Πώς η κατάκτηση του Champions League από τη Ρεάλ βοήθησε τον ΠΑΟΚ και το δρόμο του για το League Phase.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Ακόμη πιο βατό είναι το μονοπάτι του ΠΑΟΚ για τo νεοσύστατο League Phase του Champions League μετά την κατάκτηση του τίτλου από τη Ρεάλ. Η χθεσινοβραδινή εξέλιξη φέρνει τη Σαχτάρ απευθείας στην League Phase και από τις «καραμπόλες» οι πρωταθλητές Ελλάδας αποφεύγουν μια ακόμη ομάδα με υψηλότερο συντελεστή από τους πιθανούς αντιπάλους τους στα playoffs.

Μάλιστα, αν η Ντιναμό Ζάγκρεμπ δεν είχε κατακτήσει τον τίτλο στην Κροατία στο φινάλε της σεζόν, ο ΠΑΟΚ θα είχε πάει απευθείας στον τρίτο προκριματικό γύρο και θα είχε εξασφαλισμένη μια θέση τουλάχιστον στο Europa League.

Αναλυτικά, ο Ανδρέας Δημάτος αναφέρει στην ανάρτησή του:

-Με τον τρίτο καλύτερο συντελεστή σε όλο το Champions Path για τα 5 εισιτήρια στο νέο League Stage της διοργάνωσης θα μετάσχει τελικά ο ΠΑΟΚ, κάτι που δεν θυμάμαι να έχει συμβεί ξανά στο παρελθόν με ελληνική ομάδα!

-Με την κατάκτηση του Champions League από τη Ρεάλ Μαδρίτης η πρωταθλήτρια Ουκρανίας, Σαχτάρ Ντόνετσκ, αποχαιρέτησε την προκριματική διαδικασία και εκμεταλλευόμενη τον υψηλό συντελεστή της (ο υψηλότερος από τις πρωταθλήτριες των χωρών από τη θέση 11 έως τη θέση 55) πήρε απευθείας θέση στις 29 ομάδες με απευθείας συμμετοχή!

-Αν η Ντινάμο Ζάγκρεμπ (προβιβάστηκε στα πλέι οφ από τον δεύτερο προκριματικό για να καλύψει το κενό της Σαχτάρ) δεν είχε προλάβει στη στροφή τη Ριέκα, λίγο πριν από το φινάλε για να κατακτήσει τον τίτλο στην Κροατία, ο ΠΑΟΚ θα είχε… πηδήξει δυο προκριματικούς και θα ξεκινούσε από τα πλέι οφ με εξασφαλισμένο μίνιμουμ το Europa League!

-Με την ολοκλήρωση του τελικού στο Λονδίνο, οριστικοποιήθηκε και το γκρουπ των υποψηφίων αντιπάλων του ΠΑΟΚ στον δευτερο προκριματικό του Champions League (κλήρωση στις 19 Ιουνίου) με πρώτο ματς στις 23 ή 24 Ιουλίου και ρεβάνς στις 30 ή 31!

-Πρόκειται για τις: Γιαγκελόνια (πρωταθλήτρια Πολωνίας) και τα ζευγάρια από τον πρώτο προκριματικό των Φλόρα Ταλίν (Εσθονία), Στεάουα (Ρουμανία), Κλακσβικ (Φερόε), Σάμροκ Ρόβερς (Ιρλανδία), Λίνκολν (Γιβραλτάρ), Δε Νιού Σεντς (Ουαλία), Πιούνικ Γερεβάν (Αρμενία), Ρίγα (Λετονία), Πετροκούμπ (Μολδαβία), Μπαλκάνι (Κόσοβο) και Μπόρατς Μπάνια Λούκα (Βοσνία)

-Με τα τωρινά δεδομένα και χωρίς τις διαφοροποιήσεις τυχόν αποκλεισμών στον πρώτο προκριματικό, οι υποψήφιοι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ στον τρίτο προκριματικό θα είναι οι: Λουντογκόρετς, Μίντιλαντ, Σπάρτα Πράγας, Μάλμε, ΑΠΟΕΛ και Ελσίνσκι μαζί με τους αντιπάλους τους από τον δεύτερο προκριματικό

-Στα πλέι οφ ο ΠΑΟΚ αποφεύγει δεδομένα -ό,τι και να γίνει- τις Ντινάμο Ζάγκρεμπ, Ερυθρό Αστέρα, Μακάμπι Τελ Αβίβ και Φερεντσβάρος αν οι δυο τελευταίες φτάσουν ως εκεί!

-Με τα τωρινά δεδομένα στους πέντε υποψήφιους αντιπάλους του θα είναι οι Γιούνγκ Μπόις και Γαλατασαράι (εκτός αν υπάρξουν αποκλεισμοί στον δεύτερο προκριματικό και ανέβουν στους ισχυρούς) και μετά βάσει συντελεστή οι Καραμπάγκ, Σλόβαν Μπρατισλάβας, Μπόντο Γκλιμτ, αν καταφέρουν να φτάσουν μέχρι εκεί.

-Αν όχι… επιλαχούσες είναι οι πρωταθλήτριες που ακολουθούν σε συντελεστή όπως οι Λουντογκόρετς, Μίντιλαντ, Σπάρτα Πράγας, Μάλμε ή και ο ΑΠΟΕΛ, αν ο πρωταθλητής Κύπρου, καταφέρει να φτάσει μέχρι τα πλέι οφ

-Σημειώνεται ότι αν ο ΠΑΟΚ μέσα στο καλοκαίρι κάνει μια πρόκριση θα είναι στο League Stage του Conference, αν κάνει δυο εξασφαλίζει το League Stage του Europa και βεβαίως με τρία στα τρία θα προκριθεί για πρώτη φορά στην ιστορία του στο Champions League

-Αν τα καταφέρει, στην κλήρωση του Μονακό το μεσημέρι της 29ης Αυγούστου θα μάθει τους οχτώ διαφορετικούς αντιπάλους του (τέσσερις στην Τούμπα και τέσσερις εκτός έδρας) από το τρίτο γκρουπ δυναμικότητας!

Πηγή: sport-fm.gr

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μαδριλένικη κυριαρχία: Κορυφαίος της χρονιάς στο Champions League ο Βινίσιους - Τέσσερις παίκτες στην κορυφαία 11άδα-ThemaSports
03/06 @ 15:50

Μαδριλένικη κυριαρχία: Κορυφαίος της χρονιάς στο Champions League ο Βινίσιους - Τέσσερις παίκτες στην κορυφαία 11άδα

Παίκτης της χρονιάς στο Champions League αναδείχθηκε ο Βινίσιους, ενώ νέος παίκτης ο Τζουντ Μπέλιγχαμ. Τέσσερις παίκτης της «βασίλισσας» στην κορυφαία ενδεκάδα της διοργάνωσης.

«Ή όλοι μας στο γήπεδο ή κανένας»: Ο οπαδός της Ντόρτμουντ που έδειξε τη δύναμη της (πραγματικής) φιλίας (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
03/06 @ 13:58

«Ή όλοι μας στο γήπεδο ή κανένας»: Ο οπαδός της Ντόρτμουντ που έδειξε τη δύναμη της (πραγματικής) φιλίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Καταλαβαίνεις από τον τόνο της φωνής του και τις ανάσες που φροντίζει να παίρνει, πως συγκινείται όταν μιλάει για την ομάδα του. Έκανε το ταξίδι στο Λονδίνο δίχως να καταφέρει να βρει εισιτήριο στο «Γουέμπλεϊ». Παρ’ όλα αυτά, όταν βρήκε την ευκαιρία, έβαλε πάνω απ’ όλα τη χαρά της παρακολούθησης του τελικού με τους φίλους του κι όχι μόνος του στην εξέδρα.

ΦΙΕΣΤΑ σε όλη την Μαδρίτη για το 15ο Champions League της Ρεάλ! (8 ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
03/06 @ 08:15

ΦΙΕΣΤΑ σε όλη την Μαδρίτη για το 15ο Champions League της Ρεάλ! (8 ΒΙΝΤΕΟ)

Η Ρεάλ πανηγύρισε την κατάκτηση του 15ου Champions League της ιστορίας της, με τον κόσμο να στήνει πάρτι από το Δημαρχείο, μέχρι την Θιμπέλες και το Σαντιάγκο Μπερναμπέου.

Η μεγαλύτερη ομάδα του κόσμου: Μόνη της η Ρεάλ Μαδρίτης και... κυριολεκτικά, όλοι οι άλλοι μαζί!-ThemaSports
02/06 @ 18:10

Η μεγαλύτερη ομάδα του κόσμου: Μόνη της η Ρεάλ Μαδρίτης και... κυριολεκτικά, όλοι οι άλλοι μαζί!

Εννέα στους εννέα τελικούς. Ποτέ ήττα σε αυτό το σημείο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, από την στιγμή που ονομάστηκε... Champions League. Μία κατάκτηση ανά μία τριετία. Η Ρεάλ Μαδρίτης το έκανε ξανά. Η «βασίλισσα» πίσω στον θρόνο της. Και μην ξεχνάμε κάτι. Έφτασε τα 15 τρόπαια. Όσα και η Premier League. Και τρία περισσότερα τουλάχιστον, από κάθε... χώρα!

Ντόρτμουντ-Ρεάλ Μαδρίτης: «Αστεράτη» έκπληξη ή ακόμα ένα… διαμάντι στο στέμμα της «Βασίλισσας»;-ThemaSports
01/06 @ 08:53

Ντόρτμουντ-Ρεάλ Μαδρίτης: «Αστεράτη» έκπληξη ή ακόμα ένα… διαμάντι στο στέμμα της «Βασίλισσας»;

Μεγάλο ραντεβού στο «Γουέμπλεϊ», με τις Ρεάλ Μαδρίτης και Ντόρτμουντ να κοντράρονται στον τελικό του Champions League! Επιβεβαίωση του τίτλου του φαβορί ή έκληξη; Σέντρα στις 22:00.

Τέρζιτς: «Δεν ήρθαμε ως εδώ για να δούμε τη Ρεάλ να... σηκώνει το τρόπαιο»-ThemaSports
31/05 @ 23:32

Τέρζιτς: «Δεν ήρθαμε ως εδώ για να δούμε τη Ρεάλ να... σηκώνει το τρόπαιο»

Αποφασισμένος να βάλει δύσκολα στην Ρεάλ Μαδρίτης είναι ο προπονητής της Ντόρτμουντ, Έντιν Τέρζιτς, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου, πριν τον τελικό του Champions League.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ