Η Ντόρτμουντ έδεσε... κόμπο για ένα ημίχρονο τη Ρεάλ Μαδρίτης, όμως στο δεύτερο μέρος μίλησε η φανέλα της «βασίλισσας» και οι Μαδριλένοι επικράτησαν 2-0 κατακτώντας το 15ο Champions League!

Ακολουθήστε μας στο Google news

Για 15η φορά στην τεράστια ιστορία της και έκτη την τελευταία δεκαετία, η Ρεάλ Μαδρίτης στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης!

Η «βασίλισσα» επικράτησε 2-0 της Ντόρτμουντ στον τελικό του Γουέμπλεϊ και κατέκτησε το Champions League, με τον σπουδαίο Τόνι Κρόος να αποχαιρετά τους «μερένγκες» με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ανώτερη στο πρώτο μέρος η Μπορούσια, λύγισε στο δεύτερο από τα γκολ των Καρβαχάλ και Βινίσιους, στο… last dance του Μάρκο Ρόις με τα κιτρινόμαυρα.

Στο μυαλό του κόουτς



Πιστός στο 4-2-3-1 ο Έντιν Τέρζιτς, με τον Κόμπελ κάτω από τα δοκάρια και τους Ρίερσον, Χούμελς, Σλότερμπεκ και Μάατσεν στην άμυνα. Οι Τζαν και Ζάμπιτσερ βρέθηκαν στον άξονα, με Σάντσο, Μπραντ και Αντεγέμι πίσω από τον Φίλκρουγκ.

Ο δε Κάρλο Αντσελότι επέλεξε 4-3-1-2, με τον Κουρτουά να παίρνει τη θέση του Λούνιν κάτω από τα δοκάρια και τους Καρβαχάλ, Ρούντιγκερ, Νάτσο και Μεντί να παίζουν στην άμυνα. Βαλβέρδε, Καμαβινγκά και Κρόος αποτέλεσαν την τριάδα στα χαφ, με τον Μπέλιγχαμ πίσω από τους Βινίσιους και Ροδρίγκο.

Το ματς



Η πρώτη αξιοσημείωτη φάση δεν ήταν αγωνιστική αλλά αφορούσε την εισβολή οπαδών στον αγωνιστικό χώρο, που ευτυχώς απομακρύνθηκαν γρήγορα και ο αγώνας συνεχίστηκε κανονικά!

Οι Βεστφαλοί μπήκαν δυναμικά στο ματς και μετά από ένα άστοχο σουτ του Βαλβέρδε στο 12’, απείλησαν με τον Μπραντ, που όμως δεν τελείωσε καλά τη φάση από κοντά δύο λεπτά αργότερα.

Άστοχη ήταν και η προσπάθεια του Βινίσιους στο 15’, με την πρώτη πολύ μεγάλη ευκαιρία να καταγράφεται στο 21’.

Μια τρομερή μπαλιά του Χούμελς έβγαλε τετ α τετ τον Αντεγέμι, που προσπάθησε να αποφύγει τον τερματοφύλακα και κατέληξε να βγει πολύ πλάγια, με το αποτέλεσμα από το γύρισμά του να είναι ένα κόρνερ.

Στο 23’ η Μπορούσια έφτασε ακόμη πιο κοντά στο γκολ, με το δοκάρι να σταματά την προσπάθεια του Φίλκρουγκ – ο οποίος βέβαια ενδέχεται να ήταν σε θέση οφσάιντ.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Αντεγέμι απείλησε εκ νέου για λογαριασμό του γερμανικού συλλόγου, με τον Κουρτουά να σταματά το σουτ του από πλάγια θέση και τον Φίλκρουγκ να μην καταφέρνει να στη συνέχεια να βρει καλά την μπάλα με το κεφάλι.

Το πρώτο ημίχρονο συνέχισε να κυλά στο ίδιο μοτίβο, με τους παίκτες του Τέρζιτς να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και να φτάνουν κοντά στο γκολ σε μία ακόμη περίπτωση, όταν ο Βέλγος τερματοφύλακας της Ρεάλ σταμάτησε και την προσπάθεια του Ζάμπιτσερ (41’).

 



Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μαζεμένες καλές στιγμές για τη «βασίλισσα», καθώς η εκτέλεση φάουλ του Κρόος εξουδετερώθηκε από τον Κόμπελ (49’), με την κεφαλιά του Καρβαχάλ δευτερόλεπτα αργότερα να περνά άουτ.

Ο Ισπανός μπακ απείλησε και στο 57’, όταν σούταρε μέσα από την περιοχή μα είδε τον αντίπαλο γκολκίπερ να σταματά την μπάλα, αφού αυτή κόντραρε σε αμυντικό.

Η πρώτη καλή στιγμή για τους Βεστφαλούς ήρθε στο 63ο λεπτό, όταν μετά από ωραίο γύρισμα του Αντεγέμι από τα αριστερά, ο Φίλκρουγκ έπιασε τη δυνατή κεφαλιά αλλά έστειλε την μπάλα πάνω στον Κουρτουά, που έδιωξε.

Στο 69’ ο Μπέλιγχαμ δεν βρήκε για χιλιοστά την μπάλα μετά τη γλυκιά σέντρα του Βινίσιους, ωστόσο πέντε λεπτά αργότερα ο Καρβαχάλ έκανε αυτό που έπρεπε!

Ο Κρόος εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά και ο έμπειρος μπακ πήδηξε πιο ψηλά απ’ όλους, παίρνοντας την κεφαλιά και στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 της Ρεάλ.

 



Το 2-0 έμοιαζε να έρχεται και πράγματι στο 83’, μετά από τραγικό λάθος στην αντίπαλη άμυνα, ο Βινίσιους νίκησε τον τρομερό τερματοφύλακα της Ντόρτμουντ σε τετ α τετ και τελείωσε το ματς, με την Μπορούσια να έχει ακυρωθέν γκολ στο 87' με τον Φίλκρουγκ και εντέλει να μην καταφέρνει ποτέ να ξαναμπεί στο ματς.


Το σφύριγμα της λήξης, βρήκε τους «μερένγκες» να πανηγυρίζουν και τους Βεστφαλούς να φεύγουν άπραγοι από το Γουέμπλεϊ, όπως πριν από έντεκα χρόνια...

MVP: Ο Ντάνι Καρβαχάλ έκανε εξαιρετικό ματς και εκτός των καθηκόντων του ως μπακ, ήταν αυτός που άνοιξε τον δρόμο για το 15ο Champions League της Ρεάλ Μαδρίτης με τρομερή κεφαλιά! Άξιος MVP λοιπόν...

Οι ενδεκάδες

Ντόρτμουντ (Έ. Τέρζιτς): Κόμπελ, Ρίερσον, Χούμελς, Σλότερμπεκ, Μάατσεν, Τζαν (80’ Μάλεν), Ζάμπιτσερ, Σάντσο (87’ Μπάινο-Γκίτενς), Μπραντ (80’ Αλέ), Αντεγέμι (72’ Ρόις), Φίλκρουγκ

Στον πάγκο: Βάτιεν, Ζίλε, Λότκα, Βολφ, Εζκάν, Μουκοκό, Μέγερ, Ενμέτσα

Ρεάλ Μαδρίτης (Κ. Αντσελότι): Κουρτουά, Καρβαχάλ, Νάτσο, Ρούντιγκερ, Μεντί, Βαλβέρδε, Καμαβινγκά, Κρόος (85’ Μόντριτς), Μπέλιγχαμ (85’ Χοσέλου), Ροδρίγκο (90+1’ Μιλιτάο), Βινίσιους (90+4' Βάθκεθ)

Στον πάγκο: Αλάμπα, Κέπα, Ντίαθ, Τσουαμενί, Θεμπάγιος, Γκαρθία, Γκιουλέρ

Διαιτητής: Βίντσιτς (Σλοβενία)
Βοηθοί: Κλάντσνικ, Κόβατσιτς (Σλοβενία)
4ος: Λετεσιέ (Γαλλία)
VAR: Καϊτάζοβιτς (Σλοβενία)

 

LIVE:

Έναρξη αγώνα

Μικρή διακοπή υπήρξε στον τελικό του Champions League μόλις 30 δευτερόλεπτα με την έναρξη του ματς. Οπαδοί εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο με την ασφάλεια του γηπέδου να πιάνεται στον ύπνο. Μετά από περίπου δύο λεπτά ο αγώνας ξεκίνησε και πάλι.Ένας από τους οπαδούς που μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο, έβγαλε selfie με τον Βινίσιους...

6' Κόρνερ για την Ντόρτμουντ που μπαίνει δυναμικά στον τελικό.

Απομάκρυνε η άμυνα της Ρεάλ και εν συνεχεία ο Κουρτουά μπλόκαρε.

Το εντυπωσιακό κορέο των οπαδών της Ντόρτμουντ: «Είμαστε πίσω στην πόλη για να κλέψουμε το στέμμα»

Απορίας άξιον πώς γίνεται σε τέτοιο ματς, να έχουμε εισβολή οπαδών μέσα στα πρώτα λεπτά... Ευτυχώς δεν έγινε τίποτα το σοβαρό, αλλά σίγουρα προκαλεί προβληματισμό αναφορικά με το επίπεδο της ασφάλειας στο Γουέμπλεϊ!

12' Πρώτο σουτ από τη Ρεάλ στον τελικό με Κρόος, Μπέλιγχαμ και Βαλβέρδε να συνδυάζονται, αλλά το σουτ του Αργεντινού με το αριστερό πέρασε πολύ ψηλά.

Ο Γιούργκεν Κλοπ. βρέθηκε στο πλευρό της πρώην ομάδας του, Μπορούσια Ντόρτμουντ, τραγουδώντας μάλιστα, όντας μόνος του στα επίσημα του γηπέδου, το γνωστό σύνθημα που ενώνει τη Λίβερπουλ και τους Βεστφαλούς, το «You will never walk alone»!

14' Μεγάλη ευκαιρία για την Ντόρτμουντ. Ο Σλότερμπεκ έκανε μπαλιά στην πλάτη της άμυνας, ο Φίλκρουγκ κατέβασε, πάσαρε στον Μπραντ, ο οποίος έκανε κακό πλασέ. Λίγο άουτ η μπάλα.

15' Απαντά η Ρεάλ με ένα ακόμη σουτ. Ο Βινίσιους βρέθηκε στην περιοχή από τα δεξιά με χώρο, επιχείρησε ένα ωραίο πλασέ με το αριστερό. Ψηλά όμως και πάλι η μπάλα.

21' Απίθανη στιγμή για τη Ντόρτμουντ! Ο Αντεγέμι βγηκε στην πλάτη της άμυνας, πήγε να περάσει τον Κουρτουά, τα κατάφερε, αλλά άνοιξε το κοντρόλ και κόπηκε από τον Καρβαχάλ σε κόρνερ.

23' Δοκάρι για την Ντόρτμουντ! Ανώτεροι οι Βεστφαλοί πλησιάζουν στο 1-0 με τον Φίλκρουγκ να φεύγει από ελεγχόμενη θέση και με προβολή να σημαδεύει το αριστερό κάθετο του Κουρτουά!

 28' Νέα μεγάλη στιγμή για τη Ντόρτμουντ! Κάθετα στην αντεπίθεση ο Μπραντ βρήκε τον Αντεγιέμι, που πλάσαρε, με τον Κουρτουά να πέφτει και να αποκρούει.

Συμπληρώθηκε το ημίωρο στο Γουέμπλεϊ με την Ντόρτμουντ σαφέστατα να κερδίζει τις εντυπώσεις.

35' Κίτρινη κάρτα στον Βινίσιους ο οποίος πίεσε τον Κόμπελ και έκανε το τάκλιν. Αυστηρή κάρτα.

7-2 οι τελικές στο ματς υπέρ της Ντόρτμουντ!

Η Ρεάλ δεν μπορεί να βρει διαδρόμους προς την περιοχή της Ντόρτμουντ.

40' Κίτρινη κάρτα στον Σλότερμπεκ για διαμαρτυρία προς τον Βίντσιτς για φάουλ που καταλογίστηκε κατά του Χούμελς.

41' Νέα καλή στιγμή για την Ντόρτμουντ με τον Ζάμπιτζερ να κάνει ένα δυνατό συρτό σουτ και τον Κουρτουά να διώχνει σε κόρνερ.

43' Βλέπει την κίτρινη κάρτα ο Ζάμπιτζερ.

44' Φανταστικός Χούμελς με τρομερό μαρκάρισμα κόβει την επέλαση του Βινίσιους.

Τέσσερα λεπτά θα είναι ο έξτρα χρόνος.

Τέλος ημιχρόνου, 0-0.

Εναρξη β' ημιχρόνου.

48' Φάουλ σε καλό σημείο για τη Ρεάλ Μαδρίτης.

49' Τεράστια στιγμή για τη Ρεάλ με τον Κρόος να εκτελεί το φάουλ και τον Κόμπελ να αποκρούει σε κόρνερ!

 50' Νέα καλή στιγμή για τους «μερένχες» με τον Καρβαχάλ να παίρνει την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

H Ρεάλ παίρνει μέτρα αλλά ο Καρβαχάλ ήταν στο έδαφος και το παιχνίδι σταματά προσωρινά. Ο Αντεγιέμι πήγε δυνατά και συγκρούστηκε με τον Ισπανό μπακ.

57' Ευκαιρία για τη Ρεάλ! Ο Βινίσιους έκανε ωραία σέντρα στην περιοχή, η μπάλα πέρασε από Καμαβινγκά, Ροντρίγκο και Μπέλιγχαμ, έφτασε στον Καρβαχάλ που σούταρε, η μπάλα κόντραρε ελάχιστα στον Σλότερμπεκ αλλά ο Κόμπελ μπλόκαρε δυο χρόνους.

63' Πολύ καλή στιγμή για την Ντόρτμουντ με τον Αντεγέμι να κάνει σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, ο Φίλκρουγκ έκανε πολύ δυνατή κεφαλιά, αλλά ο Κουρτουά ήταν καλά τοποθετημένος και έδιωξε.

 69' Μεγάλη στιγμή για τη Ρεάλ! Ο Βινίσιους κάνει φανταστικό γέμισμα με στόχο τον Μπέλιγχαμ που δεν βρήκε την μπάλα, η οποία έφυγε ελάχιστα άουτ.

72' Αλλαγή για την Ντόρτμουντ. Ο Αντεγιέμι μετά από φανταστικό ματς δίνει τη θέση του στον Μάρκο Ρόις ο οποίος αποθεώνεται στο τελευταίο του ματς με τους Βεστφαλούς.

73' Κόρνερ για τη Ρεάλ.

74' ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΛ για τη Ρεάλ Μαδρίτηηηηηηηης! 1-0 με τον Καρβαχάλ να πιάνει κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι! Τρομερή εκτέλεση του Κρόος και ο υπαρχηγός ανοίγει το σκορ!

78' Αδιανόητη χαμένη ευκαιρία για τη Ρεάλ Μαδρίτης! Ο Σλότερμπεκ βάζει τελευταία στιγμή το πόδι του σε πλασέ του Μπέλιγχαμ το οποίο περνάει ελάχιστα έξω από το κάθετο δοκάρι του Κόμπελ.

Τα πάντα δείχνουν να μπαίνουν σε μια ευθεία! Η Ρεάλ ανέβηκε στο δεύτερο μέρος και επιβραβεύτηκε με ένα γκολ, το οποίος τη φέρνει πολύ κοντά στο 15ο τρόπαιο. Και αν δεν συνέλθει γρήγορα η Ντόρτμουντ, πολύ δύσκολα θα δούμε κάτι να αλλάζει δραματικά...

81' Τρομερή επέμβαση του Κόμπελ σε υπέροχο πλασέ του Καμαβινγκά! Κόρνερ για τη Ρεάλ Μαδρίτης.

83' ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΛ η Ρεάααααλ με τον Βινίσιους να κάνει το 2-0! Τραγικό λάθος στην άμυνα της Ντόρτμουντ με τον Μπέλιγχαμ να κλέβει την μπάλα και να πασάρει στον Βινίσιους που με πλασέ «κλείδωσε» το τρόπαιο!

85' Αλλαγές για τη Ρεάλ! Ο Μπέλιγχαμ δίνει τη θέση του στον Χοσέλου, ενώ αποχωρεί και ο Κρόος δεχόμενος την αποθέωση και πανηγυρίζοντας! Ο Λούκα Μόντριτς στη θέση!

87' ΓΚΟΛ για την Ντόρτμουντ με τον Φίλκρουγκ, αλλά είναι οφσάιντ!

90' Ακόμη μια αλλαγή για τη Ρεάλ. Ο Ροντρίγκο αποχωρεί από τον τελικό και δίνει τη θέση του στον Μιλιτάο.

Πέντε λεπτά οι καθυστερήσεις, έχουν ήδη συμπληρωθεί δυο.

Διαδικαστικού χαρακτήρα το τελευταίο δίλεπτο

90'+3' Και ο Λούκας Βάθκεθ στο ματς. Εκτός ο Βινίσιους.

Τέλος στο ματς! Η Ρεάλ Μαδρίτης σηκώνει για 15η φορά το Champions League! 

Ντόρτμουντ:  Κόμπελ, Ρίερσον, Χούμελς, Σλότερμπεκ, Μάατσεν, Τζαν, Ζάμπιτσερ, Σάντσο, Μπραντ, Αντεγέμι, Φίλκρουγκ

Οι αναπληρωματικοί: Μέγερ, Λότκα, Οτσκάν, Ενμετσά, Αλέ, Ρόις, Βολφ, Μουκοκό, Μάλεν, Ζούλε, Βάτζεν, Μπινόι-Γκίτενς

Ρεάλ Μαδρίτης: Κουρτουά, Καρβαχάλ, Ρίντιγκερ, Νάτσο, Μεντί, Βαλβέρδε, Καμαβινγκά, Κρόος, Μπέλιγχαμ, Ροντρίγκο, Βινίσιους.

Οι αναπληρωματικοί: Λούνιν, Κέπα, Μιλιτάο, Αλάμπα, Μόντριτς, Χοσέλου, Λούκας Βάθκεθ, Τσουαμενί, Θεμπάγιος, Φραν Γκαρθία, Μπραχίμ Ντίαθ, Γκιουλέρ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Slavko Vinčić 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tags
LIVE
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επίσημο: Παίκτης της Νιούκαστλ ο Βλαχοδήμος!-ThemaSports
01/07 @ 07:45

Επίσημο: Παίκτης της Νιούκαστλ ο Βλαχοδήμος!

Τα ξημερώματα, στις 3 το πρωί συγκεκριμένα, η αγγλική ομάδα ανακοίνωσε τη μεταγραφή του Έλληνα τερματοφύλακα, ο οποίος έστειλε το πρώτο του μήνυμα.

Αριθμοί που «ΖΑΛΙΖΟΥΝ»: H Αλ Καντισίγια προσφέρει ηγεμονικό συμβόλαιο για δύο χρόνια στον Ικάρντι!-ThemaSports
30/06 @ 19:10

Αριθμοί που «ΖΑΛΙΖΟΥΝ»: H Αλ Καντισίγια προσφέρει ηγεμονικό συμβόλαιο για δύο χρόνια στον Ικάρντι!

Την επιθυμία της να δημιουργήσει μια ομάδα γεμάτη αστέρες είναι η Αλ Καντισίγια καθώς μετά την επικείμενη απόκτηση του Νάτσο, φιλοδοξεί να αποκτήσει και τον Μάουρο Ικάρντι με ένα υπέρογκο συμβόλαιο!

Και όμως: Θα βγάλει κέρδος 27 εκατ. ευρώ από ταλεντάρα που αγόρασε πέρσι και... δεν αγωνίστηκε ποτέ με τη φανέλα της!-ThemaSports
30/06 @ 17:33

Και όμως: Θα βγάλει κέρδος 27 εκατ. ευρώ από ταλεντάρα που αγόρασε πέρσι και... δεν αγωνίστηκε ποτέ με τη φανέλα της!

Τον 19χρονο εξτρέμ, Γιανκούμπα Μίντεχ, αποκτά η Μπράιτον από τη Νιούκαστλ. Κέρδος 27 εκατ. ευρώ για τις «καρακάξες», που αγόρασαν τον παίκτη πέρυσι και τον έδωσαν κατευθείαν δανεικό στη Φέγενορντ.

Θέμα χρόνου η ολοκλήρωση του deal για Κάστανο!-ThemaSports
30/06 @ 16:51

Θέμα χρόνου η ολοκλήρωση του deal για Κάστανο!

Θέμα χρόνου φαίνεται πως είναι η ολοκλήρωση του deal ανάμεσα σε Σαλερνιτάνα και Βερόνα για τον Γρηγόρη Κάστανο.

«Τρελό» σενάριο... επιστροφής για Άρσεναλ - Προπονείται ήδη στο Λονδίνο, τον παρακολουθεί ο Αρτέτα!-ThemaSports
30/06 @ 16:05

«Τρελό» σενάριο... επιστροφής για Άρσεναλ - Προπονείται ήδη στο Λονδίνο, τον παρακολουθεί ο Αρτέτα!

«Τρελό» σενάριο για Άρσεναλ και επιστροφή Μουστάφι στο Λονδίνο, προπονείται ήδη και τον παρακολουθεί ο Μικέλ Αρτέτα!

Τέλος ο Ζοάο Φέλιξ από την Μπαρτσελόνα-ThemaSports
30/06 @ 15:20

Τέλος ο Ζοάο Φέλιξ από την Μπαρτσελόνα

Η Μπαρτσελόνα αποφάσισε να μην ενεργοποιήσει την οψιόν αγοράς του Ζοάο Φέλιξ, με συνέπεια ο Πορτογάλος εξτρέμ να επιστρέφει στην Ατλέτικο Μαδρίτης.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ