Ο Κώστας Παπανικολάου έκανε δηλώσεις στην εκπομπή "Τζάμπολ" της ΕΡΤ, όπου μίλησε εν όψει των τελικών της Stoiximan Basket League ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό AKTOR

Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Κώστας Παπανικολάου, μίλησε στην ΕΡΤ και την εκπομπή "Τζάμπολ" εν όψει των τελικών της Stoiximan Basket League μεταξύ των ερυθρολεύκων και του Παναθηναϊκού AKTOR.

Ο Παπανικολάου δήλωσε ότι η κοντή μνήμη στον πρωταθλητισμό είναι το μεγαλύτερο προνόμιο, ενώ τόνισε ότι αν η ομάδα του κατακτήσει το πρωτάθλημα, αυτό είναι που θα θυμάται και θα κρατήσει.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Παπανικολάου:

Για τη σειρά με το Περιστέρι: "Παίξαμε απέναντι σε μία ομάδα πάρα πολύ δυνατή. Έπαιξε πάρα πολύ physical και στα δύο παιχνίδια το Περιστέρι. Βγάλανε ένταση στο παιχνίδι τους. Eίχαμε κάποια καλά διαστήματα που μπορούμε να κρατήσουμε. Είχαμε κάποια άλλα διαστήματα που θα μας βοηθήσουν ενόψει των τελικών. Συγχαρητήρια στο Περιστέρι για την πορεία που έκανε όλη τη χρονιά, εμείς προχωράμε και κοιτάζουμε μπροστά στους τελικούς".

Για το ποιο πρόσωπο θα έχει ο Ολυμπιακός στους τελικούς: "Ευελπιστώ αυτός του πρώτου και του τρίτου δεκαλέπτου (σ.σ κόντρα στο Περιστέρι). Ό,τι και να έχει γίνει μέχρι σήμερα, σημασία έχει ότι τώρα πάμε στους τελικούς. Είναι πέντε παιχνίδια δυνατά, πρέπει να μπούμε δυνατά σε κάθε ένα από αυτά. Τώρα κρίνεται ο τελευταίος και πιο σημαντικός τίτλος της χρονιάς για εμάς οπότε πρέπει να επικεντρωθούμε σε αυτόν".

 

Για το Final Four: "Η κοντή μνήμη στον πρωταθλητισμό είναι το μεγαλύτερο προνόμιο που μπορεί να έχει μία ομάδα, ένας αθλητής, ένας οργανισμός. Θέλω να πιστεύω ότι έχουμε κοντή μνήμη και κοιτάμε τους τελικούς αυτή τη στιγμή. Γιατί αν κερδίσουμε το πρωτάθλημα, αυτό θα θυμόμαστε και αυτό θα κρατήσουμε. Αυτό θα μας κάνει χαρούμενους και όχι ότι χάσαμε από τη Ρεάλ στον ημιτελικό του Final Four".

Για το πλεονέκτημα έδρας: "Το πλεονέκτημα έδρας δίνει στον Παναθηναϊκό το έναυσμα να έχει το πέμπτο παιχνίδι στην έδρα του που για μένα είναι το πιο σημαντικό. Αυτό δίνει το προβάδισμα που έχεις όταν το αβαντάζ της έδρας βρίσκεται από τη δική σου πλευρά. Θα γίνουν από 3-5 τελικοί, πιστεύω θα γίνουν πολύ καλά παιχνίδια. Είναι δύο πολύ ισχυρές ομάδες που έπαιξαν στο Final Four. Έχουν αποδείξει με τη συνέπειά τους όλη τη χρονιά ότι είναι ψηλά και θα γίνουν σπουδαίοι αγώνες

Για το τι να περιμένουμε από τους τελικούς: "Μάχη, ότι περιμένουμε κάθε χρόνο. Δεν μετράει καθόλου το τι έχει γίνει στα προηγούμενα. Κάθε ένας τελικός μετράει, εκεί επικεντρωνόμαστε, να φτάσουμε βήμα βήμα στις τρεις νίκες. Αυτός είναι ο στόχος".

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στο νοσοκομείο για μαγνητική ο Κώστας Αντετοκούνμπο-ThemaSports
05/07 @ 00:13

Στο νοσοκομείο για μαγνητική ο Κώστας Αντετοκούνμπο

Ο Κώστας Αντετοκούνμπο πήγε στο νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθεί σε μαγνητική, όπως δήλωσε ο Βασίλης Σπανούλης στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα της Ελλάδας με την Αίγυπτο.

Άνετη νίκη χωρίς Αντετοκούνμπο με Αίγυπτο και… έφυγε για «τελικούς»-ThemaSports
04/07 @ 22:46

Άνετη νίκη χωρίς Αντετοκούνμπο με Αίγυπτο και… έφυγε για «τελικούς»

Ένα… χαλαρό βράδυ είχε η Εθνική ομάδα νικώντας με 93-71 την Αίγυπτο στο κατάμεστο ΣΕΦ και εξασφαλίζοντας τυπικά την πρώτη θέση στον δεύτερο όμιλο του Προολυμπιακού Τουρνουά. Πλέον ετοιμάζεται για τον πρώτο από τους… έναν συν έναν τελικούς, το Σάββατο στις 17:30 απέναντι στην Σλοβενία του Λούκα Ντόντσιτς, ελπίζοντας πως θα βρεθεί την Κυριακή στον τελικό κόντρα στο νικητή του Κροατία-Δομινικανή Δημοκρατία (Σάββατο, 21:00).

Νίκησε το Καμερούν, προκρίθηκε κι η Βραζιλία-ThemaSports
04/07 @ 22:41

Νίκησε το Καμερούν, προκρίθηκε κι η Βραζιλία

Στα ημιτελικά του προ-Ολυμπιακού τουρνουά της Ρίγα βρίσκονται από την Πέμπτη Καμερούν και Βραζιλία. Οι Αφρικανοί επικράτησαν της «σελεσάο» 77-74 σε ένα συναρπαστικό ματς για την τρίτη αγωνιστική του δεύτερου ομίλου, όμως αμφότερες οι ομάδες πήραν την πρόκριση.

«Ο Νικ την δίνει, ο Γιάννης καρφώνει, η Εθνική θα είναι στους Ολυμπιακούς»: Η φάση που… θέλουμε να δούμε ξανά! -ThemaSports
04/07 @ 08:58

«Ο Νικ την δίνει, ο Γιάννης καρφώνει, η Εθνική θα είναι στους Ολυμπιακούς»: Η φάση που… θέλουμε να δούμε ξανά!

Φάση που θέλουμε να δούμε ξανά, μία δυάδα που ξέρει να συνεργάζεται και να προσφέρει θέαμα. Νικ Καλάθης και Γιάννης Αντετοκούνμπο, part 1 για την Ελλάδα…

Ονειρικός Αντετοκούνμπο, σπουδαία Εθνική Ελλάδα σε μαγική ατμόσφαιρα στο ΣΕΦ-ThemaSports
03/07 @ 23:09

Ονειρικός Αντετοκούνμπο, σπουδαία Εθνική Ελλάδα σε μαγική ατμόσφαιρα στο ΣΕΦ

Εξαιρετική εμφάνιση από την Εθνική, που συνέτριψε με 109-82 την μαχητική Δομινικανή Δημοκρατία στην πρεμιέρα της στο Προολυμπιακό Τουρνουά του Πειραιά. Μεγαλειώδης παράσταση από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο (32 πόντοι σε 18 λεπτά χωρίς να χάσει σουτ), σπουδαίος και ο Κρις Ντουάρτε.

Γιαννακόπουλος σε Βιλντόσα: «Είσαι πολύ μάγκας ρε Λούκα»-ThemaSports
02/07 @ 21:20

Γιαννακόπουλος σε Βιλντόσα: «Είσαι πολύ μάγκας ρε Λούκα»

Ο Λούκα Βιλντόσα με μήνυμά του στα social media αναφέρθηκε στη μεταγραφή του Λούκα Βιλντόσα από τον Ολυμπιακό.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ