλ Καντισίγια καθώς μετά την επικείμενη απόκτηση του Νάτσο, φιλοδοξεί να αποκτήσει και τον Μάουρο Ικάρντι με ένα υπέρογκο συμβόλαιο!

Και όμως: Θα βγάλει κέρδος 27 εκατ. ευρώ από ταλεντάρα που αγόρασε πέρσι και... δεν αγωνίστηκε ποτέ με τη φανέλα της!-ThemaSports
30/06 @ 17:33

Και όμως: Θα βγάλει κέρδος 27 εκατ. ευρώ από ταλεντάρα που αγόρασε πέρσι και... δεν αγωνίστηκε ποτέ με τη φανέλα της!

Τον 19χρονο εξτρέμ, Γιανκούμπα Μίντεχ, αποκτά η Μπράιτον από τη Νιούκαστλ. Κέρδος 27 εκατ. ευρώ για τις «καρακάξες», που αγόρασαν τον παίκτη πέρυσι και τον έδωσαν κατευθείαν δανεικό στη Φέγενορντ.

Θέμα χρόνου η ολοκλήρωση του deal για Κάστανο!-ThemaSports
30/06 @ 16:51

Θέμα χρόνου η ολοκλήρωση του deal για Κάστανο!

Θέμα χρόνου φαίνεται πως είναι η ολοκλήρωση του deal ανάμεσα σε Σαλερνιτάνα και Βερόνα για τον Γρηγόρη Κάστανο.

«Τρελό» σενάριο... επιστροφής για Άρσεναλ - Προπονείται ήδη στο Λονδίνο, τον παρακολουθεί ο Αρτέτα!-ThemaSports
30/06 @ 16:05

«Τρελό» σενάριο... επιστροφής για Άρσεναλ - Προπονείται ήδη στο Λονδίνο, τον παρακολουθεί ο Αρτέτα!

«Τρελό» σενάριο για Άρσεναλ και επιστροφή Μουστάφι στο Λονδίνο, προπονείται ήδη και τον παρακολουθεί ο Μικέλ Αρτέτα!

Τέλος ο Ζοάο Φέλιξ από την Μπαρτσελόνα-ThemaSports
30/06 @ 15:20

Τέλος ο Ζοάο Φέλιξ από την Μπαρτσελόνα

Η Μπαρτσελόνα αποφάσισε να μην ενεργοποιήσει την οψιόν αγοράς του Ζοάο Φέλιξ, με συνέπεια ο Πορτογάλος εξτρέμ να επιστρέφει στην Ατλέτικο Μαδρίτης.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ