Τα δημοσιεύματα τις τελευταίες ημέρες έχουν πάρει «φωτιά», με τα ονόματα των Αλμπέρτο Μπρινιόλι και Μαντί Καμαρά να μονοπωλούν το ελληνικό ενδιαφέρον, με εξαίρεση τον Μαουρίσιο Σάρι. ΑΕΚ και ΠΑΟΚ είναι κοντά στο να ολοκληρώσουν δύο σπουδαίες μεταγραφές, από το αντίπαλο τους «δέος». Υπάρχει βέβαια και ένας παράγοντας που θα παίξει σπουδαίο ρόλο στο αν εν τέλει οι κινήσεις αυτές βγουν επιτυχημένες ή όχι.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Η φετινή ποδοσφαιρική χρονιά, σε Ελλάδα και Ευρώπη, ήταν γεμάτη συγκινήσεις, έντονα συνθήματα και πολλή πολλή «τρέλα». Η Stoiximan Super League ήταν το πιο αμφίρροπο πρωτάθλημα που έχουμε δει εδώ και δεκαετίες ολόκληρες, ο θεσμός του Κυπέλλου μας χάρισε μεγάλες στιγμές (καλές και κακές), ενώ η χρονιά τελείωσε με τη χώρα μας να κατακτά την πρώτη ευρωπαϊκή κούπα στα χρονικά, χάρη στον Ολυμπιακό και το Conference League.

Πριν ακόμη τα κεφάλια των οπαδών «σβήσουν» από τη φωτιά που είχαν πάρει ολόκληρη τη σεζόν, ξεκινούν «καπάκι» οι μεταγραφικές φημολογίες. Το καλοκαίρι είναι η χαρά του… παιδιού για κάθε φίλαθλο, που βλέπει μία σωρεία ονομάτων να κάνουν «παρέλαση» μπροστά του, με την ελπίδα «Ο πρόεδρος να φέρει τον παικταρά και να γκρεμιστεί το αεροδρόμιο».

Κάπως έτσι έχει ξεκινήσει και αυτό το μεταγραφικό «παζάρι» με τους ΠΑΟΚ και ΑΕΚ να έχουν μέχρι στιγμής την τιμητική τους (εξαιρώντας τον Παναθηναϊκό, καθώς ο Σάρι είναι προπονητής).

Οι «Δικέφαλοι» βρίσκονται κοντά στην απόκτηση δύο παικτών, με την ελπίδα πως οι ποδοσφαιριστές αυτοί θα είναι το κατάλληλο «συστατικό» που θα τελειοποιήσει, μία ήδη πετυχημένη… συνταγή. Ενώ επιπλέον μία επικοινωνιακή «νίκη» εις βάρος μισητών «εχθρών», προσθέτει λίγο ακόμα αλατοπίπερο στην όλη διαδικασία.

ipiccy_image_-_2024-06-03T175824.143.jpg

Ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι προβάρει τα κιτρινόμαυρα, ενώ ο Μαντί Καμαρά τα ασπρόμαυρα.

Όπως έγραψε ο έγκυρος Ιταλός δημοσιογράφος, Αλφρέντο Πεντουλά, η ΑΕΚ είναι πολύ κοντά στην απόκτηση του 32χρονου τερματοφύλακα, ενώ στις εγχώριες ειδήσεις το όνομα του Αφρικανού χαφ, παίζει έντονα στο ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ.

Δύο ποδοσφαιριστές αδιαμφισβήτητης ποιότητας, κάτι που έχουν αποδείξει πολλάκις με τις φανέλες του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού αντιστοίχως.

Ο Μπρινιόλι την περασμένη σεζόν είχε αναδειχθεί από πολλούς, ως ο κορυφαίος κίπερ του πρωταθλήματος, με τους φίλους των «πράσινων» να πίνουν νερό στο όνομα του, για τις εκπληκτικές εμφανίσεις που πραγματοποιούσε. Η σχέση όμως των δύο πλευρών κάπου «στράβωσε» και μετά από μερικές «γκάφες» του Ιταλού, σε συνδυασμό με την άρνηση του, να ανανεώσει το συμβόλαιο του, παραγκωνίστηκε και έμεινε εκτός αγωνιστικής δράσης από τις αρχές του Ιανουαρίου. Μέσα στο 2024 μετράει μόλις μία συμμετοχή.

Από την άλλη πλευρά, ο Καμαρά έχει γράψει τη δική του ιστορία στον Πειραιά, με τον μέσο από τη Γουινέα να αποδεικνύεται «λίρα 100», για τους «ερυθρόλευκους». Έχοντας μάλιστα κατακτήσει τρία πρωταθλήματα και ένα Κύπελλο Ελλάδος. Δυνατός, γρήγορος, με φοβερό μονοκόμματο σουτ. Δεν τον ήθελαν αδίκως μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ άλλωστε.

Όπως και στην περίπτωση του Ιταλού όμως και εδώ υπήρξαν μεγάλες εντάσεις στην σχέση κλαμπ και παίκτη. Μετά από μία σειρά κακών εμφανίσεων, ο Καμαρά «αποχαιρέτησε» την πρώτη ομάδα και έμεινε εκτός πλάνων, από τα τέλη του Ιανουαρίου.

5469938.jpg

Πλέον οι δύο αυτοί ποδοσφαιριστές είναι έτοιμοι να κάνουν το επόμενο βήμα στην καριέρα τους, παραμένοντας όμως σε ελληνικά εδάφη. Οι νέες τους ομάδες ευελπιστούν, λόγω του γνώριμου πρωταθλήματος, η προσαρμογή τους να είναι εύκολη και αρκετά γρήγορη. Όμως έκαστος έχει να αγωνιστεί από πέντε έως και έξι μήνες.

Το μεγάλο ερώτημα είναι πλέον ένα. ΑΕΚ και ΠΑΟΚ θα πάρουν τους παίκτες που έχουμε θαυμάσει στα γήπεδα της Stoiximan Super League ή η πολύμηνη αποχή, θα έχει «καταστροφικές» συνέπειες στην απόδοση τους;

Μόνο ο χρόνος θα μπορέσει να δώσει αυτή την απάντηση, αν και εφόσον οι μεταγραφές αυτές πραγματοποιηθούν.

www.bnsports.gr

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δολοφονία Νάσου Κωνσταντίνου: Ενοχή των δύο κατηγορουμένων προτείνει η εισαγγελέας-ThemaSports
01/07 @ 11:06

Δολοφονία Νάσου Κωνσταντίνου: Ενοχή των δύο κατηγορουμένων προτείνει η εισαγγελέας

«Ήταν μεταξύ των ατόμων που τους επιτέθηκαν και τους ανάγκασαν να εισέλθουν στο οδόστρωμα», είπε η εισαγγελέας.

Ολυμπιακός: Ο Βαγγέλης Μαρινάκης κάλυψε εξ ολοκλήρου την ΑΜΚ ύψους 30 εκατ. ευρώ-ThemaSports
01/07 @ 09:41

Ολυμπιακός: Ο Βαγγέλης Μαρινάκης κάλυψε εξ ολοκλήρου την ΑΜΚ ύψους 30 εκατ. ευρώ

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης κάλυψε εξ ολοκλήρου την ΑΜΚ ύψους 30.000.000 ευρώ της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Μαροκινός δημοσιογράφος «στέλνει» τον Ελ Κααμπί στην Πόλη για υπογραφές με τη Φενέρ!-ThemaSports
01/07 @ 00:03

Μαροκινός δημοσιογράφος «στέλνει» τον Ελ Κααμπί στην Πόλη για υπογραφές με τη Φενέρ!

Συνεχίζονται τα σενάρια γύρω από το μέλλον του Αγιούμπ Ελ Κααμπί, με Μαροκινό δημοσιογράφο να τονίζει πως θα βρεθεί αύριο (01/07) στην Κωνσταντινούπολη για να υπογράψει στη Φενέρμπαχτσε.

Δημοσίευμα για Καρέλη: «Πλέον ζορίζεται ακόμα και για ένα 150άρι στην Κύπρο»-ThemaSports
30/06 @ 17:52

Δημοσίευμα για Καρέλη: «Πλέον ζορίζεται ακόμα και για ένα 150άρι στην Κύπρο»

Σημερινό (30/06) δημοσίευμα της ελλαδικής εφημερίδας «Sportime», αναφέρεται στον Ελλαδίτη επιθετικό, Νίκο Καρέλη, για τον οποίο η ομάδα του Αγρινίου πέρσι είχε ρίξει «άκυρο» σε πρόταση 150.000 ευρώ και φέτος - όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται - ζορίζεται να βρει ανάλογη πρόταση ακόμα και στην Κύπρο...

Ποια... Τράκτορ; Βλέπει Ελλάδα ή επιστροφή στην Κύπρο ο Ανσαριφάρντ!-ThemaSports
30/06 @ 17:08

Ποια... Τράκτορ; Βλέπει Ελλάδα ή επιστροφή στην Κύπρο ο Ανσαριφάρντ!

Σύμφωνα με σημερινό (30/06) δημοσίευμα της ελλαδικής ιστοσελίδας sdna.gr, ο Καρίμ Ανσαριφάρντ επιθυμεί να συνεχίσει την καριέρα του σε σύλλογο της Super League ή στην Κύπρο, με τα δημοσιεύματα από το Ιράν για προχωρημένες επαφές με την ομάδα... Τράκτορ (!), να μην ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

ΑΕΚ: Συμφωνία με τον Άμραμπατ για νέο συμβόλαιο-ThemaSports
30/06 @ 15:40

ΑΕΚ: Συμφωνία με τον Άμραμπατ για νέο συμβόλαιο

Η ΑΕΚ συμφώνησε με τον Νόρντιν Άμραμπατ για νέο συμβόλαιο, με το deal να οριστικοποιείται τις επόμενες ημέρες.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ